-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πάντως η τακτική ανανέωση και οι ιατρικές εξετάσεις μάλλον είναι στα θετικά.
Γιατι εχεις την εντυπωση οτι αυτοι με τα επαγγελματικα διπλωματα που τα ανανεωνουν καθε 5ετια,αλλα κ αυτοι που το διπλωμα τους ληγουν στο 65 ετος κ ανανεωνετε για 3ετια, περνανε απο κανενα γιατρο?
ε..εντάξει λέμε κάπου κάπου και καμια μλκια μπας και την πιστέψουμε...
Αν εννοείτε ότι οι εξετάσεις αυτές δεν είναι επαρκείς και ότι θα έπρεπε να γίνουν πιο σχολαστικές, θα συμφωνήσω.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το να είσαι ευγενικός πιστεύω είναι αυτονόητο, το να του πεις ευγενικά πάλι, αυτό έχω, και είναι νόμιμο αν σου αρέσει αν δεν σου αρέσει κάνε διάβημα διαμαρτηρίας στην Ελλάδα, που έχει βάλει 300 αστέρια πάνω στ οδίπλωμα, κα ιμοιάζει με ευρωπαϊκό....μπερδεύτεικ ο άθρωπας!Το δίπλωμα ΕΙΝΑΙ Ευρωπαϊκό δεν μοίαζει με Ευρωπαϊκό το πρόβλημα είναι οτι δεν έχει λατινικά...Αν όμως κάτσεις και εξηγήσεις με ήρεμο τρόπο -μαζί με το διαβατήριο με τα λατινικά- στον αστυνομικό δεν νομίζω οτι υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Φίλος πρόσφατα ενεπλάξη σε ατύχημα ( καραμπόλα για την οποία δεν έφερε καμιά απολύτως ευθύνη ) σε Γερμανική Autobahn. Κανένα απολύτως πρόβλημα με τους Γερμανούς Polizei.
-
τι χρειαζεται να κανω και που χρειαζεται να παω για να βγαλω καινουργιο διπλωμα γιατι εχασα το παλιο;;
-
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
τι χρειαζεται να κανω και που χρειαζεται να παω για να βγαλω καινουργιο διπλωμα γιατι εχασα το παλιο;;Κάτι μπόλικα σε παράβολα (τα παίρνεις από εφορία/δημόσιο ταμείο) από άποψη χρημάτων.
Τη 'χαρτούρα' μπορείς να την κάνεις πλέον και σε ΚΕΠ. Νομίζω εκεί θα εξυπηρετηθείς πιο άμεσα. Ένα τηλέφωνο πριν πας να σου πούνε αναλυτικώς και ακριβώς τι θα χρειαστείς.Αν έχεις φωτοτυπία του χαμένου διπλώματος (ή έστω τον αριθμό) θα βοηθήσει.
Να κάνεις οπωσδήποτε -και το συντομότερο- δήλωση στην αστυνομία ότι το έχασες / στο κλέψανε. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να καταλήξει. Μην έχεις τσάμπα τρεχάματα.
-
οικονομικά τι συμφέρει περισσότερο να βγάλω διεθνές δίπλωμα απο ΕΛΠΑ ή να 'χάσω' το υπάρχον και να κάνω επανέκδοση?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το να είσαι ευγενικός πιστεύω είναι αυτονόητο, το να του πεις ευγενικά πάλι, αυτό έχω, και είναι νόμιμο αν σου αρέσει αν δεν σου αρέσει κάνε διάβημα διαμαρτηρίας στην Ελλάδα, που έχει βάλει 300 αστέρια πάνω στ οδίπλωμα, κα ιμοιάζει με ευρωπαϊκό....μπερδεύτεικ ο άθρωπας!
Το δίπλωμα ΕΙΝΑΙ Ευρωπαϊκό δεν μοίαζει με Ευρωπαϊκό το πρόβλημα είναι οτι δεν έχει λατινικά...Αν όμως κάτσεις και εξηγήσεις με ήρεμο τρόπο -μαζί με το διαβατήριο με τα λατινικά- στον αστυνομικό δεν νομίζω οτι υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Φίλος πρόσφατα ενεπλάξη σε ατύχημα ( καραμπόλα για την οποία δεν έφερε καμιά απολύτως ευθύνη ) σε Γερμανική Autobahn. Κανένα απολύτως πρόβλημα με τους Γερμανούς Polizei.
