-
Αρικά είχα τις νορμάλ καλύψεις, τις γνωστές σε όλους. Οταν όμως ο φίλος μου και γείτονάς μου Γιώργος με το Citroen Xsara 1.6 VTS (ά ρε Γιώργαρε μεγάλε) σε ένα επιπόλαιο τρακάρισμα του με μόλις 15-20 χιλιόμετρα ταχύτητα έφτασε να δώσει στον Κυριακόπουλο ένα μιλιόνι για επισκευή, τότε προχώρισα σε μικτή κάλυψη.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
...αλλη μεγαλη απατη των ασφαλιστικων είναι να εκβιαζουν μεσω των αντιπροσωπειων για να παρουν την προμηθεια-μιζα οι ασχετοι πωλητες...Τα πράγματα είναι μάλλον ανάποδα απ'όσο ξέρω: Οι πωλητές αυτοκινήτων γίνονται και ασφαλιστικοί πράκτορες για το πρόσθετο έσοδο της επιχείρησης από την προμήθεια του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να ασφαλιστείς κατά τα συμφέροντά του.
Πάντως, πολύ σωστά όπως επισημαίνεις, η ασφάλιση θέλει ψάξιμο.
Στο κάτω-κάτω της γραφής έχεις τη δύναμη στα χέρια σου, δίνεις τα ωραία σου λεφτά, είτε τα έχεις είτε τα δανείζεσαι από τράπεζα! -
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Αρικά είχα τις νορμάλ καλύψεις, τις γνωστές σε όλους. Οταν όμως ο φίλος μου και γείτονάς μου Γιώργος με το Citroen Xsara 1.6 VTS (ά ρε Γιώργαρε μεγάλε) σε ένα επιπόλαιο τρακάρισμα του με μόλις 15-20 χιλιόμετρα ταχύτητα έφτασε να δώσει στον Κυριακόπουλο ένα μιλιόνι για επισκευή, τότε προχώρισα σε μικτή κάλυψη.Ποιος? Ποιος ιερόσυλος είναι αυτός?
-
Μεικτή που όμως δεν καλύπτει τρομοκρατικά χτυπήματα και φυσικές καταστροφές [ακόμα τουλάχιστον] και εννοείτε οτι κάποιο αρχικό ποσό περι τα 300 Ευρώ είναι δικό μου...
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Μεικτή που όμως δεν καλύπτει τρομοκρατικά χτυπήματα και φυσικές καταστροφές [ακόμα τουλάχιστον] και εννοείτε οτι κάποιο αρχικό ποσό περι τα 300 Ευρώ είναι δικό μου...Μικτή που καλύπτει και τρομοκρατικά κτυπήματα και φυσικές καταστροφές ακόμη και μερική κλοπή, και τα πρώτα 250 ευρώ είναι δικά μου! Βέβαια τα ασφάλιστρα είναι λίγο τσουχτερά κάπου στα 650 ευρώ το χρόνο
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αρικά είχα τις νορμάλ καλύψεις, τις γνωστές σε όλους. Οταν όμως ο φίλος μου και γείτονάς μου Γιώργος με το Citroen Xsara 1.6 VTS (ά ρε Γιώργαρε μεγάλε) σε ένα επιπόλαιο τρακάρισμα του με μόλις 15-20 χιλιόμετρα ταχύτητα έφτασε να δώσει στον Κυριακόπουλο ένα μιλιόνι για επισκευή, τότε προχώρισα σε μικτή κάλυψη.
Ποιος? Ποιος ιερόσυλος είναι αυτός?
Τι θα πεί ποιός ιερόσυλος είναι αυτός. Είναι ένας σαν και όλους μας που του άρεσε η Citroen Xsara. Βέβαια μετά το τρακάρισμα το αμάξι είχε στην κυριολεξία σκορπίσει. Ευτυχώς που δεν χρειάστικε να του κατεβάσουν μηχανή για να το επισκευάσουν. Πάντως στην καλύμπρα μπήκε!
