-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
μα ειναι αυτοματο, πως διαολο της εσβησε;Την ίδια απορία έχω κι εγώ, πρέπει να έκανε κάτι τελείως λάθος Αλλά δεν είχε απολύτως καμία ικανότητα οδήγησης έτσι κι αλλιώς.
-
το αυτόματο δεν σβήνει ότι και να κάνεις. μάλλον χειροκίνητο κιβώτιο θα είχε
-
Βγαίνει X5 με χειροκίνητο;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μου επιτρεπεις να ρωτησω, αφου ταλαιπωρεισαι και εκνευριζεσαι (δικαιως!) γιατι ξαναπας?Βασικα 2 φορες εχω παει στην ζωη μου, και αυτην γιατι εκει επιλεχτηκε σαν σημειο συναντησης απο ενα φορουμ μοτοσυκλετιστων, τις 2 αυτες συγκεκριμενες φορες
Το μερος παντως ειναι πολυ ωραιο, και κριμα που κατανταει ετσι καθε Κυριακη/αργια, κατι πρεπει να γινει, η αστυνομευση ειναι απουσα παντελως
Η αποθεωση ειναι οτι για να βγεις στο λιμανακι, εχει ενα παρα πολυ στενο περασμα, που ισα που χωρανε να περασουν 2 αμαξια, και παρολα αυτα παρκαρουν και ΑΠΟ ΤΙΣ 2 πλευρες, με αποτελεσμα τα παραπανω, που φυσικα δεν ειναι ο μονος λογος
Μιλαμε για το απολυτο χαος, σκηνες '70-80, απο τον καγκουρα μεχρι τον παππου με την bmw 20ετιαςΚριμα για το μερος, πραγματικα...
-
Το παρακάτω μου συνέβη 2 φορές σήμερα, σε λιγότερο από 300Km:
Είμαι με τη μηχανή. Επαρχιακός δρόμος 1+1 λωρίδων μέτριας χάραξης. Μέρα, αλλά κυκλοφορώ με ανοιχτά τα φώτα. Πλησιάζω τρενάκι αυτοκινήτων και ακολουθώ τον τελευταίο περιμένοντας σημείο προσπέρασης. Περνάει λίγη ώρα, έχω κάνει -θεωρητικά- αισθητή τη παρουσία μου (ούτε κόρνα, ούτε σινιάλο με τα φώτα εννοώ). Βρίσκω σημείο με ορατότητα για προσπέραση, βγάζω φλας, βγαίνω αριστερά ...και ενώ ήδη είμαι στο αντίθετο ρεύμα αποφασίζει να κάνει το ίδιο και ο μπροστινός μου!
Επειδή έχω αυτό το σενάριο στο μυαλό μου (έχω πετύχει ένα αρκετά αποκαλυπτικό βίντεο στο γιουτιούμπ), ή να μην αποφασίσει να στρίψει σε διασταύρωση κάποιος από τους προπορευόμενους κλπ, ήμουν προσεκτικός και δεν κινδύνεψα ουσιαστικά σε καμία από τις 2 περιπτώσεις. Την πρώτη ανοίχτηκα κι άλλο αριστερά, κόρναρα (hello!) και άνοιξα περισσότερο το γκάζι. Τη δεύτερη 'abort overtake maneuver', έκατσα πίσω, περίμενα να προσπεράσει αυτός και προσπέρασα σε άλλη φάση.
Σκέφτομαι όμως ότι από εδώ και στο εξής ένα προληπτικό τσιμπιματάκι στη κόρνα από πριν θα βοηθάει τον μπροστά να αποκτήσει αίσθηση του περιβάλλοντος του... -
Nα εκφράσω κ εγώ τη λύπη μου γιατί τα ζώα πολλαπλασιάζονται με επιτυχία!
κ τα παιδιά μας θα βρούν μπροστά τους νέες γενιές ζώων σίγουρα...
παρέλαση κ κίνηση στη θεσσαλονίκη οπότε τι πιο λογικό να βάλεις την οικογένειά σου στο
transalp (γυναίκα κ 3-4 χρονών παιδί στο τεπόζιτο) κ να κατέβεις στο κέντρο...
