-
Θεσσαλονίκη-Τανάγρα με 2 μαντράχαλους και λίγο φορτίο: 9,4 l/100
Συνθήκες: το CC φυτεμένο στο 150, σχετικά ήρεμες επιταχύνσεις, στα κομμάτια με χαμηλό όριο κανόνας του +10. Επίσης, στο ρεζερβουάρ είχε ρίξει ένα Pro-tec.Τανάγρα-Θεσσαλονίκη: 8,9 l/100
Συνθήκες: το CC φυτεμένο στα 150, πάρα πολλές φορές στα 160, 2 τελικιάσματα, αρκετά έντονος ρυθμός. Βενζίνη πλέον σκέτη, ΕΚΟ από τον Σείριο.Καλό ε; Προφανώς ξεμπούκωσε στο μοτέρ, η διαφορά στην επιτάχυνση στην επιστροφή ήταν παραπάνω από αισθητή.
Συμπληρωματικές λεπτομέρειες: τα 150 τα έχω με 4600 rpm... Aν είχα μια 6η...
-
αναρωτιεμαι πραγματικα πως μερικοι βλεπουνε την εξωπραγματικη διαφορα καταναλωσης των 0.7λ ανα 100κμ με διαφορες βενζινες, και λεω αναρωτιεμαι γιατι πολλες φορες κανω την ιδια διαδρομη με την ιδια ταχυτητα με τις ιδιες συνθηκες (ταχυτητα φορτιο-ιδια βενζινη) και σπανια βλεπω την ιδια καταναλωση, αλλες φορες ειανι 9λ αλλες 9.5λ αλλες 8.8λ αλλες 8.2λ αλλες 8,5λ κτλ,
-
Όταν κάνεις 500+500 χιλιόμετρα μονοκοπανιά, είναι όντως μέση η κατανάλωση. Και μέχρι τώρα, στα ταξίδια μου στην ίδια διαδρομή οι διαφορές ήταν απειροελάχιστες. Όσον αφορά την σημερινή περίπτωση, το ενδιαφέρον είναι ότι με πολύ μεγαλύτερο τσίτωμα η κατανάλωση ήταν μικρότερη. Έγινα κατανοητός;
-
Youdie pAtos 1.0, 2 άτομα, Θεσσαλονίκη-Τρίκαλα, AC συνεχώς ανοιχτό. Στρωτή οδήγηση, ταχύτητες 115-125 στον αυτοκινητόδρομο, 80-110 στην 'εθνική': 7,55lt/100Km
Πολλά είναι.
-
Πολλα είναι οντως, αλλα αυτα τα μικρα δεν εχουν καθόλου αεροδυναμική και αν τα βγαλεις στον ανοιχτό δρόμο και πας πανω απο 100 ...Ξοδεύουν
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα κι εγώ με το Wagon R, σχεδόν το ίδιο καίει στην πόλη και εκτός οταν πας με 120 -
πόλύ σωστό, αφου πάει με 5000 στροφές
Υ.Γ. Ανοίξαν τα σχολεία και έχουν κινηση στο forum από το πρωί!
-
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πολλα είναι οντως, αλλα αυτα τα μικρα δεν εχουν καθόλου αεροδυναμική και αν τα βγαλεις στον ανοιχτό δρόμο και πας πανω απο 100 ...ΞοδεύουνΠαλιότερα που κατέβηκα Αθήνα με το ίδιο αυτοκίνητο (και αντίστοιχες συνθήκες), στο πήγαινε λόγω βιασύνης ήμασταν στον αυτοκινητόδρομο 'pedal to the metal' (με την αστρονομική ταχύτητα των 140-145 ) και προφανώς τότε έκαψε τα άντερα του. Πάνω από 12,5!
Στην επιστροφή, ο ρυθμός ήταν χαλαρός (~120), είχε απειροελάχιστη κίνηση, είχε βραδιάσει (AC κλειστό) και έκαψε κάτω από 8.
