-
Qashqai: βενζίνη ή πετρέλαιο;;
-
-
-
πετρέλαιο
-
Πολλά τα λεφτά για το πετρέλαιο. Αν κάνει 10.000 χλμ το χρόνο, δεν συμφέρει.
-
Eάν κάνεις πάνω από 25.000 χλμ το χρόνο, ή εάν χρησιμοποιείς πολύ συχνά κοτσαδόρο για ρυμούλκηση, ή εάν κινείσαι συνεχώς σε ορεινούς δρόμους με ανηφόρες 'καντήλι' , τότε να σκεφτείς το πετρέλαιο.
Αν όχι βενζίνη και μόνο διότι:
Είναι φτηνότερο κατά 3-4.000 ευρώ στην αρχική τιμή αγοράς. Είναι φτηνότερο στο κοστολόγιο χρήσης και συντήρησης, ιδιαιτέρως αν κάνεις περί τα 15.000 χλμ το χρόνο. Κινείται παντού χωρίς πρόβλημα. Πουλιέται παντού χωρίς πρόβλημα. Γίνεται σέρβις παντού, και σε ελεύθερα συνεργεία ,με αφάνταστα καλύτερη κάλυψη και επάρκεια σε ανταλλακτικά. Έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις σε όλους τους κυβισμούς. Έχει λιγότερους κραδασμούς κατά τη λειτουργία. Έχει λιγότερο θόρυβο, σχεδόν δεν ακούγεται στο ρελαντί.Έχει λιγότερους ρύπους σε οξείδια του αζώτου και μικροσωματίδια, οι πιο σοβαροί ρύποι για Ελλάδα. Είναι ελαφρύτερο. Μπορείς να το βελτιώσεις πιο εύκολα. -
Τι τιμή έχει το πετρέλαιο?
-
2800 ευρώ διαφορά στην τιμή έχουν , με την κατανάλωση δεν μπορώ να βγάλω άκρη:
επίσημα λένε:
πετρέλαιο:
Αστικός Κύκλος (λίτρα/100 χλμ.)6.2
Εκτός πόλης (λίτρα/100 χλμ.) 5.0
Μικτός Κύκλος (λίτρα/100 χλμ.) 5.4
βενζίνη:
Αστικός Κύκλος (λίτρα/100 χλμ.)8.4
Εκτός πόλης (λίτρα/100 χλμ.) 5.7
Μικτός Κύκλος (λίτρα/100 χλμ.) 6.7έχω δει και σε ένα περιοδικό ότι το βενζινοκίνητο καίει 8,5 (λίτρα/100 χλμ.) και το πετρέλαιο καίει 5 (λίτρα/100 χλμ.)
τι να πρωτοπιστέψεις πάντως μου φαίνεται λογική η διαφορά 3 λίτρων στα 100 χλμ!
Αρα με τα 15.000 τον χρόνο που κάνω έχω όφελος γύρω στα 500 ευρω τον χρόνο, άρα στα 6 χρόνια κάνω απόσβεση της τιμής αγοράς!
Επίσης το πετρέλαιο έχω την εντύπωση ότι θέλει σέρβις αραιά και που!!!!! -
Βάλε τουλάχιστον 4 λίτρα διαφορά σε καύσιμο. Αυτά τα 4Χ4 ΚΑΙΝΕ.
Αν η διαφορά είναι 2800€ και όχι 4Κ€ τότε κάποια στιγμή θα κάνεις απόσβεση και θα αρχίσεις να έχεις κέρδος.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βάλε τουλάχιστον 4 λίτρα διαφορά σε καύσιμο. Αυτά τα 4Χ4 ΚΑΙΝΕ.Αν η διαφορά είναι 2800€ και όχι 4Κ€ τότε κάποια στιγμή θα κάνεις απόσβεση και θα αρχίσεις να έχεις κέρδος.
Mιλώ για το 1600 βενζίνη με το 1500 πετρέλαιο!!!
Για τα δίλιτρα 4χ4 σίγουρα συμφέρει το πετρέλαιο!
