-
Στα 30;;;;; : ένα σπόρ δίπορτο με καμιά 200αριά άλογα!!!!!
Μελλόνυμφος;;;;; : βρες κανά λάντα (τα παλιά που μοιάζανε με κουτιά δώρου)!!!!
30;;;;; και Μελλόνυμφος;;;;; : Δεν το ξανασκέφτεσαι;;;;;;
-
Έχει σημασία αν έχεις ή έχει ήδη αυτοκίνητο, αν θα μείνετε σε άλλο μέρος οπότε μπορεί να αλλάξουν οι αυτοκινητικές σας ανάγκες κλπ. Σωστό είναι να το δείτε πιο συνολικά αν μπορεί να παίξουν πάνω από 1 οχήματα.
Επίσης το θέμα πάρκινγκ και κίνηση συχνά στο κέντρο θα οδηγήσουν σε ένα πιο μικρό αυτοκίνητο ενώ άνετο γκαράζ και ΜΜΜ και αυτοκίνητο για ταξίδια σε πιο μεγάλο αυτοκίνητο.
Τέλος οι ανάγκες σας, τι έχετε μάθει να περιμένετε από ένα αυτοκίνητο, τι παραπάνω θέλετε και τι δεν θέλετε. Πόσα θέλετε να δώσετε, πόσα χρόνια θα το κρατήσετε κλπ.
Επίσης μην αγοράζετε αυτοκίνητο στα χαρτιά με οικονομοτεχνικά στοιχεία ούτε να τα συγκρίνετε έτσι. Τα Bravo και Delta επειδή έχουν κοινή καταγωγή δεν είναι το ίδιο αυτοκίνητο. Και αν για κάποιους είναι για άλλους δεν είναι και αυτοί οι άλλοι δέχονται να πληρώσουν αυτή τη διαφορά.
Γενικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Άλλοι παντρεύονται και ηρεμούν, κάνουν παιδιά και τρώνε παντόφλα και άλλοι παντρεύονται και ξεσαλώνουν.... Άλλοι θα ανανεώσουν το αυτοκίνητο σε 4-5 χρόνια ενώ άλλοι θα το κρατήσουν μέχρι να τους αφήσει. Άλλοι βολεύονται σε σούπερ μίνι με 2 παιδιά και άλλοι με 1 παιδί και μεγάλο στέισον και ζορίζονται.
Οπότε καταλήγουμε ότι πρέπει να τα δοκιμάσετε όλα, ακόμα και τα λιγότερο πιθανά μπορεί να κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις. Τρεχάτε λοιπόν για πολλά test drive και καλή τύχη. Μετά, αφού αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι σας αρέσει και τι όχι, ξαναρωτήστε μας.
Γιατί δεν έχει σημασία τι θα παίρναμε εμείς αλλά τι κάνει για εσάς. -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
πόσες δ μέχρι τώρα έχουν πωληθεί ? πιάνει τους στόχους της εταιρίας ?
δεν έχω δει καμιά στο δρόμο ....1.εγω βλεπω οτι στην ψηφοφορια σε αυτο το thred εχει 2η θεση η Δ αλλα και στο thred πιο εχει πιο ομορφο εσωτερικο εχει την 1η θεση.
αρα μαλλον κατι λεει αυτο,
2.κατα τα αλλα αν η Δ ειχε σημα του ομιλου VW θα ηταν με διαφορα το best seller της επομενης 2ετιας.
3.εμενα προσωπικα λιγο με νοιαζει ποσο θα πουλησει η Δ και ποσο μαλλον ποιος θα την επιλεξει.
αλλα προς θεου μην κατακρινετε ενα αυτοκινητο χωρις να το εχετε οδηγησει.Δεν το κατακρίνω, απλά για να το δω από κοντά λέω ....
-
Ψήφισα golfάκι. Δες το Isignia ή κάτι σε ιάπωνα όπως κανα corolla. Εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου. Μέγεθος πχ του αμαξιού, κατανάλωση, αν κάνεις πολλά ταξίδια...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχει σημασία αν έχεις ή έχει ήδη αυτοκίνητο, αν θα μείνετε σε άλλο μέρος οπότε μπορεί να αλλάξουν οι αυτοκινητικές σας ανάγκες κλπ. Σωστό είναι να το δείτε πιο συνολικά αν μπορεί να παίξουν πάνω από 1 οχήματα.
