-
Ρε Αποστολη να σε παρει και να σε σηκωσει τι εκανες ρε ρε τι να σε πω!!!
Ανοιξες το συρταρι της μνημης και βγηκανε απο μεσα λουλουδια και τσουκνιδες.Ας τον διαολο ρε.
Και να ηρθε η κακομοιρα η μανα μου και μου σβουρηξε ακομα μια σφαλιαρα (και ειχε βαρυ χερι η συγχωρεμενη ) γιατι ξεχαστηκα με τα παιχνιδια και επρεπε να ξαναζεστανει το νερο στην γκαζιερα και να με λουσει στην σκαφη στην αυλη.
Και να ο μπαρμπα Στεφανος (αχ ρε πατερα ) να μου δινει κρυφα απο κεινην ενα διφραγκο να νοικιασω την Κυριακη ποδηλατο.
Να τα πιτσιρικια της γειτονιας ανακατα αγορια κοριτσια με ενα βρακι να ανασταινουμε τη γειτονια με τις φωνες, να και η Ελενη που'θελε να κατουραει ορθια σαν και μας γραμμη στο τειχο της κυρα Καλης που εβγαινε και μας καταριοτανε.
Και να το βραδυ στρωματσαδα παλι ολη η κομπανια στη ταρατσα του σπιτιου της Αγγελικης ,αυτοι ειτανε οι πλουσιοι,να κοιταμε τ'αστρα και να λεμε το εργο που ειδαμε στο σινεμα.
Και ποσα αλλα που τα λεω στο γυιο μου και χασκογελαει,γιατι δεν καταλαβαινει οτι θα'ρθει η ωρα που θα λεει και αυτος τα τωρινα και θα τον κοροιδευει το αγγονι μου.
Αχ ρε Αποστολη πως μπορω να δουλεψω τωρα παλι ? -
Ολα τριγύρω αλλάζουνε...κι όλα τα ίδια μένουν!!
Αναμνήσεις!!
Απο μια εποχή που δεν είχαμε σκοτούρες..αν και νομίζαμε ότι είχαμε!!
Μια εποχή που οι αλάνες ήταν παντού και αποτελούσαν πόλο έλξης!
Που οι ιδιοκατασκευές ήταν καφάσια με 4 ρουλεμάν και πίστα μια κατηφόρα [μέτρησα πόσες τσουκνίδες είχε στην άκρη πολλές φορές]!!
Μια εποχή που γύρναγα ματωμένος σπίτι και τις έτρωγα απο την κυρά Μαριάνθη!!
Που κλέβαμε καραμέλλες κόκκινες ζαχαρωτές απο τον μπακάλη και αυτός το έλεγε στην μάνα μας!
Που η Κοκκινιά (εκει μεγάλωσα) μοσχομύριζε και ηταν γεμάτη χωματόδρομους και προσφυγες!!Που...που..που!!
Ωραία ήταν!!Αλλά και τώρα ωραία είναι!!
Δεν εξειδανικεύω το παρελθόν!!Απλά είναι το δικό μου παρελθόν και το αγαπάω και το τιμώ!!Ετσι έγινα αυτός που είμαι!!
Η οικογένεια και το περιβάλλον που μεγάλωσα με έκαναν [ελπίζω] εναν καλό άνθρωπο!!
Αυτό προσπαθώ να κάνω και με τα παιδιά μου!!Και να σας πω και κάτι...κρυφά...μην μας ακούσουν!!
Δακρύζω όταν τα παιδιά μου μαζεύονται για να ακούσουν τις ιστορίες του τότε που λέμε όταν μαζευόμαστε οι παλιοί φίλοι!!
-
Νομίζω ότι η κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.Τα παιδιά μπορεί να μην παίζουν πια στο δρόμο στις μεγάλες πόλεις, αλλά δεν είναι και παντού έτσι!!!Κάνουν και τα σημερινά πιτσιρίκια τις τρέλες του!!!!