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Μεικτή που όμως δεν καλύπτει τρομοκρατικά χτυπήματα και φυσικές καταστροφές [ακόμα τουλάχιστον] και εννοείτε οτι κάποιο αρχικό ποσό περι τα 300 Ευρώ είναι δικό μου...Η μικτή, που όπως έχει ξαναειπωθεί εδώ, λέγεται 'κάλυψη ιδίων ζημιών', αποζημιώνει υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο δικό μας όχημα σε περίπτωση τροχαίου που είμαστε υπαίτιοι. Τρομοκρατικές ενέργειες, φυσικές καταστροφές, κ.λ.π. είναι άλλες, ξεχωριστές καλύψεις, πολύ φθηνότερες.
Τώρα για το θέμα της απαλλαγής: Όσο μεγαλύτερη η απαλλαγή αποζημίωσης της εταιρίας, τόσο φθηνότερη η κάλυψη ιδίων ζημιών.
Δίνω ένα παράδειγμα για να γίνω πιό κατανοητός: Σε περίπτωση ατυχήματος που είμαστε υπαίτιοι και κάνουμε χρήση της κάλυψης για να επισκευάσουμε το αυτοκίνητό μας, και η επισκευή ας πούμε είναι 2.500 Ευρώ, η εταιρία θα μας δώσει τα χρήματα αυτά αφαιρώντας την απαλλαγή της. Γιατί; Για να μην τρέχουμε για αποζημίωση για την κάθε γρατζουνιά. Θα μου πείτε: Ααααα, κομπίνα της εταιρίας για να μην πληρώνει. ΟΚ, υπολογίστε όμως την αύξηση του Malus κατά δύο μονάδες για κάθε ζημιά που είμαστε υπαίτιοι, που σημαίνει 20% ακριβότερα ασφάλιστρα τον επόμενο χρόνο, και θα δείτε ότι παρόλη τη μικτή, καλύτερα να αγοράσουμε μόνοι μας εκείνο τον καθρέφτη που χαλάσαμε, παρά να χρησιμοποιήσουμε μικτή, η οποία και μόνο λόγω της απαλλαγής μάλλον δεν μας δίνει 'μία'.
Η απαλλαγή ξεκινά συνήθως από 100, 200, 300 ευρώ και φτάνει και τα 3.000 ευρώ, ή και παραπάνω. Πολλά τα 3.000 ευρώ; Μην σκεφτόμαστε μόνο τα 1400 ή 1600 μας, μικτή παίρνουν και μεγαλύτερα οχήματα. Ας σκεφτούμε την ολική καταστροφή π.χ. ενός τράκτορα αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ... -
Πως τα κατάφερα πρωί-βράδυ να γράφω 'πονήματα';
Ένα απλό μέλος του 307 club ήμουν...Σοβαρά τώρα, αν μπορώ να λύσω απορίες σχετικά με ασφαλιστικά αυτοκινήτου, ευχαρίστως να το κάνω, αν γνωρίζω σχετικά και όποτε προλαβαίνω!
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Τι θα πεί ποιός ιερόσυλος είναι αυτός. Είναι ένας σαν και όλους μας που του άρεσε η Citroen Xsara. Βέβαια μετά το τρακάρισμα το αμάξι είχε στην κυριολεξία σκορπίσει. Ευτυχώς που δεν χρειάστικε να του κατεβάσουν μηχανή για να το επισκευάσουν. Πάντως στην καλύμπρα μπήκε!
Κι όλα αυτά με 15-20 χλμ/ώρα? Είναι δυνατόν? (θα μου πεις βέβαια, όλα είναι δυνατά πλέον...)
-
Είναι... Είναι... Και παραείναι...
-
Παιδιά. Μήπως πληρώνεται πολλά για ασφάλεια;
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Παιδιά. Μήπως πληρώνεται πολλά για ασφάλεια;an plirwnoun autoi polla emeis ti plirwnoume antriad??
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Παιδιά. Μήπως πληρώνεται πολλά για ασφάλεια;
an plirwnoun autoi polla emeis ti plirwnoume antriad??
Τα ίδια λεφτά βγάζουμε εμείς με τους Έλληνες της Ελλάδας ρε Άγη.