Επίσης το θέμα πάρκινγκ και κίνηση συχνά στο κέντρο θα οδηγήσουν σε ένα πιο μικρό αυτοκίνητο ενώ άνετο γκαράζ και ΜΜΜ και αυτοκίνητο για ταξίδια σε πιο μεγάλο αυτοκίνητο.
Τέλος οι ανάγκες σας, τι έχετε μάθει να περιμένετε από ένα αυτοκίνητο, τι παραπάνω θέλετε και τι δεν θέλετε. Πόσα θέλετε να δώσετε, πόσα χρόνια θα το κρατήσετε κλπ.
Επίσης μην αγοράζετε αυτοκίνητο στα χαρτιά με οικονομοτεχνικά στοιχεία ούτε να τα συγκρίνετε έτσι. Τα Bravo και Delta επειδή έχουν κοινή καταγωγή δεν είναι το ίδιο αυτοκίνητο. Και αν για κάποιους είναι για άλλους δεν είναι και αυτοί οι άλλοι δέχονται να πληρώσουν αυτή τη διαφορά.
Γενικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Άλλοι παντρεύονται και ηρεμούν, κάνουν παιδιά και τρώνε παντόφλα και άλλοι παντρεύονται και ξεσαλώνουν.... Άλλοι θα ανανεώσουν το αυτοκίνητο σε 4-5 χρόνια ενώ άλλοι θα το κρατήσουν μέχρι να τους αφήσει. Άλλοι βολεύονται σε σούπερ μίνι με 2 παιδιά και άλλοι με 1 παιδί και μεγάλο στέισον και ζορίζονται.
Οπότε καταλήγουμε ότι πρέπει να τα δοκιμάσετε όλα, ακόμα και τα λιγότερο πιθανά μπορεί να κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις. Τρεχάτε λοιπόν για πολλά test drive και καλή τύχη. Μετά, αφού αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι σας αρέσει και τι όχι, ξαναρωτήστε μας.
Γιατί δεν έχει σημασία τι θα παίρναμε εμείς αλλά τι κάνει για εσάς.Ανεξαρτήτως αν συμφωνώ με αυτά που γράφεις (που συμφωνώ δηλαδή) , μου αρέσει που τα τεκμηριώνεις .Εντάξει καλό το ξεσάλωμα και το χιούμορ αλλά ρε παίδες η οικονομική κατάσταση δεν με παίρνει να αρχίχω να παίρνω κουπέ τύπου Rx-8 όπως προαναφέρθηκε και να τα αλλάζω μετά λες και είναι πουκ'αμισα.Ενα αυτοκινητάκι για καμμιά δεκαριά χρόνια και μετά να μαστε καλά πάμε για άλλα ..
-
Θα κάνετε σύντομα παιδί;
Θα κινείστε πολύ στην πόλη με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο;
Θα έχετε κουβαλήματα για το νέο σπίτι;
Κάνετε πολλά ταξίδια - με μπαγκάζια ή με λίγα πράγματα;Αν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, θα μειωθούν πολύ οι επιλογές.
-
Αν ήμουν 30 και μελλόνυμφος θα έπαιρνα τα όρη και τα βουνά.
Αν ήμουν 40 και μελλόνυμφος θα έπαιρνα ένα τηλέφωνο τον μπαμπά της μελλόνυμφης για να τον ευχαριστήσω για την SLK που θα μου έκανε δώρο.