-
Θυμάμαι το πρώτο αυτοκίνητο Φόρμουλα 1 που είχα φτιάξει με δυο ξαδέρφια μου στην αυλή του πατρικού της μάνας μου... Είχαμε πάρει τρία σανίδια (σασί και μπρος-πίσω... 'αναρτήσεις'), τους κοτσάραμε για άξονες δυο παλιές λεπτές σιδερόβεργες όπου βάλαμε τις απαραίτητες πλαστικές ρόδες από ένα παλιό παιδικό καροτσάκι που βρήκαμε εγκατειλειμμένο κάπου...
Βάλαμε και χαρτονένια πλαϊνά πίσω απ'τον οδηγό και κολλήσαμε με UHU κομμένα σήματα από πακέτα της John Player Special (όσο κι αν ήμουν πάντα φερραρικός, τα μονοθέσια με τα σήματα της JPS ήταν πανέμορφα)...
Και αρχίσαμε τους 'αγώνες' στο χωματόδρομο... Μέχρι που το μονοθέσιο μας έμεινε στα χέρια!
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
ο σημερινός κόσμος..δεν είναι μήπως αποτέλεσμα της δράσης της υπέροχης αυτής γενιάς του 60?, ο επαναστάτης του χθές δεν βομβάρδιζε μικρά παιδιά στο Βελιγράδι? δυστυχώς η γενιά αυτή αμφισβήτησε τόσο έντονα το παρελθόν της που τώρα αναπολεί, με αποτέλεσμα να καταστρέψει ακόμη και αξίες που κρατούσαν τις ισορροπίες..και προσέφερε τόσο πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα που αυτή αντιμαχόταν τότε (με αγαθές ίσως προθέσεις) με αποτέλεσμα σήμερα να έχει ενσωματωθεί σε αυτό τόσο τέλεια που πλέον το μόνο που την απασχολεί είναι το δερμάτινο κάθισμα του τζιπ της..άρα οι κοινωνίες στον πυρήνα δεν αλλάζουν..απλά φοράνε άλλα ρούχα..
μπορεί και ο ίδιος να μην συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφω..
...εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα!!! (αν εξαιρέσεις αυτό το 'αγαθές προθέσεις'...δε νομίζω να ήταν 'αγαθές'. Προσφέρουν όμως μια μεγάλη υπηρεσία σε έναν σκεπτόμενο άνθρωπο. Μια πολύ μεγάλη υπηρεσία. Όπου είναι 'αυτοί', ξέρουμε ότι εκεί είναι και ο 'βούρκος'...ξέρουμε ότι εκεί είναι..'εσμός').
Σχεδόν σοφά και κατασταλαγμένα λόγια...ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί, μια ελάχιστη μειοψηφία έστω, που δεν 'εξαργύρωσαν τα γραμμάτια'...λίγοι αλλά υπάρχουν...με κίνδυνο να χατακτηριστούν 'γραφικοί' αλλά ...** EYTYΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ** και 'το παλεύουν' ακόμα!! -
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
ΝΟΜΙΖΩ πως απο τη γενιά μας βγήκαν οι καλύτεροι εφευρέτες , λύτες προβλημάτων και ρισκαδόροι που έχουν βγεί ποτέ. Είχαμε ελευθερία . αποτυχίες, επιτυχίες και υπευθυνότητα.Και μάθαμε να τα χειριζόμαστε
όλ' αυτά καλά.
Είμαστε η γενιά που στερήθηκε πολλά , αλλά είχε τα πάντα.'Xμμμμμ..Αποστόλη εδώ θα διαφωνήσω.Πολύ εγωιστικό μου ακούγεται το παραπάνω.Μεγάλοι Εφευρέτες και 'ρισκαδόροι' υπήρξαν,υπάρχουν,και θα υπάρχουν όσο θα υπάρχει (και θα εξελίσσεται)το ανθρώπινο γένος.....
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
ΝΟΜΙΖΩ πως απο τη γενιά μας βγήκαν οι καλύτεροι εφευρέτες , λύτες προβλημάτων και ρισκαδόροι που έχουν βγεί ποτέ. Είχαμε ελευθερία . αποτυχίες, επιτυχίες και υπευθυνότητα.Και μάθαμε να τα χειριζόμαστε
όλ' αυτά καλά.