Άσε που δεν θα αργίσει πολύ να γίνουν και 'Ευρωπαικές' οι ασφάλεις στην Ελλάδα...στις τιμές βεβαία. -
Εγω εχω την δευτερη και το αυτοκινιτο ειναι καινουργιο 4 μηνων
Θα ηθελα να εχω και μικτη αλλα δεν πληρωνω εγω την ασφαλεια αλλα η μανα μου οποτε οταν το πηραμε και της ειπα να κανουμε μικτη μου ειπε 'ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΒΛΗΜΑ' -
Θα ηθελα να ρωτησω αν τρακαρει κανεις τοκ τοκ (χτυπα ξυλο ) και φταιει αλλα ο μπροστα εχει κοτσαδορο στο αμαξι. Εχω ακουσει οτι τοτε την ζημια του αυτοκινιτου του την πληρωνει ο αλλος γιατι απαγορευεται. Ισχυει?
-
Ο χρήστης panoscorfu έγραψε:
Θα ηθελα να ρωτησω αν τρακαρει κανεις τοκ τοκ (χτυπα ξυλο ) και φταιει αλλα ο μπροστα εχει κοτσαδορο στο αμαξι. Εχω ακουσει οτι τοτε την ζημια του αυτοκινιτου του την πληρωνει ο αλλος γιατι απαγορευεται. Ισχυει?Σαφώς φταίει πάντα ο πίσω, ο οποίος μπορεί να κάνει αγωγή και να ισχυριστεί ότι αν ο 'μπροστά' δεν είχε κοτσαδόρο θα υπήρχε μικρότερη ζημιά και έτσι να διεκδικήσει μέρος της ζημιάς του: στην κρίση του δικαστή το αποτέλεσμα.
-
Παιδιά προσοχή που ασφαλίζεστε γιατί υπάρχουν λέει παράνομα - πλαστά ασφαλιστήρια. γινεται λόγος για 60,000 πλαστά ασφαλιστήρια (δηλαδή πληρώνεις και είσαι σε ανύπερκτη ασφαλιστική) κυρίως στον τομέα του αυτοκίνητου με πολά από αυτά στην Μαγνησία.
Για 8 νομίζω ασφαλιστικές χτυπάνε καμπάνες, αλλά το θέμα έχει παγώσει λόγω εκλογών και αδιαφορίας κατά την γνώμη μου του ΥΠΑΝ.
Καλό είναι να ψάχνουμε τις εταιρείες πριν ασφαλιστούμε.
Πχ να ζητάμε και τον ισολογισμό τους να δούμε αν έχουν κέρδη ή όχι? -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Κάποιος που γνωρίζει γιά leasing ;;;;
Από όσα ξέρω επιγραμματικά,τo leasing συμφέρει μόνο με εταιρική μίσθωση διότι προσμετράται στα έξοδα της εταιρίας,για ιδιώτη δεν λέει καθόλου.
-
Ρε παιδια εγω εχω το ενα αυτοκινητο που εχω το εχω ασφαλισμενο στην αλφα ασφαλιστικη και το αλο στο φοινηκα. τελευτεα εχω παρατηρισει οτι καποιες αλλες εταιριες πχ εγνατια interamerican δινουν ποιο πολλα σε ποιο καλες τιμες. θα ηθελα να ρωτησω αν αυτα που λενε οτι δινουν ειναι αληθεια ή οταν γινει το κακο τοτε κανουν τον πσοφιο κοριο και βρρισκουν κατι για να μην στα δοσουν. γιατι σκευτομαι να αλαξω.
-
Εδω πιστευω τεριαζει πιο πολυ
θα ηθελα να ρωτησω σε περιπτωση καραμπολας με τρια αυτοκινητα θα ειθελα να ρωτησω πιος πληρωνει ποιον Απ οτι ξερω εγω ο πρωτος δεν πληρωνει τιποτα ο μεσεος πληρωνει τον πρωτο και την ζημια την δικια του μπροστα και ο τελευταιος τον 2 και την ζημια την δικια του ισχυει αυτο;
-
Ισχυει αλλά με εξαίρεση:στα φανάρια τους πληρώνει όλους ο από πίσω ερχόμενος...
Τι ασφαλιστική κάλυψη έχετε?