-
κοίτα , το παιδί πρώτα ο θεός μετά από κανά χρόνο , όσον αφορά για μεταφορές στο νέο σπίτι οχι , είναι έτοιμο , στην οικογένεια θα υπάρχει και 2 αυτ/το (fiesta 2005 1.4 3θ.) της γυναίκας μου καθώς το δικό μου θα πάει για προκαταβολή του καινούριου
Κίνηση στο κέντρο όχι μιας και οι δουλειές μας είναι Νότια Προάστια
Ταξίδια τα συνηθισμένα ,(π.χ όχι κάθε Σ/Κ στις Αράχωβες και στο Πήλιο ) αλλά μια φορά το 2μηνο στα Ηρωικά Καλάβρυτα (καταγωγή μου) ή στης γυναίκας (Λαμία)
Ελπίζω να βοήθησα.. -
Πάντως με το Nissan Qashqai 1.6 είσαι ..... κάπως!!!!!!!
Αλλά είμαι υποκειμενικός.......... επειδή το θέλω και γω ! Οταν φθηνήνει κανά 2000 θα ... το πάρω!!!! -
πιστεύω ... ότι δεν χρειάζεσαι ακόμα αυτοκίνητο .....
ειδικά αν μετά πρέπει να δίνεις και δόσεις ....
την ίδια εποχή του χρόνου, τέλος 2009, που θα κάνουν και τρελές προσφορές
το ξανασυζητάμε !!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Πάντως με το Nissan Qashqai 1.6 είσαι ..... κάπως!!!!!!!
Αλλά είμαι υποκειμενικός.......... επειδή το θέλω και γω ! Οταν φθηνήνει κανά 2000 θα ... το πάρω!!!!Πως κάπως ? τζίπ ούτε Κολωνακίου, αλλά πεζοδρομίου ... γιατί μόνο για να ανεβαίνει πεζοδρόμια κάνει ...
-
Για μένα πολύ καλή λύση είναι το Skoda Octavia 1.8 T. Πρακτικό αρκούντως σπιρτόζικο και με λογική κόστος χρήσης. Τα περισσότερα έχουν ήδη γραφτεί από άλλους φίλους. Σαν πατέρας δυο μικρών παιδιών, θα ήταν για μένα από τις κύριες επιλογές αν είχα τα χρήματα να το πάρω. Αν έχεις αυτή τη δυνατότητα συν το κόστος ασφάλισης συντήρησης που σαφώς είναι αυξημένα σε σχέση με 1,4 τότε βάλτο ψηλά στις επιλογές σου.
-
Πως χωράνε τοσες επιλογές χωρίς επιμέρους κριτήρια απο την πλευρά σου .
Το θέμα φίλε μου θέλει στρατηγική .
Δεν μπορείς α πετάς στο τραπέζι το μισο τευχος των 4Τ.
Ακου για να μάθεις πως βάζεις τα απίδια στο σάκο..
ΛοιπονΑπλά βήματα για αρχάριους.
1 ) Δηλαδή βάζεις κάτω τα Θελω σου
2 ) Μετά βάζεις κάτω τα μπορώ σου
3 ) Καταλήγεις σε 2-3 επιλογέςκαι ......
Και μετά κάνεις τουμπεκί ψιλοκομέ... πέρνεις αυτό που αρέσει στην γυναικα σου γιατι τα μούτρα δεν αντέχονται με τίποτα......... .
Μην ξεχάσω το κυριότερο.....
Φτιάχνεις κι μια ιστορία ότι αυτό ήθελες, την οποία επαναλαμβάνεις σε φίλους και γνωστούς και στο τέλος την πιστεύεις
-
και πότε πλακωνόμαστε εμείς;
-
αν εκτος απο .....μελλονυμφος του φιλου μας του αρεσει να οδηγει και οχι να μετακινειται, τοτε κορυφαιο πακετο το LEON.
-
Eίμαι ακριβώς στην ίδια φάση 30 και νεόνυμφος (3 μήνες περίπου).Το καλοκαίρι που παρήγγειλα το αυτοκίνητο ήμουν 29 και μελλόνυμφος.Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα sedan.
Aπό αυτές τις δύο επιλογές θα έλεγα Golf VI (160) και Delta (150).
Aπό εκεί και πέρα είναι θέμα προσωπικού γούστου και αναγκών.
Η χρηματική διαφορά μεταξύ Golf , Delta από τα ''ξαδερφάκια'' τους Leon και Bravo
αξίζει γιατί έχουν πιο ποιοτικά υλικά.Θα δώσεις 3.000Ε παραπάνω αλλά αγοράζεις μια μάρκα με μεγαλύτερο πρεστίζ και πιο ποιοτικά υλικά.Δεν αγοράζεις αυτοκίνητο κάθε μέρα.
