-
Πήρα ενα laptop hp pavilion dv5 1030 ev πριν 10 μέρες και ξαφνικά από χθες δε μπορώ να πιάσω ασύρματο δίκτυο πουθενά. Ούτε το δικό μου ούτε άλλα 2 ανοιχτά που εντόπιζα μέχρι και χθες. Αν και το πλήκτρο αφής για wlan και BT είναι ενεργοποιημένο, το laptop με ενημερώνει ότι τα windows δεδν εντοπίζουν δίκτυα. Επίσης, το παραπάνω πλήκτρο αφής ενεργοποιείται μόνο αφού -αποτυχημένα φυσικά - προσπαθήσω να μπω στο ιντερνετ κλικάροντας στο σχετικό εικονίδιο κάτω δεξιά στην επιφάνεια εργασίας. Αν δεν κάνω αυτή την ενεργεία και προσπαθήσω να ενεργοποιήσω το πλήκτρο αφής από την αρχή τότε τρώω ένα μεγαλοπρεπέστατο άκυρο, λες και είναι χαλασμένο. Πήγα πριν λίγο στα e-shop και μου παν ότι μάλλον απενεργοποιήθηκε το wireless των windows και ενεργοποιήθηκε το wireless της hp. Δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι και με παράπεμψαν στην hp η οποία δε λειτουργεί το σ/κ. Έχει ακούσει ξανά κάποιος τέτοιο πρόβλημα; Αν ναι ας δώσει και καμιά συμβουλή.
-
Επειδή έχει τύχει να έχω μερικές φορές παρόμοίο πρόβλημα (ibm lenovo software vs microsoft xp) υπάρχει κάπου στις ρυθμίσεις 'use windows to manage wirelless connections', ή κάπως έτσι. Δυστυχώς δεν έχω το laptop μαζί μου να σου πω ακριβώς.
Άλλη λύση είναι να προσπαθήσεις να ρυθμίσεις το πρόγραμμα της hp και άλλη να το κάνεις ... remove. -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=1000000422&product=1145363' target='_blankτι γνωμη εχεις?
Αν και δεν ρώτησες εμένα ( ), θα πρότεινα κάτι μεγαλύτερο σε οθόνη. Αυτό το μέγεθος είναι εντελώς οριακό και για σερφάρισμα και για άλλες δουλειές και συνολικά κουράζονται τα μάτια πολύ γρήγορα και εύκολα. Αν δεν βιάζεσαι πάρα πολύ αυτοί οι μήνες βγάζουν πολλά μοντέλα γιατί η αγορά έχει πάρει 'φωτιά' σ' αυτή την κατηγορία, θα πρότεινα να περιμένεις 1-2 μήνες ψάχνοντας.
Γενικά θα πρότεινα τουλάχιστον 10-11 ίντσες στην οθόνη. Δεν επιβαρύνεσαι πολύ στο συνολικό μέγεθος και γενικά έχεις μια αξιοπρεπή οθόνη.
-
+1 σχετικά με το μέγεθος οθόνης
-
Να συμπληρώσω ότι προσωπικά μιλώντας, θεωρώ σαν την τέλεια ισορροπία μεταξύ μεγέθους οθόνης και φορητότητας τις 12-13 ίντσες όπου μπορείς να κάνεις πραγματικά κανονικά τη δουλειά σου χωρίς πολλές παραχωρήσεις στο βάρος και στο μέγεθος.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=1000000422&product=1145363' target='_blankτι γνωμη εχεις?
αν θυμαμαι καλά είχες αγοράσει φορητό πριν από λίγο καιρό?
17άρα πήρες οθόνη?
γιατί με 15άρα παλεύεται η μεταφορά. -
Παιδια με TV tuners εχει ασχοληθει καποιος?Θελω να παρω ενα USB για το laptop.Να παρω αναλογικο?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Να συμπληρώσω ότι προσωπικά μιλώντας, θεωρώ σαν την τέλεια ισορροπία μεταξύ μεγέθους οθόνης και φορητότητας τις 12-13 ίντσες όπου μπορείς να κάνεις πραγματικά κανονικά τη δουλειά σου χωρίς πολλές παραχωρήσεις στο βάρος και στο μέγεθος.Αγαπητέ, θα συμφωνήσω μαζί σου με ένα μικρό if. Αν κάποιος θέλει έναν και μόνο ένα υπολογιστή είναι όπως τα λές. Εγώ θέλω έναν και μοναδικό για όλες τις δουλειές, άρα οι 13 ιντσες είναι οκ. Αν σκεπτόμουν για δυό, ισως έπαιζα 15 και 11 (ο 11 για σούπερ φορητός, και ο 15 για λαπτοπ ως αντικατάσταση του desktop). Φυσικά αυτά είναι γούστα.
