-
Θα ήθελα να επισημάνω αυτό που συμβαίνει στους δρόμους με τα όρια ταχύτητας.
Ενώ η κοινωνία προχωρά, ο κόσμος εκσυγχρονίζεται, η τεχνολογία κάνει άλματα, τι είναι αυτό που δεν αλλάζει. ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
Όλοι μας αγοράζουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, για πιο ασφαλείς, άνετες και πιο γρήγορες μετακινήσεις, σαν νομοταγείς πολίτες πληρώνοντας όλοι...(έστω οι περισσότεροι) τους φόρους τους ΚΑΙ ΝΑ που μια ωραία μέρα που θες να ταξιδέψεις γίνεσαι με το ζόρι παραβάτης, διότι φυσικά είναι αδύνατο να ακολουθήσεις τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν στους περισσότερους δρόμους.
Αν θες να είσαι κύριος και το κάνεις, θα φθάσεις στον προορισμό σου στον διπλάσιο χρόνο, διότι η τροχαία δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι υπάρχουν σύγχρονα αυτοκίνητα με υψηλά δεδομένα ασφάλειας και έχουν την εντύπωση ότι οδηγείς DΑTSUN του ’80 που αν παει με 120χλμ θα ‘φύγει από το δρόμο’ και έτσι βάλε σου λεει όριο 80 (στις ευθείες .....γιατί στις στροφές άστο καλύτερα) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Και δεν φτάνει αυτό ,κρύβονται και πίσω από τις πικροδάφνες , η όποια βλάστηση βρουν μετά την ευθεία, για να κόψουν το πρόστιμο διότι έτρεχες με την υπερβολική ταχύτητα των 120 χλμ με ένα Α4 1,8Τ.
Βέβαια αν περνάς από κατοικημένη περιοχή, που ο κάτοικος απέχει καμία πεντακοσαριά μέτρα από το δρόμο, σου λεει ... πήγαινε με 50χλμ διότι ο κάτοικος είναι πολύ γρήγορος και ηλίθιος και μπορεί ξαφνικά ,εκεί που ποινή τον καφέ του κάτω από τον πλάτανο να του έρθει να πέσει στις ρόδες σου ,και το δικό σου το ρημάδι μέχρι να ρήξης την άγκυρα και να ανοίξει το αλεξίπτωτο για να σταματήσει παει τον πάτησες τον κάτοικο ‘ασυνείδητε οδηγέ’Γι ‘αυτό σας λεω παιδιά, εμείς δεν ξέρουμε ούτε να οδηγούμε , ούτε να φρενάρουμε ούτε να σεβόμαστε τον άλλο ΜΟΝΟ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 200 ΧΛΜ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 2 ΩΡΕΣ (ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ)
ΥΣ. Και μην αρχίσετε να μου λετε για τους ανώμαλους που κάνουν προσπέραση σε στροφές πάνω στη διπλή γραμμή με 200 χλμ διότι γι’αυτους συμφωνώ ΕΙΝΑΙ Μ#$#$#$ΚΕΣ, μιλάω για το δικαίωμα σου να ταξιδεύεις χωρίς να γίνονται τα νεύρα σας ρετάλια από αυτά που βλέπεις
(κοντά στην Αμφιλοχία έχει όριο 30χλμ/ωρα )
ΚΑΛΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!Α, και κάτι άλλο.
Έχετε παρατηρήσει κάτι τύπους στην εθνική που τους βλέπεις την μια να πηγαίνουν σφαίρα, προσπεράσεις, φώτα και ότι άλλο θες , και μετά από λίγο τους ίδιους να πηγαίνουν σαν κότες δεξιά και μετά ξανά τα ίδια .