Αν θες φτηνό και τίμιο αυτοκίνητο απλά για να μεταφέρεσαι παίρνεις ΚΙΑ Ceed.Όλοι το προτείνουν για άλλους αλλά για δικό τους προτιμούν κάτι άλλο.
H Delta έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Bravo (2,70 μ. αντί 2,60 μ.).Θα σε βοηθήσουν πολύ τα πίσω συρόμενα καθίσματα.Αλλά πρέπεις να έχεις και λίγο ψώνιο για να την πάρεις.
Την προτιμούν όσοι θέλουν να έχουν κάτι διαφορετικό με φινέτσα.
Αν δε σε ενδιαφέρει το αισθητικό κομμάτι καλή επιλογή είναι το Golf VI λίγο πιο μικρό αλλά λίγο πιο γρήγορο.
Το Qashqai θα στο πρότεινα μόνο αν κινείσαι σε χωματόδρομους και θέλεις ένα υπερυψωμένο αυτοκίνητο. -
Βγές έξω απο το πλάισιο .................. Πές όχι στα κουτιά ......................
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Βγές έξω απο το πλάισιο .................. Πές όχι στα κουτιά ......................
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Πάρε ένα Prius
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
30 και μελλόνυμφος σημαίνει η τελευταία ευκαιρία για καφρίλα γιατί μετά θα έρθουν -με το καλό- τα πιτσιρίκια και θα αναγκαστείς να κάνεις συμβιβασμούς. Οπότε παίρνεις ένα G Punto Abarth SS ή ένα Rx-8 να χαρείς τις 'τελευταίες' (λέμε τώρα) σου ευκαιρίες να ευχαριστηθείς οδήγησηΠέρα από την πλάκα και την τρελή κατανάλωση (ειδικά στην πόλη) το ροχι είναι ένα πρακτικότατο όχημα ακόμα και για οικογένεια! Δεν είναι πεντάπορτο να χωράει μεγάλα φορτία αλλά και πάλι έχει μεγαλούλο προτμπαγκάζ για την κατηγορία...
Η λογική πάντως λέει οκτάβια κόμπι για τον ακομπλεξάριστο και μάλλον η καλύτερη επιλογή, φόκους για τον τουρμποφοβισμένο, μπράβο για τον στιλάτο και λεόν για τον στροφάκια.
Εφόσον μιλάμε για οικογενειακό βέβαια μην ξεχάσεις να βάλεις το ESP στη λίστα με τα έξτρα
-
Ακριβως στην ιδια φαση και καταμπερδεμενος ειμαι και εγω, αν και δεν ειναι στα αμεσα σχεδια η αγορα αυτοκινητου. Την ψιλοβγαζουμε τωρα με το ibiza FR.
Οπως το σκεφτομαι το τελευταιο διαστημα, εκει που ειχαμε πει οτι θα εχουμε δυο αυτοκινητα στην οικογενεια (ενα μικρο αυτοματο για την πολη και ενα μεγαλο οικογενειακο για ταξιδια μιας και θα τα κανουμε αρκετα συχνα),
τωρα με την μεγαλη κριση που διαφαινεται στο μελλον μαλλον θα παρουμε ενα αυτοκινητο.
Και επειδη η γυναικα μου δεν τα παει καλα με τα μηχανικα κιβωτια, θα παμε σε κατι αυτοματο μιας και αυτη θα το χρησιμοποιει περισσοτερο αφου εγω θα εχω το μηχανακι μου.
Οποτε η μοναδικη λυση ειναι group vag και dsg, και αναμεσα σε λεον, γκολφ, οκταβια και αναλογως τα χρηματα σε 1.4 ή 1.8 τσι.
Αν παρολα αυτα βελτιωθει με το μηχανικο κιβωτιο, μαλλον θα παω προς το ινσιγκνια μιας και ειναι σε πολυ καλη τιμη γι αυτα που προσφερει.
Αν ήσουν 30 και μελλόνυμφος ...