-
Τι έκανες εσύ, υπηρέτησες κάποια στιγμή κανα 6μηνο ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Kαι παλιότερα (επί 18μήνου) αυτοί έκαναν 3 ως 6 μήνες θητεία. Είχα μάλιστα γνωρίσει έναν Ελληνοαυστραλό μπάρμαν (με τατουάζ, σκουλαρίκια, μεγάλη μούρη γενικώς, καλό παιδί και φιλότιμο), που ήρθε μόνο και μόνο για να επιτελέσει το καθήκον προς την Πατρίδα. Ούτε ήθελε να επιστρέψει μόνιμα, ούτε τίποτα άλλο. ΕΧΑΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ....
Ενώ εμείς, οι γηγενείς... Στα δικαιώματα (και 'δικαιώματα') πρώτοι, στις υποχρεώσεις μας τελευταίοι.Aν ήμουν στρατιωτικός (ή μανοσκ ) θα ενθουσιαζόμουν.
Τώρα θεωρώ απλά ότι πρόκειται για περιστατικό απύθμενης βλακείας. (ή στην καλύτερη αθεράπευτου ρομαντισμού) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Kαι παλιότερα (επί 18μήνου) αυτοί έκαναν 3 ως 6 μήνες θητεία. Είχα μάλιστα γνωρίσει έναν Ελληνοαυστραλό μπάρμαν (με τατουάζ, σκουλαρίκια, μεγάλη μούρη γενικώς, καλό παιδί και φιλότιμο), που ήρθε μόνο και μόνο για να επιτελέσει το καθήκον προς την Πατρίδα. Ούτε ήθελε να επιστρέψει μόνιμα, ούτε τίποτα άλλο. ΕΧΑΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ....
Ενώ εμείς, οι γηγενείς... Στα δικαιώματα (και 'δικαιώματα') πρώτοι, στις υποχρεώσεις μας τελευταίοι.Aν ήμουν στρατιωτικός (ή μανοσκ ) θα ενθουσιαζόμουν.
Τώρα θεωρώ απλά ότι πρόκειται για περιστατικό απύθμενης βλακείας. (ή στην καλύτερη αθεράπευτου ρομαντισμού)Το παλικάρι ήρθε και υπηρέτησε επειδή το θεωρούσε χρέος του, άσχετα αν μεγάλωσε μόνιμα στην Αυστραλία, άσχετα αν δεν επέστρεψε ποτέ μόνιμα στην Ελλάδα.
Για αυτόν η θητεία ήταν ένας δεσμός με την πατρίδα και τις ρίζες του, με την χώρα από όπου κατάγωνταν οι πρόγονοι του.Το να θεωρούμε ότι έκανε απύθμενη βλακεία ή ήταν σούπερ-ρομαντικός, παρόλο που έιχε τατουάζ, σκουλαρίκια και μεγάλη μούρη γενικώς, είναι ολίγον άκυρο νομίζω.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Το να θεωρούμε ότι έκανε απύθμενη βλακεία ή ήταν σούπερ-ρομαντικός, παρόλο που έιχε τατουάζ, σκουλαρίκια και μεγάλη μούρη γενικώς, είναι ολίγον άκυρο νομίζω.Μα το ίδιο θα θεωρούσαμε (βλέπε: θεωρούμε), ανεξαρτήτως 'τατουάζ' και γενικά στάσης ζωής.
-
5 και σήμερα ακόμα στον Πύργο και μετά αναχώρηση για Ορεστιάδα...
Απ' τη μια καλή θα είναι πιστεύω μια αλλαγή περιβάλλοντος, απ' την άλλη όμως είχαμε σχηματίσει μια καλή παρέα και δυστυχώς κανένας δε θα έρθει μαζί μου...
-
Καλη θητεια παιδια!Νερακι θα περασουν οι μερες θα το δειτε.
Εφ Δνεας μχ nrg_polini, 301 λελε!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ως ανυποτακτος εξωτερικου δικαιουσαι να ερθεις στην ελλαδα για 30 ημερες/χρονο. φυσικα αν ερθεις απο χωρα της ΕΕ δεν θα εχεις προβλημα να ζησεις και για ... παντα στην ελλαδα . αν στην ελλαδα κατα τυχη δουν οτι εισαι πανω απο 30 ημερες, και παλι δεν εχεις λογο να αγχωθεις, καθως θα σου πουν να παρουσιαστεις και ωστοσο εσυ θα φυγεις
Και πώς μετράνε αυτές οι 30 μέρες; Πρέπει να έχεις στείλει κάποιο χαρτί;
Επίσης πώς ξέρουν οτι είσαι ανυπότακτος εξωτερικού;Π.χ. ο καθένας δεν μπορεί να είναι ανυπότακτός και να το παίζει οτι είναι στο εξωτερικό;;;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι έκανες εσύ, υπηρέτησες κάποια στιγμή κανα 6μηνο ?Οχι εγω ηρθα και υπηρετησα κανονικα 20αμηνο.