Υπάρχει λόγος τελικά που τα αποκαλούν 'αυτοκίνητα πόλης'
-
Σήμερα γέμισα το ντεπόζιτο μετά από 470km, εκ των οποίων τα 350km στο πήγαινε-έλα Αθήνα-Κρανίδι Αργολίδος και τα άλλα 120km σε Κηφισό-Κηφισίας-Συγγρού. Έβαλα 32,09lt, δλδ 6,83lt/100km . Βέβαια, ο βενζινάς πρέπει να έβαλε κανά lt λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη φορά που το γέμισα (άρα γύρω στα 7,05lt/100km πραγματικά). Το trip computer έδειχνε 7,1lt/100km.
Στα 350km του ταξιδιού το trip computer είχε γράψει 6,7lt/100km . Λογικό, όμως, αφού δεν ξεπέρασα ποτέ τα 120χαώ λόγω (i) ζωντανού κόφτη στη θέση συνοδηγού και (ii) κάποιου προβλήματος με την ευθυγράμμιση όπου μετά τα 120-130χαώ δε μου ενέπνεε και πολύ σιγουριά το τιμόνι. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Λογικό, όμως, αφού δεν ξεπέρασα ποτέ τα 120χαώ λόγω (i) ζωντανού κόφτη στη θέση συνοδηγούΟ Διοικητής σου με τα μακριά μαλλιά έτσι?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Λογικό, όμως, αφού δεν ξεπέρασα ποτέ τα 120χαώ λόγω (i) ζωντανού κόφτη στη θέση συνοδηγού
Ο Διοικητής σου με τα μακριά μαλλιά έτσι?
Όχι 'ο Διοικητής μου', απλά 'Διοικητής'
-
Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, διαβάζω τις περισσότερες καταναλώσεις και απορώ πως το ΤΤ μου καίει το ίδιο ή και λιγότερο από ατμοσφαιρικά 1400άρια και 1600άρια; Και δε μιλάω για μέσα στην πόλη που δεν το κινώ σχεδόν καθόλου, αλλά σε ταξίδια. Δε μπορεί το 1.8T να καίει 7,5lt/100 στο ταξίδι και το ίδιο να καίει το 1.4.
Το smart δε, απλά συναγωνίζεται τα diesel και τα prius-civic hybrid. Σε ταξίδι δεν έχω δει πάνω από 5.5lt/100 (και full φορτωμένο με 2 άτομα + Α/C).
Μυστήρια πράγματα... -
εγώ έτοιμος είμαι να το βάψω μπλε...
-
Γαλαζιο
-
Καλησπέρα,
Νέα μέτρηση, ίδια αποτελέσματα, σταθεροποιείται μάλλον η μέση κατανάλωση....
Χλμ: 622
Λίτρα: 36
Μ.Ο: 5,79 l/100km
B.C Data: 5,9 l/100km // Avg. speed: 56 km/h
Driving style: Normal
Route: Πόλη (50%) - Autobahn (30%) - Επαρχιακός (20%)Aυτά....σε diesel υπ'όψην
-
πολλα ειναι!
με τη καταναλωση αυτη, θα κανεις αποσβεση της διαφορας της τιμης του βενζινοκινητου σε 7 χρονια.
ασυμφορο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πολλα ειναι!με τη καταναλωση αυτη, θα κανεις αποσβεση της διαφορας της τιμης του βενζινοκινητου σε 7 χρονια.
ασυμφορο.
Πώς το υπολόγισες αυτό βρε μπαγάσα??
-
καντο και συ, μπορεις!
-
καλά το έκανε. 6,7 βγαίνει για την ακρίβεια γιατί έχει και μία λακούβα στο δρόμο
-
Εγώ προσπαθώ ακόμα να δώ αν οι Ευρωπαϊκές βενζίνες καίγονται λιγότερο γρήγορα από τις Ελληνικές...Έχω την αίσθηση πάντως οτι κάτι τέτοιο ισχύει
Έρευνα Κατανάλωσης ⛽