-
Μπράβο φίλε!! Μην τα παρατήσεις.
-
Καλά πας, μπράβο.
Οι εμπρός σου ανάρτηση έχει δυνατότητα τροποποίησης της γεωμετρίας? Χρειάζεσαι οπωσδήποτε τέτοια δυνατότητα για την αρχική ευθυγράμμιση αλλά και αργότερα θα δεις ότι παίζει ρόλο στη συμπεριφορά του οχήματος.
Αν έχεις μόνο γκάζι φρένο θα ήταν πιο βολικό ο άξονας του τιμονιού να είναι στη μέση. Αυτά (άξονας και τιμόνι) θέλουν πολύ καλή στήριξη γιατί μπορεί να ασκείς μεγάλες δυνάμεις ειδικά αν δεν έχεις καλό κάθισμα.
Για κάθισμα θα διάλεγα το ελαφρύτερο μόνο όμως αν μπορείς να το στηρίξεις σωστά και σταθερά.... Αμφιβάλλω όμως αν το κάθισμα διαδρόμου είναι κατασκευασμένο για να δέχεται δυνάμεις σε διάφορα επίπεδα κλπ.... όπως και για την πλευρική στήριξη.... ίσως χρειαστεί ενίσχυση με πλευρικές δοκούς επενδεδυμένες με μαλακωσιά.
Μην αμελήσεις θέματα ασφάλειας όπως μαλακή επένδυση τύπου armaflex στα σημεία που μπορεί να ακουμπήσεις (ακόμα και σε αυτά που δεν νομίζεις ότι φτάνεις...!) και βέβαια ζώνες ασφαλείας (τουλάχιστον 4 σημείων με στήριξη στο σκελετό με περαστές βίδες και ασφαλιζόμενα ή διπλά παξιμάδια) και οπωσδήποτε κράνος με αλεξινέμιο.
Το ντεπόζιτο να είναι έτσι φτιαγμένο και κλεισμένο καλά έτσι που ακόμα κι αν αναποδογυρίσεις να μην χυθεί καύσιμο. Η μπαταρία επίσης να μην χύσει οξέα αν αναποδογυρίσει.
Αν έχεις τρόπο να το ζυγίσεις, κάθε ρόδα ξεχωριστά, καλό θα ήταν.
Θα προτιμούσα το εμπρός τμήμα του πλαισίου μπροστά από τις ρόδες να ήταν πιο όρθιο για να απορροφάει παραμορφωνόμενο περισσότερα φορτία, έτσι όπως είναι σχεδόν επίπεδο θα μεταδώσει τα πάντα στη συνέχεια. Βάλε τουλάχιστον εκεί μπροστά κάτι λιγότερο δυνατό για να απορροφήσει φορτίο σε περίπτωση πρόσκρουσης.
Προχώρα. Θα συναντήσεις διάφορες δυσκολίες αλλά θα βρεις και διάφορες λύσεις, περισσότερο ή λιγότερο συμβιβαστικές. -
Οι εμπρός σου ανάρτηση έχει δυνατότητα τροποποίησης της γεωμετρίας? Χρειάζεσαι οπωσδήποτε τέτοια δυνατότητα για την αρχική ευθυγράμμιση αλλά και αργότερα θα δεις ότι παίζει ρόλο στη συμπεριφορά του οχήματος.
Εχει ρυθμίσεις για τη σύγκλιση των τροχών στη κρεμαγιέρα.
Τώρα όσον αφορά τα άλλα είναι στατικά. Έχω κολλήσει το άκρο έτσι με τις μοίρες που πρότεινε ο Ron Champion στο βιβλίο του έτσι ώστε όταν στρίβει εξωτερικά ο τροχός να βουτάει και λίγο προς τα μέσα δίνοντας κλίση στη ρόδα. Ένα πράγμα σα τις Mercedes. Ελπίζω να μη χρειαστεί τροποποιήσεις από την αρχή.Αν έχεις μόνο γκάζι φρένο θα ήταν πιο βολικό ο άξονας του τιμονιού να είναι στη μέση. Αυτά (άξονας και τιμόνι) θέλουν πολύ καλή στήριξη γιατί μπορεί να ασκείς μεγάλες δυνάμεις ειδικά αν δεν έχεις καλό κάθισμα.