Έχει κανείς καμία ιδέα τι μύγα τους τσιμπά ξαφνικά??????? -
Ενώ η κοινωνία προχωρά, ο κόσμος εκσυγχρονίζεται, η τεχνολογία κάνει άλματα, τι είναι αυτό που δεν αλλάζει. ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
Όλοι μας αγοράζουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, για πιο ασφαλείς, άνετες και πιο γρήγορες μετακινήσεις, σαν νομοταγείς πολίτες πληρώνοντας όλοι...(έστω οι περισσότεροι) τους φόρους τους ΚΑΙ ΝΑ που μια ωραία μέρα που θες να ταξιδέψεις γίνεσαι με το ζόρι παραβάτης, διότι φυσικά είναι αδύνατο να ακολουθήσεις τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν στους περισσότερους δρόμους.
Αν θες να είσαι κύριος και το κάνεις, θα φθάσεις στον προορισμό σου στον διπλάσιο χρόνο, διότι η τροχαία δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι υπάρχουν σύγχρονα αυτοκίνητα με υψηλά δεδομένα ασφάλειας και έχουν την εντύπωση ότι οδηγείς DΑTSUN του ’80 που αν παει με 120χλμ θα ‘φύγει από το δρόμο’ και έτσι βάλε σου λεει όριο 80 (στις ευθείες .....γιατί στις στροφές άστο καλύτερα) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Και δεν φτάνει αυτό ,κρύβονται και πίσω από τις πικροδάφνες , η όποια βλάστηση βρουν μετά την ευθεία, για να κόψουν το πρόστιμο διότι έτρεχες με την υπερβολική ταχύτητα των 120 χλμ με ένα Α4 1,8Τ.
Βέβαια αν περνάς από κατοικημένη περιοχή, που ο κάτοικος απέχει καμία πεντακοσαριά μέτρα από το δρόμο, σου λεει ... πήγαινε με 50χλμ διότι ο κάτοικος είναι πολύ γρήγορος και ηλίθιος και μπορεί ξαφνικά ,εκεί που ποινή τον καφέ του κάτω από τον πλάτανο να του έρθει να πέσει στις ρόδες σου ,και το δικό σου το ρημάδι μέχρι να ρήξης την άγκυρα και να ανοίξει το αλεξίπτωτο για να σταματήσει παει τον πάτησες τον κάτοικο ‘ασυνείδητε οδηγέ’Γι ‘αυτό σας λεω παιδιά, εμείς δεν ξέρουμε ούτε να οδηγούμε , ούτε να φρενάρουμε ούτε να σεβόμαστε τον άλλο ΜΟΝΟ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 200 ΧΛΜ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 2 ΩΡΕΣ (ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ)
ΥΣ. Και μην αρχίσετε να μου λετε για τους ανώμαλους που κάνουν προσπέραση σε στροφές πάνω στη διπλή γραμμή με 200 χλμ διότι γι’αυτους συμφωνώ ΕΙΝΑΙ Μ#$#$#$ΚΕΣ, μιλάω για το δικαίωμα σου να ταξιδεύεις χωρίς να γίνονται τα νεύρα σας ρετάλια από αυτά που βλέπεις
Έχετε παρατηρήσει κάτι τύπους στην εθνική που τους βλέπεις την μια να πηγαίνουν σφαίρα, προσπεράσεις, φώτα και ότι άλλο θες , και μετά από λίγο τους ίδιους να πηγαίνουν σαν κότες δεξιά και μετά ξανά τα ίδια .
Ο χρήστης FONIAS έγραψε:
Α, και κάτι άλλο.
Έχει κανείς καμία ιδέα τι μύγα τους τσιμπά ξαφνικά???????Πιθανές εξηγήεις:
- Έχουν ανιχνευτή ραντάρ και χτύπησε.
- Είδαν λευκό ή μπλε Ξαρά/Οκτάβια και κρατάνε πισινή μπας και...
- Έχουν ακούσει για ύπαρξη γκάτσο στο σημείο εκείνο.
- Έχουν δει άλλη φορά μπλόκο στο σημείο εκείνο.
- Χτύπησε το κινητό τους και πηγαίνουν δεξιά για να μιλήσουν και μόλις το κλείσουν επιταχύνουν πάλι.
- Θέλουν να βρουν κανα καλό σταθμό στο ραδιοσιντί.