Είμαστε η γενιά που στερήθηκε πολλά , αλλά είχε τα πάντα.'Xμμμμμ..Αποστόλη εδώ θα διαφωνήσω.Πολύ εγωιστικό μου ακούγεται το παραπάνω.Μεγάλοι Εφευρέτες και ρισκαδόροι υπήρξαν,υπάρχουν,και θα υπάρχουν όσο θα υπάρχει (και θα εξελίσσεται)το ανθρώπινο γένος.....
Οι πολλες εφευρεσεις γινονται κατα τη διαρκεια πολεμων και εμεις δοξα τω θεω καναμε αρκετους (απο Βιετναμ μεχρι πολεμο των αστρων).Παμπολες απο αυτες περασαν και στη καθημερινη πρακτικη και τις αφηνουμε κληρονομια (μαζι με λιγους πολεμους ) στην επομενη γεννια να τις εξελιξει για καλο η για κακο.
-
...και βεβαίως,δεν θα πρέπει να ξεχνάμε,ότι για τους γονείς μας,η δική τους παιδική ηλικία ήταν το ίδιο ονειρική,όσο και για εμάς η δική μας!!
Και για τα παιδιά μας το ίδιο θα ισχύει!!
Είναι η ξεγνοιασιά...το άδολο φέρσιμο...η ελλειπής κοινωνικοποίηση...η απλότητα των προβλημάτων...που κάνουν ωραία τα παιδικά χρόνια!!
Για όλους!!
Κάθε γενιά...κάτι προσφέρει!!...Αρκει να αμφισβητεί τα πάντα!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
...και βεβαίως,δεν θα πρέπει να ξεχνάμε,ότι για τους γονείς μας,η δική τους παιδική ηλικία ήταν το ίδιο ονειρική,όσο και για εμάς η δική μας!!Και για τα παιδιά μας το ίδιο θα ισχύει!!
Είναι η ξεγνοιασιά...το άδολο φέρσιμο...η ελλειπής κοινωνικοποίηση...η απλότητα των προβλημάτων...που κάνουν ωραία τα παιδικά χρόνια!!
Για όλους!!
Κάθε γενιά...κάτι προσφέρει!!...Αρκει να αμφισβητεί τα πάντα!!
Σωστό.
Αλλά το θέμα είναι αν θέλουμε παιδική ηλικία του ποδηλάτου ή του XBOX
Από την άλλη παιδική ηλικία με τους καθηγητές της νοοτροπίας του 40 ή παιδική ηλικία με ξένες γλώσσες και επίπεδο ? -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αλλά το θέμα είναι αν θέλουμε παιδική ηλικία του ποδηλάτου ή του XBOXΕμείς του ποδηλάτου. Τα παιδιά μας του ΧΒΟΧ. Και τα δύο 'έγκυρα' και 'σωστά' είναι και δεν βλέπω κάτι που κάνει το ένα καλύτερο από το άλλο. Απλά ανήκουν σε διαφορετική εποχή αλλά και τα δύο είναι μέσα στην εποχή τους.
(Βέβαια το καλύτερο είναι να τα κάνει όλα κανείς, οπότε δεν βλέπω αναγκαστικά διάζευξη στην παραπάνω πρόταση σου φίλε sirgus)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά το θέμα είναι αν θέλουμε παιδική ηλικία του ποδηλάτου ή του XBOX
Εμείς του ποδηλάτου. Τα παιδιά μας του ΧΒΟΧ. Και τα δύο 'έγκυρα' και 'σωστά' είναι και δεν βλέπω κάτι που κάνει το ένα καλύτερο από το άλλο. Απλά ανήκουν σε διαφορετική εποχή αλλά και τα δύο είναι μέσα στην εποχή τους.
(Βέβαια το καλύτερο είναι να τα κάνει όλα κανείς, οπότε δεν βλέπω αναγκαστικά διάζευξη στην παραπάνω πρόταση σου φίλε sirgus)
Έτσι είναι...
Βέβαια αν μου λέγανε, τι προτιμάς ένα παιδί που από διασκέδαση μόνο έχει περάσει ώρες με ποδήλατο ή ένα με XBOX εννοείται το 1ο....
