-
Έβαλε ' ' στο κράτος οποτε καλύπτεται
-
Το ξερω, ειναι μεγαλο λαμογιο
-
Τους χαζούς κάνετε, γιατί χαζοί δεν είστε.
Το κράτος που (υποκρίνεστε ότι) περιγράφετε και επιθυμείτε, ξέρετε καλά ότι είναι αδύνατον να υπάρξει όσο υπάρχουν Έλληνες.
Οπότε γκρινιάζετε για να γκρινιάζετε και (μερικοί) καλύπτετε πίσω απ' τη γκρίνια σας για την ανυπαρξια του 'κράτους που σας αξίζει' το μοναδικό σας ενδιαφέρον: Την προσωπική σας βολή. -
Ποιος γκρινιαξε; Απλα βυθιστηκα στην ουτοπια μου και βρηκα ενδιαφερουσες τις αποψεις καποιων συμφορουμιτων. Τουλαχιστον προβληματιστηκα οτι κατι πρεπει ν' αλλαξει... Τωρα για βολη και τετοια δεν ξερω, δεν εχω ουτε μπακαλικο, ουτε s/m
Οσον αφορα το κρατος (εστω σε εισαγωγικα ), εσυ ησουν που του εδωσες ιδιοτητες. Ιδιοτητες που δεν εχει. -
Εσυ γιατί είσαι τόσο επιθετικός κυρ Ηλία?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το κράτος που (υποκρίνεστε ότι) περιγράφετε και επιθυμείτε,
ξέρετε καλά ότι είναι αδύνατον να υπάρξει όσο υπάρχουν Έλληνες.
ενώ η συνειδηση του καταναλωτή που περιγράφεις εσύ με τους έλληνες όπως τους αποκαλείς μπορεί να υπάρξει. Δεν κατάλαβα γιατι υποκρινόμαστε, αν το πιστεύεις δικαίωμα σου, αλλά το ίδιο υποκριτικό τότε είναι ο,τιδηποτε οραματίζεται οποιοσδήποτε εδω μέσα.
Συμφωνούμε πάντως ότι οι έλληνες είναι πρόβλημα, άλλωστε μεσα στα όσα μας προσάπτουν είναι και το σχέδιο περι καταστροφής της ελλάδαςΟπότε γκρινιάζετε για να γκρινιάζετε και (μερικοί) καλύπτετε πίσω απ' τη γκρίνια σας για την ανυπαρξια του 'κράτους που σας αξίζει' το μοναδικό σας ενδιαφέρον: Την προσωπική σας βολή.
Κάποιοι μονο γκρινιάζουν, δεν λείπουν απο καμία πλευρα. so?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μια χαρα τα διαβασα.
Η πρωτη σου προταση ερχεται σε πληρη αντιθεση με τη δευτερη. Ενα 'κρατος' που ΕΧΕΙ τον ελεγχο δε φτιαχνει Νομους για να εξυπηρετησει επιχειρησεις. Φτιαχνει Νομους για να εξυπηρετησει τους πολιτες.Κράτος = εμείς. Επιχειρήσεις = πάλι εμείς. Το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες δέν είναι διαφορετικές οντότητες ξεκομένες η μία απο την άλλη. Ότι επιρεάζει το ένα θα έχει αντίκτυπο και στα άλλα.
Επομένως κατα τη γνώμη μου όχι μόνο δέν είναι κακό η κυβέρνηση να διευκολύνει τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά είναι και θεμιτό, εντός κάποιων ορίων βέβαια.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εσυ γιατί είσαι τόσο επιθετικός κυρ Ηλία?Έτσι είμαστε εμείς εδώ κάτω στ' άγια χώματα: Βαρβάτοι.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αντίστοιχα δε ξέρεις το παρελθόν και το παρόν των γονέων μου...
Ρε συ aserf δειξε λιγο ελεος πια, σε ολα τα θεματα το ιδιο...
Φιλικα στο λεω.Αλλα θα ρωτήσω και τη μαμά μου για να βεβαιωθώ πως δε γράφω μ@λακίες
Καλώς ή κακώς είμαι 23,5 ετών και δεν εργάζομαι. Επειδή όλη την ώρα χρησιμοποιείτε αυτά τα δεδομένα ως προφανείς ενδείξεις για να σχολιάσετε ότι δε μπορώ να ξέρω τι γίνεται στην αγορά και γω από την πλευρά μου βρίσκω απόλυτα λογικό το να αναφέρω ότι δε μπορείτε να ξέρετε ούτε το με τι έχει ασχοληθεί επαγγελματικά η οικογένειά μου, ούτε τι συγγενείς έχω, ούτε τι φίλους έχω. Κάπως πρέπει και γω να σας δώσω να καταλάβετε ότι δε βγάζω πράγματα από το μυαλό μου αλλά πατάω κάπου. Δε μπορείτε δηλαδή να ξέρετε τις εμπειρίες μου και τις γνώσεις μου.