κ επειδή εσύ είσαι λίγο μπούλης κ δε φτάνεις καλά κάτω με τα πόδια περνάς κ με κόκκινο σιγά σιγά αφού ελέγχεις..τι στα διαολο έχουμε μηχανή.....γυαλιά για τον ήλιο κ για να μην σε
πειράζει ο αέρας φοράς αλλά το καλοξουρισμένο κεφάλι σου δεν χρειάζεται καμμιά άλλη προστασία (άδειο είναι έτσι κ αλλιώς) Α είναι η μαμά βαμμένη χτενισμένη όλο καμάρι πίσω
τρομάρα της
2 οικογένειες πέρασαν μπροστά μας το πρωί έτσι...έλεος. ποιος θα τους γράψει ποιος θα τους νουθετήσει. Αυτός με το τρίχρονο παιδί όμως παίρνει το μέγα βραβείο
Ούτε πατάτες από το super market δεν θα έβαζα έτσι γιατί σίγουρα θα έπεφταν....απογοήτευση γιαί οι γονείς ήταν νεαροί κ μεγαλώνουν κ δίνουν αγωγή στους αυριανούς
οδηγούς 2/4 τροχών. -
Εγω απλα δεν μπαινω στο κοπο να πω για τα ζωα που κοντεψαν να με σκοτωσουν σημερα.
Με το σμαρτακι, αν δεν εχω αναμενα τα φωτα την ημερα, δεν με βλεπουν..... -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Εγω απλα δεν μπαινω στο κοπο να πω για τα ζωα που κοντεψαν να με σκοτωσουν σημερα.
Με το σμαρτακι, αν δεν εχω αναμενα τα φωτα την ημερα, δεν με βλεπουν.....και εγώ μια απτα ίδια... έχω βαρεθεί πλέον. Το τι γινόταν τώρα το βράδυ στο Γιάννενα-Θεσσαλονίκη δεν λέγεται.
Αφού έφτανα να αναρρωτιέμαι αν εγώ είμαι φλώρος και δεν τολμάω να προσπεράσω σε σημεία με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ορατότητα.
Είδα και ένα καλό όμως: κονβόι 3 τζιπ έκαναν ΤΙΣ χαρωτικές προσπεράσεις σε νταλίκες κλπ. 4-5 στιγμές κόντεψα να κλείσω τα μάτια μου για να μην τους δω να καρφώνονται στον απέναντι. Αφότου έκοψα ώστε να φύγουν μακριά τους βρήκα σταματημένους δεξιά, παρέα με τα στρουμφ, να τους ράβουν ένα ωραίο κοστουμακι.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σκέφτομαι όμως ότι από εδώ και στο εξής ένα προληπτικό τσιμπιματάκι στη κόρνα από πριν θα βοηθάει τον μπροστά να αποκτήσει αίσθηση του περιβάλλοντος του...
Παντα να το κανεις
Μπορει για τον αλλο να ειναι ενα θηξιμο εγωισμου(ισως) αλλα για σενα ειναι η ζωη σου -
Ο χρήστης After έγραψε:
Σκέφτομαι όμως ότι από εδώ και στο εξής ένα προληπτικό τσιμπιματάκι στη κόρνα από πριν θα βοηθάει τον μπροστά να αποκτήσει αίσθηση του περιβάλλοντος του...
Παντα να το κανεις
Μπορει για τον αλλο να ειναι ενα θηξιμο εγωισμου(ισως) αλλα για σενα ειναι η ζωη σουΠως και δεν φοράτε απο αυτές τις εξατμίσεις που φτιάχνουν οι κροάτες (Ακράποβιτς αν το λεω καλά) και οταν φτάνετε πισω απο κάποιον να κάνετε αυτο το συμπλεκτάρισμα και ΒΡΟΥΥΜ ΒΡΟΥΥΥΥΜ που κάνουν οι συν-μοτοσυκλετιστές σας, για να τους ακούσουμε?
Βοηθάει και στην διήθηση, ΒΡΟΥΥΥΥΜ, πέρασα εναν, ΒΡΟΥΥΥΥΜ ΒΡΟΥΥΥΜ ωπ, περασα κιάλλον, ΒΡΟΥΥΥΜΜΜ ωπ, έφτασα πρώτος στο φανάρι.
Λιγότερο αντιαισθητικό απο την κόρνα ειναιπάντως, και έχει μια δόση ghost rider. -
Δέν υπάρχει κάτι πιό εκνευριστικό απο το μαρσάρισμα μονοκύλινδρου με ελεύθερη εξάτμιση. 1000 φορές κόρνα.