Δεν υπηρχε τιποτα διαφορετικο για κατοικους εξωτερικου κτλ.(μιλαμε για πριν μια 20αετια)
Και μαλιστα ειμαστε δυο ατομα και τον αλλο τον ηξερα απο Αμερικη και τον τρακαρα στο στρατο.
Αλλα φυσικα Γεναρη απολυθηκα Φλεβαρη ημουν παλι εδω. (και ολοι οι κολλητοι μου ηρθαν χρονια αργοτερα και πηγαν 6 μηνες η κατι τετοιο). Τα παλιοψαρα. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τώρα θεωρώ απλά ότι πρόκειται για περιστατικό απύθμενης βλακείας. (ή στην καλύτερη αθεράπευτου ρομαντισμού)Αυτός όμως, ο 'απύθμενα βλαξ' ή 'αθεράπευτα ρομαντικός', στη νέα του πατρίδα θα ψηφίσει πολιτικούς που θα του φανούν σωστοί, ενώ και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θα προτάσσει το κοινό καλό ώστε η κοινωνία στην οποία θα ζει να είναι όσο γίνεται πιο ανθρώπινη. Ο βλάκας...
Ενώ οι γηγενείς, οι απίθανα έξυπνοι και αθεράπευτα άρπαγες, θα ψηφίσουν τους...γνωστούς (οι οποίοι όμως θα νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο στο δάσος, θα σβήσουν κλήσεις στο δήμο, θα βρουν μια θεσούλα στο δημόσιο, θα τον φοροαπαλλάξουν, θα τον βγάλουν Ι5 σωματικό ή θα τον στείλουν να υπηρετήσει σπίτι του...). Έτσι δημιουργήθηκε η ειδυλλιακή κοινωνία στην οποία ζούμε. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Και πώς μετράνε αυτές οι 30 μέρες; Πρέπει να έχεις στείλει κάποιο χαρτί;
Επίσης πώς ξέρουν οτι είσαι ανυπότακτος εξωτερικού;Π.χ. ο καθένας δεν μπορεί να είναι ανυπότακτός και να το παίζει οτι είναι στο εξωτερικό;;;
Υποθέτω ότι ανυπότακτοι εξωτερικού θεωρούνται όσοι κάποια στιγμή προέβαλαν τη διαμονή τους στο εξωτερικό λόγω διδακτορικού, κτλ ως αιτία αναβολής και στη συνέχεια δεν (δήλωσαν ότι) επέστρεψαν ποτέ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τώρα θεωρώ απλά ότι πρόκειται για περιστατικό απύθμενης βλακείας. (ή στην καλύτερη αθεράπευτου ρομαντισμού)Αυτός όμως, ο 'απύθμενα βλαξ' ή 'αθεράπευτα ρομαντικός', στη νέα του πατρίδα θα ψηφίσει πολιτικούς που θα του φανούν σωστοί, ενώ και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θα προτάσσει το κοινό καλό ώστε η κοινωνία στην οποία θα ζει να είναι όσο γίνεται πιο ανθρώπινη. Ο βλάκας...
Αυτό είναι σίγουρο, έτσι;
Όπως επίσης θεωρείς σίγουρο ότι εγώ, που θεωρώ ΒΛΑΚΕΙΑ να ξεκουβαληθείς από την άλλη άκρη του κόσμου για να κάνεις κάτι τελείως άχρηστο για μια χώρα που σου πιπίλισαν το μυαλό ότι είναι η πατρίδα σου και δήθεν της χρωστάς, ψηφίζω με βάση προσωπικά κριτήρια; (και ο καθένας σαν και μένα) -
λελε και εγώ... Μόλις 1 ώρα πολίτης...
-
charmak:
το μόνο σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος ΕΠΡΑΞΕ κάτι, δεν έστησε 100 θεωρίες που (όλως τυχαίως) τον βόλευαν προκειμένου να μην ανταποκριθεί σε κάποια υποχρεώση (νομική ή ηθική).
