-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Είχα μιλήσει λίγο μαζί του (Σεμιτζής εγώ) και μου είχε πει οτι στην Αμερική είναι χειρούργος εγκεφάλου (ή κάτι τέτοιο) και οτι ήρθε στον ελληνικό στρατό, μόνο και μόνο για να μπορεί να επισκέπτεται την Ελλάδα όποτε θέλει.
εχω βρεθει σε νυχτερινη βολη στην ελδυκ κατω απο ενα κιοσκι...γυρναει ενας τυπος με φουλ εξαρτηση κανονικα και με ρωταει ποτε θα τελειωσει το πανηγυρι...τον λεω εχουμε πολυ ακομα αλλα επειδη καταλαβα οτι δε τη παλευε του πιανω κουβεντα...
απο που φιλε? απο αθηνα! α οκ λεω ατυχησες και συ και ηρθες εδω? ασε μου λεει να φανταστεις οτι δεν ηρθα καν απο αθηνα...απο καλιφορνια ερχομαι...
μενω εγω...μετα τον κοιταω καλυτερα μεσα στο σκοταδι και διακρινω ενα παιδι που ειχα δει πριν μερικες μερες να αριβαρει στη λαρνακα με τους καινουριους... του λεω ρε συ..εσυ δεν εισαι ενας απο τους νεους του υγειονομικου? ναι μου λεει...το παιδι ηταν καπου στη καλιφορνια, ειχε παρει το πτυχιακι του και ειχε γυρισει να υπηρετησει και να ξαναφυγει απλα για να μπορει να ξαναερθει...και σαν να μην εφτανε αυτο, τον ειχαν βαλει και νοσοκομο στην αρτα...ουτε γιατρο δεν τον ειχανε... και καταληξαμε να κανουμε βολες μαζι!
μη βαλω μεσα το εξοχο καλοκαιρινο πυρ και κινηση του υγειονομικου.. με 45 βαθμους...
στην ελλαδα παντως γενικα δε τους ακουμπανε πολλα πραγματα!
-
Να κάνω μια ερώτηση με αφορμή τον 45χρονο χειρουργό εξ Αμερικής; Ποιες ειδικότητες/γνώσεις/χρόνια σπουδών/κτλ πιστεύετε ότι πρέπει να δίνουν απαλλαγή στον κάτοχό τους από σκοπιές, θαλαμοφυλίκια, κτλ;
Για να μην παρεξηγηθώ, τον 45χρονο ούτε εγώ θα τον έβαζα (αν ήμουν στρατιωτικός) να κάνει σκοπιές αλλά σε αυτό θα συντελούσε και η προχωρημένη ηλικία του, ο λόγος που ήρθε να υπηρετήσει (δηλ. το να επισκέπτεται μια στο τόσο την Ελλάδα), κτλ. Ούτε 45χρονο υδραυλικό εξ Αμερικής θα έβαζα να κάνει σκοπιές.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση με αφορμή τον 45χρονο χειρουργό εξ Αμερικής; Ποιες ειδικότητες/γνώσεις/χρόνια σπουδών/κτλ πιστεύετε ότι πρέπει να δίνουν απαλλαγή στον κάτοχό τους από σκοπιές, θαλαμοφυλίκια, κτλ;O συγκεκριμένος έχει γνώσεις που δεν τις βρίσκεις καθόλου μα καθόλου εύκολα. Επειδή (φαντάζομαι πως) ο ΕΣ δεν έχει και δεκάδες νευροχειρουργών, θα μπορούσε να κάνει κάτι πραγματικά χρήσιμο. Δεν μιλάμε για κάποιον σαν τους δεκάδες ανειδίκευτους γιατρούς που είναι και αναλώσιμοι , αλλά για κάποιον με πραγματικά εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία.
Απλό δεν είναι;
-
Δε διαφωνώ. Μακάρι να τον έστελναν απευθείας στο 401*. Ο 45χρονος υπήρξε η αφορμή για το ερώτημά μου γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας μου άκουσα πολλές φορές άτομα να λένε 'εγώ με μεταπτυχιακό/διδακτορικό/κτλ είναι δυνατόν να κάνω σκοπιά/μαγειρία/κτλ;'.
