-
Η τιμή του πετρελαίου κατρακυλάει, τα βενζινάδικα μας δεν χαμπαριάζουν τπτ.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Η τιμή του πετρελαίου κατρακυλάει, τα βενζινάδικα μας δεν χαμπαριάζουν τπτ.Αν όμως πάρει και πάλι την ανιούσα... πριν το πουν στις ειδήσεις θα την έχουν αυξήσει οι βενζινοπώλες!
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Θέλω να ψωνίσω κάτι. Αυτό το κάτι, το βρίσκω και σε 'μεγάλο μαγαζί' και σε 'μικρό'. Την τρώω όπως όλοι και πάω στο 'μεγάλο' γιατί 'εχει ποικιλία'. Μπαίνω. Στον όροφο των 300+ τετραγωνικών δυο πωλήτριες τρέχουν σαν τα αλόγατα να εξυπηρετήσουν. Για να ρωτήσεις, να μάθεις ότι νομίζεις ότι πρέπει να ξέρεις σχετικά με το προϊόν, θα πρέπει να περιμένεις, να περιμένεις, να έρθει κάποτε η αλαφιασμένη πωλήτρια, να σου πει το ποιηματάκι και να φύγει τρέχοντας να 'εξυπηρετήσει' άλλον. Τελικά δε μαθαίνεις, είτε γιατί ο πωλητής δεν προλαβαίνει ή διότι απλά δεν ξέρει. Εστω ότι δεν ισχύει το δεύτερο.
Πας στο 'μικρό' και ο πωλητής (ή ο ιδιοκτήτης, συνηθέστερα), κάνει κωλοτούμπες να σε εξυπηρετήσει. (Βέβαια, το 'μικρό' 'δεν έχει ποικιλία'...). Με την ησυχία σου, μαθαίνεις τελικά αυτά που ζητάς πριν αγοράσεις το προϊόν.
Τότε, γιατί να πας στο 'μεγάλο'?...........Α, διότι έχει 'χαμηλότερες τιμές'..... ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ μαθαίνεις ότι η αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου προϊόντος δίνει 'μαρκέ' τιμές....Μακάρι να ταν έτσι! Στο 90% βλέπω καταστηματάρχες άσχετους με αυτά που εμπορεύονται που είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω συμφέροντος λένε ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Άμα είσαι λίγο γνώστης, το καταλαβαίνεις. Αν όχι, πιάνεσαι κορόιδο. Οπότε γιατί να πάω εκεί; Θα παω στο μεγάλο που όντως έχει ποικιλία και λίιιγο καλύτερες τιμές. Αν με σεβαστεί ο καταστηματάρχης, πολύ ευχαρίστως να ψωνίσω απ αυτόν και ας δώκω και κάτι παραπάνω.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον πελάτη, το χουμε ξεχάσει. Όπως έχουμε ξεχάσει ότι ζούμε σε εποχή που πληροφόρηση είναι διαθέσιμη σε όλους και δεν μπορούν να μας συμπεριφέρονται λες και κατεβήκαμε από τα Άγραφα.
-
πρέπει να το έγραψα κάπου αλλού, αλλά δε θυμάμαι...
εδώ στη Βόννη έχει 2 εμπορικά που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ !!!!!!!!!!
2,5 μετρα καλώδιο ethernet κάνει 15 ευρώ !
τα 10 μέτρα κάνουν 30 ευρώ !οπότε φεύγω και πάω σε ένα κατάστημα ίντερνετ καφέ. ο πωλητής (αφού γέλασε με τις τιμές που του είπα για το πολυκατάστημα, μου έδωσε με 6 ευρώ ένα καλώδιο 2 μέτρων και ένα καλώδιο 5 μέτρων.
-
νομίζω οτι όποιος πάει στο Μόναχο και καπάκι στο Βερολίνο θα νομίσει οτι είναι σε άλλη χώρα με την ίδια γλώσσα. γενικά υπάρχει έντονη χωρική διαφοροποίηση τόσο σε επίπεδο κρατιδίων όσο και σε επίπεδο πόλεων.
mediamarkt, saturn δεν είχε εκεί που είσαι?
απο την άλλη σε οποιο ΙΚΕΑ Γερμανίας και να κοιτάξεις τα πράγματα είνα πιο φθηνά απο το ελληνικό.