Συγνώμη που δεν ημουν σαφής από την αρχή !!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Αρα με τα 15.000 τον χρόνο που κάνω έχω όφελος γύρω στα 500 ευρω τον χρόνο, άρα στα 6 χρόνια κάνω απόσβεση της τιμής αγοράς!Τα 6 χρόνια είναι πολλά. Πόσα χρόνια σκοπεύεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο? 10? Άρα το όποιο κέρδος θα είναι για τα τελευταία 4 χρόνια που θα έχεις το αυτοκίνητο, και αυτό με την παρούσα οικονομική κατάσταση.
Έχε υπόψιν τα εξής: Το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή είναι ακριβότερο απο την αμόλυβδη. Προς τα τέλη του 2009 θα αρχίσει να διατείθεται πετρέλαιο περιεκτικότητας 10ppm σε θείο (αντί για 50ppm) το οποίο λογικά θα είναι ακριβότερο απο το τωρινό. Επίσης αν επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη, τότε ενδεχομένως η αύξηση της ζήτησης να ανεβάσει λίγο ακόμα την τιμή.
Επομένως πάρε diesel αν θέλεις τη ροπή, ειδάλλως απο άποψη κόστους χρήσης η βενζίνη για τα χιλιόμετρα που κάνεις μάλλον βγαίνει πιό οικονομική.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα 6 χρόνια είναι πολλά. Πόσα χρόνια σκοπεύεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο? 10? Άρα το όποιο κέρδος θα είναι για τα τελευταία 4 χρόνια που θα έχεις το αυτοκίνητο, και αυτό με την παρούσα οικονομική κατάσταση.
Έχε υπόψιν τα εξής: Το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή είναι ακριβότερο απο την αμόλυβδη. Προς τα τέλη του 2009 θα αρχίσει να διατείθεται πετρέλαιο περιεκτικότητας 10ppm σε θείο (αντί για 50ppm) το οποίο λογικά θα είναι ακριβότερο απο το τωρινό. Επίσης αν επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη, τότε ενδεχομένως η αύξηση της ζήτησης να ανεβάσει λίγο ακόμα την τιμή.
Επομένως πάρε diesel αν θέλεις τη ροπή, ειδάλλως απο άποψη κόστους χρήσης η βενζίνη για τα χιλιόμετρα που κάνεις μάλλον βγαίνει πιό οικονομική.όντως έχει τεράστια ροπή το ντίζελ, από συντήρηση ξέρεις ;;; δεν είναι μηδαμινό το κόστος συντήρησης του ντίζελ;;;;
Το αμάξι αυτό θα το κρατήσω τουλάχιστον 15 χρόνια!!!!!!!! -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Βενζίνη......Βενζίνη;;;;;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Βενζίνη......
Βενζίνη;;;;;
Δες στο τελευταίο Auto Bild συγκριτικά μεταξύ βενζίνης και πετρελαίου σε ίδια αυτοκίνητα....
Δεν βλέπω κανένα επιχείρημα ικανό να με πείσει να πάρω πετρέλαιο αν και κάνω πάνω από 50.000 χλμ τον χρόνο....
υπ όψιν ότι πρόβλημα λόγω κακού καυσίμου στην αντλία πετρελαίου δεν καλύπτεται από την εγγύηση και κοστίζει...μέχρι κάποια χιλιάρικα σε ορισμένα μοντέλλα......
καλό!!!! θα .... το μελετήσω!!!!
-
Εγώ θα πρότεινα πετρέλαιο..Κάθε φορά που θα το οδηγείς θα αποζημιώνεσαι από τη διαφορά ροπής, ειδικά για ένα όχημα που δεν προσφέρεται για τελικές λόγω σχήματος. Για την ποιότητα του καυσίμου, βρίσκεις συγκεκριμένα πρατήρια και θα γεμίζεις από εκεί. Ρωτάς 5-6 ταξιτζήδες από που γεμίζουν και κάνεις το ίδιο. Μια στις τόσες βάζεις κι ένα βελτιωτικό καυσίμου να είσαι σίγουρος.
-
Εσύ βάρκα δεν θα σέρνεις με το Qashqai?
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Mιλώ για το 1600 βενζίνη με το 1500 πετρέλαιο!!!
