-
Και με το Colt. Εκτός αν υπονοείς κάτι.
Γενικά όταν μπορώ να μη πουλήσω κάτι αλλά να το έχω παράλληλα με κάτι πιο νέο το κάνω. -
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
μπορει να ειναι πλαστικα και λαμαρινες!αλλα αυτο που νιωθεις ειναι επιταχυνση-ηχος-ομορφια!βασικα τετοια αυτοκινητα οχι δενεσαι αλλα ερωτευεσαι!φίλε αν βρεθείς σε πραγματικά δύσκολη κατάσταση στη ζωή σου (εύχομαι να μην βρεθείς), θα καταλάβεις ότι και το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο να έχεις, είναι τίποτα μπροστά σε κάτι ιερότερο, όπως η υγεία, οι δικοί σου άνθρωποι, αυτοί που σε αγαπούν...
απλά κάποτε περνούμε μια 10ετία καλών χρόνων και θεωρούμε τα σημαντικότερα και ουσιαστικότερα πράγματα δεδομένα. Όμως δεν είναι δεδομένα δυστυχώς.
Πως να δεθείς με κάτι υλικό... Άλλο πράγμα το γεγονός ότι σου φτιάχνει τη διάθεση και ευχαριστιέσαι, και άλλο να πέσεις σε κατάθλιψη αν το χάσεις αυτό το υλικό αγαθό.
Όλα τα αυτοκίνητα λαμαρίνες είναι και κατασκευάστηκαν για να σε μεταφέρουν από το σημείο Α στο Β, άλλα πιο ευχάριστα και άνετα, και άλλα λιγότερο. Δεν κατασκευάστηκαν για να σου αντικαταστήσουν τα δυνατότερα ανθρώπινα αισθήματα. Γιατί πάνω από αυτά κατ' εμέ δεν υπάρχουν.
Βέβαια για να μας ταράξουν τα νερά οι πωλητές έχουν βγάλει και τις διαφημίσεις, ώστε να πείθουν μερικούς...
-
Συμφώνω με όλα τα παραπάνω 99%. Μια μικρή λεπτομέρια μόνο: είναι λίγο 'μηδενιστικό' να τα λες λαμαρίνες. Ανθρωπινες επινοήσεις είναι. Κάποιος οραματήστικε κάτι και το έφτιαξε με τις πρώτες ύλες που του προσφέρθηκαν (λαμαρίνες) με τον τρόπο που ήθελε, όπως το ήθελε.
-
σωστά, είναι κακό να παραβλέπουμε το έργο κάποιου δημιουργού. Αλλά και το έργο αυτό πρέπει να το αποδίδουμε στον κατασκευαστή, όχι στο ίδιο το αυτοκίνητο. Γιατί όπως και προανέφερα, 'κατασκευάστηκαν για να σε** μεταφέρουν από το σημείο Α στο Β, άλλα πιο ευχάριστα** και** άνετα**, και άλλα λιγότερο. ' Αλλά '**Δεν **κατασκευάστηκαν για να σου αντικαταστήσουν τα δυνατότερα ανθρώπινα αισθήματα. '
χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν μαζί μου! πάει να πει ότι δεν είμαι ο μόνο 'τρελός' σε αυτόν τον κόσμο, όπως πίστευα...!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάντως όσο ...γερνάνε τα αυτοκίνητα, βγάζουν και ανόητα προβλήματα, που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά. Το προηγούμενο ΣΚ, άλλαξα το φίλτρο αέρα μόνος μου και ανακάλυψα τα εξής 2 προβλήματα:
Από τις 3 βάσεις του κουτιού του φίλτρου αέρα, έχει σπάσει η μία, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζει καλά. Μικρό το κακό πάντως, υπάρχουν οι άλλες 2 (ακόμη... )
Αν κάποιος ήθελε να το αντικαταστήσει λόγω αυτού, θα ήταν....παλαβός: πρέπει να έχει κάνα 160άρι το κουτί!Αλλά κι αν το αντικαθιστούσε, πάλι δεν θα έκανε δουλειά... Γιατί, από το κουτί για να πάει στην εισαγωγή, υπάρχει μια λαστιχένια κούρμπα που πάει και εφαρμόζει στο μοτέρ με κάτι διακλαδώσεις... Ε , κι αυτό έχει γίνει ένα χάλι, αφού το λάστιχο έχει σκάσει και σχιστεί σε πολλά σημεία, είτε λόγω θερμότητας, είτε λόγω πολυκαιρίας , είτε λόγω....καταγωγής...