*: Οι 45χρονοι δεν υπηρετούν εδώ και καιρό μόνο καμιά 40αριά ημέρες (βασική εκπαίδευση);
-
Κάποιος πρέπει να κάνει και τις σκοπιές. Οι μισοί έχουμε πτυχία/μεταπτυχιακά/διδακτορικά. Δεν πάει έτσι.
-
Που έλεγε και στη Λούφα και Παραλαγή, '...στον στρατό και επιστήμονας να είσαι, σκ@τά θα καθαρίζεις!' . Γενικά πάντως και εγώ έχω ακούσει πως οι γιατροί συνήθως τρέχουνε, αν και το κέντρο τους είναι από τα καλύτερα και μάλλον το πιο καθαρό (γιατροί γαρ!). Στη Θεσσαλονίκη πάντως είχαμε έναν γιατρό (φυσιογνωμία μεγάλη) που έβγαινε κάθε μέρα στις 3, και ενώ εγώ ήμουν στην σκοπιά αυτός περνούσε με το αμαξάκι του να πάει για κολύμβηση στο κολυμβητήριο
Σχετικά με τις Ειδικές Δυνάμεις είχα ακούσει περίπτωση Διαβιβαστή ο οποίος θεωρούσε πως θα περνούσε πούδρα μέχρι την μέρα που τον έστειλαν ειδικές δυνάμεις και τα είδε όλα, καθώς έπρεπε εννοείται να συμμετέχει σε όλες τις ασκήσεις. Μεγάλη πίκρα! -
Που έλεγε και στη Λούφα και Παραλαγή, '...στον στρατό και επιστήμονας να είσαι, σκ@τά θα καθαρίζεις!'
Η ταινία είναι 20+ ετών και το συγκεκριμένο σκεπτικό ακόμα πιο αρχαίο. Με μεγάλη μου θλίψη βέβαια διαπίστωσα ότι πιο εύκολο είναι να βάλεις έναν με μεταπτυχιακό να κάνει μια αγγαρεία παρά ένα τίμιο και γνήσιο αλα Τσάκας παιδί από την επαρχία. Το τι κομπλεξικά σκεπτικά άκουσα στην Τρίπολη ('Εσείς από την Αθήνα που σπουδάζετε κλπ κλπ...') από άτομα που δεν καταδέχονταν να αγγίξουν έστω μια σκούπα δεν λέγεται.
Σε ένα σύνολο που όλοι είναι ίσοι ο σεβασμός έρχεται στην πορεία από το χαρακτήρα και όχι από προφορική παρουσίαση βιογραφικού. -
Κολλητός έμαθε σήμερα ότι έφτασαν τα χαρτιά στο ΑΤ και πήγε και το πήρε. Τεχνικό, Πάτρα, λέει.
Ζάχαρη θα την περάσει ο μπαγάσας μάλλον. (βοήθησε το πτυχίο προφανώς, ΗΛ-ΜΗΧ) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Κολλητός έμαθε σήμερα ότι έφτασαν τα χαρτιά στο ΑΤ και πήγε και το πήρε. Τεχνικό, Πάτρα, λέει.
Ζάχαρη θα την περάσει ο μπαγάσας μάλλον. (βοήθησε το πτυχίο προφανώς, ΗΛ-ΜΗΧ)Εκεί ήμουν 2 μήνες για να γίνω ΤΤΟ (Τεχνίτης τροχοφόρων οχημάτων). Καλά ήταν...
-
Έλα, έλα, περνάει γρήγορα ο καιρός!
-
το σενάριο για 9μηνο αναστήθηκε πάλι, ελέω εκλογών να υποθέσω?
-
Aπ ότι ακούγεται, θα γίνει μείωση θητείας ενός μήνα, ήτοι, 11μηνο.
