-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
quattro,tre,due,uno........goooooΕ, χμ, πόσα χρόνια τετρακίνησης έχουν οι Πλειάδες;.....
-
Ο χρήστης Μιχαήλ Δημάκης έγραψε:
Ε, χμ, πόσα χρόνια τετρακίνησης έχουν οι Πλειάδες;.....
Ποιο ηταν το πρωτο τετρακινητο αυτοκινητο σε αγωνα Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλλυ?
-
Ο χρήστης neptune35 έγραψε:
Ποιος μάστορας σου έφτιαξε σασμάν για το cooper`s? Εννοείς ίσιο σασμάν με μπλοκέ? Άντε στην ενότητα των Μίνι να μας τα πεις...Δεν εχω ΜΙΝΙ. Για φτιαξιμο σε σαζμαν ΖΚ απο Αudi 100 Coupe S, Μαϊος 1971, μιλησα.
Δυστυχως δεν εχω γνωσεις και αρχειο για αλλα Audi/Dkw μοντελα. Μονο για τη πρωτη σειρα 100 (aka krevattokamares...) και ολες τις παραλλαγες της νομιζω πως μπορω να πω το κατιτις ...
Μη ξεχασεις να ανεβασεις τις black and white photos!
Θεοδοσης
-
Fun TIME!!!
Βρηκα μεσα στο αρχειο μου μερικες ...ενδιαφερουσες φωτογραφιες! Ολες αυθεντικες και Audi original stuff!!! Δεν υπηρχε photoshop τοτε!
Οι πιο πιπερατες(;) δεν εχουν δημοσιευτει ποτε (αυτο θα ελειπε!) αλλα αποτελουν καπριτσιο του φωτογραφου και της φιλεναδας του!!! Εγω τις αγορασα μεσω e-bay!!!
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1Επονται και αλλες...
Θεοδοσης
-
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1 -
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1 -
Και τωρα οι καλες! LOL
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1
By audicoupes1Μετα απο ολες αυτες τις γυναικες, το nickname για αυτα τα Audi 100 ως ...κρεβαττοκαμαρες κρινεται απο εμενα ως ακρως επιτυχημενο!
Παντως ολες οι φωτο ειναι μεσα στο κλιμα της ...εποχης! Καθαρα εποχη 70's...Αυτα για τωρα!
Θεοδοσης
-
Ο χρήστης audicoupes1 έγραψε:
Ποιος μάστορας σου έφτιαξε σασμάν για το cooper`s? Εννοείς ίσιο σασμάν με μπλοκέ? Άντε στην ενότητα των Μίνι να μας τα πεις...
Δεν εχω ΜΙΝΙ. Για φτιαξιμο σε σαζμαν ΖΚ απο Αudi 100 Coupe S, Μαϊος 1971, μιλησα.
Δυστυχως δεν εχω γνωσεις και αρχειο για αλλα Audi/Dkw μοντελα. Μονο για τη πρωτη σειρα 100 (aka krevattokamares...) και ολες τις παραλλαγες της νομιζω πως μπορω να πω το κατιτις ...
Μη ξεχασεις να ανεβασεις τις black and white photos!
Θεοδοσης
....το Coupe S το διάβασα ο παπατρέχας Cooper`s....
Κώστας
-
Διαβασα για την επετειο απο το ατυχημα οπου καταστραφηκαν εννεα μουσειακα αυτοκινητα της VW-AUDI απο το μουσειο της Ν.Αφρικης και θυμηθηκα οτι εχω ενα τευχος του CLASSIC & SPORTS CAR (τευχος απριλιου 2007) οπου εχει μια μικρη αναφορα σε αυτο το ατυχημα!Σας την παραθετω ακριβως οπως ειναι γραμμενη στα Αγγλικα!
CLASSICS IN RAVINE PLUNGE
Nine classics from a South African museum were destroyed when a transporter plunged down a ravine. The cars were from AutoPavilion (the VW of South Africa museum) at the entrance to the VWSA factory in Uitenhage (near Port Elizabeth).
