-
θα πω για τελευταια φορα οτι οταν παει το rx-8 με 6000rpm ειναι σα να πηγαινω εγω με 4000 και οταν αντιστοιχα αυτο βαραει 9αρες ειναι οι αντιστοιχες 7αρες μου...
1η 2α 3η κτλ στον κοφτη τα ιδια πιανουμε...ξαναλεω οτι το αυτοκινητο ειναι τρομερο μου αρεσει παρα πολυ,μου αρεσει που δεν ειναι σκληροπυρηνικο σαν το s2000, εχει καλη ανεση και φιλικοτητα,αλλα το μοτερ του θα μπορουσε για αυτα που καιει να ειναι καλυτερο(και δεν καιει 13αρια που διαβαζα πριν)
δε διαφωνω οτι μπορει να ριχνει σε ΤΤ 225(καμπριο μαλλον,για να εχει τετοια διαφορα και μαλλον εκανε χαλια εκκινηση)αυτο που ειπα ειναι τι κανει διπλα στο δικο μου το οποιο γραφει οντως 14 στα 400...
και ασε με οταν εχω παει ολη τη βουλιαγμενης και τη μιση παραλιακη κοντρα με boxter s,ανοιγοντας απανωτα(πανω απο 12 φορες) να ξερω καλυτερα που βρισκεται το αυτοκινητο μου στον τομεα επιταχυνσης...το rx-8 ειναι ψιλοψοφιο και μπορει να εχει καλη επιταχυνση στις χαμηλες ταχυτητες,στις μεγαλες δεν υπαρχει και σε ρεπριζ για κανενα λογο..απο κει και περα αν εισαι λογικος ανθρωπος φανταζομαι οτι θα δεχεσαι οτι σε περνουν τα s2000(που κυκλοφορουν καιρο) για πλακα,αυτοκινητο που περναω εγω για πλακα απο και απο ρεπριζ (απο σταση δεν εχει καμια ελπιδα...)
τωρα αν καποιος το γουσταρει γιατι ειναι καθαροαιμο πισωκινητο πολυ καλα κανει,εγω δε μειωνω το αυτοκινητο αλλα μη το βγαζουμε και πυραυλο....
τελος καλα κανουν και το τιμολογουν τοσο,δε καταλαβαινω τη λογικη αυτοκινητα για λιγους και τετοιες παπαριες...καποιος θα επρεπε να μπορει να παρει καποιο αυτοκινητο με βαση τις ικανοτητες του και το μερακι του και οχι με βαση τα λεφτακια του...εκτος και αν συμφωνειτε(και σας αρεσει) να βλεπετε τους διαφορους περιεργους με τις γελοιες φατσες να οδηγουν τις ferrari,porsche,lamborghini πιανοντας το μπουτι της γκομενας πηγαινοντας με 60....εμενα παντως δε μου αρεσει,οπως δε μου αρεσει και εννοιες οπως 'exclusive' ,'vip' ,'celebrity','για λιγους..' και τα @@@@δια μου κουνιουνται...
μακαρι ολοι να μπορουσαμε να παρουμε ο,τι γουσταρουμε...και το λεω αυτο γιατι εφαγα πολυ(σχετικα παντα) καιρο οδηγωντας κουραδες μεχρι να μπορεσω να οδηγησω ενα(σχετικα) καλο αυτοκινητο.... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Α. Για το γκάζι. Το γεγονός είναι ότι το γκρουπ VAG με κινητήρες που λειτουργούν πρακτικά ως diesel (και που μετά τα 5500 ή 6000 απλά λαχανιάζουν) δημιουργείται η αίσθηση ενός κινητήρα με πολύ υψηλότερη ιπποδύναμη από αυτή που υπάρχει πραγματικά.
Εκτός από τις δυναμομετρήσεις, και στην πράξη ο TFSI, ειδικά ο 265 του S3, έχει πρωτοφανή ευστροφία στις ψηλές στροφές βλ. 5-7Κ. Όχι μόνο δεν λαχανιάζει, αντιθέτως στροφάρει σαν παλαβός.