πως εξηγείται αυτό άραγε (μην μου πείτε franchise και Φουρλής τα ξέρω ήδη). -
Στα saturn που είχα πάει είχαν καλές τιμές.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
απο την άλλη σε οποιο ΙΚΕΑ Γερμανίας και να κοιτάξεις τα πράγματα είνα πιο φθηνά απο το ελληνικό.
πως εξηγείται αυτό άραγε (μην μου πείτε franchise και Φουρλής τα ξέρω ήδη).Ελληνας καταναλωτής._
(Σιγά μην είπα κάτι καινούριο... ) -
πως εξηγείται αυτό άραγε (μην μου πείτε franchise και Φουρλής τα ξέρω ήδη).εάν πας Σαββάτο ΙΚΕΑ θα καταλάβεις...
-
+1
Από την άλλη, το γεγονός ότι η Γερμανία είναι μεγαλύτερη αγορά δεν μπορεί να μην επηρεάζει τις τιμές.
-
Αυτό που λες ντιρντινος ισχύει. Ακούω συχνά στις ειδήσεις γιατί εκείνοι έχουν χαμηλότερες τιμές στην Γερμανία για παράδειγμα από οτι εμείς για ακριβώς ίδιες αλυσίδες καταστημάτων. Μα είναι ως ένα σημείο εύλογο γιατί η μία χώρα έχει καταναλωτικό κοινό 80 εκ. και η άλλη 10. Ιδια τιμή θα βρεις στο μπακάλικο ίδια στο σούπερ μάρκετ; Αναλόγως τις ποσότητες που θα αγοράσεις χοντρικώς θα υπάρξει κ η ανάλογη έκπτωση.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτό που λες ντιρντινος ισχύει. Ακούω συχνά στις ειδήσεις γιατί εκείνοι έχουν χαμηλότερες τιμές στην Γερμανία για παράδειγμα από οτι εμείς για ακριβώς ίδιες αλυσίδες καταστημάτων. Μα είναι ως ένα σημείο εύλογο γιατί η μία χώρα έχει καταναλωτικό κοινό 80 εκ. και η άλλη 10. Ιδια τιμή θα βρεις στο μπακάλικο ίδια στο σούπερ μάρκετ; Αναλόγως τις ποσότητες που θα αγοράσεις χοντρικώς θα υπάρξει κ η ανάλογη έκπτωση.επισης παιζει ρολο ποσο κανει το οικοπεδο που εχουν το μαγαζι και τα τοπικα εξοδα (μισθοί κλπ)...πολυ πιθανον το κοστος του οικοπεδου να ειναι μεγαλυτερο απο γερμανια...παντως διαφορα στις τιμες ΙΚΕΑ υπαρχει σε πολλές χωρες
-
Ιδια τιμή θα βρεις στο μπακάλικο ίδια στο σούπερ μάρκετ; Αναλόγως τις ποσότητες που θα αγοράσεις χοντρικώς θα υπάρξει κ η ανάλογη έκπτωση.
ξέχασα να πω ότι εκεί τις εκπτώσεις τις περνούν στον καταναλωτή....εδώ τις κάνουν αβαβα οι σουπερμαρκετάδες και λοιποί βιοπαλαισταί.
-
Ακρίβεια. Που oφείλεται;
-
-
ρε παιδιά, εδώ στη Γερμανία τα φαγώσιμα είναι πολύ φθηνά. Σε φούρνο αγορλαζεις το ακριβότερο σάντουιτς ή στρούντελ κτλ με 1.80 ευρώ.
Σήμερα αγόρασα από το saturn πληκτρολόγιο microsoft σε 19,99 ευρώ, όσο και στην Ελλάδα. όμως είδα κάτι μηχανές braun για καθαρισμό δοντιών που κόστιζαν 15 εθρώ και στην Ελλάδα έκαναν τουλάχιστον τα διπλάσια. επίσης είχε πλυστικές μηχανές braun για τα δόντια που έκαναν 70 ευρώ και εγώ αγόρασα απλούστερο μοντέλο στην Ελλάδα με 100.
γενικά κατέληξα στο γεγονός πως οι Γερμανοί έχοιυν τις ίδιες τιμές με Ελλάδα σε τεχνολιογικά αγαθά, και καλύτερες. όμως το κατάστημα σε όλες τις κατηγορίες βγάζει μια προσφορά ανά ημέρα και εκεί είναι που κερδίζει σε σχέση με την Ελλάδα.
επίσης στην υπαίθρα αγορά της Βόννης τα σταφύλια κόστιζαν 1,20 ευρώ το κιλό (χωρίς κουκούτσι παρακαλώ).