Βάσει αυτού του γεγονότος, είναι αρκετά ασφαλές να συμπεράνει κάποιος ότι ο τύπος δεν λέει διαδικτυακώς ή καφενειακώς μπαρμπούτσαλα.
Τώρα, το ότι θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι πατρίδα του, ότι ανήκει (και) στον 'ελληνικό λαό' γιατί το κρίνεις ανόητο; Το ότι διαφοροποιείται σε σχέση με άλλους είναι κακό πράγμα; Το ότι γουστάρει να βοηθά όπως μπορεί αυτούς που θεωρεί συμπατριώτες του, είναι βλακεία;
Μωρέ καλά μας κάνουν, πολύ καλά μας κάνουν. -
καλός πολίτης Ηλία
(το λένε αυτό μετά την απόλυση?) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ότι γουστάρει να βοηθά όπως μπορεί αυτούς που θεωρεί συμπατριώτες του, είναι βλακεία;Με ποιον τρόπο ακριβώς βοήθησε τους συμπατριώτες του, κάνοντας τη θητεία του;
Συμφωνώ μαζί σου ότι, το ότι έκανε κάτι, δείχνει καλό χαρακήτρα.
Απλά λέμε ότι, αυτό που διάλεξε να κάνει, ο τρόπος του δηλαδή, δείχνει, για να το πω ωμά, ...βλακεία.
Θέλει να προσφέρει κάτι; Γιατί να μη δουλέψει εθελοντικά για το 'Χαμόγελο του Παιδιού'; Γιατί να μην γίνει σχολικός τροχονόμος; Να μην προσφέρει κοινωνική εργασία; Κάπου που να έχει νόημα τέλος πάντων;
Δεν είναι ότι γουστάρει να βοηθά όπως μπορεί. Είναι ότι γουστάρει να βοηθά όπως νομίζει αυτός σωστό /καλό, και τολμώ να πω, ότι τού άρεσε να το κάνει αυτό εξ αρχής, δηλαδή ήταν και ιδιοτελές.
-
Ευτυχώς που ανατολικά έχουμε την Αυστρία και δυτικά τη Γαλλία...
-
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Το ότι γουστάρει να βοηθά όπως μπορεί αυτούς που θεωρεί συμπατριώτες του, είναι βλακεία;
Με ποιον τρόπο ακριβώς βοήθησε τους συμπατριώτες του, κάνοντας τη θητεία του;
Συμφωνώ μαζί σου ότι, το ότι έκανε κάτι, δείχνει καλό χαρακήτρα.
Απλά λέμε ότι, αυτό που διάλεξε να κάνει, ο τρόπος του δηλαδή, δείχνει, για να το πω ωμά, ...βλακεία.
Πάμε ξανά:
Σηκώθηκε και ήρθει απ την Αυστραλία για να κάνει 3 ΜΗΝΕΣ ΘΗΤΕΙΑ, που ούτε καν στον ίδιο τον ΕΣ δεν είναι χρήσιμο. Να τον κάνει ΤΙ?? ο στρατός για 3 μήνες; Εδώ άλλοι κάνουν 12μηνο και δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Ο Αυστραλός λοιπόν, θα μας φυλάξει απ τους Γάλλους και τους Αυστριακούς!Επίσης, να διευκρινήσω πως θεωρώ τελείως φυσιολογικό αντανακλαστικό το να μη θέλει να ζοριστεί κάποιος στη θητεία του. Το αντίθετο θα μου φαινόταν παράλογο. Δε μιλάμε για ακραίες καταστάσεις που πέφτουν τηλέφωνα σε γονείς και βύσματα επειδή το στρώμα δεν είναι αρκετά μαλακό, αλλά το να θέλεις να περάσεις χαλαρά σε μια περίοδο που κάνεις κάτι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, είναι παραπάνω από λογικό.
Να θυμίσω ότι έχω κόψει την αναβολή μου και θα κάνω 12μηνο στον ΕΣ και όχι 6 μήνες αλλού λόγω αγάπης προς την πατρίδα. (ψέμματα, κοίταξα που θα περάσω καλύτερα ) Πάντως στρατό θα πάω, το θεωρώ μέρος των υποχρεώσεών μου προς το κράτος/κοινωνικό σύνολο. Αυτά προς αποφυγήν manoskπαρεξηγήσεων.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
καλός πολίτης Ηλία
(το λένε αυτό μετά την απόλυση?)Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά! Ναι, τουλάχιστον αυτό ακούω τις τελευταίες 2 ώρες!!!
-
Καλός πολίτης Ηλία.
Περί Θητείας [#2]