μου αρεσει που δεν ειναι σκληροπυρηνικο σαν το s2000
Εξίσου 'καθαρό' με το S2K είναι. Oι βασικές τους διαφορές έγκεινται στο ότι το S2K είναι πιο γρήγορο, αλλά και πιο νευρικό στα πολλά km/h, κυρίως λόγω μεταξονίου. Το ιδεατό για μένα θα ήταν ένα RX8, με το μοτέρ του S2K.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Εξίσου 'καθαρό' με το S2K είναι. Oι βασικές τους διαφορές έγκεινται στο ότι το S2K είναι πιο γρήγορο, αλλά και πιο νευρικό στα πολλά km/h, κυρίως λόγω μεταξονίου. Το ιδεατό για μένα θα ήταν ένα RX8, με το μοτέρ του S2K.
συμφωνω με το συνδυασμο κινητηρας s2k,σασι/συμπεριφορα rx-8
απο κει και περα οταν λεω λιγοτερο σκληροπυρηνικο εννοω φυσικα πιο φιλικο,με λιγοτερα ξεσπασματα και νευρο,αλλα μιλαω επισης για τον τομεα ανεσης και εξοπλισμου...
το s2000 ειναι τελειως σπαρτιατικο με κακης ποιοτητας εσωτερικο,σχεδον καμια ηχομονωση και πολυ κοπανημα στις λακουβες πραγματα τα οποια βρισκω απο υπερβολικα εως ανουσια,ειδικα για τα λεφτα που δινεις...
το μαζντα ειναι πολυ καλυτερο σε αυτους τους τομεις και γενικα τα μαζντα ειναι μπροστα σε αυτο το τομεα σε σχεση με τα περισσοτερα ιαπωνικα -
Ο χρήστης dr.spiderman έγραψε:
τα μαζντα και γενικα τα rx,ειναι ο,τι πιο συμπαθες βρισκω σε μη ιταλικο οχημα.
ισως γιατι μεγαλωσα με αυτα..εχω ακομα ενα rx4 πληρως αναπαλαιωμενο.
το 8αρι προυποθετει μυαλο,εμπειρια και χερια.απιαστο για πολλους,ψοφιμι για αλλους,και η αιτια δν ειναι το αμαξι αλλα ο οδηγος του.
σοβαρο προβλημα γενικως,τα συνεργεια..τωρα με το 8αρι κατι γινεται..πρωτα σε βλεπανε σαν ουφο.
1.6wankel...πολυ κλαμα θα πεσει....!!Και ομως για να παει αρκετα σβελτα το RX, δεν θελει καποιον υπερχερα, απλα καποιον που δεν ειναι κουλος. Το αμαξι ακομα και με φρενα μεχρι το απεξ, και στριψιμο τιμονιου ακουει κανονικα.
Τωρα το 14,1 δεν ξερω σε τι δρομο το δοκιμασανε (και φυσικα μιλατε για το 231 και οχι το 192) αλλα απλα δεν παιζει! Το δικο μου αμαξι (μετρημενο με τηλεμετρια) εχει σε δρομο με αρκετα καλη προσφυση (και παλι σπινιαρε λιγο παραπανω απο οτι θα ηθελα λογω οχι κα ιτοσο καλων ελαστικων) εγραψε 15 χαμηλα για το 400ρι και φυσικα το 231 ΔΕΝ μου ριχνει σε 0-400.
Αν καποιος φιλος εχει 231 πολυ ευχαριστως να συναντηθουμε για μια φιλικη συγκριτικη δοκιμη!
-
Στέλιο, το δικό μας 15,9'' το είχαν πιάσει οι 4Τ, στην καλύτερη μέτρηση μεταξύ όλων των περιοδικών. Είναι σίγουρα ταχύτερο όμως, καθώς σε πολλές από τις υπόλοιπες μετρήσεις, με δική μου τηλεμετρία -pbox-, έχει αποδειχθεί επανειλλημένως γρηγορότερο (π.χ. 7,5'' για το 0-100, αντί 8,1''). Οπότε, δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι έχεις δει χαμηλά 15άρια ή γύρω στο 15,5 εν πάση περιπτώσει.