Καλά για το σούπερ μάρκετ μη μιλήσω. τρώω το γιαουρτάκι μου 1,5% λιπαρά με 0,99 ευρώ τα 500 γραμ. και μάλιστα ήταν το ακριβότερο που υπήρχε στο σούπερ. φοβήθηκα μην είναι μεταλλαγμένα τα φθηνότερα...σήμερα στο κατάστημα είδα kάλτσες tommy hilfiger, 10 ευρώ τα 2 ζευγάρια. στην ελλάδα επειδή είναι το κωλοπιάσιμο, θα πηγαίνουν στάνταρ 20 ευρώ φαντάζομαι.
όσο για τους καφέδες και τα ενοίκια, δεν μπορώ να ακούω άλλο αυτό το παραμύθι στην Ελλάδα. δείτε καφές, από ποιότητα μέχρι σερβίρισμα... έκανε 2,5 ευρώ στο καρα-κέντρο της Βόννης (250.000 κάτοικοι) με ό,τι συνεπάγεται αυτό για ενοίκια.
Το σάντουιτς πλουσιότατο πάλι 2,50 ευρώ.(δεν το φωτογράφησα γιατι μου έτρεχαν τα σάλια).
ρε παιδία, είμαι κοντά 6 μέρες εδώ, και δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ cayenne να κθκλοφορεί στη Βόννη. απεναντίας τα αυτοκίνητά τους είναι μέσο όρο 7ετίας και μη mercedes, bmw.
βέβαια ένα ελαφρυντικό αναγνωρίζω στην Ελλάδα: εδώ δεν έχει το 'μάτι' που πέφτει στην Ελλάδα. εδώ φορούν περισσότερα ρούχα.
-
για τα ηλεκτρονικά εάν ψωνίζεις απο internet είναι το πολύ όσο και στην Ελλάδα, αλλά κατά κανόνα φθηνότερα
γενικά στην Ελλάδα ο τομέας των mainstream ηλεκτρονικών και πισι μπορούμε να πουμε οτι είναι απο τις λίγες αγορές που δουλεύει σχετικά ο ανταγωνισμός. οπότε και οι διαφορές με άλλες χώρες της ΕΕ υπάρχον αλλά δεν είναι κραυγαλέες.για το ΙΚΕΑ δεν δέχομαι την δικαιολογία της ποσότητας γιατί αφενός νομίζω εκεί έγκειται η έννοια της πολυεθνικής, κάνει παραγγελίες μαζικά για όλα της τα παραρτήματα, αφετέρου στη Γερμανία έχει όχι μόνο καλύτερες τιμές αλλά και μεγαλύτερη ποικιλία, δηλ θα βρεις το ίδιο μοντέλο κρεβάτι πχ και σε άλλο χρώμα και πιο φαρδύ/μακρύ όταν στην Ελλάδα είναι περίπου 1-2 αυτά είναι take it or leave it.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
βέβαια ένα ελαφρυντικό αναγνωρίζω στην Ελλάδα: εδώ δεν έχει το 'μάτι' που πέφτει στην Ελλάδα. εδώ φορούν περισσότερα ρούχα.Έπρεπε να μας έρθεις 2-3 μήνες νωρίτερα ..
-
για τα ηλεκτρονικά εάν ψωνίζεις απο internet είναι το πολύ όσο και στην Ελλάδα, αλλά κατά κανόνα φθηνότερα
γενικά στην Ελλάδα ο τομέας των mainstream ηλεκτρονικών και πισι μπορούμε να πουμε οτι είναι απο τις λίγες αγορές που δουλεύει σχετικά ο ανταγωνισμός. οπότε και οι διαφορές με άλλες χώρες της ΕΕ υπάρχον αλλά δεν είναι κραυγαλέες....ή μεταχειρισμένα 1 μηνός μιας και οι έλληνες αγόραζουν και πουλάνε αμέσως (καταναλωτική μανία). Ετσι αγοράζεις σχεδόν καινούριο στα 3/5 της τιμής του καινούριο μπορεί κ στο 1/2 αν κάνεις παζάρι.
(πολλές φορές αυτό κάνω)
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ρε παιδιά, εδώ στη Γερμανία τα φαγώσιμα είναι πολύ φθηνά. Σε φούρνο αγορλαζεις το ακριβότερο σάντουιτς ή στρούντελ κτλ με 1.80 ευρώ.Σήμερα αγόρασα από το saturn πληκτρολόγιο microsoft σε 19,99 ευρώ, όσο και στην Ελλάδα. όμως είδα κάτι μηχανές braun για καθαρισμό δοντιών που κόστιζαν 15 εθρώ και στην Ελλάδα έκαναν τουλάχιστον τα διπλάσια. επίσης είχε πλυστικές μηχανές braun για τα δόντια που έκαναν 70 ευρώ και εγώ αγόρασα απλούστερο μοντέλο στην Ελλάδα με 100.