Για τα δίλιτρα 4χ4 σίγουρα συμφέρει το πετρέλαιο!Στα δίλιτρα η διαφορά είναι 4 χιλιάρικα, μπορεί να μη συμφέρει.
Το 4Χ2 είναι €2900 αλλά η διαφορά σε καύσιμο μικρότερη, νομίζω έρχεσαι στα ίδια.
Ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνεις.Με 2 σετ ζαντολάστιχα θα πηγαίνεις παντού με το 4Χ2, μόνο βάρκες θα δυσκολεύεσαι να βγάλεις από τη θάλασσα.
Οι προβληματισμοί του sv2 για το καύσιμο με κάνουν διστακτικό για το πετρέλαιο. Δεν μπορείς να βάζεις πάντα καύσιμο από το γνωστό σου πρατήριο, αρκετές φορές θα βάλεις στο δρόμο. Αν υπάρχει πιθανότητα να έχει νερό το καύσιμο και να πάθει ζημιά η αντλία, σημαίνει ΑΚΡΙΒΗ ζημία - δεν πρόκειται ποτέ να έχεις κέρδος από την πετρελαιοκίνηση.
Θα ρωτήσω φίλο στο Χημείο που ασχολείται με τα νοθευμένα καύσιμα, αν βρίσκουν νερό στα δείγματα ή αν κάνουν πολλοί παράπονα για κακή ποιότητα πετρελαίου.Πάντως το πετρέλαιο θέρμανσης ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΝΕΡΟ, είναι καλύτερο για την αντλία καυσίμου.
Μόνο που αν σε πιάσουν το πρόστιμο είναι 4 χιλιάρικα.
(αν έχει νερό, η ζημιά θα είναι αντίστοιχη)Να ξέρεις ότι το ελληνικό πετρέλαιο είναι ΑΘΛΙΟ, παγώνει στους -5C και αν βάζεις το χειμώνα (λίγο) φωτιστικό πετρέλαιο (2.000 ppm θείου) για να μην παγώνει, φαίνεται σε έλεγχο ότι το καύσιμο στο ρεζερβουάρ είναι πετρέλαιο θέρμανσης, οπότε μπορεί να πληρώσεις πάλι πρόστιμο 4 χιλιάρικα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να ξέρεις ότι το ελληνικό πετρέλαιο είναι ΑΘΛΙΟ, παγώνει στους -5C και αν βάζεις το χειμώνα (λίγο) φωτιστικό πετρέλαιο (2.000 ppm θείου) για να μην παγώνει, φαίνεται σε έλεγχο ότι το καύσιμο στο ρεζερβουάρ είναι πετρέλαιο θέρμανσης, οπότε μπορεί να πληρώσεις πάλι πρόστιμο 4 χιλιάρικα.Δέν είναι άθλιο, είναι νορμάλ να παγώνει κάπου στους -5 βαθμούς. Στις χώρες που έχουν πολλά κρύα το πετρέλαιο έρχεται απο το διυλιστήριο με αντιπαγωτικά πρόσθετα.
Αυτό με το φωτιστικό πρώτη φορά το ακούω. Για βενζίνη ξέρω οτι βάζουν οι φορτηγατζήδες κυρίως. Πάντως απο τη στιγμή που υπάρχουν ειδικά αντιπαγωτικά στο εμπόριο τα οποία είναι 100% ασφαλή για τον κινητήρα, τέτοιου είδους πειράματα καλό είναι να αποφεύγονται.
-
Oι επιδόσεις του πετρελαιοκίνητου Qashqai 1.5 είναι τραγικές. Έχει μόνο 145 χαω τελική.
Βλέπω να γίνεται αναφορά στην ροπή του πετρελαιοκίνητου, νέτα σκέτα. Αυτό είναι μόνο το 1/3 της αλήθειας.Άλλο ένα τρίτο είναι το βάρος του οχήματος το οποίο είναι μεγάλο στην περίπτωσή μας και το υπόλοιπο είναι το πόση ροπή έχουν οι τροχοί, όχι ο κινητήρας. Η διατιθέμενη ροπή στους τροχούς είναι αυτή που επιταχύνει το όχημα, και είθισται τα πετρέλαια να έχουν πιο μακριές σχέσεις μετάδοσης από τις βενζίνες μετριάζοντας αρκετά το πλεονέκτημα ροπής του κινητήρα τους.
