-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
χθες σε καθετη της βουλιαγμενης(προς βουλιαγμενης),πετυχαινω μπατσικη octavia με εξατμιση φουγαρο(και μπολικο θορυβο ) και μπατσους με καγκουροφατσες...
Κοιταζουν το s3 αρχιζει και μαρσαρει ο ενας,δεν τον πολυκοιταω εγω,αναβει πρασινο και φευγει τεζες..
Λεω μεσα μου 'α ρε πουστη μια γκαζια σε χω' αλλα φυσικα εκανα τη κοτα,γιατι κι αλλη φορα που εθιξα το 'ΥΠΕΡΕΓΩ' τους με στολισαν τα μαλακισμενα...τελικά είναι μόδα; Χτες καθόμουν κάπου για καφέ...και χάζευα την κίνηση όταν ακούω από μακρυά θόρυβο εξάτμισης ...όπα λέω κανα ραλλάκι θα ναι. Γυρνάω ψάχνω τίποτα. Με έκπληξη διαπιστώνω ότι περιπολικό Ξαρά ΙΙ φορούσε μπουρί και μάλιστα πολύ θορυβώδες. Το οδηγούσαν 2 πιτσιρικάδες χωροφυλάκοι.
τους αφήνουν να κάνουν τέτοιες μετατροπές;
όχι τίποτα άλλο να φτιάξουν και τα Μερκ τζιπάκια του ΕΣ να γουστάρουμε ....
Kαλλιθέα μήπως; Εκεί , πέριξ της πλατείας Κύπρου κυκλοφορεί τέτοιο Xsara με επιπλέον καγκουρέ χαρακτηριστικό την...ελληνική σημαία στην κεραία (πληροφορίες αναφέρουν πως τελευταίως κυκλοφορεί με σημαία 'ευκαιρίας' Παναμά, αλλά ελέγχονται ως ανακριβείς... )..
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
πληροφορίες αναφέρουν πως τελευταίως κυκλοφορεί με σημαία 'ευκαιρίας' Παναμά, αλλά ελέγχονται ως ανακριβείς. -
HighFidelity
όχι Ραφήνα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
HighFidelityόχι Ραφήνα...
E, μπορει να είναι ο ίδιος, αλλά να είναι στο 'εξοχικό' του τμήμα...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί πρόστιμο προβλέπεται για αναστροφή σε σημείο που δέν επιτρέπεται? Σε ενα γνωστό του πήραν δίπλωμα, πινακίδες, άδεια και 200 ευρώ πρόστιμο!
To πλήρωσα πρόσφατα...Τόσο είναι.
Και έδωσες τα 200 και σου δώσανε πίσω πινακίδες, δίπλωμα και άδεια ή δέν σου τα πήραν καθόλου?
Έδωσα 100 και μετά με την απόδειξη πήγα στον Δκτή του ΑΤ. Αυτος μου τις κράτησε μερικές ημέρες ακόμη ( 2 ) παρ' όλο που είχε δεχθεί τις αιτιάσεις μου.
-
Χαριτωμένο σκηνικό πριν λίγες βδομάδες στο δρόμο Ερέτριας-Χαλκίδας, γυρνώντας από Χαλκίδα μεταμεσονύκτια:
Έχω έρθει διακοπές Ελλάδα και έχω ξεχάσει ηλιθιωδώς το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης πίσω στις ΗΠΑ. Ευτυχώς: 1. Ο πατέρας μου είχε φροντίσει κάποτε να βγάλει μια έγχρωμη φωτοτυπία του διπλώματος 2. είχα το αμερικάνικο δίπλωμα οδήγησης, που βρισκόταν έτσι κι αλλιώς στο πορτοφόλι μου.
Μπλόκο στην κλασική πλατεία έξω από την Ερέτρια. Δεν έχω πιεί σταγόνα, είμαι cool.
Ο διάλογος ξεκινάει με ένα αμίμητο: 'Από πού είστε?' (γιατί, ξέρετε, αν ήμασταν Χαλκιδαίοι, αλλάζει το πράμα...). Απαντάω Αθήνα, 'Άδεια και δίπλωμα παρακαλώ' και συνεχίζουμε.
