-
Μήπως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι από ένα level και πάνω δεν νοείται να μην έχεις off shore?
Μα καλά που ζείτε?
1,500 Euria είναι τα δικηγορικά έξοδα και βάζεις σπίτι, σκάφος, Ferrari
-
Αληθεια υπαρχει καποιος που μπορει να μας ενημερωσει υπευθυνα για το Leasing ?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μήπως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι από ένα level και πάνω δεν νοείται να μην έχεις off shore?Μα καλά που ζείτε?
Και πως φορολογουνται οι off shore ?
Μου φαινεται τελικα ολοι οι Ελληνες με εισοδημα απο 20000ευρω κ πανω πρεπει να δημιουργησουν off-shore και να μεταβιβασουν ολα τους τα περιουσιακα στοιχεια σε αυτην ...Δυστυχως στην Ελλαδα το να εχεις ιδιοκτησια και να εισαι απλος πολιτης ειναι εγκλημα .
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Μήπως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι από ένα level και πάνω δεν νοείται να μην έχεις off shore?
Μα καλά που ζείτε?
Και πως φορολογουνται οι off shore ?
Μου φαινεται τελικα ολοι οι Ελληνες με εισοδημα απο 20000ευρω κ πανω πρεπει να δημιουργησουν off-shore και να μεταβιβασουν ολα τους τα περιουσιακα στοιχεια σε αυτην ...Δυστυχως στην Ελλαδα το να εχεις ιδιοκτησια και να εισαι απλος πολιτης ειναι εγκλημα .
Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι όλα τόσο απλά.
Αφού με 1500 euro κάνεις off shore και βάζεις σπίτι, σκάφος και αυτοκίνητο, γιατί να μην κάνουμε όλοι από μία;
Κανένας με ειδικές γνώσεις να μας ενημερώσει; -
Νομίζω πως αυτό είναι ένα θέμα που αξίζει το δικό του thread!
-
Απλά ο Βουλγαράκης μπήκε αργά στα κόλπα και θα χαλάσει την πιάτσα....
καλά δεν έχετε ακούσει για δικηγόρους που ειδικεύονται σε φορολογικά θέματα?
Οι φραγκάτοι δεν αγοράζουν ποτέ σπίτι
Νοικίαζουν από off shore
Οι φραγκάτοι δεν αγοράζουν ποτέ σκάφος
Νοικιάζουν από την off shore τους.
Το σκάφος είναι 'επαγγελματικό' και με εικονικά μισθώματα γλυτώνεις λεφτά ακόμα και από την μαρίνα -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Απλά ο Βουλγαράκης μπήκε αργά στα κόλπα και θα χαλάσει την πιάτσα....
καλά δεν έχετε ακούσει για δικηγόρους που ειδικεύονται σε φορολογικά θέματα?
Οι φραγκάτοι δεν αγοράζουν ποτέ σπίτι
Νοικίαζουν από off shore
Οι φραγκάτοι δεν αγοράζουν ποτέ σκάφος
Νοικιάζουν από την off shore τους.
Το σκάφος είναι 'επαγγελματικό' και με εικονικά μισθώματα γλυτώνεις λεφτά ακόμα και από την μαρίναγιαυτο ακριβως το λογο δεν προκειται με τα τεκμηρια να πιασουν αυτους που πραγματικα φοροδιαφευγουν χοντρα... Αλλωστε δε πιστευω οτι θελουν να τους πιασουν, πολλοι απο αυτους χρηματοδοτουν τα κομματα εξουσιας.
-
Αυτοί που φοροδιαφεύγουν χοντρά είναι λίγοι. Αυτοί που φοροδιαφεύγουν λίγο, είναι περισσότεροι. Η κυβέρνηση δεν θέλει να πιάσει κανέναν συγκεκριμένα: λεφτά θέλει. Και είναι πιο εύκολο να τα πάρει από αυτούς που φοροδιαφεύγουν λίγο ή καθόλου...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτοί που φοροδιαφεύγουν χοντρά είναι λίγοι. Αυτοί που φοροδιαφεύγουν λίγο, είναι περισσότεροι. Η κυβέρνηση δεν θέλει να πιάσει κανέναν συγκεκριμένα: λεφτά θέλει. Και είναι πιο εύκολο να τα πάρει από αυτούς που φοροδιαφεύγουν λίγο ή καθόλου...Aριθμητικά μπορεί να έχεις δίκιο, το θέμα είναι όμως σε απόλυτα ποσά τι αντιπροσωπεύουν οι μεν και δε, και έχω την εντύπωση ότι η φοροδιαφυγή των 'πολλών' είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά των 'λίγων' και σίγουρα η κυβέρνηση δε θέλει σε μαμια περίπτωση να πάρει από αυτούς...