γενικά κατέληξα στο γεγονός πως οι Γερμανοί έχοιυν τις ίδιες τιμές με Ελλάδα σε τεχνολιογικά αγαθά, και καλύτερες. όμως το κατάστημα σε όλες τις κατηγορίες βγάζει μια προσφορά ανά ημέρα και εκεί είναι που κερδίζει σε σχέση με την Ελλάδα.
επίσης στην υπαίθρα αγορά της Βόννης τα σταφύλια κόστιζαν 1,20 ευρώ το κιλό (χωρίς κουκούτσι παρακαλώ).
Καλά για το σούπερ μάρκετ μη μιλήσω. τρώω το γιαουρτάκι μου 1,5% λιπαρά με 0,99 ευρώ τα 500 γραμ. και μάλιστα ήταν το ακριβότερο που υπήρχε στο σούπερ. φοβήθηκα μην είναι μεταλλαγμένα τα φθηνότερα...σήμερα στο κατάστημα είδα kάλτσες tommy hilfiger, 10 ευρώ τα 2 ζευγάρια. στην ελλάδα επειδή είναι το κωλοπιάσιμο, θα πηγαίνουν στάνταρ 20 ευρώ φαντάζομαι.
όσο για τους καφέδες και τα ενοίκια, δεν μπορώ να ακούω άλλο αυτό το παραμύθι στην Ελλάδα. δείτε καφές, από ποιότητα μέχρι σερβίρισμα... έκανε 2,5 ευρώ στο καρα-κέντρο της Βόννης (250.000 κάτοικοι) με ό,τι συνεπάγεται αυτό για ενοίκια.
Το σάντουιτς πλουσιότατο πάλι 2,50 ευρώ.(δεν το φωτογράφησα γιατι μου έτρεχαν τα σάλια).
ρε παιδία, είμαι κοντά 6 μέρες εδώ, και δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ cayenne να κθκλοφορεί στη Βόννη. απεναντίας τα αυτοκίνητά τους είναι μέσο όρο 7ετίας και μη mercedes, bmw.
βέβαια ένα ελαφρυντικό αναγνωρίζω στην Ελλάδα: εδώ δεν έχει το 'μάτι' που πέφτει στην Ελλάδα. εδώ φορούν περισσότερα ρούχα.
H Γερμανία είναι όντως φθηνότερη απ την Ελλάδα, σχεδον σε όλα, ακόμα και σε ενοίκια. Καφέδες πρέπει να ψάξεις πολύ για να καταφέρεις να βρείς ακριβότερους απ την Ελλάδα(ίσως Κοπενγχάγη και Λονδίνο).
Στην Ολλανδία πάντως τα ενοίκια είναι αισθητά ακριβότερα, όπως και τα εστιατόρια.Όσο για αυτοκίνητα, μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Αν ανηφορίσεις λίγο όμως προς Koln- Dusseldorf, θα βαρεθείς να βλέπεις πορσε και 7αρες
Το μάτι τί σε νοιάζει, εδώ καβατζώθηκες με καθαρόαιμο
-
Στης ακρίβειας τον καιρό η βλακεία περισσεύει
Αρκετά έχω ακούσει για την περίφημη ακρίβεια ώστε να αγανακτήσω.
Πρώτα από όλα: ο όρος 'ακρίβεια' είναι πονηρός. Γιατί είναι ποιοτικός, μη ελέγξιμος. Βολεύει όλους (πολιτικούς, συνδικαλιστές, στελέχη ελεγκτικών μηχανισμών κλπ), αλλά δεν βολεύει εμάς.
Δυστυχώς οι λέξεις έχουν σημασία. Πρώτα κλέβουν τις λέξεις μας και μετά εμάς. Χωρίς τις κατάλληλες λέξεις δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Οι λέξεις είναι όπλα.
Οι κατάλληλες λέξεις είναι ποσοτικές. Μας επιτρέπουν να συγκρίνουμε το χθες με το σήμερα, τον Καραμανλή με τον Σημίτη, τον ένοχο με τον αθώο, τον ικανό με τον ανίκανο.