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Βέβαια αν μου λέγανε, τι προτιμάς ένα παιδί που από διασκέδαση μόνο έχει περάσει ώρες με ποδήλατο ή ένα με XBOX εννοείται το 1ο....Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των συνομιλητών στο σημείο που αναφέρεται στην φαντασία (γι'αυτό και το quote από σένα φίλε Κώστα! ).
Τι νομίζετε ότι ερεθίζει περισσότερο τη φαντασία δημιουργικά, το Χ-Box, ή ένα άδειο κουτί από μπισκότα? Ιδιαίτερα σε ένα παιδί?
Εγώ λέω το δεύτερο.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Βέβαια αν μου λέγανε, τι προτιμάς ένα παιδί που από διασκέδαση μόνο έχει περάσει ώρες με ποδήλατο ή ένα με XBOX εννοείται το 1ο....
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των συνομιλητών στο σημείο που αναφέρεται στην φαντασία (γι'αυτό και το quote από σένα φίλε Κώστα! ).
Τι νομίζετε ότι ερεθίζει περισσότερο τη φαντασία δημιουργικά, το Χ-Box, ή ένα άδειο κουτί από μπισκότα? Ιδιαίτερα σε ένα παιδί?
Εγώ λέω το δεύτερο.
Και για να το πάμε λίγο πιο μακριά νομίζω ότι έχει άμεση σχέση αυτό μας έλεγε καθηγητής στατιστικής στο πανεπιστήμιο...
Ότι το πως δουλεύει το Excel του έχει μάθει ο γιος του...
Τα νέα παιδιά είναι σε άλλους τομείς πιο έξυπνα...
Σε κάτι που έχουν μάθει έτοιμο...
Χειρίζονται τα κινητά με αστεία ευκολία γιατί έχουν μάθει ένα τρόπο έτοιμο...δεν έψαξαν τίποτα...και αν χρειαστεί να ψάξουν κάτι δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα έχουν...Πάλι καλά δηλαδή που ακόμα υπάρχουν και Lego Technik και θα πάρω στα παιδιά μου (μόλις αποκτήσω δηλαδή ...σε κάτι χρόνια !)
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
όλ' αυτά καλά.
Είμαστε η γενιά που στερήθηκε πολλά , αλλά είχε τα πάντα.'Μεγάλοι Εφευρέτες και 'ρισκαδόροι' υπήρξαν,υπάρχουν,και θα υπάρχουν όσο θα υπάρχει (και θα εξελίσσεται)το ανθρώπινο γένος..
Xμμμμμ..Αποστόλη εδώ θα διαφωνήσω.Πολύ εγωιστικό μου ακούγεται το παραπάνω.Μεγάλοι Εφευρέτες και 'ρισκαδόροι' υπήρξαν,υπάρχουν,και θα υπάρχουν όσο θα υπάρχει (και θα εξελίσσεται)το ανθρώπινο γένος.....
Γειά σου Στάθη ! ,
Αφού υπογραμμίσω πως ήταν κείμενο το οποίο επαναδημοσίευσα ,θα συμφωνήσω μαζί σου στο 'Μεγάλοι Εφευρέτες και 'ρισκαδόροι' υπήρξαν,υπάρχουν,και θα υπάρχουν όσο θα υπάρχει (και θα εξελίσσεται)το ανθρώπινο γένος..'
θα σε παρακαλέσω , όμως να δείς και το 'Είχαμε ελευθερία . αποτυχίες, επιτυχίες και υπευθυνότητα.Και μάθαμε να τα χειριζόμαστε
όλ' αυτά καλά.
Είμαστε η γενιά που στερήθηκε πολλά , αλλά είχε τα πάντα.'Ειδικά η τελευταία φράση , έχει πολύ 'ζουμί' !!!