Γι' αυτό εγώ ξαναλέω να μαζευτούμε και να κάνουμε όλοι μία off-shore και να την ονομάσουμε και 4Τforum INC. και να τα φορτώσουμε όλα πάνω!
-
Η αλήθεια είναι πως και σε απόλυτα ποσά, η φοροαποφυγή των πολλών και μικρών είναι αρκετά μεγαλύτερη από των λίγων μεγάλων. Δεν παύει όμως να είναι άδικο οι προσπάθειες να επικεντρώνονται πρώτα στους μικρούς.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι το να 'μαντρώσεις' τους μεγάλους είναι αρκετά πιο δύσκολο. Αλλιώς οποιαδήποτε κυβέρνηση θα το είχε κάνει (γιατί οι μικροί την βγάζουν στην εξουσία)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτοί που φοροδιαφεύγουν χοντρά είναι λίγοι. Αυτοί που φοροδιαφεύγουν λίγο, είναι περισσότεροι. Η κυβέρνηση δεν θέλει να πιάσει κανέναν συγκεκριμένα: λεφτά θέλει. Και είναι πιο εύκολο να τα πάρει από αυτούς που φοροδιαφεύγουν λίγο ή καθόλου...Αυτό είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης.
-
στις ειδήσεις .... είπαν ότι τα τεκμήρια θα ισχύουν, μόνο για όσους
δηλώνουν πολύ χαμηλότερα από τα πραγματικά τους εισοδήματα .....
μα καλά μας δουλεύουν ....... είναι τελείως ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ !!!!!!Χρήστο .... τρενάρισε το, όσο μπορείς
μπας και υπάρξει πιο αξιόπιστη ενημέρωση ...... -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
στις ειδήσεις .... είπαν ότι τα τεκμήρια θα ισχύουν, μόνο για όσους
δηλώνουν πολύ χαμηλότερα από τα πραγματικά τους εισοδήματα .....
μα καλά μας δουλεύουν ....... είναι τελείως ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ !!!!!!Χρήστο .... τρενάρισε το, όσο μπορείς
μπας και υπάρξει πιο αξιόπιστη ενημέρωση ......στις ειδησεις της ΕΡΤ το ειπε αυτο,ή στο δελτιο του Χατζηνικολο με τη Ζαχαρενια????
-
στο ραδιόφωνο ΣΚΑΙ .... και μετά οι ίδιοι οι
εκφωνητές του σταθμού το σχολίαζαν,
ότι ούτε οι ίδιοι δεν έβγαλαν άκρη με τις ειδήσεις
του σταθμού τους !!!! -
Too late. Σήμερα ήμουν στην αντιπροσωπεία και κανόνιζα τα διαδικαστικά (τράπεζες κλπ). Το αυτοκίνητο είναι εκεί και με περιμένει, λογικά μέχρι την Παρασκευή θα έχει βγάλει πινακίδες και θα μπορέσω να το παραλάβω.
Αν ο Αλογοσκούφης τώρα με αναγκάσει να παραδώσω πινακίδες, ή να το πουλήσω... τι να πω, βλέπουμε. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν η ανακοίνωση για τα τεκμήρια είχε βγει πριν το παραγγείλω.
-
εμενα ειχε παθει αντιστοιχη καταστροφη ο πατερας μου το 86 οταν πηρε το σπιτι μας..
Τοτε ειχαν επιδοτηση στους τοκους των δανειων και ο Σημιτης ως αρμοδιος υπουργος καταργησε αυτη την επιδοτηση,ετσι καμια 800αρα ατομα των οποιων ειχε ηδη εγκριθει το δανειο ξαφνηκα βρεθηκαν να πρεπει να πληρωσουν πολλα περισσοτερα,χωρις να μπορουν να κανουν πισω μιας και ηδη ειχαν κλεισει τα σπιτια με προκαταβολες κτλ..