Προσπάθησα να κάνω δουλειά με τη φωτοτυπία, εξηγώντας το πρόβλημα στο Όργανο, αλλά το ύφος του έδειξε ότι δεν ήταν ικανοποιημένο, λέγοντας: 'Τί χαρτί είναι τούτο? Δεν ισχύει κύριε τέτοιο πράμα'. οπότε αναγκάστηκα να δείξω το αμερικάνικο, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό, ουσιαστικά σαν πιστωτική κάρτα, πλαστικό, με τυπωμένη φωτογραφία κτλ. 'Τί'ν'αυτό?' αντιδρά το Όργανο. Αφού μου κάνει ανάκριση για το τί κάνω στις ΗΠΑ, πού μένω στην Ελλάδα, πόσο καιρό έχω έρθει και διάφορα άλλα όμορφα, πάει προς το άλλο όργανο και ξοδεύουν κανα 5λεπτο εξετάζοντας το δίπλωμα με το φακό. Γύρισε και μου έδωσε πίσω τα ντοκουμέντα χωρίς να πει τίποτα άλλο.Ξέρει κανείς αν με ξένο δίπλωμα χρειάζεται κάποιος κάτι έξτρα για να οδηγήσει Ελλάδα? Δεν το έψαξα τότε(κακώς).
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Χαριτωμένο σκηνικό πριν λίγες βδομάδες στο δρόμο Ερέτριας-Χαλκίδας, γυρνώντας από Χαλκίδα μεταμεσονύκτια:Έχω έρθει διακοπές Ελλάδα και έχω ξεχάσει ηλιθιωδώς το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης πίσω στις ΗΠΑ. Ευτυχώς: 1. Ο πατέρας μου είχε φροντίσει κάποτε να βγάλει μια έγχρωμη φωτοτυπία του διπλώματος 2. είχα το αμερικάνικο δίπλωμα οδήγησης, που βρισκόταν έτσι κι αλλιώς στο πορτοφόλι μου.
Μπλόκο στην κλασική πλατεία έξω από την Ερέτρια. Δεν έχω πιεί σταγόνα, είμαι cool.
Ο διάλογος ξεκινάει με ένα αμίμητο: 'Από πού είστε?' (γιατί, ξέρετε, αν ήμασταν Χαλκιδαίοι, αλλάζει το πράμα...). Απαντάω Αθήνα, 'Άδεια και δίπλωμα παρακαλώ' και συνεχίζουμε.
Προσπάθησα να κάνω δουλειά με τη φωτοτυπία, εξηγώντας το πρόβλημα στο Όργανο, αλλά το ύφος του έδειξε ότι δεν ήταν ικανοποιημένο, λέγοντας: 'Τί χαρτί είναι τούτο? Δεν ισχύει κύριε τέτοιο πράμα'. οπότε αναγκάστηκα να δείξω το αμερικάνικο, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό, ουσιαστικά σαν πιστωτική κάρτα, πλαστικό, με τυπωμένη φωτογραφία κτλ. 'Τί'ν'αυτό?' αντιδρά το Όργανο. Αφού μου κάνει ανάκριση για το τί κάνω στις ΗΠΑ, πού μένω στην Ελλάδα, πόσο καιρό έχω έρθει και διάφορα άλλα όμορφα, πάει προς το άλλο όργανο και ξοδεύουν κανα 5λεπτο εξετάζοντας το δίπλωμα με το φακό. Γύρισε και μου έδωσε πίσω τα ντοκουμέντα χωρίς να πει τίποτα άλλο.Ξέρει κανείς αν με ξένο δίπλωμα χρειάζεται κάποιος κάτι έξτρα για να οδηγήσει Ελλάδα? Δεν το έψαξα τότε(κακώς).
Αν θυμαμαι καλα πρεπεια
-Να αναφερει την λεξη International
-Να ειναι στα Αγγλικα
-Να αναφερετε στη λιστα των χορων, τα διπλοματα των οποιων αναγνωριζει η γΕΛ.ΑΣ. -
Ontws exoyn megalh plaka otan toys deixneis to diplwma....