Late last year the cars went to Cape Town for VWSA's 55th anniversary celebrations and the transporter accident happened on the way back. They included a new, unregistered '79 VW Beetle, the last built in SA, and the last SA-built T3 Kombi.
AutoPavilion manager Johan Wagner said:''We have already found the second last SA-built T3 and we will build a replica of the last Beetle and display it with pictures of the crashed one.Enthusiasts have flooded us with calls and offers of cars-mostly Beetles- which is most heartening.''Απλα το παρεθεσα για οποιων ηθελε να μαθει κατι παραπανω για αυτη την ιστορι!
-
Θελω κι εγω να φτιαξω το Αουντι 100-με τα τεσσερα στρογγυλα φαναρια- που εχουμε να καθεται, αλλα δεν ξερω, θελω λιγη βοηθεια
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Θελω κι εγω να φτιαξω το Αουντι 100-με τα τεσσερα στρογγυλα φαναρια- που εχουμε να καθεται, αλλα δεν ξερω, θελω λιγη βοηθειαΜιας και νομιζω οτι ειμαστε συμπολιτες, θα χαιρομουνα ειλικρινα να γνωριζομασταν απο κοντα, να εβλεπα το 100αρι σου (διθυρο ή τετραθυρο;) και να σου ελεγα την γνωμη μου για αυτο. Επισης μπορω, καλλιστα, να σου δωσω λυσεις, κατευθυνσεις, διευθυνσεις (εδω και στο εξωτερικο) για τα προβληματα με την ευρεση των ανταλλακτικων που θα συναντησεις στην δικη σου τριβη με το 100αρι και ακριβεις ιστορικες και τεχνικες πληροφοριες για αυτα τα αυτοκινητα.
Αυτη τη στιγμη, τουλαχιστον αλλα 2 100αρια -71/72 μοντελα- 'φτιαχνονται' (πληρης και original spec. ανακατασκευη, λεμε, οχι απλα ψευτοφτιαξιμο με ενα βαψιματακι ...) στη πολη... Οποτε θα εχεις τη δυνατοτητα να δεις απο κοντα και αλλα 100αρια επι του ...πιεστηριου!Τα λεμε,
Θεοδοσης
-
Ειμαστε συμπολιτες, χαιρομαι που σε γνωριζω Θεοδωση, ειμαι ο Ακης
Πλεον απο Αουντι υπαρχουν ενα 100ρι LS -αυτα με τα τεσσερα τρογγυλα φαναρια-, και δυο 80 Β1 κοκκινα, ενα διθυρο κι ενα τετραθυρο, ακους Νικολα ; Τ αφησα προς το παρον στο γκαραζ του θειου μου και ελπιζω να μπορεσω να τα τελειωσω. Ειδικα το 100ρι ειναι αρκετα ασχημα. Εχει κατσει πολυ πισω, και εχει αρκετα σαπια Θα προσπαθησω να τα πουμε και απο κοντα, να δω και τα δικα σου
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Ειμαστε συμπολιτες, χαιρομαι που σε γνωριζω Θεοδωση, ειμαι ο Ακης
Πλεον απο Αουντι υπαρχουν ενα 100ρι LS -αυτα με τα τεσσερα τρογγυλα φαναρια-, και δυο 80 Β1 κοκκινα, ενα διθυρο κι ενα τετραθυρο, ακους Νικολα ; Τ αφησα προς το παρον στο γκαραζ του θειου μου και ελπιζω να μπορεσω να τα τελειωσω. Ειδικα το 100ρι ειναι αρκετα ασχημα. Εχει κατσει πολυ πισω, και εχει αρκετα σαπια Θα προσπαθησω να τα πουμε και απο κοντα, να δω και τα δικα σουΓεια σου Ακη,
Αφου εχεις και 2 Audi typ82, τοτε εισαι ο ανθρωπος μου!!! Εχω κατι παρπριζ (μπρος - πισω) και κανα δυο πλαϊνα τζαμια (για 2θυρο), ολα green tinted και ολα για το typ82 (αναλογα με το μοντελο υπηρχαν 2 εμπροσθια παρπριζ για τα Αudi 80 1972-1978 μοντελα. Ενα με γωνιες στο επανω μερος και ενα με καμπυλες!) Οποτε αν τα θες, και θες να μου κανεις μεγαλη χαρη, ειναι δικα σου... Θα τα γλυτωσεις απο το σπασιμο που ειχα στο μυαλο μου για να μου αδειασουν το χωρο...