Οταν μια αντιπροσωπεια τους πηγε να δει τον υπουργο,αυτος τους ειπε 'παιξατε και χασατε!!!'
Τελικα ομως εγινε ρυθμιση και τη γλιτωσαν(γλιτωσαμε!!!) -
Μάλιστα...
1η απορία...
Δηλαδή, έχω πραγματικά εισοδήματα 30Κ
Δηλώνω 10Κ
Έχω τρίλιτρο...
Θα φορολογηθώ για 75Κ? με το τεκμήριο ?2η απορία
Αν ξέρουν τα πραγματικά εισοδήματα (30Κ) και εγώ δηλώνω λίγα (10Κ) τι νόημα έχουν τα τεκμήρια?
3η απορία
Τι εννοούν ''πραγματικά εισοδήματα'Αν κάνουν καμμιά μ@@@κία βλέπω χρυσές δουλειές για δικηγόρους με off-shore και για leasing (πάλι στην αγκαλιά των τραπεζών δηλαδή...)
-
Ακόμα και να έχεις πραγματικά 30 k, δηλώνεις 30k και σε φορολογούν για 75k;
-
από το site των 4Τ
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και με τα όσα μέχρι τώρα έχουν αφεθεί να διαρρεύσουν στον Τύπο, οριστική είναι η απόφαση των κρατικών οικονομικών επιτελείων να επιστρέψει η χώρα στο καθεστώς των τεκμηρίων διαβίωσης. Ο λόγος που αυτό γίνεται είναι, σύμφωνα με επίσημα χείλη, «η πάταξη του εκτεταμένου φαινομένου της φοροδιαφυγής». H επιστροφή των τεκμηρίων διαβίωσης θα είναι μάλιστα άμεση από ό,τι λέγεται, αφού θα εφαρμοστούν στα φετινά εισοδήματα που θα περιλάβουμε στη φορολογική μας δήλωση, την άνοιξη του 2009.
Τα στοιχεία είναι ακόμη φτωχά για να εκτιμήσουμε πόσο η απόφαση περί επιστροφής των τεκμηρίων θα επηρρεάσει την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς ακόμη δεν ξέρουμε αν η τετράτροχη ιδιοκτησία μας θα είναι η «αιχμή του δόρατος» για το καθεστώς φορολόγησης, όπως συνέβαινε σε παλαιότερες εποχές. Το βέβαιο όμως είναι ότι στα κριτήρια που θα αποφανθούν για το τεκμήριο διαβίωσης του κάθε φορολογούμενου, θα συμπεριλαμβάνεται και το αυτοκίνητο.
Λέγεται επίσης πως μαζί με τα ξερά θα καούν και κάποια χλωρά, αφού δημοσιεύματα αναφέρουν πως «θίγονται και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα, οι οποίοι διαθέτουν δύο αυτοκίνητα και έχουν στην κατοχή τους μια εξοχική κατοικία στον τόπο καταγωγής την οποία μπορεί να έχουν αποκτήσει με γονική παροχή ή κληρονομιά. Oι φορολογούμενοι αυτοί κινδυνεύουν να πέσουν στην παγίδα των τεκμηρίων και να φορολογηθούν για μεγαλύτερο υποθετικό εισόδημα, πληρώνοντας περισσότερο φόρο από αυτόν που αναλογεί στα εισοδήματά τους». Αν τα πράγματα όμως έχουν τελικά ως ανωτέρω, μιλάμε για τη… μισή Ελλάδα!!
Προς το παρόν, ας αναμείνουμε πρώτα τις τρέχουσες εξελίξεις, διατηρώντας και τις επιφυλάξεις μας για τα όσα ακούγονται από τηλεοράσεως για συγκεκριμένου κυβισμού αυτοκίνητα, αφού αυτά ακόμη δεν μπορούν να ελεγχθούν για την ακρίβειά τους
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ακόμα και να έχεις πραγματικά 30 k, δηλώνεις 30k και σε φορολογούν για 75k;λογικα ναι δεν εχει σημασια ακομα κι αν εισαι μισθωτος,θεωρουν οτι κανεις κι αλλες δουλειες που δεν φαινονται...
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!