- Θέλουν να δουν καλύτερα τη γκόμενα στο διπλανό κάμπριο.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Α, και κάτι άλλο.
Έχει κανείς καμία ιδέα τι μύγα τους τσιμπά ξαφνικά???????Πιθανές εξηγήεις:
- Έχουν ανιχνευτή ραντάρ και χτύπησε.
- Είδαν λευκό ή μπλε Ξαρά/Οκτάβια και κρατάνε πισινή μπας και...
- Έχουν ακούσει για ύπαρξη γκάτσο στο σημείο εκείνο.
- Έχουν δει άλλη φορά μπλόκο στο σημείο εκείνο.
- Χτύπησε το κινητό τους και πηγαίνουν δεξιά για να μιλήσουν και μόλις το κλείσουν επιταχύνουν πάλι.
- Θέλουν να βρουν κανα καλό σταθμό στο ραδιοσιντί.
- Θέλουν να δουν καλύτερα τη γκόμενα στο διπλανό κάμπριο.
ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΛΑ$#Α ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΟ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!1
-
Ο χρήστης FONIAS έγραψε:
ΚΑΛΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!Mη μου το θυμιζεις,μη μου το θυμιζεις.Εκανα προσπεραση σε αγροτικο που πηγαινε με 20 (αν μπορεις θεε μου να πας με 20) ο λεβεντης,με ειδανε ,δεν τους ειδα,πηρα το μπιλιετο,πηρα στο λαιμο μου και τον κουνιαδο μου που μ'ακολουθουσε. Και ητανε ευθεια που να παρει.
-
Όπως δεν μπορείς να τρέχεις συνέχεια έτσι δεν μπορείς να πηγαίνεις και αργά συνέχεια.
Εγώ στην εθνική συνήθως πάω με 120 άντε 130 σηλαδή με 3,000 στροφές σε 1.8Τ, επειδή όμως μετά από καμμια ώρα σταθερά εκεί αρχίζω και βαριέμαι για να μην με πάρει ο ύπνος ανεβάζω για κανα πεντάλεπτο 180 με 200 για να ανέβει λίγο η αδρεναλίνη και μετά ξαναπέφτω στα 120 χλμ.
Όρια ταχύτητας δεν κοιτάζω ποτέ, τα ρυθμίζω εγώ ανάλογα με τις συνθήκες. Εννοείται δεν τρέχω ποτέ σε κατοικημένες περιοχές. -
Αν και η πολιτική που ακολουθεί η τροχαία για τα πρόστιμα ταχύτητας είναι ηλίθια, η αναθεώρηση των ορίων ταχύτητας είναι πρακτικά αδύνατη. Τα όρια πρέπει να προβλέπουν τη χειρότερη των καταστάσεων ή έστω το μέσο όρο με απόκλιση προς τα κάτω, και από τη στιγμή που οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει (ή να 'πάρει') δίπλωμα οδήγησης, ο μέσος όρος είναι πραγματικά πολύ χαμηλός.
Όταν παραδόθηκε η περιφερειακή του Υμηττού, βγήκαν κάτι δημοσιογραφάκια-τρομολάγνοι και έκαναν θέμα το ότι τα όρια των 80χλμ. ήταν οριακά, και αν πήγαινες με 90 (ποιός και με τι αυτοκίνητο δεν είπαν βέβαια) θα έφευγες από το δρόμο. Κατέληγαν γκρινίαζοντας για την έλλειψη ευθύνης αυτών που έβαλαν τα όρια, και για το ότι δεν προστατεύεται ο οδηγός. Δυστυχώς, αυτή είναι η πλειοψηφία των οδηγών απ' ό,τι καταλαβαίνω, οπότε όλα γίνονται σύμφωνα με αυτούς.