Συκοφαντούν τις σωστές λέξεις, τις μετρήσιμες.- Πληθωρισμός: Βάζουμε μιά σειρά από προϊόντα με κάποιο συντελεστή και βγάζουμε έναν αριθμό. Συγκρίνουμε αυτόν τον αριθμό με τον προηγούμενο μήνα και βρίσκουμε πόσο αυξήθηκε το κόστος διαβίωσης.
Πλεονεκτήματα: Είναι αντικειμενικός δείκτης. Τον χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος και οποιαδήποτε κομπίνα φαίνεται εύκολα. Περιλαμβάνει πολλά προϊόντα και έχει την τάση να εξομαλύνει διαφορές. Αν πέφτουν οι τηλεοράσεις και ακριβαίνουν τα μαρούλια έρχεται μία η άλλη. Τα λεφτά που γλυτώνουμε από τις τηλεοράσεις τα ξοδεύουμε στα μαρούλια. Διαφορετικά έχουμε την τάση να εστιαζόμαστε σ' αυτά που ακριβαίνουν και να ξεχνάμε αυτά που φτηναίνουν.
Μειονεκτήματα: Οι πολιτικοί προτιμούν να βάζουν στον πληθωρισμό τα προϊόντα που φτηναίνουν και να βγάζουν τα προϊόντα που ακριβαίνουν. Ετσι έχουν την δυνατότητα να παρουσιάζουν μικρούς εξωπραγματικούς πληθωρισμούς. Παρ' όλα αυτά, ο πληθωρισμός είναι ο καλύτερος δείκτης που έχουμε. - Το καλάθι της νοικοκυράς. Ακριβώς τα ίδια με τον πληθωρισμό μόνο που έχει μόνο είδη διατροφής.
Πλεονεκτήματα: Οι κυβερνώντες μπορούν να κάνουν λιγότερα παιχνίδια.
Μειονεκτήματα: Καλό είναι να είναι φτηνό το φαί, αλλά με ενδιαφέρει και το νοίκι, και το ρεύμα, και το νερό, και ο ΟΤΕ, και η ΔΕΗ, και το κόστος του κινητού και τα διόδια και το Μετρό και το κόστος της καινούργιας τηλεόρασης και του καινούργιου αυτοκίνητου κλπ. Δηλ. σε ένα λαό υπέρβαρων και παραταϊσμένων (ναι, για σένα και για μένα μιλάω) είναι λίγο μαλακία να ανάγουμε το φαγητό σε υπέρτατο αγαθό. Ελπίζω ότι και εσείς γελάτε με την καρδιά σας (το γέλιο παρατείνει την ζωή) όταν βλέπετε αυτούς τους χοντρούς-χοντρές στην τηλεόραση να φωνασκούν για την μαύρη πείνα που τους δέρνει. - Ο δείκτης τιμών πολιτικών-συνδικαλιστών. Έχουμε μήπως προσέξει ότι οι πολιτικοί-συνδικαλιστές μας παίρνουν τουλάχιστον το 80% του εισοδήματος μας (εισφορές, φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φόρος στα καύσιμα, εισιτήρια λεωφορείων, Μετρό, ηλεκτρικού, διόδια, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...)??? Έχετε προσέξει τις ετήσιες αυξήσεις στα έξοδα τους? (ε, τί θέλετε, κλέφτες θα γίνουν τα παιδιά?!?). Η ελάχιστη ετήσια αύξηση είναι τρείς φορές ο ετήσιος πληθωρισμός και φτάνει πολλές φορές σε δυσθεώρητα ύψη. Πλεονεκτήματα: Μας δείχνει (τουλάχιστον στην σημερινή Ελλάδα) που οφείλεται η 'ακρίβεια'.
Μειονεκτήματα: Είμαστε αφελείς, και οπαδοί της φάρας των πολιτικών-συνδικαλιστών και όσο και να μας κλέβουν εμείς τους αγαπάμε (ναι, βέβαια, ο δικός μας είναι ο καλός-η. Ο άλλος είναι ο κλέφτης, ψεύτης). Όλοι αυτοί οι δείκτες τι θα μας δείξουν? Ότι έχουμε πρόβλημα.
- Πληθωρισμός: Βάζουμε μιά σειρά από προϊόντα με κάποιο συντελεστή και βγάζουμε έναν αριθμό. Συγκρίνουμε αυτόν τον αριθμό με τον προηγούμενο μήνα και βρίσκουμε πόσο αυξήθηκε το κόστος διαβίωσης.
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;