Mia fora toys edwsa to diplwma toy Dubai (mege8os pistwtikhs, xryso xrwma, kai me photo epano) poy einai kai sta agglika kai sta arabika kai moy leei to 'organo',
psit... Diplwma soy zhthsa kai oxi pistwtikh.....Gia na odhgeis me diplwma allhs xwras prepei na einai h international version toy diplwmatos poy exeis.... Koinws oti eipe o Wag pio panw.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
moy leei to 'organo',
psit... Diplwma soy zhthsa kai oxi pistwtikh..... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Οταν λες οτι σε στολισαν;;;
με γραψανε γιατι δεν τους αφησα να περασουν πριν απο μενα σε μια διασταυρωση(που εγω ειχα το στοπ)..
παρολο που πατησαν τη μπατσοκορνα εγω δεν τους περιμενα γιατι ηταν πολυ μακρια(ενω εγω ειχα ηδη βγαλει μουρη στη διασταυρωση) και το βρηκα ανουσιο να τους περιμενω,ετσι περασα..
Αυτος αμεσως ανοιξε το φαρο,γκαζωσε προς το μερος μου, με σταματησε και μου ειπε πως πηγαμε να τρακαρουμε ετσι μου εβαλε κληση για stop..
To θεμα ηταν πως εγω δε περασα καποιο επικινδυνο στοπ,απλως τσαντηστηκε επειδη τον εκλασα...Sorry φίλε αλλά είσαι λίγο off στα σημεία που υπογράμμισα...
-
Η έννοια του STOP δεν είναι 'περιμένω το άλλο αυτοκίνητο όσο μακριά κι αν είναι' αλλά σταματάω, ελέγχω και, αν προλαβαίνω, περνάω χωρίς να ενοχλήσω. Τουλάχιστον εγώ έτσι το έχω καταλάβει. Οπότε αν περνώντας δεν ανάγκασε τους αστυνομικούς να πατήσουν φρένο, δε βλέπω που είναι πρακτικά off ο φίλος. Βέβαια, τυπικά μάλλον είναι off γιατί είμαι 99% σίγουρος ότι δεν ακινητοποίησε* πλήρως το αυτοκίνητο στο STOP.
*: Έχουμε συζητήσει πολλάκις στο forum ότι στην Ελλάδα γίνεται κατάχρηση του STOP και ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ένα σήμα παραχώρησης προτεραιότητας θα έκανε τη δουλειά.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η έννοια του STOP δεν είναι 'περιμένω το άλλο αυτοκίνητο όσο μακριά κι αν είναι' αλλά σταματάω, ελέγχω και, αν προλαβαίνω, περνάω χωρίς να ενοχλήσω. Τουλάχιστον εγώ έτσι το έχω καταλάβει. Οπότε αν περνώντας δεν ανάγκασε τους αστυνομικούς να πατήσουν φρένο, δε βλέπω που είναι πρακτικά off ο φίλος. Βέβαια, τυπικά μάλλον είναι off γιατί είμαι 99% σίγουρος ότι δεν ακινητοποίησε* πλήρως το αυτοκίνητο στο STOP.Σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας είχε χρόνο και χώρο να βγεί και βγήκε παρόλο που του έκανε σήμα με τη σειρήνα το περιπολικό.