Ο μόνος τρόπος να αλλάξουν τα όρια είναι να αλλάξουν και τα κριτήρια απόκτησης διπλώματος οδήγησης και να μην παίρνουν όλοι δίπλωμα αλλά μόνο οι ικανοί (δίπλωμα ικανότητας είναι). Αλλά ποιός θα ορίσει το 'ικανός', και ποιός θα τολμήσει να στερήσει τη δυνατότητα οδήγησης από κάποιον; Άρα αδύνατον.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Αν και η πολιτική που ακολουθεί η τροχαία για τα πρόστιμα ταχύτητας είναι ηλίθια, η αναθεώρηση των ορίων ταχύτητας είναι πρακτικά αδύνατη. Τα όρια πρέπει να προβλέπουν τη χειρότερη των καταστάσεων ή έστω το μέσο όρο με απόκλιση προς τα κάτω, και από τη στιγμή που οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει (ή να 'πάρει') δίπλωμα οδήγησης, ο μέσος όρος είναι πραγματικά πολύ χαμηλός.Όταν παραδόθηκε η περιφερειακή του Υμηττού, βγήκαν κάτι δημοσιογραφάκια-τρομολάγνοι και έκαναν θέμα το ότι τα όρια των 80χλμ. ήταν οριακά, και αν πήγαινες με 90 (ποιός και με τι αυτοκίνητο δεν είπαν βέβαια) θα έφευγες από το δρόμο. Κατέληγαν γκρινίαζοντας για την έλλειψη ευθύνης αυτών που έβαλαν τα όρια, και για το ότι δεν προστατεύεται ο οδηγός. Δυστυχώς, αυτή είναι η πλειοψηφία των οδηγών απ' ό,τι καταλαβαίνω, οπότε όλα γίνονται σύμφωνα με αυτούς.
Ο> μόνος τρόπος να αλλάξουν τα όρια είναι να αλλάξουν και τα κριτήρια απόκτησης διπλώματος οδήγησης και να μην παίρνουν όλοι δίπλωμα αλλά μόνο οι ικανοί (δίπλωμα ικανότητας είναι). Αλλά ποιός θα ορίσει το 'ικανός', και ποιός θα τολμήσει να στερήσει τη δυνατότητα οδήγησης από κάποιον; Άρα αδύνατον.
MHN BΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ.
ΔΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΑ ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΡΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
-
Απόλυτα σωστά τα όσα λέει ο DiO....δυστυχώς. Και δεν υπάρχει λύση.
Στην Ιταλία κάποτε το όριο ταχύτητας στην εθνική ήταν διαφορετικό για όσους είχαν κινητήρα κάτω από 1300 κυβικά (τότε βγήκαν τα ιταλικά με κυβισμό 1301 κυβικά). Στη Γαλλία έχουν όριο 110 αν βρέχει και 130 σε στεγνό. Στη Γερμανία προτεινόμενα όρια.
Στην Ελλάδα αν γίνουν τέτοιες οι οποιεσδήποτε διακρίσεις από τη μία θα ειπωθεί ότι όποιος έχει λεφτά έχει παραπάνω δικαιώματα κλπ ή όλοι θα θεωρούν ότι ανήκουν στην κατηγορία 'οδηγάρα' άρα ισχύουν τα ανώτερα όρια για αυτούς.... ενώ ακριβώς για αυτούς τα όρια είναι τόσο χαμηλά.
Ενώ υπάρχουν υπερβολικά χαμηλά όρια σε πολλούς δρόμους και η αλήθεια είναι ότι μπορείς να πάς με ασφάλεια πολύ πιο γρήγορα (ειδικά αν ξέρεις το δρόμο) ποτέ μα ποτέ δεν μπορείς να ελέγξεις πεζό, ζώο, τρακτέρ, άλλον συνοδηγό που μπορεί να σου εμφανιστούν από το πουθενά στο δρόμο σου. Είναι λοιπόν επικίνδυνη (σε γενικές γραμμές) και άρα κατακριτέα και τιμωρητέα η ταχύτητα πάνω από 90 σε δρόμο που δεν είναι κλειστός (δηλαδή όποιος μπαίνει μπαίνει μόνο από ειδική κατ'εφαπτομένη λωρίδα με κατάλληλη σήμανση κλπ.) Αντίστοιχα εγκληματική η υπέρβαση του ορίου του 50 σε μικρά χωριά. Το ότι περνάει ο μοναδικός δρόμος μέσα από το χωριό είναι λάθος αλλά μέχρι να γίνουν δρόμοι απ' έξω έτσι θα είναι....