-
Προχτές στο Χαλάνδρι: Ξεκράνωτος παπάκιας με εργαλείο που έκανε θόρυβο λίγο περισσότερο από ένα Boeing 747 σε φάση απογείωσης, κάνει συνεχόμενα εσάκια και κωλιές ανάμεσα στ'αυτοκίνητα. Βλέπω ένα ζητά να τον πλησιάζει από το αντίθετο ρεύμα, σε απόσταση 500 μέτρων περίπου. Ο παπάκιας δεν τον έχει αντιληφθεί. Λέω μέσα μου 'την πάτησες, πανάθλιε παπάκια'. Γύρω στα 100 μέτρα ο παπάκιας παίρνει χαμπάρι τον ζητά και 'ισιώνει'. Ο ζητάς περνάει δίπλα του απαθέστατος χωρίς να συγκινείται ούτε από την έλλειψη κράνους, ούτε από την επικίνδυνη οδήγηση, ούτε από τον θόρυβο που ακουγόταν κυριολεκτικά χιλιόμετρα μακριά.
Το μέγα ζώον είναι φυσικά ο ζητάς.
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
που κάνουν οι συν-μοτοσυκλετιστές σας
Οχι ρε γαμωτο, μας ανακαλυψαν
Ανακαλυψαν την μυστικη μασονικη οργανωση των συνμοτοσυκλετιστων, που σπερνουν τρομο στους φιλησυχους πολιτες με τις διηθησεις τους...Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενω οι ιδιοι που λενε καποιους αλλους ζωα(δηλαδη διαφοροποιουν τους εαυτους τους απο καποιους αλλους οδηγους-ζωα), παρολα αυτα βαζουν ολους τους μοτοσυκλετιστες/χρηστες δικυκλων στην ιδια κατηγορια
Δηλαδη η νοοτροπια ειναι ακομα 50 χρονια πισω, ενω ματαια νομιζουμε οτι εχουμε κανει προοδο
Το αστειο ειναι δε οτι πολλοι νομιζουν οτι πηραμε μοτοσυκλετα(λες και εχουμε μονο μοτοσυκλετα...) επειδη δεν ειχαμε λεφτα να αγορασουμε αμαξι
Τωρα βεβαια πως γινεται να με θεωρει ''κατωτερης κατηγοριας'' ο χρηστης αυτοκινητου των 12000€, οταν η μοτοσυκλετα μου κοντευει να φτασει τα 15000€, αυτο δεν το ξερω, ας μου το πει ο ιδιοςOdyssey δεν ξερω κατα ποσο εισαι υπερ αυτης της αποψης, εγω παντως εκανα ενα γενικο σχολιο
Υ.Γ. Δεν θελω κοντρα παλι ''moto vs car''
-
Ειμαι παραλιακη στη δεξια λωριδα και παω προς Φλοισβο.
Παω να μπω στη μεσαια και κανω την κινηση να βγαλω φλας.
Τσεκαρω πισω μου και βλεπω μιχανη, περιπου 4 αυτοκινητα να κανει διηθηση και υπολογιζω οτι προλαβαινω να μπω χωρις να τον ενοχλησω.... Αφου εχω βγαλει και φλας....
Ταυτοχρονα...Εγω αλλαζω λωριδα και η μιχανη παει να μπει στο ιδιο κενο....
Καταλαβαινω οτι παει να γινει μαλακια, αφου το φλας αναψε 3 φορες και σταματησε και ο μιχανακιας καταλαβε οτι τον αφηνω.... Μενω μισος-μισος αναμεσα στη δεξια και τη μεσαια.
Φτανει διπλα μου....
-Πρεπει να κοιτας καθρευτες....
-Σε ειδα.... Πρεπει να μαθω οτι το φλας εχει 2 σκαλες.... Και στη πρωτη σβηνει μετα απο 3 αναψε-σβησε... -
Ο χρήστης After έγραψε:
Odyssey δεν ξερω κατα ποσο εισαι υπερ αυτης της αποψης, εγω παντως εκανα ενα γενικο σχολιο
Το ίδιο έκανα και εγώ. Απλώς δεν τυχαίνει να οδηγώ 2κυκλο οπότε δεν ειναι και 'μου' αλλα μόνο 'σας' thats all.