Το ίδιο θα έκανε αν στη θέση του περιπολικού βρισκόταν και ένα οποιοδήποτε άλλο όχημα το οποίο απλά θα κορνάριζε χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.. (άντε να βριζόντουσαν λίγο παρακάτω)
Το γεγονώς όμως ότι το περιπολικό δεν το άφησε έτσι αλλά τον σταμάτησε και του έκοψε κλήση (πόνεσε η τσέπη δηλαδή) σημαίνει ότι για μία ακόμη φορά ένας νομοταγής και άτυχος πολίτης έπεσε σε «μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους» κλπ κλπ κλπ... -
Απάντηση σε αυτό το θέμα. 'Αστυφύλακας στη βουλή'
Κάντε μια βόλτα γύρω από τη βουλή και θα δείτε ότι όλα αυτά που γράφουμε εδώ δεν είναι τίποτα. Εκεί είναι ο ορισμός του τίτλου του θέματος.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Η έννοια του STOP δεν είναι 'περιμένω το άλλο αυτοκίνητο όσο μακριά κι αν είναι' αλλά σταματάω, ελέγχω και, αν προλαβαίνω, περνάω χωρίς να ενοχλήσω. Τουλάχιστον εγώ έτσι το έχω καταλάβει. Οπότε αν περνώντας δεν ανάγκασε τους αστυνομικούς να πατήσουν φρένο, δε βλέπω που είναι πρακτικά off ο φίλος. Βέβαια, τυπικά μάλλον είναι off γιατί είμαι 99% σίγουρος ότι δεν ακινητοποίησε* πλήρως το αυτοκίνητο στο STOP.
Σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας είχε χρόνο και χώρο να βγεί και βγήκε παρόλο που του έκανε σήμα με τη σειρήνα το περιπολικό.
Το ίδιο θα έκανε αν στη θέση του περιπολικού βρισκόταν και ένα οποιοδήποτε άλλο όχημα το οποίο απλά θα κορνάριζε χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.. (άντε να βριζόντουσαν λίγο παρακάτω)
Το γεγονώς όμως ότι το περιπολικό δεν το άφησε έτσι αλλά τον σταμάτησε και του έκοψε κλήση (πόνεσε η τσέπη δηλαδή) σημαίνει ότι για μία ακόμη φορά ένας νομοταγής και άτυχος πολίτης έπεσε σε «μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους» κλπ κλπ κλπ...Τελικά, μάλλον συμφωνούμε. Εγώ έγραψα τα παραπάνω ως απάντηση στο παρακάτω νομίζοντας ότι τον κατέκρινες που δεν περίμενε το περιπολικό:
Sorry φίλε αλλά είσαι λίγο off στα σημεία που υπογράμμισα...
-
@dpolal+lokatzis
1ον δεν ακινητοποιησα τελειως το αυτοκινητο μου,απλα εκοψα να ελεγξω...πληρη ακινητοποιηση κανω εαν δω οτι δε μπορω να περασω..Το ξερω οτι δεν ειναι το απολυτα νομιμο,αλλα τουλαχιστον προσεχω και μαλιστα κοβω να ελεγξω ακομα και σε διασταυρωσεις οπου εχω προτεραιοτητα
2ον Ποτε δεν κανω χωσιματα της τελευταιας στιγμης,για αυτο αλλωστε δεν εχει καμια λακουβα το αυτοκινητο μου...
3ον οταν λεω οτι ηταν μακρια εννοω πολυ μακρια,τουλαχιστον 4 αυτοκινητα...
Δε βρεθηκε ποτε διπλα μου,ακομα κι αφου πατησε τερμα γκαζι μολις ειδε οτι τον εκλασα.
εγω ειχα ηδη περασει τη διασταυρωση κι αυτος ηταν πολυ πισω μου,για αυτο αλλωστε το σημειο στο οποιο με σταματησε (αφου αναψε το φαρο) ηταν αρκετα μακρια απο τη διασταυρωση...Οταν μου ειπε 'πηγαμε να τρακαρουμε' εγω τον ρωτησα ποτε ακριβως,μιας και δεν ηρθαμε ποτε διπλα διπλα...Δεν ειχε τι να μου πει και μου ειπε οτι ηταν ολοφανερο οτι πηγαμε να τρακαρουμε...
Εγω δεν ισχυριζομαι οτι ημουν απολυτα νομιμος με τα ολα μου,αλλα οτι αυτος ηταν απολυτη κομπλεξα...