Εκτος των αλλων, μπορω να σου φανω χρησιμος και για αυτα τα αυτοκινητα... Τα παιδια και ιδιατερα ο Stefan (εχει καμια 10αρια typ82 και μονο! Εχει ανακατασκευασει και αυτος ενα τετοιο σε ...quattro! http://www.audischrauber.de' target='_blank ) που εχουν το Αudi GTE CLUB ( http://www.audi80gtgteclub.de' target='_blank ) στη Γερμανια, ειναι φιλοι μου.
By audicoupes1
Νεκαρσουλμ, Μαϊος 2007,Τα λεμε,
Θεοδοσης -
Ρε παιδια γινεται καποιος να μου εξηγησει τη διαφορα μεταξυ 100LS και 100GL!
-
Περίμενε να επιστρέψει ο ειδικός (NIGA).
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Ρε παιδια γινεται καποιος να μου εξηγησει τη διαφορα μεταξυ 100LS και 100GL!Η μεγαλυτερη διαφορα ηταν στον κυβισμο/ιπποδυναμη της μηχανης που ειχαν. Επισης, παρελκομενο της προηγουμενης διαφορας ηταν και η διαφορα στο σαζμαν.
Λοιπον οι διαφορες στις στανταρ εκδοσεις (Γερμανικη αγορα, αλλα 99,9% ισχυαν σε ολη την Ευρωπη, ακομη και στην Μ.Βρεττανια) ειναι:Τα GL (manual + Automatic) ειχαν ειδικως:
- 1,9 λιτρα 4κυλινδρη μηχανη, 112 αλογα. 'ΖΚ' σαζμαν.
- Μεγαλο στροφομετρο.
- 220χλμ/ωρα (140μ/ωρα στα πρωτα Βρετανικα και 130μ/ωρα στα υπολοιπα που χρησιμοποιουσαν μιλιομετρητες) χιλιομετρητη.
- Κεντρικη κονσολα με θεση για το ρολοϊ και το σχηματισμο διαταξης εμπλοκης των ταχυτητων ('τυφλο' οργανο).
- Καλυτερο επιπεδο εξοπλισμου (καλυματα καθισματων, θερμαινομενο πισω τζαμι, κλπ) και ανωτερη ηχομονωση (αναλογως τη χρονια παραγωγης ειναι και τα χρησιμοποιουμενα ανταλλακτικα)
- Καλυτερα τακακια φρενων (πιο μαλακη γομα). Στα πρωτα αυτοματα (71-72) χρησιμοποιουσαν 4πιστονες δαγκανες, οπως και στο Coupe S, αλλα με μη αεριζόμενους δισκους. Το 1976 ( Automatic + manual) ειχαν αεριζομενους δισκους και μονοπιστονες δαγκανες, όπως και τα Coupe S της ιδιας χρονολογιας. Ειχαν σχεδον παντα 22mm (automatic and manual) πομπες φρενων.
- Απο το 1973 και μετα ειχαν δυνατοτητα τοποθετησης υδραυλικου τιμονιου και A/C (οχι στα δεξιοτιμονα).
Διαφορετικης διαμετρου (εισοδου εξοδου) σιλανσιε και πισω πιο 'ευρυ' καζανακι εξατμισης. - Στο σχεδον 90% των αγορων, εφοδιαζοντουσαν με πιο σκληρα αμορτισερ και χαμηλοτερα set up ελατηριων εμπρος. Πισω, ειχαν χαμηλοτερα ελατηρια απο το 1973 και μετα.
- Το πιο χαρακτηριστικο γνωρισμα ολων των GL ηταν οι διπλοι εμπροσθιοι προβολεις αλογονου (Η1 της HELLA) με την αντιστοιχη μεταλλικη ή πλαστικη μασκα. Αλλα αυτα ηταν πακετο αναβαθμισης ('Μ' option) που ηταν διαθεσιμο στις παραγγελιες και των S και LS αυτοκινητων, απο την ιδια την AUDI, σε ολα τα χρονια παραγωγης των.