Ως προς τη σύγκριση με τα ΡΧ8, το Challenge τρώει σίγουρα μπουνιές από το 106 -διαπιστωμένο-, αλλά για το Cosmo έχω την αντίθετη άποψη. Για την 'ακρίβεια', είναι λίιγο μπροστά από 16v -από ιδία πείρα.
Έχεις κάποια άλλα δεδομένα υπόψη σου; Επίσης, θύμισέ μου, είσαι νορμάλ σε μοτέρ; -
Μοτερ γυρω στα 140 αλογα (εχω και πυργολεβιε που βοηθαει πολυ στις αλλαγες) Επισης Kosei K1 TS, που γνωριζεις τι παει να πει ελαφρωμα 10-12 κιλα σε μη αναρτωμενη μαζα. Η τηλεμετρια μου ειναι το ξαδεφακι του δικου σου (driftbox εχω εγω), και γραφει στις συνθηκες που σου ειπα για 0-60μιλια (κατι λιγοτερο απο 100χλμ, απλα το μετραω σε μιλια για να μου βγαλει και μετρηση στα 160 σχεδον χλμ μιας και μετραει ντιφολτ 0-60 και 0-100 και στις δυο μοναδες και δεν με νοιαζει τι κανει στα 60 χλμ οποτε το τρεχω σε μιλια) 6,8 και 15 χαμηλα (δεν θυμαμαι ακριβως) για 400ρι. Το μικρο RX σε επαναλαμβανομενες μετρησεις στο 400ρι ειναι πισω γυρω στο μισο με ενα κενο (γιατι εχω φαει απο 2 εως 2,5 κενα στην εκκινηση...μιλαμε για καφρο και λιγο κλεφτοφαναρακια οδηγο) το μεγαλο RX που δεν εχω πετυχει καποιον να μου κανει ποτε τετοιο πραγμα στην εκκινηση εχει να κανει με τις συνθηκες, αναλογα ποιος θα ξεκινησει και αλλαξει καλητερα, ξερεις πολυ καλα μιας και μαλλον εχεις παιξει με την τηλεμετρια σου οτι λιιιιιιιιγο να μην ξενκινησεις καλα ή να μην κανεις σωστη αλλαγη το 7 0-100 γινεται αμεσως 8-8,5 κλπ οποτε αν δεν ειναι γνωστος σου ο αλλος να το μετρησεις πολλες φορες ασφαλες συμπερασμα δεν βγαζεις.
ΥΓ. Το αμαξι (16ν του 2003) ειναι ζυγισμενο σε ηλεκτρονικη ζυγαρια μαζι με εμενα μεσα 995 κιλα, και οταν βγηκα εδειξε 890 με βενζινη στο 1/4 σημειωσε οτι ειχα ζυγιστει πριν φυγω απο το σπιτι και ημουν 105 και κατι ψιλα κιλα.
-
Ωραία λοιπόν,γιατι δηλαδή να μην στηθείς με ενα 231 με ελαφριες 18ρες, πείραγμα 1ου σταδίου,καρμπον καπω, σεμι, πεταμενα πίσω καθίσματα και τα τοιαύτα να δούμε τι γίνεται με ιδιους ορους βελτίωσης?
-
Εχω πισω καθισματα, ρεζερβα δεν εχω (που ουτε το RX εχει...ας βγαλει το κιτακι επιδιορθωσης αν θελει) Μπορει επισης να βαλει ελαφριες 18ρες, και be my guest ας βαλει το induction kit μαζι με την προβοσκιδα και τον καταλυτη (πανακριβος) και εξατμιση (αυτα εχω και εγω), ειδες πουθενα να λεω για σεμι? Με απλα γιοκοκλαφτα 1,5 ετους κανω τις μετρησεις.
Πιστεψε με παντως η υποθεση ατμοσφαιρικης βελτιωσης σε αυτα τα αμαξια ειναι πολυ κλαμα, εξατμιση καταλυτης και εισαγωγη θελει γυρω στα 2500 χιλιαρικα, με πολυ αμφιβολα αποτελεσματα.
Και μιας και θες να εξισωσουμε την κατασταση μηπως να βαλω ερμα γυρω στα 500 κιλα να πιασω τα κιλα του?