Όταν πάντως θα δουλέψω και γω, θα έρθει στα χέρια μου ακίνητη περιουσία, θα ανοίξω τη δική μου επιχείρηση και γενικά θα πληρώ τα κριτήριά σου μου επιτρέπεται να ξαναμιλήσω;
@tasosdev
Και δε ρωτάς τη μαμά σου...Δεν σου είπα σε τι εταιρεία εργάζομαι όμως, σε εταιρεία μαγειρεμάτων, με καμμια 200 ΑΕ βαρέων βαρών σε πλήρη έλεγχο μηχανογράφησης, και με πλήρη συνεργασία με τα λογιστικά team και τα μαγειρέματα τους
Καλό μαγείρεμα λοιπόν...
Προφανώς και οι ισολογισμοί μαγειρεύονται, πού κολλάει αυτό όμως; Εγώ αυτό που υποστηρίζω μέρες τώρα είναι ότι το μικτό κέρδος ΔΕΝ είναι λεφτά που παραμένουν στην τσέπη του επιχειρηματία, απλά περνάνε για λίγο από αυτή, καθώς και ότι μια ενδεχόμενη αύξηση του καθαρού περιθωρίου κέρδους από π.χ. 2,5% σε 3-4-5% (χωρίς τις Cayenne, τα Lexus, τις βίλες, κτλ) είναι τεράστια, το ποσοστό όμως ως ποσοστό παραμένει πολύ μικρό μπροστά στο μικτό κέρδος που έχει μια επιχείρηση. Αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς η διαφορά μεταξύ μικτού και καθαρού κέρδους οφείλεται κυρίως σε λειτουργικά έξοδα που ΔΕΝ έχουν σχέση με την καλοπέραση των ιδιοκτητών της.
Δε με λες, νοικιάζεις κάνα ακίνητο; Αν ναι πόσο επι του αρχικού κεφαλαίου απόδοση νομίζεις ότι έχεις σε ετήσια βάση; Λιγότερη απο 6 - 7%;
Ναι, και γραφεία και καταστήματα και μάλιστα αρκετά!
Η απόδοση είναι αρκετά χαμηλώτερη από 6-7 % μιας και άλλο το τι ενοίκιο σου πληρώνει ο νοικάρης σου και άλλο το τι μένει στην τσέπη σου. Υπάρχει ένας φόρος της τάξεως του 40%, ζημιές που πληρώνει ο ιδιοκτήτης και όχι ο ενοικιαστής, κτλ.
Δε θα μου πεις πού μπορώ να βρω κάποιο ακίνητο με τέτοια ΚΑΘΑΡΗ απόδοση;
-
Το κράτος που (υποκρίνεστε ότι) περιγράφετε και επιθυμείτε, ξέρετε καλά ότι είναι αδύνατον να υπάρξει όσο υπάρχουν Έλληνες.
Οπότε γκρινιάζετε για να γκρινιάζετε και (μερικοί) καλύπτετε πίσω απ' τη γκρίνια σας για την ανυπαρξια του 'κράτους που σας αξίζει' το μοναδικό σας ενδιαφέρον: Την προσωπική σας βολή.Δεν πρέπει να μιλάς έτσι για το φίλο μου τον manosk
-
@aserf
enough is enough -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σ' αυτό σίγουρα φταίμε κι εμείς που δε γνωρίζουμε, δεν το ψάχνουμε (είτε γιατί δεν ξέρουμε πώς, είτε δεν έχουμε χρόνο, είτε για άλλους λόγους...) και δεν προτιμάμε πάντα αυτούς με τις καλύτερες τιμές [για την ποιότητα που ζητάμε] αλλά προτιμάμε να 'βολευτούμε' - να μην πάμε μακριά για να ψωνίσουμε, να μην χάσουμε χρόνο βρίσκοντας που είναι η καλύτερη τιμή, κλπ. Ας μην περιοριστούμε στα Σ/Μ. Δίνω λίγο ακραίο παράδειγμα. Έχω μια γνωστή που συχνά δεν κοιτάει τιμές, αλλά 'πόσο τοις εκατό είναι η έκπτωση' (κι είμαι βέβαιος ότι δεν είναι η μοναδική που σκέφτεται έτσι). Έψαχνε για τηλεόραση τις προάλλες και βρήκε μία 32άρα που της άρεσε σε γνωστο πολυκατάστημα ηλ/κών που αρχίζει από 'Κ' το οποίο την είχε 649 Ευρώ (με έκπτωση υποτίθεται).Σωστός για την 1η πρόταση. Με λίγη καταναλωτική συνείδηση θα ρυθμίζαμε μερικά πράγματα παραπάνω.