-
Κατεβαίνω από το λεωφορείο και ξαφνικά κοντά σε μένα παραλίγο να συμβεί τρακάρισμα.Κάποια που οδηγούσε Porsche Cayenne S,σταμάτησε ΕΠΙΤΟΠΟΥ πάνω στην πλατεία,για να χαιρετήσει 2 γνωστές της! Ευτυχώς,αντέδρασε γρήγορα αυτός που ακολουθούσε (και όσοι ήταν πίσω του).
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ειμαι παραλιακη στη δεξια λωριδα και παω προς Φλοισβο.
Παω να μπω στη μεσαια και κανω την κινηση να βγαλω φλας.
Τσεκαρω πισω μου και βλεπω μιχανη, περιπου 4 αυτοκινητα να κανει διηθηση και υπολογιζω οτι προλαβαινω να μπω χωρις να τον ενοχλησω.... Αφου εχω βγαλει και φλας....
Ταυτοχρονα...Εγω αλλαζω λωριδα και η μιχανη παει να μπει στο ιδιο κενο....
Καταλαβαινω οτι παει να γινει μαλακια, αφου το φλας αναψε 3 φορες και σταματησε και ο μιχανακιας καταλαβε οτι τον αφηνω.... Μενω μισος-μισος αναμεσα στη δεξια και τη μεσαια.
Φτανει διπλα μου....
-Πρεπει να κοιτας καθρευτες....
-Σε ειδα.... Πρεπει να μαθω οτι το φλας εχει 2 σκαλες.... Και στη πρωτη σβηνει μετα απο 3 αναψε-σβησε...Επρεπε να πει μια λακαμια για να δειξει ο νεοελληνας οτι ειναι υπερανω, δεν μπορουσε,....
Τωρα εγω δεν καταλαβαινω κατι αλλο για αυτους τους χρηστες δικυκλων
-Εγω οταν κανω διηθηση, κανω μεταξυ 3ης και 2ης λωριδας, στην αλλη ειναι επικινδυνο καθως λογικο στριβουν δεξια για να βγουν
-Πολλες φορες στους δρομους, βλεπω βλακες με μηχανακια να χωνονται απο εδω και απο εκει, για να ξεκινησουν στο τελος απο το φαναρι με 5 και να συνεχισουν με 40. Πολλες φορες μαλιστα μου κορναρουν γιατι δεν χωραω να περασω αναμεσα και αναγκαζομαι να σταματησω, αλλα εκεινοι βεβαια θελουν να πανε μπροστα μπροστα
Μολις αναψει το φαναρι βεβαια εχουν μεινει πισω 1 χιλιομετρο, και αυτο οχι γιατι εγω το καιω, αλλα γιατι πανε με 50 στην παραλιακη, αλλα βλεπεις θελει και μυαλο για να το καταλαβουν...
Δυστυχως απο τοτε που φτηνηναν τα οχηματα, βλεπεις μαργαριταρια στον δρομο... -
Odyssey δεν ξερω κατα ποσο εισαι υπερ αυτης της αποψης, εγω παντως εκανα ενα γενικο σχολιο
Το ίδιο έκανα και εγώ. Απλώς δεν τυχαίνει να οδηγώ 2κυκλο οπότε δεν ειναι και 'μου' αλλα μόνο 'σας' thats all.
οκ
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Επρεπε να πει μια λακαμια για να δειξει ο νεοελληνας οτι ειναι υπερανω, δεν μπορουσε,....
Τωρα εγω δεν καταλαβαινω κατι αλλο για αυτους τους χρηστες δικυκλων
-Εγω οταν κανω διηθηση, κανω μεταξυ 3ης και 2ης λωριδας, στην αλλη ειναι επικινδυνο καθως λογικο στριβουν δεξια για να βγουν
-Πολλες φορες στους δρομους, βλεπω βλακες με μηχανακια να χωνονται απο εδω και απο εκει, για να ξεκινησουν στο τελος απο το φαναρι με 5 και να συνεχισουν με 40. Πολλες φορες μαλιστα μου κορναρουν γιατι δεν χωραω να περασω αναμεσα και αναγκαζομαι να σταματησω, αλλα εκεινοι βεβαια θελουν να πανε μπροστα μπροστα
Μολις αναψει το φαναρι βεβαια εχουν μεινει πισω 1 χιλιομετρο, και αυτο οχι γιατι εγω το καιω, αλλα γιατι πανε με 50 στην παραλιακη, αλλα βλεπεις θελει και μυαλο για να το καταλαβουν...