Επίσης γίνεται απλή αναφορά στην διαφορά κατανάλωσης σε l/100 km μεταξύ πετρελαίου και βενζίνας. Το ακριβότερο καύσιμο μειώνει κατά πολύ την υπαρκτή διαφορά κατανάλωσης, και η διαφορά του αρχικού κόστους των δύο οχημάτων αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Δεν θα κάνει οικονομία κάποιος αγοράζοντας ένα τέτοιο πετρελαιοκίνητο όχημα, εκτός αν κάνει π.χ. πάνω από 25.000 χλμ τον χρόνο.
Επίσης η διαφορά κόστους μεταξύ του πετρελαιοκίνητου και του βενζινοκίνητου μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την αναφερόμενη στους τιμοκαταλόγους. Σκεφτείτε μόνο ότι το βενζινοκίνητο είναι ετοιμοπαράδοτο (συνήθως), και ενδέχεται κάποιος να πετύχει μια έξτρα έκπτωση. Είναι τέλος χρονιάς και οι εταιρείες σκίζονται για ξεστοκάρισμα. Αν μπει νέα παραγγελία για όχημα που δεν έχουν, τότε είναι πιθανό να το πληρώσει όσο έχει στον κατάλογο και να περιμένει και κάνα τρίμηνο.
Για το ''μηδαμινό κόστος συντήρησης του πετρελαίου'' και τα ''αραιά διαστήματα συντήρησης'' έχω μόνο να πω ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Η συντήρηση των σύγχρονων πετρελαιοκίνητων είναι αρκετά εξειδικευμένη, τακτική και ακριβή.Επίσης μηχάνημα που δεν χαλάει δεν έχει εφευρεθεί ακόμη.
Για τα μαντζούνια στο καύσιμο δεν θέλω να πω τίποτα άλλο εκτός από το, αν κάποιος πάρει ένα καινούργιο όχημα και αναγκαστεί να αρχίσει τις αλχημείες, είναι για να τον κλαίνε οι ρέγγες εσαεί της χρήσης του. -
Για αρχή το πάγωμα στους -5 δεν επιβεβαιώνεται απο εμένα καθώς κανένα απο τα 2 επαγγελματικά ντίζελ δεν είχε πρόβλημα όσες φορές έτυχε να πέσει τόσο η θερμοκρασία (σπάνια δηλαδή), τουλάχιστον μέχρι -8 πάντως ήταν οκ.
Είναι άδικη η όποια αντιπαράθεση ενός ντιζελ-τούρμπο με ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα, αν κάποιος θέλει αυτοκίνητο για 'φανάρια' τότε δεν θα του πρότεινα ντίζελ, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις προτείνω ντίζελ, η οικονομία και οι ρεπριζ είναι αλλού. Δεν βλέπω το λόγο να οδηγεί κάποιος κινητήρα βενζίνης σαν ντιζελ για να επιτύχει χαμηλή κατανάλωση και να μην οδηγει απλώς ένα ντιζελ!Φίλε dstou μπορείς να μου πείς τι είναι τόσο ακριβό στη συντήρηση των ντιζελ? Έχεις οδηγήσει ποτέ σου ντίζελ? Μπορείς να μου πείς τρόπο ώστε όχημα που ζυγίζει 1435 κιλά στα χαρτιά μαζί με περίπου 600 κιλά φορτίο να κάνει ταξίδι 580 χλμ με μέση κατανάλωση κάτω απο 10λίτρα/100χλμ και επιπλέον να διατηρεί εύκολα ταχύτητα σε ανοιχτό δρόμο 120-140 χλμ/ωρα?
Επίσης, αν για κάποιο λογο πάθει ζημιά η αντλία πετρελαίου τότε στρέφεσαι εναντίον του βενζινάδικου, αυτοί που νοθεύουν ξέρουν πολύ καλά ότι τους συμφέρει να πληρώσουν και να αποφύγουν τη μύνηση!