ΥΓ. Δεν εχω κομπλεξ ανοιγω με τα παντα και κερναω και καφε μετα
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Ωραία λοιπόν,γιατι δηλαδή να μην στηθείς με ενα 231 με ελαφριες 18ρες, πείραγμα 1ου σταδίου,καρμπον καπω, σεμι, πεταμενα πίσω καθίσματα και τα τοιαύτα να δούμε τι γίνεται με ιδιους ορους βελτίωσης?το καρμπον καπω ποσο σου πηγε????
-
Δεν εχει RX ο πρωην 106κιας
Γενικα το θεμα καρμπον ειναι λιγο επιφοβο σε περιπτωση τρακαρισματος με πεζο η με μηχανη.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν εχει RX ο πρωην 106κιαςΓενικα το θεμα καρμπον ειναι λιγο επιφοβο σε περιπτωση τρακαρισματος με πεζο η με μηχανη.
μου φαινεται λιγο ανουσια βελτιωση και πιστευω οτι θα κανει παρα πολλα λεφτα για αυτο ρωτησα,να δω ποσο ανουσια ειναι σε ευρω
-
Ισως μου έλειψαν οι κοντρίτσες γιαυτό πετάχτηκα-μη το παίρνεις τις μετρητοις
Αυτο που λέω ειναι οτι δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τις μεγάλες δυνατότητες-ακόμα και στην ευθεία- του 106 με μεγαλύτερα αυτοκίνητα.
Αν και μετα απο τη περιγραφή που έκανα μου άνοιξε η όρεξη για ενα 231 με ελαφρώματα-ρυθμιζομενη αναρτηση και σλιξ....καμια 18-19κ για ενα ...καλο μεταχειρισμένο και κανα 3 ακόμα σε αξεσουαρ θα κόστιζε.
-
Μαζι σου, το αμαξι ειδικα στα € που λες σου δινει παρα πολλα. Απλα προσεξε μην σε πετυχει πουθενα κανα 106κι κανα μινακι κλπ γιατι θα κλαψεις!
-
κ εγώ συμφωνώ με τα παιδιά για το οτι 14ξερό η' έστω χαμηλο του rx8 δε γινεται ούτε σε καταρράκτη.
τα κουλά που λενε στα χελένικος περιοδικα δεν ξερω,εχω να αγοράσω περιοδικο χρονια.
απο προσωπικη πειρα πάντως τετοιο χρονο δεν τον βλεπει με τπτ.ειπα να κανω κ μια..εξερευνηση κ παντου εβλεπα χρονους κοντά στο 15άρι.
εδω ηταν η πιο αισιόδοξη!! http://www.fastestlaps.com/car458c153cd96a5.html
14ξερό εχει το παλιό Ντάτσουν Ζ. οποιος τολμησει κ πει οτι εχουν την παραμικρη σχέση,ε δεν ξερει τι του γινεται μαλλον..
-
Ενώ εσύ μάλλον θα ξέρεις τι σου γίνεται
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ενώ εσύ μάλλον θα ξέρεις τι σου γίνεταιβαλε οσα ρολλ θέλεις,αλλά αν λες οτι Ζ και ρχ8 συγκρίνονται σε επιδόσεις,τοτε πάει να πει οτι δεν εχεις οδηγησει ούτε πατινι στη ζωή σου
και βεβαια καπως ετσι είναι που βγαινει νόημα για διάφορα άλλα
-
Είσαι άκαμπτος δηλαδή στο θέμα αυτό?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Είσαι άκαμπτος δηλαδή στο θέμα αυτό?σαν 3 brera
-
Παρακολούθησα την κουβέντα, και το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι κάτι που διάβασα στο R&D, το οποιο εξηγεί ίσως την 'εμμονή' της Μάζντα στον Wankel.
Άναφέρθηκε, αλλά πέρασε στα ψιλά.Είναι ο μοναδικός κινητήρας παραγωγής, ο οποίος με ελάχιστες ή καθόλου μετατροπές μπορεί να κάψει υδρογόνο.
-
Ο μοναδικός μαζί με τον otto
Mazda RX-9 (2012)