-
Πολλοί, πολλοί κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια, ενδιαφέρονται για τη δημιουργία ενός SUV.
Όχι άδικα, μιας και τυχαίνουν ιδιαίτερης αποδοχής από το κοινό.
Άλλωστε το κέρδος και η αύξηση των πωλήσεων είναι αναγκαία για την εξέλιξη των αυτοκινητοβιομηχανιών.Στην έκθεση της Γενεύης και η Alfa Romeo παρουσίασε ένα πρωτότυπο, με την ονομασία Kamal, και απ' ότι φαίνεται είναι στα άμεσα σχέδιά της η προώθηση στην παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου.
Μετά την πολύ καλή εμπορική επιτυχία της Cayenne, πολλοί κατασκευαστές θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική.
Η απόφαση αυτή θα είναι όμως κερδοφόρα για όλες τις εταιρείες που θα επιχειρήσουν κάτι ανάλογο ;Ένα δείγμα από την Alfa Romeo, φαίνεται παρακάτω. Στην πρώτη φωτό, είναι το πρωτότυπο η Kamal, ενώ στη 2η ένα άλλο-μή επίσημο σκίτσο.
-
Πολλοί, πολλοί κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια, ενδιαφέρονται για τη δημιουργία ενός SUV.
Άλλωστε το κέρδος και η αύξηση των πωλήσεων είναι αναγκαία για την εξέλιξη των αυτοκινητοβιομηχανιών.Στην έκθεση της Γενεύης και η Alfa Romeo παρουσίασε ένα πρωτότυπο, με την ονομασία Kamal, και απ' ότι φαίνεται είναι στα άμεσα σχέδιά της η προώθηση στην παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου.
Μετά την πολύ καλή εμπορική επιτυχία της Cayenne, πολλοί κατασκευαστές θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική.
Η απόφαση αυτή θα είναι όμως κερδοφόρα για όλες τις εταιρείες που θα επιχειρήσουν κάτι ανάλογο ;Ένα δείγμα από την Alfa Romeo, φαίνεται παρακάτω. Στην πρώτη φωτό, είναι το πρωτότυπο η Kamal, ενώ στη 2η ένα άλλο-μή επίσημο σκίτσο.
-
-
Το πρωτο εχει δειχτει σε εκθεσεις εδω και πολυ καιρο το δευτερο φαινεται οτι ειναι μια φαρσα!
Το Καμαλ ειναι το ομορφοτερο SUV , ας το πουμε ετσι, χωρις αντιρηση!!
Σπιρος -
Είμαι μεγάλος οπαδός της Άλφα,όμως δε θα ήθελα να την δω να παράγει ένα SUV. Δεν ξέρω γιατί. Και το 'καλύτερο του κόσμου' να'ναι,νιώθω να μου χαλάει την εικόνα που έχω...
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνει κανείς. -
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Το πρωτο εχει δειχτει σε εκθεσεις εδω και πολυ καιρο το δευτερο φαινεται οτι ειναι μια φαρσα!
Το Καμαλ ειναι το ομορφοτερο SUV , ας το πουμε ετσι, χωρις αντιρηση!!
ΣπιροςΠαρουσιάστηκε πέρυσι στη Γενεύη.
Το δεύτερο είναι ένα αλλόκοτο σκίτσο...Το Kamal είναι πολύ όμορφο πάντως -
Ο χρήστης rally maniac έγραψε:
Είμαι μεγάλος οπαδός της Άλφα,όμως δε θα ήθελα να την δω να παράγει ένα SUV. Δεν ξέρω γιατί. Και το 'καλύτερο του κόσμου' να'ναι,νιώθω να μου χαλάει την εικόνα που έχω...
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνει κανείς.Ένας τουλάχιστον εδώ που σε καταλαβαίνει...
-
Ειναι τραγικο να βγαλει η Alfa SUV.Γιατι δεν το προωθει μεσω αλλης φιρμας του γκρουπο;
Θα καταρρευσει και αυτος ο μυθος... -
Ειναι τραγικο να βγαλει η Alfa SUV.Γιατι δεν το προωθει μεσω αλλης φιρμας του γκρουπο;
Θα καταρρευσει και αυτος ο μυθος... -
Νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να εχεις ενα τετοιο αυτοκινητο, οταν πουλας αυτοκινητα στην Αμερικη και η Αλφα θα ξαναρχισει να πουλαει απο το 2007! Αν πιστεψουμε την επισημη σαιτ της Αλφα εδω!
Παντως, αυτο το αυτοκινητο ειναι σχετικα μικρο, αυτο το κανει κομψο και του δινει καλα οδικα χαρακτηριστικα! Ισως το λιγωτερο μη περιτο SUV?
Εξαλλου αυτοι που το εχοθν δει στην πραγματικοτητα ολοι ανεξαιρετα μιλανε για ενα πολυ ωραιο αυτοκινητο, κατι που δεν το εχω ακουσει για κανενα αλλο τετοιο κατασκευασμα!
Σπιρος -
ναι δηλαδη το Χ5 να παει να κρυφτει?