- Δυνατοτητα επιλογης επιλογεα ταχυτητων στο τιμονι ΚΑΙ στα 72-74 μοντελα.
- Διαφορετικο 'παπα' (κουτι φιλτρο αερα).
Τα LS (auto+manual) ειχαν:
- 1,8 λιτρα 4κυλινδρη μηχανη, 100 αλογα, διαφορα σαζμαν με μικροτερο final drive απο το 'ΖΚ'.
- ΟΧΙ κεντρικη κονσολα.
- ΟΧΙ στροφομετρο (δυνατοτητα τοποθετησης μικρου στροφομετρου).
- ΟΧΙ ισχυρη ηχομονωση. Χαμηλοτερη ποιοτητα εξοπλισμου.
- 200χλμ/ωρα χιλιομετρητη (130μ/ωρα στα υπολοιπα που χρησιμοποιουσαν μιλιομετρητες).
- Δυνατοτητα επιλογης επιλογεα στο τιμονι απο το 1969 μεχρι το 1972.
- Καμια δυνατοτητα επιλογης υδραυλικου τιμονιου και A/C.
Μονα φαναρια μπροστα (BILUX) με την αντιστοιχη χαρακτηριστικη μασκα. Δυνατοτητα επιλογης H4 μονων προβολεων απο το 1972 και μετα. - Ελαφρως υψηλοτερη αναρτηση εμπρος.
- Τα αυτοματα ειχαν σχεδον ιδια φρενα με τα GL απο 72 ως 74. Τα αυτοματα 71-72 ειχαν πιο μικρα κυλινδρακια στα ταμπουρα και κατι αλλες διαφορες στα εμπρος φρενα. Τα αυτοματα 75-77 ειχαν τα ιδια χαρακτηριστικα με τα GL αυτοματα μοντελα, εκτος οτι να εχουν αεριζομενους δισκους (και τις αντιστοιχες δαγκανες) κατα το τελευταιο εξαμηνοο παραγωγης των
Εξαιρεση αποτελουν τα κατωθι 'LS':
α) 75-77 για την αγορα US και SWISS,
β) 75-76 για την αγορα SWEDEN,
γ) 71-72 US,
δ) 72-75 US και
ε) 74-76 Εurope (1,6 λιτρα μηχανη)α) ειχαν 1,9 λιτρα 4κυλινδρη μηχανη, (92-98 αλογα, αναλογως ρυθμισεων και υπαρξης καταλυτη ή οχι) χαμηλη συμπιεση κυλινδρων, ιντζεκτσιον τροφοδοσια, και με σαζμαν με μικροτερο final drive απο το 'ZK'. Διπλα φαναρια Sealed beam και μιλιομετρητης 100μ/ωρα για την US αγορα. Δυνατοτητα επιλογης υδραυλικου τιμονιου. Δυνατοτητα επιλογης A/C.
Ισχυρα υποπλαισια για τοποθετηση αλουμινενιων προφυλακτηρων με αμορτισερ και εξτρα εσωτερικες ενισχυσεις στις πορτες. Κεντρικη κονσολα και ισχυρη ηχομονωση.
β) ειχαν 1,9 λιτρα 4κυλινδρη μηχανη, 98 αλογα, χαμηλη συμπιεση κυλινδρων, ιντζεκτσιον τροφοδοσια, και με σαζμαν με μικροτερο final drive απο το 'ZK'. Μονοι προβολεις Η4 με την αντιστοιχη πλαστικη μασκα και υπαρξη συστηματων πλυσης των προβολεων (στανταρ). Μη δυνατοτητα επιλογης A/C. Δυνατοτητα επιλογης υδραυλικου τιμονιου.