Για κάθισμα θα διάλεγα το ελαφρύτερο μόνο όμως αν μπορείς να το στηρίξεις σωστά και σταθερά.... Αμφιβάλλω όμως αν το κάθισμα διαδρόμου είναι κατασκευασμένο για να δέχεται δυνάμεις σε διάφορα επίπεδα κλπ.... όπως και για την πλευρική στήριξη.... ίσως χρειαστεί ενίσχυση με πλευρικές δοκούς επενδεδυμένες με μαλακωσιά.Ξεκίνησα σήμερα τη στερέωση του άξονα του τιμονιού. Αναγκαστικά θα χρειαστεί 2 σταυρούς για να έρθει μπροστά μου το τιμόνι. Όσο για κάθισμα προτίμησα να βάλω του Kadett. Είναι πολύ άνετο και έχει και σούστα στο κάτω μέρες. (το μόνο μέρος που θα αποροφά κραδασμούς πριν τη μέση μου... αχχχ και βαχ από τώρα πονάω...)
Μην αμελήσεις θέματα ασφάλειας...
Πολύ καλές συμβουλές, σ'ευχαριστώ. Ζώνη έχω (3 σημείων από ένα VW Polo GTI τρακαρισμένο) και το είχα υποψιν να τη τοποθετήσω ασχέτως αν δε φτάσει ποτέ την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 40km/h... ΕΙΔΙΚΑ επειδή είναι χειροποίητο και κάποια σημεία είναι στο φλου ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Αν έχεις τρόπο να το ζυγίσεις, κάθε ρόδα ξεχωριστά, καλό θα ήταν.
Ο τρόπος παίρνω την ηλεκτρονική ζυγαριά από το μπάνιο χωρίς να το πάρει μυρωδιά το έταιρο ίμιση θα κάνει λες???
Πέρα από τη πλάκα θα το κάνω. Αφού τελειώσω και με τα πετάλ και με ότι κολλήσεις και μπουν τα πάντα πάνω στο buggy.Θα προτιμούσα το εμπρός τμήμα του πλαισίου μπροστά από τις ρόδες να ήταν πιο όρθιο για να απορροφάει παραμορφωνόμενο περισσότερα φορτία, έτσι όπως είναι σχεδόν επίπεδο θα μεταδώσει τα πάντα στη συνέχεια. Βάλε τουλάχιστον εκεί μπροστά κάτι λιγότερο δυνατό για να απορροφήσει φορτίο σε περίπτωση πρόσκρουσης.
Δεν είναι άσχημη ιδέα. Κομμάτι αλουμίνιο? Κάποιο ρετάλι από κανένα παλιό παράθυρο... παραμορφώνεται αυτό εύκολα. Θα το έχω στα υπόψιν...
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Αργότερα θα ανεβάσω και μια-δυο φωτογραφίες που τράβηξα πρόχειρα με το κάθισμα όπως αυτό τοποθετήθηκε... -
Να και οι φωτογραφιές από το κάθισμα στερεωμένο στη θέση του. Από Kadett του 86'. Το καλό με αυτό είναι ότι έχει και τις ράγες και με το μοχλουδάκι κάτω από το κάθισμα και ρυθμίζεται μπρος πίσω + τη ρύθμιση για τη κλίση της πλάτης. Και επίσης λόγω αρκετής χρήσης το πλέγμα στη πλάτη έχει λυγίσει και έχει σχηματιστεί και φυσική υποδοχή κάνοντας το πιο bucket από το κάθισμα του hyundaii του πατέρα μου που υποτίθεται ήταν ημι-bucket!!!
Αύριο μεσημέρι θα τελειώσω με τη κολώνα του τιμονιού αν όλα πάνε καλά και θα έχετε & photo!
-
Δεν έχεις ανάρτηση;
Με τόσο σκληρό πλαίσιο σε ανωμαλίες του εδάφους κάτι θα σπάσει ή θα πεταχτείς στον αέρα ακόμα και με χαμηλές ταχύτητες - σε κατηφόρα γιατί η μηχανή που έχεις θα δυσκολεύεται ακόμα και στις μανούβρες (χωρίς διαφορικό).
-
Αν αφήνω τα λάστιχα ξεφούσκωτα?
Πολύ πιθανό να του φτιάξω αναρτήσεις αν δεν λειτουργεί σωστά και χοροπηδάει σα κατσίκι.
-
Τα λάστιχα σίγουρα θα τα έχεις φουσκωμένα σε πολύ χαμηλή πίεση αλλά πάλι θα χοροπηδάει. Στο δρόμο θα πηγαίνεις σιγά (και λίγο χοροπηδητά) αλλά εκτός δρόμου μη το βγάλεις.