Δυστυχως απο τοτε που φτηνηναν τα οχηματα, βλεπεις μαργαριταρια στον δρομο...Mπαίνουν σε διάταξη όλα τα μηχανάκια μπροστά απ'όλα τα αυτοκίνητα πανέτοιμοι πρίν κάν ανάψει το πράσινο να ορμήξουν και να πάρουν ένα αρχικό προβάδισμα 100 - 200 μέτρα απο τα πρώτα αυτοκίνητα που θα ξεκινήσουν. Στην προσπάθεια τους αυτή γίνονται εγκληματικά επικύνδινοι για τα τελευταία αυτοκίνητα που έχουν περάσει απο το προηγούμενο φανάρι της διασταύρωσης κινδυνεύουν να πέσουν πάνω τους και να γίνουν μαλλιά - κουβάρια.
Σε αυτή την περίπτωση ποιός θα φταίει?
Ο μοτοσυκλετιστής θα σου πεί εγώ πέρασα κανονικά όταν άναψε το πράσινο, ο άλλος πέρασε ενώ του είχε ανάψει το κόκκινο με αυτή την πρόφαση έχει την αίσθηση οτι είναι καλυμμένος. -
Πως και δεν φοράτε απο αυτές τις εξατμίσεις που φτιάχνουν οι κροάτες (Ακράποβιτς αν το λεω καλά) και οταν φτάνετε πισω απο κάποιον να κάνετε αυτο το συμπλεκτάρισμα και ΒΡΟΥΥΜ ΒΡΟΥΥΥΥΜ που κάνουν οι συν-μοτοσυκλετιστές σας, για να τους ακούσουμε?
Βοηθάει και στην διήθηση, ΒΡΟΥΥΥΥΜ, πέρασα εναν, ΒΡΟΥΥΥΥΜ ΒΡΟΥΥΥΜ ωπ, περασα κιάλλον, ΒΡΟΥΥΥΜΜΜ ωπ, έφτασα πρώτος στο φανάρι.
Λιγότερο αντιαισθητικό απο την κόρνα ειναιπάντως, και έχει μια δόση ghost rider.Τώρα σοβαρολογείς ή ειρωνεύεσαι; Ειλικρινά δεν κατάλαβα.
Πάντως αυτό που προτείνεις, έχω πετύχει ζητά να το κάνει.Επρεπε να πει μια λακαμια για να δειξει ο νεοελληνας οτι ειναι υπερανω, δεν μπορουσε,....
Από τη περιγραφή κατάλαβα ότι ο Wagner έφταιγε, που δεν κατάλαβε ότι του έσβησε το φλας, και το παραδέχτηκε.
Ο μοτοσυκλετιστής θα σου πεί εγώ πέρασα κανονικά όταν άναψε το πράσινο, ο άλλος πέρασε ενώ του είχε ανάψει το κόκκινο με αυτή την πρόφαση έχει την αίσθηση οτι είναι καλυμμένος.
Καλυμένος είσαι όταν φτάνεις στον προορισμό σου αρτιμελής. Τι να το κάνεις αν γράφει στη ταφόπλακα σου 'Είχε προτεραιότητα.'; Γι αυτό στα φανάρια σε μεγάλες διασταυρώσεις πάντα κοιτάζω δεξιά-αριστερά όταν ξεκινώ.
Μιας και είμαστε στο φανάρι, 2 σχόλια: Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα αυτούς που σταματάνε στο κόκκινο, περιμένουν σχεδόν όλη τη διάρκεια και 4-5sec πριν ανάψει πράσινο, φεύγουν με κόκκινο..
Επίσης, πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που κορνάρουν όταν έχει ανάψει πράσινο και ο πρώτος δεν ξεκινάει ακόμα γιατί ο κόμβος δεν έχει αδειάσει ακόμα -συνήθως σε φανάρια όπως ο κόμβος Αγ. Παύλου στο Φοίνικα, όπου συστηματικά 4-6 αμάξια περνάνε αφότου έχει ανάψει το δικό τους κόκκινο. Τι να κάνεις, να πεταχτείς και να τους εμβολίσεις; Και δεν κορνάρει κάποιος που βρίσκεται 5-6 αμάξια πίσω και βλέπει τι γίνεται αλλά μόνο το φανάρι, αλλά αυτοί που είναι μπροστά.
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............