γ) ειχαν 1.8 λιτρα 4κυλινδρη μηχανη, 98-106 αλογα αναλογως ρυθμισεων και υπαρξης καταλυτη ή οχι, χαμηλη συμπιεση κυλινδρων, ενα διπλο καρμυρατερ, και με σαζμαν με μικροτερο final drive απο το 'ZK'. Διπλα φαναρια Sealed beam και μιλιομετρητης 130μ/ωρα για την US αγορα. Δυνατοτητα επιλογης υδραυλικου τιμονιου. Δυνατοτητα επιλογης A/C. Κεντρικη κονσολα. Overriders στους προφυλακτηρες.
δ) ειχαν 1.9 λιτρα 4κυλινδρη μηχανη, 94-104 αλογα αναλογως ρυθμισεων και υπαρξης καταλυτη ή οχι, χαμηλη συμπιεση κυλινδρων, ενα διπλο καρμυρατερ, και με σαζμαν με μικροτερο final drive απο το 'ZK'. Διπλα φαναρια Sealed beam και μιλιομετρητης 130μ/ωρα για την US αγορα. Δυνατοτητα επιλογης υδραυλικου τιμονιου. Δυνατοτητα επιλογης A/C. Κεντρικη κονσολα. Ισχυρα υποπλαισια για τοποθετηση αλουμινενιων προφυλακτηρων με αμορτισερ και εξτρα εσωτερικες ενισχυσεις στις πορτες.
ε) ειχαν 1,6 λιτρα ΟΗC 4κυλινδρη μηχανη, 85 αλογα. Την ιδια μηχανη και σαζμαν εφοδιαζαν και τα typ43 επομενης γενια Audi 100 GL. Μονα φαναρια με την αντιστοιχη μασκα. Αυτη η μηχανη/σαζμαν ηταν στανταρ στην εκδοση Audi 100 L, το φτωχοτερο μοντελο, ever!!! Αυτο το 100 L δεν ειχε ουτε σερβοφρενο!. Ετσι, υπηρξε αυτη η ενδιαμεση προαναφερομενη εκδοση με εξοπλισμο 'LS'. Ετσι, η Αudi εiχε ΔΥΟ Audi 100 LS μοντελα. Σχεδον ιδιο εξοπλισμο, οχι τις ιδιες δυνατοτητες επιλογες, αλλα με 2 διαφορετικους κινητηρες. Αυτο, το φτηνο 'LS', λογω υπαρξης αυτου του κινητηρα, αποδειχθηκε πιο ικανο να επιβιωσει στις ερχομενες δεκαετιες απο την παραγωγη του γιατι η μηχανη του ηταν σχεδον ιδια (και με μεγαλο βαθμο συμβατοτητας περιφεριακων συστηματων) με ολες τις αλλες 4κυλινδρες 1,6-2,0 λιτρα μηχανες του VAG απο οτο 1972-1996.Αυτες , κατ εμε, ειναι οι κυριοτερες διαφορες και 'ομαδοποιησεις' για την συγκριση των LS και GL. Σιγουρα υπαρχουν παρα πολλες περισσοτερες {οπως π.χ. στο συστημα φορτισεως των μπαταριων, στις ιδιες τις μπαταριες, στις κορνες, στις πορτες, στους αισθητηρες φθορας φρενων, στους αισθητηρες θερμοκρασιας φρενων/συμπλεκτη, στους εξτρα ηλεκτρικους ανεμιστηρες για τα εμπρος φρενα (AUSTRALIA/SOUTH AFRICA market 73-74), στα νικελ/αλουμινια διακοσμητικα των παρπριζ και αλλα τετοια} διαφορες, μηδαμινης και ουσιαστικης αξιας για καποιον που απλως αρκειται στα βασικα. Για αυτο το λογο δεν τις αναφερω. Ειναι θεματα για τους πολυ 'πετροβολημενους' με αυτα τα αυτοκινητα. Τι να κανω, την 'πετρια' με αυτα τα Audi την εφαγα μικρος στο δοξα πατρι...
Αν ομως καποιος επιθυμει βαθυτερη και λεπτομερεστερη γνωση επ'αυτων των αυτοκινητων, μπορει να ανατρεξει σε πολλες πηγες που μπορω να του προμηθευσω εαν δεν τις εχει ή δεν μπορει να τις βρει, ή και να τον καθοδηγησω με δικες μου αναλυσεις επ'αυτων. Νομιζω πως θα τον καλυψω πληρως, one way or another!