-
Thanix, δεν ξέρω πόσο κοστίζει το 1000Η στην Ελλάδα πάντως αν είσαι ακόμα Ιταλία στη Fnac εδώ έχει πέσει η τιμή του από 449 σε 399 ευρώ και είναι πολύ καλή ευκαιρία.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια με TV tuners εχει ασχοληθει καποιος?Θελω να παρω ενα USB για το laptop.Να παρω αναλογικο?Είχα αγοράσει πριν κάποιο διάστημα για το laptop γνωστής μου το συγκεκριμένο:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516133
Υποστηρίζει αναλογικά και ψηφιακά κανάλια καθώς και ραδιόφωνο. Διαθέτει τηλεχειριστήριο και πτυσσόμενη κεραιούλα. Το μόνο κακό είναι ότι δε μπορεί να συντονίσει ταυτόχρονα αναλογικά και ψηφιακά κανάλια (βλέπεις είτε μόνο ψηφιακά είτε μόνο αναλογικά), αλλά αυτό μέχρι στιγμής δεν είναι πρόβλημα καθώς τα ψηφιακά είναι λίγα μέχρι στιγμής. Αν αλλάξουν τα περισσότερα αναλογικά σε ψηφιακά, αλλάζεις την ρύθμιση στο πρόβλημα και είσαι πάλι μια χαρά!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=1000000422&product=1145363' target='_blank
τι γνωμη εχεις?
αν θυμαμαι καλά είχες αγοράσει φορητό πριν από λίγο καιρό?
17άρα πήρες οθόνη?
γιατί με 15άρα παλεύεται η μεταφορά.Εχω παρει φορητο vaio με 17αρα ο οποιος φυσαει (φτου φτου σκορδα )
Και θελω ενα μικρο για να εχω μεσα στην τσαντα στο πανεπιστημιο για σημειωσεις εργασιες και ιντερνετ!Αν και δεν ρώτησες εμένα ( ), θα πρότεινα κάτι μεγαλύτερο σε οθόνη. Αυτό το μέγεθος είναι εντελώς οριακό και για σερφάρισμα και για άλλες δουλειές και συνολικά κουράζονται τα μάτια πολύ γρήγορα και εύκολα. Αν δεν βιάζεσαι πάρα πολύ αυτοί οι μήνες βγάζουν πολλά μοντέλα γιατί η αγορά έχει πάρει 'φωτιά' σ' αυτή την κατηγορία, θα πρότεινα να περιμένεις 1-2 μήνες ψάχνοντας.
Γενικά θα πρότεινα τουλάχιστον 10-11 ίντσες στην οθόνη. Δεν επιβαρύνεσαι πολύ στο συνολικό μέγεθος και γενικά έχεις μια αξιοπρεπή οθόνη.
Οπως ειπα και επανω ηθελα κατι σε αρκετα μικρο μεγεθος.
Η 10-11 ιντσες οθονες μεγαλωνουν πολυ το συνολο?Περιμενω και τη vaio να βγαλει netbook οπως ακουγεται μιας και ειμαι λατρης της εταιρειας
αλλα οποιος εχει συγκεκριμενη προταση ειναι ευπροσδεκτη
ευχαριστωΥΓ δεν βιαζομαι να το παρω.Απλα θελω να το εχω τον ιανουαριο
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Παιδια με TV tuners εχει ασχοληθει καποιος?Θελω να παρω ενα USB για το laptop.Να παρω αναλογικο?
Είχα αγοράσει πριν κάποιο διάστημα για το laptop γνωστής μου το συγκεκριμένο:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516133' target='_blank
Υποστηρίζει αναλογικά και ψηφιακά κανάλια καθώς και ραδιόφωνο. Διαθέτει τηλεχειριστήριο και πτυσσόμενη κεραιούλα. Το μόνο κακό είναι ότι δε μπορεί να συντονίσει ταυτόχρονα αναλογικά και ψηφιακά κανάλια (βλέπεις είτε μόνο ψηφιακά είτε μόνο αναλογικά), αλλά αυτό μέχρι στιγμής δεν είναι πρόβλημα καθώς τα ψηφιακά είναι λίγα μέχρι στιγμής. Αν αλλάξουν τα περισσότερα αναλογικά σε ψηφιακά, αλλάζεις την ρύθμιση στο πρόβλημα και είσαι πάλι μια χαρά!