-
Ξέρει κανείς τι ισχύει στην Ελλάδα σχετικά με την εισαγωγή αυτοκινήτων τα οποία μπορουν να χαρακτηριστούν ως Variants η ως Κιτ Καρς.
Συγκεκριμένα ως Variants εννοούμε αυτοκίνητα τα οποία έχουν εργοστασιακό σασί και ο κινητήρας προέρχεται απο ένα άλλο αμάξι όπως για παράδειγμα τα AC Cobra http://en.wikipedia.org/wiki/AC_Cobra η για την μετατροπή/αλλαγή κινητήρα της καινούργιας ΒΜW σειράς 1 με μηχανή απο M5. http://www.youtube.com/watch?v=dTgsb6_24xc
Οπως αρκετοί γνωρίζουμε η αλλαγές τετοιους είδους δεν επιτρέπονται να γίνουν στην Ελλάδα αλλα άμα καποιος φέρει αμάξι το οποίο είδη κυκλοφωρεί στην Ευρώπη λόγο ευρωπαικής ένωσης δεν μπορεί να απαγορεύσει την κυκλοφορία του εν λόγο αμαξιού στην Ελλάδα απο την στιγμή που είδη κυκλοφορεί κανονικά.
Απο την άλλη τι ισχύει σχετικά με την κυκλοφορία κιτ καρς στην Ελλάδα. Δεν νομίζω οτι υπάρχει επαρκές νομοθετικα πλαίσια και κανονισμοί
Ευχαριστώ
-
Έχω κάνει και εγώ μια replica Lotus Super 7 αλλά έχω κωλύσει στις πινακίδες
-
Πολύ ωραίο το site σου!
Τί κινητήρα ακριβώς έχεις?
-
Χρησιμοποίησα τον Opel manta 2.0 αλλά σύντομα θα αλλαχτεί μάλλον με έναν από omega 2.2 injection
-
Φίλε TSV (καταρχήν μπράβο για την όλη προσπάθειά σου) τι ακριβώς προβλήματα αντιμετωπίζεις με την έκδοση πινακίδων? Εννοώ στο διαδικαστικό κομμάτι...
-
- Δε ξέρω που να απευθυνθώ. Ρωτώ στο υπουργείο μεταφορών και μου λένε γενικότητες. Ρωτώ στο μηχανολογικό και εκεί τα ίδια.
- Από κάποιον φίλο άκουσα ότι χρειάζεται σχέδιο υπογεγραμμένο από μηχανολόγο μηχανικό για το σασί και για τα υπόλοιπα αποδείξεις αγοράς.
Το θέμα είναι να ξέρεις που να απευθυνθείς να σου πούνε θέλει 1,2,3,4 πράγματα και να δεις τι μπορείς να κάνεις μετά ώστε να τα μαζέψεις και να πας να βγάλεις τις πινακίδες.
-
τελικά τι έγινε με το buggy-cart?
-
Το buggy-cart έχει μείνει πίσω ως project. Είναι λίγο χαζό μετά από όλη τη βαβούρα... αλλά το μόνο που το εμποδίζει να κάνει τη πρώτη του 'βόλτα' είναι να συνδεθεί η ντίζα του καρμπιρατέρ στο πετάλ για το γκάζι, να φτιάξω μια βάση για τη δαγκάνα και να βάλω το δισκόφρενο στον άξονα και τέλος να συνδεθεί η τρόμπα φρένου με το πετάλ φρένου...
Δυο γραμμές περιγραφή, δυο ΣΚ max ασχολίας αλλά και ελάχιστος χρόνος για να ασχοληθώ...Όλα τα άλλα, τιμόνι, κρεμαγιέρα, μετάδοση, κινητήρας, τροχοί-άκρα, κάθισμα έιναι όλα έτοιμα....
Κάποια στιγμή που θα ξανασχοληθώ θα γράψω τα νεότερα!
-
Ρε φίλε θέλω να μου πεις σε παρακαλώ πόσο θα σου πάνε τα υλικά και τι μέταλο θα χρησημοποιήσεις και με τί ηλεκτροκόληση θα το κολήσεις γιατί σκεύτομαι να φτιάξω και εγώ ενα κατρ.
Aυτοσχέδιο homebuild buggy-cart