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ωραία τα πατίνια και οι αμπάριζες (έπαιζα και εγώ! ) αλλά μήπως σήμερα έχουν αντικατασταθεί από αντίστοιχες δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην εποχή ? Υπολογιστές, ταξίδια (πόσα παιδιά μέχρι 20 ετών είχαν πάει εντός και εκτός Ελλάδας το '80 και πόσα σήμερα ?), διάφορα οργανωμένα αθλήματα (σε σχέση με το ποδόσφαιρο στην αλάνα), ευκαιρίες για σπουδές κα. ?Το ίδιο και στα αυτοκίνητα: 'αχ, τι ωραία που ήταν το '70' 'δεν θα ξαναβγεί 106R' (με έκπληξη διάβασα σε άλλο θέμα πως ο ΚΚ έγραφε το '85 'αχ δεν θα ξαναβγει Autobianchi Abarth' ) κτλ.
Εν ολίγοις, καλή η νοσταλγία, αλλά μήπως γινόμαστε παρελθοντολάγνοι ? Το παρελθόν το τιμούμε και το έχουμε ως οδηγό, αλλά έχουμε επιπλέον την τάση να το εξωραίζουμε, να θυμόμαστε περισσότερα τα καλά από τα κακά. Μήπως και το 2020 λένε τα ίδια για τα ''00s' ?
Νάσο ,
Δεν ήθελα , με την επαναδημοσίευση κειμένου (!) να οδηγηθούμε σε ορισμούς (ή αφορισμούς ......) του είδους : παρελθοντοΛΑΓΝΟΙ.
Είναι σαφής ο λεκτικός διαχωρισμός μεταξύ των λέξεων παρελθόν και λαγνεία ,Επαναδημοσίευσα το κείμενο , με αναφορά στον Δημοσιογράφο , την πηγή
του , και την Εφημερίδα όπου δημοσιεύτηκε.
Θα σε παρακαλέσω , θερμά , να ξαναδιαβάσεις ΟΛΟ το κείμενο.Για να σε οδηγήσω κάπου (άν μου επιτρέπεις ) , διάβασε την τελευταία φράση : 'Είμαστε η γενιά που στερήθηκε πολλά , αλλά είχε τα πάντα '
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Τι νομίζετε ότι ερεθίζει περισσότερο τη φαντασία δημιουργικά, το Χ-Box, ή ένα άδειο κουτί από μπισκότα? Ιδιαίτερα σε ένα παιδί?Εγώ λέω το δεύτερο.
Χαλαρά το δεύτερο. Το Xbox, αν δεν του βάλεις το CDάκι μέσα, μόνο για στοπ πόρτας χρησιμεύει.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
όλ' αυτά καλά.
Είμαστε η γενιά που στερήθηκε πολλά , αλλά είχε τα πάντα.'Μεγάλοι Εφευρέτες και 'ρισκαδόροι' υπήρξαν,υπάρχουν,και θα υπάρχουν όσο θα υπάρχει (και θα εξελίσσεται)το ανθρώπινο γένος..
Xμμμμμ..Αποστόλη εδώ θα διαφωνήσω.Πολύ εγωιστικό μου ακούγεται το παραπάνω.Μεγάλοι Εφευρέτες και 'ρισκαδόροι' υπήρξαν,υπάρχουν,και θα υπάρχουν όσο θα υπάρχει (και θα εξελίσσεται)το ανθρώπινο γένος.....
Γειά σου Στάθη ! ,
Αφού υπογραμμίσω πως ήταν κείμενο το οποίο επαναδημοσίευσα ,θα συμφωνήσω μαζί σου στο 'Μεγάλοι Εφευρέτες και 'ρισκαδόροι' υπήρξαν,υπάρχουν,και θα υπάρχουν όσο θα υπάρχει (και θα εξελίσσεται)το ανθρώπινο γένος..'
θα σε παρακαλέσω , όμως να δείς και το 'Είχαμε ελευθερία . αποτυχίες, επιτυχίες και υπευθυνότητα.Και μάθαμε να τα χειριζόμαστε
όλ' αυτά καλά.
Είμαστε η γενιά που στερήθηκε πολλά , αλλά είχε τα πάντα.'Ειδικά η τελευταία φράση , έχει πολύ 'ζουμί' !!!
Αποστόλης.