-
Καταλαβαίνω την λαχτάρα όσων δεν έχουν υπηρετήσει για μείωση θητείας, αλλά αν γίνει και άλλη μείωση χωρίς να αλλάξει κάτι στην εκμετάλλευση του δυναμικού των ΕΔ τότε θα έχουμε τραγικά αποτελέσματα. Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες καρκινοβατούν λόγω της ενασχόλησης των τεχνικών περισσότερο σε καθήκοντα φρουράς παρά συντήρησης του υλικού των Μονάδων. Θα αρχίσουμε να θρηνούμε όλο και περισσότερα θύματα σε όλο και περισσότερα ατυχήματα.
Αυτοί οι πολιτικοί μας είναι.....
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Οποιος εχει βυσμα περναει παντου καλα τελικα
+95
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έτσι όπως το πάτε, θα ζηλέψετε που σε ένα μήνα φεύγουμε. Αλλάζουμε;Εγώ πάντως και σπίτι μου μια χαρά κάθομαι, δεν έχω έννοιες, ούτε πρόγραμμα και δεν χρειάζεται να ξυρίζομαι και να φοράω χακί (και δεν μου πάνε καθόλου καλέ ). Δεν μου φαίνεται τόσο δελεαστική η προσφορά του ΕΣ
Τυχερέεεεε!!! Όλα πληρωμένα! Ξενοδοχεία, άριστης ποιότητας φαγητό, βραδυνές ενασχολήσεις με όπλα κλπ...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση με αφορμή τον 45χρονο χειρουργό εξ Αμερικής; Ποιες ειδικότητες/γνώσεις/χρόνια σπουδών/κτλ πιστεύετε ότι πρέπει να δίνουν απαλλαγή στον κάτοχό τους από σκοπιές, θαλαμοφυλίκια, κτλ;Συνήθως ιατρικά, αλλά το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει ο διοικητής. Ότι θέλει αυτός γίνεται.
-
Σχεδόν ένα μηνιάτικο κοστίζει η θητεία ενός στρατιώτη
Κάτι λιγότερο από 600 ευρώ ξοδεύει μια οικογένεια για το παιδί της που υπηρετεί την πατρίδα. Αναπάντητο το ερώτημα για το αν και κατά πόσο είναι αναγκαία η θητεία «E» 16/1ΑΡΘΡΟPHOTO GALLERY
Την ώρα που η ακρίβεια χτυπάει την πόρτα της ελληνικής οικογένειας, ο υπολογισμός ότι η θητεία ενός στρατιώτη κοστίζει σε μια μέση οικογένεια περίπου όσο ο κατώτατος μισθός, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της θητείας και του εξορθολογισμού της ή ακόμα και κατά ορισμένους της κατάργησής της, και της αντικατάστασης των κληρωτών από επαγγελματίες, κάτι που μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=2216769#
-
Το άθρο εννοεί ότι ένας φαντάρος ¨τρώει¨ 600 ευρώ τον μήνα;
Αν είναι έτσι, ίσως... αλλά εγώ τουλάχιστον ¨έτρωγα¨ πολύυυυ λιγότερα απο αυτά τα χρήματα κάθε μήνα. -
E, άμα παραγγέλνεις καθημερινα σουβλάκια και καπνίζεις μία κούτα τσιγάρα στην σκοπιά λογικό.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Το άθρο εννοεί ότι ένας φαντάρος ¨τρώει¨ 600 ευρώ τον μήνα;
Αν είναι έτσι, ίσως... αλλά εγώ τουλάχιστον ¨έτρωγα¨ πολύυυυ λιγότερα απο αυτά τα χρήματα κάθε μήνα.+1
Βάλε ένα πακέτο τσιγάρα την μέρα 3 ευρώ, έξοδος μια φορά τη βδομάδα 30 ευρώ (και πολλά βάζω) 120 ευρώ το μήνα, βάλε και κανα 50άρι το μήνα για ξυριστικά σαμπουάν ιστορίες, πάμε σύνολο 260. Βάζω και ένα 50άρι το μήνα από εδώ και απο κει, καμιά παραγγελία απέξω, καμιά εφημεριδά/περιοδικό. Με 300-350 είσαι άνετα! Βγάλε τώρα τα 8.60€ που πληρώνεσαι.
Περί Θητείας [#2]