Άλλο κάνα 40άρι (τιμές όπως τις θυμάμαι πάνω κάτω από το Eper)Άρα, θες μια 200άρα, για τέτοιες μαλατσίες, αν πας για την πλήρη...αποκατάσταση! Εγώ όπως καταλαβαίνετε το έχω αφήσει ως έχει και ίσως σήμερα, αντικαταστήσω με πατέντα το λάστιχο με κάτι άλλο, αν καταφέρω να βρω. Προφανώς και πρέπει να το λύσω, αλλά δεν λέει να πληρώνεις κερατιάτικα συνεχώς...
Θέλω να καταλήξω πως όσο παλιώνει, όλο και κάτι βγάζει, αλλά κι εμείς όλο και περισσότερα ...δεν φτιάχνουμε, ή τα φτιάχνουμε κακήν κακώς... Τώρα θα μου πει κάποιος, 'εμένα φιλάρα το δικό μου δεν βγάζει τίποτε, λάδια - ξύδια και είναι σαν καινούριο!'... Ωραία, συγχαρητήρια, αλλά κοίτα προσεκτικότερα!
Οι ζημιές αυτές μάλλον είναι θέμα (κακού) συνεργείου παρά παλαιότητας.
Βρες καλύτερο συνεργείο και αν το αμάξι είναι καλό, θα κρατήσει πολλά χρόνια.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
σωστά, είναι κακό να παραβλέπουμε το έργο κάποιου δημιουργού. Αλλά και το έργο αυτό πρέπει να το αποδίδουμε στον κατασκευαστή, όχι στο ίδιο το αυτοκίνητο. Γιατί όπως και προανέφερα, 'κατασκευάστηκαν για να σε** μεταφέρουν από το σημείο Α στο Β, άλλα πιο ευχάριστα** και** άνετα**, και άλλα λιγότερο. ' Αλλά '**Δεν **κατασκευάστηκαν για να σου αντικαταστήσουν τα δυνατότερα ανθρώπινα αισθήματα. 'χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν μαζί μου! πάει να πει ότι δεν είμαι ο μόνο 'τρελός' σε αυτόν τον κόσμο, όπως πίστευα...!
Εννοείται πως όχι, και για το πρώτο και για το δεύτερο. Απλά προσφέρουν περιστασιακά συγκινήσεις/αδρεναλίνη. Βασικά ακόμα να γνωρίσω άτομο που να δίνει περισσότερη αξία σε υλικά αγαθά παρά σε ανθρώπινες αξίες, ακόμα και τα πιο κωλοπαιδα ή τα πιο κακομαθημένα ή πιο μεγάλοι υποκριτές που ξέρω κι' αυτοί έχουν σε κάποιο πρόσωπο αδυναμία που μπορεί να είναι και τα πάντα για αυτούς. Πόσα έχω ακόμα να δω, ε; Όπως στρώνει ο καθένας, όμως, κοιμάται. Αν κάποιος ήταν μια ζωή μ....πανο, ε μόνος του θα πεθάνει (οτι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε κάποιον ΙΜΟ)
Το κοβώ εδώ όμως γιατί το τραβάω παρα πολυ, σορρυ
-
μεχρι να εχω λεφτα για το επομενο
-
Μέχρι 10 χρόνια έβαλα, αν και το μέχρι να σταματήσει η υποστήριξη του με ανταλλακτικά κ.α από την κατασκευάστρια εταιρεία μου ακούγεται πιο ορθό!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως όσο ...γερνάνε τα αυτοκίνητα, βγάζουν και ανόητα προβλήματα, που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά. Το προηγούμενο ΣΚ, άλλαξα το φίλτρο αέρα μόνος μου και ανακάλυψα τα εξής 2 προβλήματα:
Από τις 3 βάσεις του κουτιού του φίλτρου αέρα, έχει σπάσει η μία, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζει καλά. Μικρό το κακό πάντως, υπάρχουν οι άλλες 2 (ακόμη... )
Αν κάποιος ήθελε να το αντικαταστήσει λόγω αυτού, θα ήταν....παλαβός: πρέπει να έχει κάνα 160άρι το κουτί!Αλλά κι αν το αντικαθιστούσε, πάλι δεν θα έκανε δουλειά... Γιατί, από το κουτί για να πάει στην εισαγωγή, υπάρχει μια λαστιχένια κούρμπα που πάει και εφαρμόζει στο μοτέρ με κάτι διακλαδώσεις... Ε , κι αυτό έχει γίνει ένα χάλι, αφού το λάστιχο έχει σκάσει και σχιστεί σε πολλά σημεία, είτε λόγω θερμότητας, είτε λόγω πολυκαιρίας , είτε λόγω....καταγωγής...