To είδα Αποστόλη,και συμφώνω ως προς αύτο,ίσως έπρεπε να κάνω quote
μόνο στην συγκεκριμένη φράση.. -
Ρε παιδια ενταξη η νεα γενια δεν βγενει να παιξει εξω απ το σπιτι, ολο με playstation και λοιπα αλλα πιος φταιει για αυτο. μηπως το οτι ο κοσμος στριμογνεται σε μεγαλουπολης.
γιατι εγω ειμαι 21 μεγαλοσα στην κερκυρα και απο μικρος ειχα και νιντεντο και γκειμπου και υπλογιστη το94 αλλα ολα αυτα δεν με ενοιαζαν καθολου τα ειχα για οταν επρεπε να ειμαι σπιτι. Αλιως συνεχεια ειμουν στην πλατια επαιζα ποδοσφαιρο μπασετ αμπαριζα και δεν συμαζεβεται.Μετα οι μεγαλυτεροι που τα νοσταλγου ολα αυτα μιπως σαν γονεις εγιναν υπερπροστατευτικοι και για να μην χτυπισει το παιδι το κρατανε πολες ωρες μεσα και για να μην τους πριζει του παιρνουν παιχνιδια playstation nintendo υπολογιστη dvd και ολα αυτα.
εχεται σκεφτοι οτι ολα αυτα που καποιοι νοσταλγουν ειναι οι ιδιοι αυτοι που τα εχουν κοψει απ τα παιδια τους γιατι ευκολο να λεμε οτι τα συμερινα παιδια δεν ζουν ολα αυτα τα ωραια αλλα μηπως να δουμε και ποιος φταιοι πριν καταληξουμε σαν την Αμερικη τα παιδια να πηγαινουν σε ψυχολογους απο μικραAnyway Ελπιζω να μην στενοχορισα κανεναν και καταφερα να προβληματιστουν αρκετοι.
-
Ο χρήστης panoscorfu έγραψε:
Ρε παιδια ενταξη η νεα γενια δεν βγενει να παιξει εξω απ το σπιτι, ολο με playstation και λοιπα αλλα πιος φταιει για αυτο. μηπως το οτι ο κοσμος στριμογνεται σε μεγαλουπολης.
γιατι εγω ειμαι 21 μεγαλοσα στην κερκυρα και απο μικρος ειχα και νιντεντο και γκειμπου και υπλογιστη το94 αλλα ολα αυτα δεν με ενοιαζαν καθολου τα ειχα για οταν επρεπε να ειμαι σπιτι. Αλιως συνεχεια ειμουν στην πλατια επαιζα ποδοσφαιρο μπασετ αμπαριζα και δεν συμαζεβεται.Μετα οι μεγαλυτεροι που τα νοσταλγου ολα αυτα μιπως σαν γονεις εγιναν υπερπροστατευτικοι και για να μην χτυπισει το παιδι το κρατανε πολες ωρες μεσα και για να μην τους πριζει του παιρνουν παιχνιδια playstation nintendo υπολογιστη dvd και ολα αυτα.
εχεται σκεφτοι οτι ολα αυτα που καποιοι νοσταλγουν ειναι οι ιδιοι αυτοι που τα εχουν κοψει απ τα παιδια τους γιατι ευκολο να λεμε οτι τα συμερινα παιδια δεν ζουν ολα αυτα τα ωραια αλλα μηπως να δουμε και ποιος φταιοι πριν καταληξουμε σαν την Αμερικη τα παιδια να πηγαινουν σε ψυχολογους απο μικραAnyway Ελπιζω να μην στενοχορισα κανεναν και καταφερα να προβληματιστουν αρκετοι.
Φίλε μου , χωρίς την παραμικρή υποψία προσωπικής αντιπαράθεσης ή 'σημείωσης' , δυστυχώς με στεναχώρησες και με προβλημάτισες
Πιστεύω να αντιλαμβάνεσαι του γραπτού σου λόγου το προφανές γιατί.
Αποστόλης.
-
ένα πράγμα που εκτιμώ σε αυτό το forum είναι πως όταν είναι να σε σφάξουν το κάνουν με το βαμβάκι
προφανές πάντως πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται
Χωρίς Τίτλο (πάντως στο πνεύμα του Κ.Κ. )