Θεοδοσης
-
Ευχαριστω πολυ Θεοδοση για την εμπεριστατομενη απαντηση σου!Μου λυθηκαν ολες οι αποριες!
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Ευχαριστω πολυ Θεοδοση για την εμπεριστατομενη απαντηση σου!Μου λυθηκαν ολες οι αποριες!Να 'σαι καλα!
ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ τωρα... Εχεις προσεξει μια τηλεοπτικη διαφημιση (ΑΜΙΤΑ νομιζω) χυμων φρουτων που πρωταγωνιστει ενα κοριτσακι εμπρος απο ενα λευκο αυτοκινητο σαν το δικο σου στη φωτογραφια που εχεις παντα στα μυνηματα σου? Δεν ειμαι ειδικος σε αυτα τα αυτοκινητα αλλα πρεπει να ειναι το ιδιο μοντελο. Και αν παρατηρησα σωστα, το εμπρος τασι του τροχου του ειναι διαφορετικο (;) απο το αντιστοιχο πισινο...Θεοδοσης
-
Θεοδωση, το δικο μου 100 δε θυμαμαι αν ειναι GL η LS παντως εχει τεσσερα στρογγυλα φαναρια μπροστα. Μπορουμε να βρουμε ετος κατασκευης απ την πινακιδα;
Οσο για τα παρμπριζ του Β1 μαλλον θα τα χρειαστω, αν ειναι θα σου πω .. -
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Θεοδωση, το δικο μου 100 δε θυμαμαι αν ειναι GL η LS παντως εχει τεσσερα στρογγυλα φαναρια μπροστα. Μπορουμε να βρουμε ετος κατασκευης απ την πινακιδα;
Οσο για τα παρμπριζ του Β1 μαλλον θα τα χρειαστω, αν ειναι θα σου πω ..Ακη,
Ειναι πολυ απλο να καταλαβεις αν ειναι γνησιο GL ή γνησιο LS. Εδω συνεχιζουν να ισχυουν οι εξαιρεσεις των LS που προανεφερα. Αλλα για τα συνηθη ευρωπαικα μοντελα μπορεις να καθορισεις με 101% ακριβεια για το εαν ειναι GL ή οχι.
Οχι απο την πινακιδα (αν εννοεις αυτη του Υπουργειου Συγκοινωνιων).
Μονο απο τον αριθμο πλαισιου. Αν ο αριθμος σου ξεκιναει με 82......... τοτε ειναι GL.
Αν ξεκιναει με 80........... τοτε σιγουρα δεν ειναι GL!((((( Το τριτο νουμερο μας ομολογει το χρονολογικο μοντελο του αυτοκινητου. π.χ. 823............. μας δηλωνει οτι το αυτοκινητο ειναι ενα GL, 1973 μοντελο.)))))
Δυστυχως δεν υπαρχει ακριβης τροπος εξακριβωσης για το LS (υπηρχαν ακομη οι sedan εκδοσεις Audi 100, Audi 100 S, Audi 100 L, Audi 100 CD, Audi 100 SE. Τα δυο τελευταια ανηκουν σε παραλλαγες του GL (σε Αυστρια και Μ.Βρετανια 1974-1976 μοντελα).
Ενας μη ακριβης τροπος εξακριβωσης των 100 LS/100/100 S/100 L μοντελων ειναι ο αριθμος της μηχανης των, αλλα η ευκολια swap (εκτος απο το Αudi 100 L/LS με τον 1,6 λιτρα μηχανη, 1974-1976 μοντελο) αυτων των μηχανων, μεσα στο περασμα των δεκαετιων, δεν καθιστα αυτον τον τροπο ασφαλη. Παντως τα GL ειχαν μηχανες με κωδικο που αρχιζαν με κωδικο ΖJ, ενω τα LS ειχαν μηχανες με κωδικο που αρχιζαν με ΖΖ (παντα ισχυουν οι προναφερομενες εξαιρεσεις των LS μοντελων).Εσυ, απλα δες τον αριθμο πλαισιου, και πες μου ...
Θεοδοσης
Classic Audi Forum