Κανενας αλλος ανθρωπος(ή μπατσος ) δε θα ασχολουταν με αυτο το θεμα,απλα ο συγκεκριμενος ηταν απο τα γνωστα 'κωλοπαιδακια' που την εχουν δει γαμω και δερνω επειδη οδηγω περιπολικο...Και δε ξερω στην περιοχη σου τι συμβαινει με τους τροχονομους και τους μπατσους γενικα,αλλα εδω στη βουλιαγμενης και τη παραλιακη τους εχω δει να κανουν χειροφρενα,να τρεχουν στα λιμανακια,να αναβουν φαρο οποτε εχει κινηση η κοκκινο,σφηνες,τρεξιμο με απιστευτα χιλιομετρα μεσα σε στενα(κυνηγώντας R6 με xsara ) και γενικα ενα σωρο καγκουριες..
Υπαρχουν βεβαια και καλα ατομα αναμεσα τους,αλλα ειναι σπανιες περιπτωσεις μιας και οι περισσοτεροι νομιζουν οτι ειναι οι γαμιαδες των δρομων και σουπερ οδηγαρες(οι κουλομαριες )Εγω δε θα ανεφερα το συγκεκριμενο παραδειγμα αν ειχα τη παραμικρη υπονοια οτι εφταιγα πραγματικα..
Μια φορα πχ που περασα κοκκινο διπλα απο μπατσικο και με γραψανε,εφταιγα και καλα μου εκαναν,αλλα το παραπανω ηταν τελειως γελοιο σε σημειο που αν το συγκεκριμενο ατομο ηταν απλος πολιτης μπορει και να πιανοταν στα χερια μαζι μου μιας και ειχε φορτωσει παρα πολυ
(εγω γελουσα με αυτα τα παραλογα που μου λεγε και μαλλον επιβαρυνα τη θεση μου... ) -
3ον οταν λεω οτι ηταν μακρια εννοω πολυ μακρια,τουλαχιστον 4 αυτοκινητα...
δεν ξερω αν καταλαβα λαθος αλλα αν το μπατσικο ηταν 4 αυτοκινητα μακρια απο τη διασταυρωση τοτε οχι μονο μακρια δεν ειναι αλλα και πολυ κοντα,ακομα και με 20χλκμ να πηγαινε.εγω οταν ειπες οτι ηταν πολυ μακρια υπεθεσα οτι ητανε καμια 50αρια μετρα μακρια.
στο θεμα:ειδα οχημα πυροσβεστικης να αναβει σειρηνες μολις ειδε οτι δεν προλαβαινε το πρασινο(ουτε το πορτοκαλι)και με το που περασε τις εσβησε
-
Και κατι υπεροχο!!!!
Θελω να ευχαριστησω το πληρωμα του περιπολικου που με σταματησε για παραβιαση απαγορευτικου αριστερα και ενω ζητησα συγνωμη και τους ειπα να με 'γραψουν 'δεν το εκαναν .Ηταν νεαροι στην ηλικια -οχι οτι εγω ειμαι παπους - τους εκανα μια επιταχυνση με το κουπεο μου και εφυγαν .Πραγματικα -και σοβαρολογω-θα το σκεφτω να ξανακανω το ιδιο .Φυσικα δεν κινδυνευσε κανενας αλλα ,εδειξαν χαρακτηρα τα παιδια.!!!!Α,,,ξεχασα φορουσα και εγω στολη!!!!!!!!!
-
Παίδες το νου σας!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλου μου τροχαίου, έχει πέσει σύρμα εκ των άνωθεν να μαζέψουν όσα περισσότερα ευρώπουλα γίνεται. Πλέον είναι απίθανο να σε σταματήσουν και να μη σε γράψουν για κάτι... οτιδήποτε.
Περαστικούλια μας! -
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Παίδες το νου σας!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλου μου τροχαίου, έχει πέσει σύρμα εκ των άνωθεν να μαζέψουν όσα περισσότερα ευρώπουλα γίνεται. Πλέον είναι απίθανο να σε σταματήσουν και να μη σε γράψουν για κάτι... οτιδήποτε.
Περαστικούλια μας!το επιβεβαιώνω
-
Μπορουν να παρουν τα @@ μας αν ειμαστε καθ ολα νομιμοι. Μεχρι και ενισχυμένο φαρμακείο έχω .
(προφανώς δεν εννοείτε να μας σταματήσουν για παράβαση ε? )
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!