Άλλο κάνα 40άρι (τιμές όπως τις θυμάμαι πάνω κάτω από το Eper)Άρα, θες μια 200άρα, για τέτοιες μαλατσίες, αν πας για την πλήρη...αποκατάσταση! Εγώ όπως καταλαβαίνετε το έχω αφήσει ως έχει και ίσως σήμερα, αντικαταστήσω με πατέντα το λάστιχο με κάτι άλλο, αν καταφέρω να βρω. Προφανώς και πρέπει να το λύσω, αλλά δεν λέει να πληρώνεις κερατιάτικα συνεχώς...
Θέλω να καταλήξω πως όσο παλιώνει, όλο και κάτι βγάζει, αλλά κι εμείς όλο και περισσότερα ...δεν φτιάχνουμε, ή τα φτιάχνουμε κακήν κακώς... Τώρα θα μου πει κάποιος, 'εμένα φιλάρα το δικό μου δεν βγάζει τίποτε, λάδια - ξύδια και είναι σαν καινούριο!'... Ωραία, συγχαρητήρια, αλλά κοίτα προσεκτικότερα!
Οι ζημιές αυτές μάλλον είναι θέμα (κακού) συνεργείου παρά παλαιότητας.
Βρες καλύτερο συνεργείο και αν το αμάξι είναι καλό, θα κρατήσει πολλά χρόνια.
Αυτό είναι πονεμένη ιστορία εδώ στην Αθήνα...
Το ξέρω πως για πολλά φταίνε τα συνεργεία, αφού είμαι σίγουρος πως πολλά ΔΕΝ τα έχουν φτιάξει σωστά, αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιον εμπιστοσύνης!
Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο καλό συνεργείο στα νότια προάστια, ας ρίξει ένα πμ... -
To δικο μου αυτοκινητο συνηθως το αλλαζω καθε 3 χρονια,θεωρω οτι εκει υπαρχει μια ισορροπια, στα 5 συνηθως εχει απαξιωθει ηδη παρα πολυ,εξαρταται βεβαια απο το μοντελο και τις συνθηκες στην αγορα.
-
καλημερα/ καλη εβδομαδα/ καλο μηνα σε ολους !!!
προσωπικα πιστευω οτι καλο ειναι να κρατας το αμαξι:
-
οσο καιρο σε ικανοποιει (παρα πολυ σημαντικο)
-
αν εχεις βρει τον αντικαταστατη του (αυτο και αν ειναι σημαντικο)
-
-
Στην Ελληνκη πραγματικοτητα κρατησα για 20 χρονια και βαλε.... την Prisma του 87 και το πρωτο Ibiza 1.2 του 87. Και τα 2 ηταν σε λειτουργεια και πουληθηκαν-χαριστικαν σχεδον.... Τωρα εχω την 2.24ν του 90 ηδη 8 χρονια... την Καππα του 96, 6 χρονια, το Μπαρκεττα του 96 6 χρονια και το αυγο 2.5 χρονια. Δενομαι δυστυχως αλλα εφ'οσον με εξυπηρετουν ..... δεν τα αλλαζω.. στην οικογενεια ψιλοδιαφωνουν αλλα ακολουθουν..... το δεσιμο......
-
Με αυτή την οικονομική δυσκοιλιότητα που επικρατεί... λέω να μην αλλάξω ποτέ.
Θα το μετατρέψω σε νεκροροφόρ@ (χτύπα ξύλο) μια μέρα πριν πεθάνω για να με πάνε μάλιστα με αυτό.
Μην ξοδεύω και τους άλλους!!!
Πόσο κρατάμε το αμάξι;;;