Και καλά έκανες που κάρφωσες δημόσια το Kediamarkt!
-
Η ακρίβεια είναι φυσιολογικό επακόλουθο της δικής μας συμπεριφοράς.
Να αναφέρω 2 παραδείγματα μέσα από το στρατό...
-
Ως φαντάρος έρχομαι συνεχώς σε internet cafe. Ε εδώ στην Ορεστιάδα έχει 5-6 internet cafe με μεγάλες διαφορές στην τιμή, σχεδόν κανείς όμως από τους συμφαντάρους μου δεν έχει ψάξει να βρει σε ποιό τον συμφέρει να πάει, άσχετα με το αν πολλοί από αυτούς βρίσκονται συχνά με έλλειψη ρευστού λόγω περιορισμένων πόρων.
-
Συμφαντάρος μου και πάλι, παρότι του δάνεισα μέχρι και λεφτά για να πάει σπίτι του μιας και οι γονείς του δεν είχαν πληρωθεί ακόμα και δε μπορούσαν να του καταθέσουν λεφτά, μου είπε ότι σκοπεύει μόλις τελειώσει το στρατό και ξαναπιάσει δουλειά (των 700-800 €) να βάλει 72 άτοκες δόσεις και να αγοράσει Audi A3. Έλλειψη μέτρου; Χαζομάρα; Ίσως... αποτελεί σίγουρα πάντως ένδειξη ότι η κοινωνία έχει αλλάξει και ότι μόνοι μας προκαλούμε πολλές φορές προβλήματα στους εαυτούς μας.
Γενικά οι περισσότεροι φίλοι μου δεν ψάχνονται καθόλου. Θέλουν να αγοράσουν κάτι, μπαίνουν στο πιο κοντινό κατάστημα και το αγοράζουν. Ε γιατί να μην συνεχίσει να το πουλάει ακριβά ο επιχειρηματίας αφού πάντα θα βρεθούν υποψήφιοι πελάτες;
-
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ε γιατί να μην συνεχίσει να το πουλάει ακριβά ο επιχειρηματίας αφού πάντα θα βρεθούν υποψήφιοι 'πελάτες';Γράψτο σωστά
-
Kαταρχην ενα προσωπικό σχόλιο περι aserf...Χωρίς να τον έχω γνωρίσει προσωπικά (όπως και κανέναν απ΄το φορουμ), θεωρώ οτι είναι πολύ ωριμότερος απ΄την ηλικία του και με γνώσεις που ελάχιστοι συνομήλικοί του (κι οχι μόνο) έχουν .
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η ακρίβεια είναι φυσιολογικό επακόλουθο της δικής μας συμπεριφοράς.- Ως φαντάρος έρχομαι συνεχώς σε internet cafe. Ε εδώ στην Ορεστιάδα έχει 5-6 internet cafe με μεγάλες διαφορές στην τιμή, σχεδόν κανείς όμως από τους συμφαντάρους μου δεν έχει ψάξει να βρει σε ποιό τον συμφέρει να πάει, άσχετα με το αν πολλοί από αυτούς βρίσκονται συχνά με έλλειψη ρευστού λόγω περιορισμένων πόρων.
Συχνότατο γεγονός και ισχύει βέβαια κι εκτός Στρατού. Απο την άλλη βέβαια (κι εδω στο φόρουμ) παραπονιούνται πολλοί πόσο ακριβά στοιχίζει η θητεία στους γονείς..! Άν σκεφτεί κανείς οτι μιλάμε και για ελάχιστες επιλογές σε μια μικρή πόλη σαν την Ορεστιάδα, οπου η... έρευνα αγοράς είναι ακόμη πιο εύκολη, το θέμα είναι ακόμη πιο τραγικό....
- Συμφαντάρος μου και πάλι, παρότι του δάνεισα μέχρι και λεφτά για να πάει σπίτι του μιας και οι γονείς του δεν είχαν πληρωθεί ακόμα και δε μπορούσαν να του καταθέσουν λεφτά, μου είπε ότι σκοπεύει μόλις τελειώσει το στρατό και ξαναπιάσει δουλειά (των 700-800 €) να βάλει 72 άτοκες δόσεις και να αγοράσει Audi A3. Έλλειψη μέτρου; Χαζομάρα; Ίσως... αποτελεί σίγουρα πάντως ένδειξη ότι η κοινωνία έχει αλλάξει και ότι μόνοι μας προκαλούμε πολλές φορές προβλήματα στους εαυτούς μας.