OK !Ευχαριστω.Πολυ καλο φαινεται!
-
θελω να βλεπω απο το greek-mmovies και εγκατεστησα ενα προγραμμα veoh. εκανα εγγραφή, αλλά έχω δει ενα βίντεο μονο. τα υπόλοιπα μου λεει ότι ειναι 'unable to download, try later'.
γιατί το κάνει? έχει κανείς από εσάς το ίδιο πρόβλημα?
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Thanix, δεν ξέρω πόσο κοστίζει το 1000Η στην Ελλάδα πάντως αν είσαι ακόμα Ιταλία στη Fnac εδώ έχει πέσει η τιμή του από 449 σε 399 ευρώ και είναι πολύ καλή ευκαιρία.και εδώ έπεσε στα 415 , ευτυχώς όχι το άσπρο απο οτι βλέπω σε ηλ. καταστήματα
-
Παιδια απο οσο εψαξα μαλλον για το 1000Η θα παω!
Απλα θα περιμενω
1 την Vaio αν θα βγαλει τπτ
2 ποτε θα βγουνε τα διπλοπυρηνα και αν αξιζουν -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Παιδια απο οσο εψαξα μαλλον για το 1000Η θα παω!Απλα θα περιμενω
1 την Vaio αν θα βγαλει τπτ
2 ποτε θα βγουνε τα διπλοπυρηνα και αν αξιζουνΔεν διευκρίνισες το κόστος που έχεις περίπου στο νου σου. αν δεν υπάρχει μεγάλος περιορισμός σε αυτό το θέμα υπάρχει ο επόμενος δυναμίτης στις 11 ίντσες αλλά τσούζει λιγο η τιμή του (θα έχεις όμως ανθρακονημάτινα τμήματα. Τύφλα να' χει το XBOW της ΚΤΜ δηλαδή! ).
Vaio
Για το μέγεθος που ρώτησες πιο πάνω δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά αλλά συνυπολόγισε ότι με το λίγο μεγαλύτερο μέγεθος εκτός από οθόνη παίρνεις και ένα πιο φυσιολογικό σε μέγεθος πληκτρολόγιο για να κάνεις πιο άνετα τη δουλειά σου. Γενικά μιλώντας από 11 και κάτω όλα είναι πολύ εύκολα στη μεταφορά. -
Λέω να βάλω Powerline στο σπίτι.
-Ξέρει κανείς αν αξίζει τον κόπο/εξοδα?
-Στο λινκ που έβαλα δείχνει εναν αντάπτορα. Χρειάζεται τέτοιος για κάθε πριζα στο σπίτι (ή τις πριζες που θέλω εγώ να χρησιμοποιήσω)? Γενικότερα, ξέρει κανείς πως στήνεται αυτό το σύστημα? -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Λέω να βάλω Powerline στο σπίτι.
-Ξέρει κανείς αν αξίζει τον κόπο/εξοδα?
-Στο λινκ που έβαλα δείχνει εναν αντάπτορα. Χρειάζεται τέτοιος για κάθε πριζα στο σπίτι (ή τις πριζες που θέλω εγώ να χρησιμοποιήσω)? Γενικότερα, ξέρει κανείς πως στήνεται αυτό το σύστημα?Αυτό έχω (το προηγούμενο μοντέλο).
Καλό αλλά χάνει ταχύτητα, τώρα αυτό που είναι 85άρι δεν ξέρω.
Στα συν είναι ότι γλιτώνεις από καλώδια αλλά στα πλην ότι πρέπει να προσέχεις πολύ τις διακυμάνσεις του ρεύματος. Είναι αρκετά ευαίσθητο. 3 σετ έχω αλλάξει (rma).Πάει σετ. Ένα όπου βάζεις το καλώδιο από το μόντεμ και το βάσεις σε μια πρίζα και το άλλο όπου το βάζεις σε μια άλλη και εκπέμπει.
Απλά θα πρέπει ο υπολογιστής σου να έχει wifi. Είτε από μόνος του, είτε με κάποιο usb / pcmcia κτλ… -
Δηλαδή, πλήρως ενσύρματη υλοποίηση δεν παίζει?
(δλδ η πρίζα να έχει έξοδο για κάποιο καλώδιο δικτύου)? -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Δηλαδή, πλήρως ενσύρματη υλοποίηση δεν παίζει?Εχω την εντύπωση ότι παίζει. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το wifi στο μήνυμα του htanso21.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]