να μη πω για τουαρεγκ κ πορσε....Υποκειμενικα τα γουστα αλλα να σκεφτομαστε κ τι λεμε
-
Το Καμαλ ειναι το ομορφωτερο απο ολα, τελεια και παυλα!
Αυτα τα μοντελα που αναφερεις mkiii ειναι χοντροκομενα, φοβεροι μυς οπως λεμε, αλλα οχι ελεγκανσια!
Η φοτο του Καμαλ εχει μεινει για πολυ καιρο σαν foto στους υπολογιστες συναδελφων μου, οι οποιοι ειναι πολυ συντηρητικοι και συνηθως τους αρεσουν τα χοντροκομενα βολβο και αλλα απροσωπα αυτοκινητα!
Αλλα αυτο ηταν το πρωτο που τους μιλησε στην καρδια!
Σπιρος -
ο 'alfaromeo' που ειναι ρε παιδια?
κανει καθιστικη διαμαρτυρια εξω απο τη ΦΙΑΤ να αποσυρει το SUV η αλφα?? -
Δυστυχως δεν ξερω να σου πω ειμαι 2.000 Κμ απο το Αιγιο!!!
Σε τι αλλο να σου φανω χρησιμος;
Σπιρος -
τιποτα Σπυρο ευχαριστω
αν μαθεις νεα του πες του να μη στεναχωριεται. αφου οπως παντα και αυτη η αλφα θα διαλυσει τον ανταγωνισμο και συμφωνα με τη νοοτροπια μερικων(...) θα αφησει τους υπολοιπους ασχετους-κομμωτριες-φιγουρατζηδες-χοντρους-αφελης-ανικανους να αγορασουν καποιο απο τα αμαξια του ανταγωνισμου
-
Χαχαχαχα
Εγω δεν ειπα κατι τετοιο, ετσι;
Εξαλλου η Αλφα ειναι μια μικρη εταιρια οπως η Saab, Volvo κλπ!
Στα ματια μου το Καμαλ ειναι το κομψωτερο SUV!!!
Εδω που μενω υπαρχουν αρκετα SUV Πορσε και αυτοκινητα του λαου!
Γιατροι, τραπεζιτες, πλουσιοι απο IT και λοιποι που δεν χρειαζεται να δουλεψουν για να ζησουν πλουσια εχουν τετοια!
Αυτα που εγω αποκαλω χοντροκομενα ειναι συμφωνα με την δικη μου αντιληψη της ελεγκανσιας! Εξαλλου και οι κατασκευαστες τους μιλανε για δυνατους μυς και χοντρο, στα Αγγλικα!Δεν εχω καλυτερη Ελληνικη λεξη για να το μεταφρασω! Ενω η Αλφα μιλαει για κομψο και ελεγκαντ!
Απλα, εγω μεταφερω το τι λενε οι κατασκευαστες!
Σπιρος -
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Το Καμαλ ειναι το ομορφωτερο απο ολα, τελεια και παυλα!
Αυτα τα μοντελα που αναφερεις mkiii ειναι χοντροκομενα, φοβεροι μυς οπως λεμε, αλλα οχι ελεγκανσια!
Η φοτο του Καμαλ εχει μεινει για πολυ καιρο σαν foto στους υπολογιστες συναδελφων μου, οι οποιοι ειναι πολυ συντηρητικοι και συνηθως τους αρεσουν τα χοντροκομενα βολβο και αλλα απροσωπα αυτοκινητα!
Αλλα αυτο ηταν το πρωτο που τους μιλησε στην καρδια!
ΣπιροςEίναι πολύ όμορφη η Kamal.
Προσωπικά, μου αρέσει και η Ιταλική κομψότητα, η φινέτσα των Alfa και Lancia, αλλά και οι ''μυς'' όπως αναφέρεις των Γερμανικών SUV εξαιτίας ίσως του στιβαρού και του δυναμικού αέρα που καταφέρνουν να δώσουν.
Για μένα αυτό σημαίνει ότι αρκετοί κατασκευαστές έχουν να επιδείξουν το διαφορετικό.Και οι φινετσάτες Alfa είναι όμορφες,
και οι ρετρό Lancia
και τα χοντρoκομένα Volvo,
και οι μυώδεις BMW,
και τα ''στιλπνά'' Audi.Απλά γιατί δείχνουν διαφορετικά.
Εξάλλου η καλή ή κακή σχεδίαση είναι και ζήτημα υποκειμενικό. -
technik
Ακριβως!!
Καλυτερα δεν θα μπορουσα να τα πω!
Απλα, δεν βρισκω καλυτερο τροπο να τα πω, ισως, επειδη δεν θυμαμαι καλα τα Ελληνικα!
Συμφωνοι 100%!
Σπιρος -
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Ειναι τραγικο να βγαλει η Alfa SUV.Γιατι δεν το προωθει μεσω αλλης φιρμας του γκρουπο;Απλά γιατί καμμία άλλη φίρμα του γκρούπο δεν πουλάει!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Απλά γιατί καμμία άλλη φίρμα του γκρούπο δεν πουλάει!
H Μaserati είναι στο στάδιο κατασκευής ενός SUV, την Kubang.
Αλλά δεν είναι μέλος του γκρούπο, σωστά, ή κάνω λάθος ;
Alfa Romeo Kamal