Κι εδω ερχόμαστε στα πιο σοβαρά...Αν αυτός ο άνθρωπος της γενιάς των 700 ευρώ βάλει 72 δόσεις των 400 ευρώ για να πάρει το Α3, θα γίνει μισθωτός των 300 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 6 χρόνια !!! ( αν υποθέσουμε οτι σ΄αυτά τα χρόνια δεν αγοράσει τίποτ΄αλλο με δόσεις) και θα κλάιει κάθε μέρα για την κακούργα την κενωνία....Πόσο συχνά το βλέπουμε αυτό γύρω μας...;; Τραγικά πολύ....Και μετά βγαίνουμε και μιλάμε γι΄ακρίβεια...!!
Γενικά οι περισσότεροι φίλοι μου δεν ψάχνονται καθόλου. Θέλουν να αγοράσουν κάτι, μπαίνουν στο πιο κοντινό κατάστημα και το αγοράζουν. Ε γιατί να μην συνεχίσει να το πουλάει ακριβά ο επιχειρηματίας αφού πάντα θα βρεθούν υποψήφιοι πελάτες;
Σε κάποιες περιπτώσεις, να μου επιτρέψεις να πω, πως αυτό είναι λογικό και θεμιτό. Την εξυπηρέτηση ( και την ποικιλία ) καλούμαστε να την πληρώσουμε ακριβότερα επειδή είναι απολύτως φυσιολογικό αυτά τα δυο να λειτουργούν συμπληρωματικά...Το κάνουμε ομως εις γνωσιν μας, οπως και ο επιχειρηματίας και πρέπει να είναι αποδεκτό. Απο κει και πέρα εφόσον κρίνουμε οτι δεν μας συμφέρει κάνουμε την επιλογή μας και φέυγουμε απ΄ την Καλλιθέα και πάμε στο Κορωπί (πχ) να το πληρώσουμε φτηνότερα.
Έχω μια γνωστή που συχνά δεν κοιτάει τιμές, αλλά 'πόσο τοις εκατό είναι η έκπτωση' (κι είμαι βέβαιος ότι δεν είναι η μοναδική που σκέφτεται έτσι).
Και βέβαια δεν είναι η μοναδική....!!!!! Η συντριπτική πλειοψηφία είναι έτσι και σου το λέω απο προσωπική πείρα. Μιας και οι εκπτώσεις είναι επικαίρες, το έβλεπα σχεδόν καθημερινά στη δουλειά μου οπου οι πελάτες παραπονιοταν που οι εκπτώσεις μου ηταν μόνο 30%, ενω άλλοι έκαναν 50% (κι αυτό τον 1ο μήνα, γιατι το 2ο εκει ημουν κι εγω)....Μέχρι πέρυσι το ανεχόμουν με το ζόρι κι εκανα υπομονή βλέποντας τον κόσμο να αποχωρεί δυσαρεστημένος χωρίς να ψωνίζει, απο φέτος όμως αλλαξα πολιτική.
-
Εσυ γιατί είσαι τόσο επιθετικός κυρ Ηλία?
Έτσι είμαστε εμείς εδώ κάτω στ' άγια χώματα: Βαρβάτοι.
Άμα λέω γω ότι τρολάρει, νομίζετε ότι κάνω πλάκα
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Κράτος = εμεις. Επιχειρήσεις = πάλι εμείςΚρατος = η νομοθετικη και εκτελεστικη εξουσια (δεν ξερω για σενα, εγω οχι σιγουρα )
Επιχειρησεις = Carrefour, AB κ.α. (τις εχουν κατι τυποι με ονοματα που δυσκολευομαι να προφερω, εμεις μονο υπαλληλοι)aserf
Και να σε ρωτησω κατι: αμα ο δικος μου μπαμπας μου τα εχει πει διαφορετικα απο τον δικο σου τι γινεται;charm
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Οπότε γκρινιάζετε για να γκρινιάζετε και (μερικοί) καλύπτετε πίσω απ' τη γκρίνια σας για την ανυπαρξια του 'κράτους που σας αξίζει' το μοναδικό σας ενδιαφέρον: Την προσωπική σας βολή.Δεν πρέπει να μιλάς έτσι για το φίλο μου τον manosk
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Και να σε ρωτησω κατι: αμα ο δικος μου μπαμπας μου τα εχει πει διαφορετικα απο τον δικο σου τι γινεται;
Τοτε τσακωνεστε ποιανου ο μπαμπας ειναι δυνατοτερος
-
Εμένα πάντως, αλλιώς μού τα λεγε ο μπαμπάς μου , κι αλλιώς τα βρήκα...
Είμαι καλά γιατρέ μου;
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;