εγω οσες φορες οδηγαω γερμανια δεν εχω το παραμικρο προβλημα παντως.Μπορει να μην ειναι λατινικα αλλα κοιτανε τη φωτογραφια και τις σταμπες διπλα στα οχηματα και ολα οκ
-
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
τι χρειαζεται να κανω και που χρειαζεται να παω για να βγαλω καινουργιο διπλωμα γιατι εχασα το παλιο;;Πανε απλα σε μια σχολη οδηγων κ θα τρεξει για ολα αυτη!
Κοστος 70 ευρω αν εναι η πρωτη φορα που το εχασες, κ 90 3ευρω αν ειναι δευτερη!
Δικαιολογιτηκα>
Ταυτοτητα
2 φωτογραφιες
1 Αιτηση (Θεωριση στα κεπ)
1 εξουσιοδοτηση (Θεωριση στα κεπ)
Κ οτι αλλο στοιχειο μπορει να εχει ο κατοχος που να βοηθα την υπηρεσια στην ανευρεση του φακελου π.χ. ημερ. εκδοσης.(Το τελευταιο ειναι για να βοηθηθουν τμηματα που δεν διαθετουν μηχανοργανωση αρχιοθετησης) -
Επαναφέρω ξανά αυτό το ξεχασμένο θέμα.
Τελικά τα νέα διπλώματα θα ξεκινήσουν από 2009? Για όσους μένουμε στο εξωτερικό πρέπει να γυρίσουμε Ελλάδα για να πάρουμε το καινούργιο??
Λίγο offtopic αλλά πρόκειται να αλλάξουν και τις άδειες κυκλοφορίας??
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Τελικά τα νέα διπλώματα θα ξεκινήσουν από 2009? Για όσους μένουμε στο εξωτερικό πρέπει να γυρίσουμε Ελλάδα για να πάρουμε το καινούργιο??
Κανείς δεν ξέρει. Όταν αλλάξουν, λογικά δεν θα είναι υποχρεωτική η άμεση αντικατάσταση του παλιού. Αν γίνει κάτι πάντως, μπορείς να απευθυνθείς στο πλησιέστερο προξενείο.
Έχουν αλλάξει ήδη από τον Ιούνιο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ!
Η ανανέωση της άδειας κυκλοφορείας είναι υποχρεωτική?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Και από λίγο πιο πριν, μπορώ να πω. (Εβγαλα τον Απρίλιο και ήταν καινούριου τύπου).
Αν και... δώρον άδωρον προς το παρόν. Εχουν μεν τους διεθνείς συμβολισμούς για ευκολότερη χρήση στο εξωτερικό, αλλά δε συμπληρώνουν με λεπτομέρεια τα τεχνικά στοιχεία για να αποτρέψουν παράνομες / μη εξουσιοδοτημένες μετατροπές.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Η ανανέωση της άδειας κυκλοφορείας είναι υποχρεωτική?
όχι
-
Ορισικοποιηθηκε πλεον, κ τα νέα διπλώματα από τις 19 Ιανουαρίου ειναι πλεον γεγονος.
-
Επομένως εγώ που κάνω επέκταση σε Γ τώρα θα μου δώσουν απο τα καινούρια
Αντε να κάνουν κάτι και με την ταυτότητα γιατί δέν χωράει η κουμούτσα στο πορτοφόλι
-
με βλέπω να το χάνω
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
με βλέπω να το χάνωθα αναγκαστούμε να σου βάλουμε τσιπάκι κάτω απο το δέρμα της δεξιάς πατούσας
whos the dawg now?! -
το παλιό ορέ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το παλιό ορέεντάξει τότε
εσύ θα πάρεις bbbonusπόντους
εμένα άλλο με απασχολεί. έτσι ροζ που είναι μην την μπερδέψω με τη sex club memberhsip card.
όχι τίποτα άλλο αλλά αν μου βάλουν πόντους σε αυτή μετά θα με τιμωρήσουν.... (ντα ντα)
μάλλον θα την αναβαθμίσω σε gold. -
Χα χα.
Νέα Διπλώματα