Για τους λόγους αυτούς πρέπει να γίνουν οι πίστες. Και για να μαθαίνουμε και για να εκτονωνόμαστε. Η σπόρ οδήγηση σε δημόσιους δρόμους τείνει να εκλείψει... (Η Ελλάδα νομίζω είναι ακόμα πολύ καλά στον τομέα αυτό, ευτυχώς!)
Σαφώς και κατακρίνω όρια ξεχασμένα από έργα ή λόγω βλακείας ή με σκοπό την επιβολή προστίμου. Πχ 40-60 σε δρόμο που ήταν 90 χωρίς να έχει αλλάξει κάτι κλπ.
Και μην ξεχνάμε και την ποιότητα των δρόμων.... όταν μάλιστα βρέχει μερικά όρια μου φαίνονται υπερβολικά υψηλά ακόμα και με καλό αυτοκίνητο και φρέσκα λάστιχα! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
[...]- Είδαν λευκό ή μπλε Ξαρά[...]Μπααα... λες?
-
Ο χρήστης FONIAS έγραψε:
ΚΑΛΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!ΟΛΗ Η ''ΕΘΝΙΚΗ'' ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΑΤΑ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 50 ΧΛΜ.
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ 30!:evil:
ΑΠΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙΝΗΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ -ΘΑΝΑΤΟΣ , ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ. -
λευκό ή μπλε Ξαρά/Οκτάβια
και μαυρο....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....Η σπόρ οδήγηση σε δημόσιους δρόμους τείνει να εκλείψει... (Η Ελλάδα νομίζω είναι ακόμα πολύ καλά στον τομέα αυτό, ευτυχώς!)Πέρνα καμία βόλτα απο Αγγλία, Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία μεριά να δεις πως έχει εκλείψει η σπόρ οδήγηση σε δημόσιους δρόμους...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Πέρνα καμία βόλτα απο Αγγλία, Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία μεριά να δεις πως έχει εκλείψει η σπόρ οδήγηση σε δημόσιους δρόμους...
δεν γνωριζω για Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία αλλα αγγλια σιγουρα δεν βλεπεις σπορ οδηγηση σε δημοσιους δρομους! 5 χρονια εδω πανω ειναι ελαχιστες οι φορες που εχω δει αυτοκινητο να το 'πλακωνει' καποιος. μπορει να εχουν οι αγγλοι φοβερα αυτοκινητα αλλα λογω αστυνομευσης ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υπερβαινει τα ορια ταχυτητας! βεβαια εχουν και πιστες οι ανθρωποι με συχνα track days και μπορουν και εκτονονονται. αλλα κατα τ αλλα δεν μπορεις να το χαρεις ενα καλο αυτοκινητο εδω πανω. ο big brother (βλ. καμερες παντου!) παρακολουθει!
α ρε και να ειχε προτεραιοτητα οποιος κινειται σε πλατεια (ναι, κι εδω αναποδοι ειναι!) στην ελλαδα... ολοι με μαντα και ασκονα θα βγαιναν βολτα!
-
..Τα όρια ειναι εκτος τόπου και χρόνου....
...Για παράδειγμα δοκιμάστε να πατε με τα όρια και θα βρεθουν απειρα φορτηγα να σας παίζουν τα φωτα και να σας προσπερνανε σε σημεια αρκετα επικίνδυνα....Οπότε λιγο γκαζι και αποφεύγεις τέτοιους κινδύνους......Επίσης σε δρόμους με 3+ λωρίδες και ευθεία τα 80 ή 100 ειναι πραγματικά λίγα για κάθε συγχρονο αμάξι.... Ειναι μονο και μονο για να κανουμε πλουσια τους φιλους μας τους Στρουμφ....
ΥΓ. Εχετε δει ποτε περιπολικο να κινείται στην εθνικη οδο και να τηρεί τα όρια ταχύτητας? Αυτοί για που βιαζονται να πανε?
...Αλλα τι λεω?Αυτοι ειναι η εξουσια και οπως γουστάρουν πάνε!ΥΓ2. Μονη λύση τα αντιρανταρ....
-
Μην πάτε πού μακριά. Κάντε μια βόλτα μέχρι Σούνιο με το όριο στα 60 και κάντε συλλογή από... χειρονομίες. Εκεί ο κίνδυνος με αυτήν την ταχύτητα δεν είναι περιστασιακός, είναι συνεχής. Εγώ κάνω συνέχεια τη διαδρομή, κινούμαι με 80-100 και παρ'όλα αυτά κοιτάω συνεχώς πίσω μην έρθει κανένας πατημένος από τις κλειστές στροφές και σκάσει επάνω μου. Φανταστείτε αν πας με
-
Ο χρήστης Leoussis έγραψε:
ΟΛΗ Η ''ΕΘΝΙΚΗ'' ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΑΤΑ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 50 ΧΛΜ.
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ 30!:evil:
ΑΠΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙΝΗΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ -ΘΑΝΑΤΟΣ , ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ.Ο παραπάνω δρόμος είναι από τους χειρότερους δρόμους στην Ελλάδα γιατί έχει άπειρες παράπλευρες εισόδους (από χωράφια, από χωριά κτλ), ακόμα και κράσπεδο είσοδου βενζινάδικου έχει εντός του δρόμου!!!
Άπειρα ατυχήματα και πάρα πολλά θύματα.
Τα όρια μάλλον ασφαλείας είναι παρά ταχύτητας! -
Ο χρήστης Jaeger έγραψε:
....Εγώ κάνω συνέχεια τη διαδρομή, κινούμαι με 80-100 και παρ'όλα αυτά κοιτάω συνεχώς πίσω μην έρθει κανένας πατημένος από τις κλειστές στροφές και σκάσει επάνω μου. Φανταστείτε αν πας με -
Ο χρήστης abarth έγραψε:
δεν γνωριζω για Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία αλλα αγγλια σιγουρα δεν βλεπεις σπορ οδηγηση σε δημοσιους δρομους! 5 χρονια εδω πανω ειναι ελαχιστες οι φορες που εχω δει αυτοκινητο να το 'πλακωνει' καποιος. μπορει να εχουν οι αγγλοι φοβερα αυτοκινητα αλλα λογω αστυνομευσης ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υπερβαινει τα ορια ταχυτητας! βεβαια εχουν και πιστες οι ανθρωποι με συχνα track days και μπορουν και εκτονονονται. αλλα κατα τ αλλα δεν μπορεις να το χαρεις ενα καλο αυτοκινητο εδω πανω. ο big brother (βλ. καμερες παντου!) παρακολουθει!Καλά, πρέπει να σε συστήσω σε κάτι άγγλους που συνομιλώ μέσω ενός άλλου forum... Ο αριθμός των θεμάτων με τίτλο 'Ι'm banned' & 'I've been fined' κλπ είναι ανησυχητικός... Για να μη μιλήσω για τα αυτοκίνητα που έχουν καταστρέψει...
EDIT: Επειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητός (τώρα που το διάβασα ούτε κι εγώ κατάλαβα τι έγραψα ), αναφέρομαι στο γεγονός ότι από τη μία έχουν όντως πολύ ισχυρή αστυνόμευση, αλλά και από την άλλη όπου βρουν ευκαιρία τα σανιδώνουν... Με τα αντίστοιχα αποτελέσματα (έχουν και πολύ πάγο εκεί τώρα...)
Εκεί όμως τα όρια ταχύτητας είναι πιο νορμάλ, δηλαδή μπορείς να κινηθείς άνετα με μεσαία προς υψηλή ταχύτητα (εντός ορίων) και να μην κινδυνεύεις.
ΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΥΤΑ????