-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αν ΔΕΝ παρουσιάσεις αποδεικτική φωτό του εγκλήματος ΔΕΝ σε πιστεύουμε....
ΟΚ αν και έιναι δύσκολο!Θα πρέπει να προσπεράσω το πρώτο όχημα πίσω το βυτίο και δε νομίζω κανείς να με αφήσει να του πάρω τη...χαρά!
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Όταν είσαι πιο γρήγορος από εμένα, δεν με ενοχλείς. Όταν υπάρχει σταματημένη ουρά και μπαίνεις από το πλάι μπροστά μου, με ενοχλείς (είτε είσαι μηχανή στα διόδια, είτε αυτοκίνητο στην λωρίδα που στρίβει).
αυτο δεν μπορω να το καταλάβω μα το δια.οι παράνομοι δε σε εξοργίζουν δλδ (μιλώ ΜΟΝΑΧΑ για την περιπτωση που εσυ εισαι στο οριο κι οι υπολοιποι το υπερβαινουν) αλλά εξοργιζεσαι με τους 'αγενείς' (γιατί δεν ειναι παρανομο αυτο που κανει ο 2τροχος στα διοδια)
Μα όπως λες κι εσύ μιλάς για μία συγκεκριμένη περίπτωση που τις περισσότερες φορές -λόγω κίνησης- δεν ισχύει.
Σε κάθε όμως περίπτωση αυτοί που σου κλέβουν την θέση στην ουρά είναι μαλάκες...
Όπως μαλάκες είναι κι οι ΙΧδες που ενώ μπορούν να διευκολύνουν κάποιον δεν το κάνουν σκόπιμα λόγω κόμπλεξ κλπ
Μην διαφωνούμε και για τα αυτονόητα... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μόνο κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις τις ιδιαιτερότητες το οχήματος αυτού (πως, για παράδειγμα, κρατάς αποστάσεις από τη νταλίκα; κάτι τέτοιο) χωρίς να εκνευρίζεσαι (ή να φτιάχνεις σενάρια εξόντωσης όπως ο άλλος φίλος πιο πριν)...και σκέψου οτι πολλοί συνάνθρωποί μας βγάζουν το ψωμί τους με τη μηχανή, δεν κατεβαίνουν στο κέντρο για την πλάκα τους, ούτε απο 'επιλογή τους' καβαλουν τη σέλα.
Και φυσικά είναι εξίσου αγενές να κάνεις κάτι για να μας κάνεις τη ζωή δύσκολη, από την άλλη (όσο ανέβηκα 'εγώ' στο πεζοδρόμιο άλλο τόσο πάρκαρες για 5λεπτάκια 'εσύ' και έκλεισες το δρόμο-δεν είμαστε όλοι ψυχραιμοι, όπως εδώ, δυστυχώς...) !
Επειδή μαλλον αναφέρεσαι σε εμένα, μάθε πως δεν έχω σκοπό να εξοντώσω κανέναν, υπο νορμάλ (και εννοώ οχι 'νταβατζήδικες' συνθήκες) προσπαθώ πάντα να διευκολύνω τις μηχανές (δεν εχω δει αλλον στην εθνική να κάνει αυτό που κάνω - ενώ ειμαι ήδη αριστερή και παω γρήγορα, οταν έρχεται μηχανή απο πίσω με προθεση να με περάσει απο δεξιά, βγαζω αριστερό φλας για να ξερει οτι τον ειδα και οτι δεν θα κουνηθω δεξια, γιατι συνήθως είστε και πολυ βιαστικοι -με περνατε με 200+) Αυτό ειναι ενα μονο παράδειγμα απο τα πολλά που κάνω καθε μέρα.
Αν μου ζητήσει αναβάτης να μου πάρει τη σειρά στα διόδια θα του τη δώσω (και το έχω κάνει, βρέθηκε ενας εξωγήινος αναβάτης κάποτε με την ευγένεια να μου το ζητήσει).
Αυτός ο έξυπνος όμως που θα μου χωθει με το ετσι θελω επειδη 'καιγομαι απο τη ζεστη' θα φάει όσο περισσότερη πορτα μπορώ να του ρίξω.
Και στο κάτω κάτω ρε φίλε, και εγώ οδηγώ αυτοκίνητο που έχει υφασμάτινη οροφή, οταν κυκλοφορώ ανοιχτός, και έχει ήλιο, πρεπει να σας περνάω εγώ στα διοδια? (γιατι δε φοράω κρανος και φόρμα, αλλα κοντομάνικο και τηγανίζομαι)
Επίσης το χειμώνα αμα ειναι ανοιχτός και βρέχει? Δικαιούμαι να περνάω???Προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις, οτι το μέταφορικό μέσο, δεν εχει σχέση με την παιδεια του ατόμου που το οδηγει. Αυτή μένει ίδια, όποιο και αν ειναι αυτό. Δεν κατακρίνουμε το μέσο (αλλωστε στο 'Ζωα' γράφουμε). Κατακρινουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές απο μερικούς αυτών.
Και το 'καβάλημα' της ουράς, ειναι δείγμα έλλειψης παιδείας, όσα παραδείγματα και αν μου δώσεις, και όσες καλές η κακές δικαιολογίες και αν έχεις. Αυτάbye
edit: ξέχασα να πώ οτι φυσικά και ειναι αγενή αυτά που γράφεις και κανω quote. Δεν είπε κανείς οτι τα σκήπτρα της αγένειας, τα κρατούν οι αναβάτες. Συζητάμε για μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, δεν ειναι δυνατόν να αναλύσουμε εδω, όλες τις πτυχες της γαιδουριάς των Ελλήνων οδηγών!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δε χρειάζεται να συνεργαστούν τόσοι πολλοί (δε γίνεται δλδ αλλά τέλοσπάντων).
Μπορείτε να εφαρμόσετε και τη μέθοδο του ροπαλου (είτε κατευθείαν στα δόντια του μοτοσυκλετιστή είτε με εφαρμογή στις ακτίνες του τροχού για άμεση ακινητοποίηση) ή και την παλιά καλή συνταγη που έπιανε στους βαρβάρους του πολέμου άρα γιατί να μην πιάσει και στους βαρβάρους των δρόμων:
Ο --- ---^
8Επίσης, σε περίπτωση που είστε vegetarians και δε σας αρέσει το ψητό κρέας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίσσα και αμέσως μετά ανεμιστήρα με πούπουλα... το κακό είναι ότι έτσι μολύνετε το περιβάλλον (με πουπουλα) ενώ στην πρώτη περίπτωση θάβετε κατευθείαν το πτώμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά (Και η μηχανή με έναν καθαρισμό από τα οργανικά υπολείμματα και ένα βαψιματάκι είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη, αν και καλύτερα να τη στείλετε σε τρίτες χώρες μπας και ησυχάσουμε κάποια στιγμή από δαύτους_μηχανόβιους ή κατοίκους τρίτων χωρών, ανάλογα με την οπτική σας και τις πολιτικές σας πεποιθήσεις_!!!)...
Ελπίζω απλώς να ειρωνεύεσαι τις προτεινόμενες λύσεις μέχρι οι λίγοι ( θέλω να πιστεύω ) αναβάτες που φέρονται γαΙδουρινά και ζωωδώς να σταματήσουν να φέρονται έτσι....
Προς τι αυτή η ακραία τοποθέτηση Αλέξανδρε;
Γιατί δε μπορώ με τίποτα να πιστέψω πως εσύ όταν φτάνεις στο σταθμό διοδίων προσπερνάς όσους περιμένουν.Μην το παίρνεις στραβά, Φρανκ...απλώς μου άρεσε το σχεδιάγραμα του φίλου πιο πάνω και σκέφτηκα να προτείνω και τις δικές μου ιδέες. Όχι, δεν κανω σφήνες στα διόδια αλλά όταν ερθει η σειρά μου χρησιμοποιώ όλο το χρόνο μου και το καταφχαριστιέμαι!!
Από την άλλη χέστηκε η φοράδα στ'αλωνι, αν δεις (από την πλευρά της σέλας) τι βλέπω καθημερινά θα πεις ότι όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα (από δίτροχα και τετρατροχα ζώα)...Η αλήθεια είναι ο,τι παλαιότερα σε διώχνανε συχνά, ειδικά αν είχε κίνηση και συγκεκριμένα μόνο οι άντρες ταμίες (προτού μπουν οι μπάρες αυτά) αλλα τότε έπαιρναν πενταροδεκαρες-τώρα ειναι μεροκάματο.
Επίσης, οι μπάρες είναι πολύ επικίνδυνες διότι αν καθυστερήσεις λιγακι, ή όπως ενα φίλος, για να εξυπηρετήσεις το αυτοκίνητο που ακολουθεί κανεις πιο πέρα για να βαλεις τα ρέστα στην τσέπη σου'ρχονται στο κεφάλι και χάνεις το φως σου κανονικότατα! Αλλά ποιος νοιάζεται...Η απάντησή σου με καλύπτει...Είπα και εγώ.
Επίσης, οι μπάρες είναι πολύ επικίνδυνες διότι αν καθυστερήσεις λιγακι, ή όπως ενα φίλος, για να εξυπηρετήσεις το αυτοκίνητο που ακολουθεί κανεις πιο πέρα για να βαλεις τα ρέστα στην τσέπη σου'ρχονται στο κεφάλι και χάνεις το φως σου κανονικότατα! Αλλά ποιος νοιάζεται...
Όταν θα πέσω στην περίπτωση αναβάτη που θα περιμένει υπομονετικά μαζί μου στην ουρά, θα υποστώ τέτοιο σοκ που το μόνο που δε θα περάσει από το μυαλό μου θα είναι να του κορνάρω/φωνάξω επειδή θα κάνει μισό λεπτό παραπάνω να ετοιμαστεί
Άρα δεν έχει τύχει να βρεθούμε στα διόδια. Θα το υποστείς όντως το σοκ ; Να τραβάω βίντεο ;
Όταν θα πέσω στην περίπτωση αναβάτη που θα περιμένει υπομονετικά μαζί μου στην ουρά, θα υποστώ τέτοιο σοκ που το μόνο που δε θα περάσει από το μυαλό μου θα είναι να του κορνάρω/φωνάξω επειδή θα κάνει μισό λεπτό παραπάνω να ετοιμαστεί
Τους τελευταίους μήνες λόγω κάποιων μαζεμένων ταξιδιών, έχει τύχει να περάσω με μηχανή από σχεδόν όλα τα διόδια της χώρας: Μάλγαρα, Λεπτοκαρυά, Τέμπη, Μοσχοχώρι, Τραγάνα, Πελασγία, Σχηματάρι, Αφίδνες, Άκτιο-Πρέβεζα, Ρίο-Αντίρριο, Ρίο, Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Ισθμός, Ελευσίνα και Αττική Οδός!
Αυτό που προτείνει ο odyssey (έστω και ως αστείο) δεν με αγγίζει γιατί έτσι κι αλλιώς σε εκείνο το σημείο περίπου (φτάνοντας στις τσιμεντένιες λωρίδες) έμπαινα στην ουρά. Σε περιπτώσεις όπως στην Ελευσίνα, απόγευμα εξόδου, προσπέρασα τις τεράστιες ουρές και μπήκα στο προαναφερθέν σημείο γιατί η ζέστη όταν είσαι ντυμένος με φουλ εξοπλισμό και δεν κινείσαι είναι πέρα από ανυπόφορη και φτάνει σε επικίνδυνα σημεία. Σε άλλες περιπτώσεις (λχ. νύχτα) όπου τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, περίμενα κανονικά στην ουρά.
Όντως, ο ratanplan έχει δίκιο. Ενώ με αυτοκίνητο μαζεύεις τα ψιλά καθώς τσουλάς προς το ταμείο, ανοίγεις το παράθυρο και απλώνεις το χέρι, με τη μηχανή η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα.
Υπάρχουν όμως τρόποι για να επιταχυνθεί. Αν ταξιδεύεις με συνεπιβάτη, τα χρήματα τα έχει αυτός/αυτή, βγάζει το γάντι και τα μαζεύει καθώς φρενάρεις και πληρώνει. Αν ταξιδεύεις σε γκρουπ, πληρώνει ένας για όλους. Όσο ταξίδευα μόνος, ανέπτυξα μια άλλη μεθοδολογία. Έβγαζα το γάντι κι έψαχνα τα ψιλά όσο περίμενα στην ουρά τα 3-4 τελευταία αυτοκίνητα και αφότου πλήρωνα, πήγαινα λίγο πιο μπροστά και σταματούσα ανάμεσα στις λωρίδες (εκεί που τελειώνει το τσιμεντένιο διαχωριστικό) ώστε να 'μαζευτώ' (ρέστα στη τσέπη, γάντια, κούμπωμα κλπ) με την ησυχία μου χωρίς να καθυστερώ τους από πίσω.Γράφω 'ανέπτυξα' γιατί το σκέφτηκα αυτό στη πορεία, στην αρχή πήγαινα κανονικά. Έλα όμως που μου κακοφαινόταν να καθυστερώ τους άλλους έστω και αν ήταν 'υποχρεωμένοι' να με περιμένουν. (Στο Άκτιο μάλιστα, παρόλο που είμασταν κανονικά στην ουρά 3 μηχανές, ένας από πίσω άρχισε να κορνάρει!)
Οπότε ναι, και 'κλέβω' την ουρά στα διόδια και κάνω στην άκρη για τους άλλους. Δεν είμαι τυπολάτρης και προσπαθώ να κάνω αυτό που είναι ταχύτερο για όλους. Θα μπορούσα να κινηθώ όπως περιγράφει ο D-Jet, τυπικά μεν, ενοχλητικά δε. Μου φαίνεται όμως χειρότερο.
Η αλήθεια είναι ο,τι παλαιότερα σε διώχνανε συχνά, ειδικά αν είχε κίνηση και συγκεκριμένα μόνο οι άντρες ταμίες (προτού μπουν οι μπάρες αυτά) αλλα τότε έπαιρναν πενταροδεκαρες-τώρα ειναι μεροκάματο.
Στα Μάλγαρα ακόμα σε διώχνουν -άντρες και γυναίκες- και αν κάνεις πως σταματάς, σχεδόν θυμώνουν που καθυστερείς την ουρά! TEO rules!
Δεν θα μπορούσα με τίποτα να σκεφτώ να μπω στην ουρά πρώτος...Νομίζω ότι κάνω κάτι κακό και δεν το μπορώ.
Μετά την πληρωμή ( περιμένοντας κανονικά στην ουρά μου ) και εγώ φεύγω και βάζω τα ρέστα , εάν έχω στην τσέπη μου είτε ανάμεσα στα διαζώματα των διοδίων είτε στο parking που έχουν όλα τα διόδια.**Να θυμίσω την ηλίθια συνήθεια να μπαστακώνονται κάποιοι πρώτοι στο φανάρι, πιο μπροστά και από τη διάβαση ή πάνω σε αυτή (μην έχοντας ορατότητα στο φανάρι φυσικά), εμποδίζοντας τους πεζούς και καθυστερώντας όλους τους υπολοίπους όταν ανάψει πράσινο? **
Μ'αρέσει κιόλας που τους βλέπεις σαν ΖΩΑ να χαζεύουν (καθότι οι περισσότεροι και χωρίς κράνος) και δεν έχουν το νου τους αν άναψε ή όχι το φανάρι. Μόλις πάρουν χαμπάρι και ξεκινήσουν τους βλέπεις να πάνε σαν τα σαλιγκάρια σερνόμενοι στον άδειο δρόμο, και έτσι και τους περάσεις γρήγορα από δίπλα, θίγονται κιόλας και σου ζητούν και τον λόγο που τους προσπέρασες και τους έβαλες σε κίνδυνο.
Είναι ή δεν είναι καραγκιόζηδες αυτοί? Δημιουργούν ή όχι προβλήματα? Η όποια καθυστέρησή τους όταν μπαστακώνονται μπροστά σε φανάρι, σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος ισοδυναμεί με το να προλάβουν να περάσουν το φανάρι 2-3 αυτοκίνητα επιπλέον, τα οποία δεν προλαβαίνουν λόγω των αργών αντιδράσεων των μοτοσυκλετιστών (κυριώς αυτών με τα παπιά).
Αυτό είναι μεγάλη και επικίνδυνη μλκία και για τους υπολοίπους αναβάτες.
Ζορζ, δεν έχει σημασία ότι καίγεσαι/βρέχεσαι, δάλεξες να οδηγείς μηχανή -καλά να πάθεις!
Βασικά, πιστεύω οτι πολλοί θα ήταν πολύ πιο ανεκτικοί σε κάποιες, αγενείς σίγουρα αλλά πολλές φορές αναγκαίες συμπεριφορές των μηχανόβιων, αν είχαν έστω και μικρή εμπειρία απο μηχανές. Εχτές, για παράδειγμα, κολλάει ένα λεωφορείο γιατί ένα ζώο πάρκαρε για '5λεπτάκια' στη γωνία. Η Μπόνυ, αερόψυκτη γαρ, ανεβάζει 130C και σου κάνει εγκαύματα στις γάμπες, εγώ ντυμένος βαριά με κράνη γάντια μποτάκια κλπ άλλους τόσους και καθόμαστε 10 λεπτά κάτω από τον ήλιο αναπνέοντας κατευθείαν NOx και COx από το λεωφορείο... ε, δε θα 'σπρώξεις' λίγο την κυρία που ξύνει τη μύτη της στο γιαρις με το αιρκοντίσιον ακούγοντας μουσικούλα για να ξεφύγεις από το κολαστήριο;
Οχι, θα μου πείτε... είναι αγενές! Επέλεξες να οδηγάς μηχανή-καλά να πάθεις...
(οπότε δεν το κάνεις και στην επόμενη στροφή καβαλάς το πεζοδρόμιο γιατί δε βλέπεις μπροστά σου από τη ζάλη...).Μην είστε τόσο κατιδικαστικοί πάντα! Οι μηχανές πραγματικά προκαλούν ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ προβλήματα... (και στα διόδια που λέτε, η αναλογία είναι 1/100, αυτοί σας πείραξαν; Οι 100δες χιλιάδες μπανιαριστών που βγαίνουν σαν τα ζώα κάθε σ/κ για να πλατσουλίσουν στη λάσπη και οδηγούν ξεβράκωτοι με την ταυτότητα στο στόμα και τα 14 ξεβράκωτα και αυτά παιδιά τους σκόρπια στο πίσω κάθισμα δε σας ενοχλούν;; Οι ζιγκζάκηδες πριν τα ταμεία που γυρνάνε 5 λεπτά μέχρι να αποφασίσουν ποιο τους κάνει; Οι άλλοι που βγαίνοντας από το ταμείο μέχρι να κλείσουν το τζάμι_για να μη χαθεί η ψύξη_ πάνε λες και έχουν κατεβάσει μισο κιλό ούζο γιατι πρέπει να το κοιτάνε το τζάμι, ώστε να βεβαιωθούν οτι έκλεισε καλα!! ; )
JBT, στα τουνέλια πηγαίνω ακριβώς (καρφί) με 90Km/h, στο όριο δηλαδή. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αυτοκίνητο ΙΧ που να κινείται με αυτή την ταχύτητα παρα μόνο ΕΛΑΧΙΣΤΑ φορτηγά.
Αυτό γιατί δε σας νοιάζει; Τη σειρά σας στα επόμενα διόδια δεν παίρνουν και αυτοί;Φυσικά και είναι ζώα(αν και τα αυτοκίνητα καθυστερούν και χαζεύουν εξίσου, δεν είναι δα και τραγικό!).
Από την άλλη 2 φορές πιο ζώα είναι οι ΙΧ wannabe μηχανάκηδες που αν αφήσεις λίγο χώρο σφηνώνονται ανάμεσα στα άλλα ΙΧ και μηχανές λες και θα καταφέρουν τίποτα. Στραγγαλίζουν την κυκλοφορία χωρίς να κερδίζει κανείς και τίποτε (πέρα, ίσως, από τους βενζινάδες και τους μηχανικούς μοτοσυκλετών). Να μην πω για αυτούς που κάνουν '5λεπτάκια μωρε' κλείνοντας όλη τη Καλλιρόης π.χ. ...
Επίσης αυτοί που ενώ είσαι μπροστά τους έρχονται και κάθονται δίπλα σου επειδή έχει χώρο (εμένα μου έχει κόψει το παπούτσι βιαστική νταλίκα στο ποτάμι πριν χρόνια-αν δεν προλάβαινα να μαζέψω τα δάχτυλα θα μου τα έπαιρνε και αυτά!!!!!!). Το 75% δε των ΙΧδων οταν ξεκινούν δείχνουν το ταλέντο τους στο κοσκίνισμα! Τους έχουν πει οτι όταν κουνάς πέρα δώθε το τιμόνι στην επιτάχυνση πάει πιο γρήγορα; Ισως...
Τέλος, τσαντίζεστε όταν σας τρώνε τη θέση οι μηχανές στα διόδια αλλά τσαντίζεστε επίσης όταν παρκάρουν στη θέση σας, δεν είναι έτσι; Αποφασίστε, ή είμαστε Ιιιβρώπη ή δεν είμαστε.Πάντως και οι δυό αυτές απαντήσεις μου δίνουν την εντύπωση ότι αφενώς μεν προσπαθείς να διακαιολογήσεις το όχημα που οδηγείς ή τον τρόπο και αφετέρου χρησιμοποιείς το γνωστό επιχείρημα 'Γιατί σας ενοχλεί αφού συμβαίνουν και άλλα'. Μα και τα άλλα ενοχλούν απλώς έτυχε να συζητούμε για τα πρώτα.
Όταν είσαι πιο γρήγορος από εμένα, δεν με ενοχλείς. Όταν υπάρχει σταματημένη ουρά και μπαίνεις από το πλάι μπροστά μου, με ενοχλείς (είτε είσαι μηχανή στα διόδια, είτε αυτοκίνητο στην λωρίδα που στρίβει).
αυτο δεν μπορω να το καταλάβω μα το δια.οι παράνομοι δε σε εξοργίζουν δλδ (μιλώ ΜΟΝΑΧΑ για την περιπτωση που εσυ εισαι στο οριο κι οι υπολοιποι το υπερβαινουν) αλλά εξοργιζεσαι με τους 'αγενείς' (γιατί δεν ειναι παρανομο αυτο που κανει ο 2τροχος στα διοδια)
Είναι παράνομο. Ποιός σου είπε ότι είναι νόμιμο να προσπερνάς ουρά στα διόδια ; Και είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
:wall:Κάθε πρωί τα ίδια!
Πηγαίνοντας το πρωί στη δουλειά στην Κόρινθο, κινούμαι επί της ΠΕΟ Αθηνών Κορίνθου...
Χαμός και στην επαρχία, μποτιλιάρισμα, μισή ώρα για 20 χλμ, ζέστη, κλιματιστικό το χέρι έξω απ το παράθυρο, ο συμπλέκτης σκληρός, όλα τα αντέχω!
Όμως υπάρχει ένα που με κάνει να θέλω να εκραγώ!!!
Πετυχαίνω σχεδόν καθημερινά ένα βυτιοφόρο, ένα υδροφόρο!Και κανείς δεν προσπερνά!!!Ακόμη κι αν κάνει στάση κάθε 50 μέτρα!
Ο λόγος;;Απλός!Νερό στα δοχεία βάζει μια νεαρά κοπέλα με...ελαφρύ ρουχισμό και αδύνατα πόδια!!
Έλεος!Κανείς δε προσπερνά!Κάθονται πίσω απ το βυτίο και απολαμβάνουν τη...θέα, προσπαθώντας με....τηλεπαθητικές μεθόδους να σηκώσουν λίιιγο ακόμη την ήδη κοντή φούστα!
Κι αυτή η κοπελιά...Ζέστη, δε λέω, αλλά δε βάζει κανένα παντελόνι, καμιά πιο μακριά φουστίτσα να πάμε όλοι στις δουλειές μας;;
(υπόψιν οπτι ΚΑΙ η οδηγός είναι γυναίκα...)
Χωρις φωτογραφεια δεν υπαρχει περιπτωση να σε πιστεψουμε....
-
Και εχουν καλο νερο;Να ερθουμε να παρουμε λιγο;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Πάντως και οι δυό αυτές απαντήσεις μου δίνουν την εντύπωση ότι αφενώς μεν προσπαθείς να διακαιολογήσεις το όχημα που οδηγείς ή τον τρόπο και αφετέρου χρησιμοποιείς το γνωστό επιχείρημα 'Γιατί σας ενοχλεί αφού συμβαίνουν και άλλα'. Μα και τα άλλα ενοχλούν απλώς έτυχε να συζητούμε για τα πρώτα.Μπα...
Δεν είναι αυτή η λογική μου, απλώς με πιάνει λίγο παραπάνω ο καημός που βλέπω να υπάρχει απολυτότητα στην αντιμετώπιση των πραγμάτων, ειδικά από νέους ανθρώπους που πρέπει να είναι και λίγο πιο χαλαροί. Το ζήτημα έχει ξανασυζητηθεί άπειρες φορές (και εδώ και αλλού) και άλλες τόσες έχω κατηγορηθεί (ή με έχουν ειρωνευτεί σχετικά) ότι προσπαθώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Ναι, μπορεί ίσως να λέω και λίγο 'τι σας ενοχλεί αφου συμβαίνουν και άλλα-ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ' διότι θεωρώ οτι πολλοί φίλοι παρεξηγούν κάποιες συμπεριφορές επειδή δε γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου οχήματος.* Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό του φίλου που του έφαγε τη σειρά ο μηχανάκιας και έχει κάθε δίκιο (έχω ακούσει μπινελίκι και εγώ ακόμα και όταν είμαι με τη μηχανή από λεβέντες που θέλουν να πάνε με 60 ανάμεσα στα παρκαρισμένα ή δεν τους ανοίγω δρόμο να βγούν πάνω στη διάβαση) αλλά ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι ο,τι πιο σημαντικό υπάρχει, όσο κόπανος και να είναι αυτός που την έχει.
Το να πεις, εντάξει, κάτι τρέχει στα γύφτικα (από το να πας να χωθείς να το κλείσεις για να του 'δείξεις') μπορεί να σε βγάλει από πολλούς μπελάδες και να διατηρήσει μακροπρόθεσμα καλύτερη την υγεία των νεύρων σου.Στον ίδιο δειγματικό χώρο κολυμπάνε και οι ΙΧδες και οι 2τροχοι αυτής της χώρας. Όσο ζώα είναι οι μεν άλλο τόσο και οι δε και αυτό είναι το bottom line της υπόθεσης.
Ο JBT έχει πιάσει το νόημα... Κάνε κάτι καλό, ευχαριστήσου το και ζήσε περισσότερο!
- Φέρνω δύο-τρια παραδείγματα που πιθανώς δεν τα έχετε σκεφτει, όσοι δεν οδηγείτε μηχανή. Και (για το Χρήστο πάει αυτό ) βάζω τον εαυτό μου μέσα όχι για να διαφημίσω το εργαλείο _η ίδια φοράδα με προηγούμενα...; ε, ξαναχέστηκε! _ αλλά γιατί ξέρω με βεβαιότητα τι έχει συμβει! .
- Φανάρι στο παναθηναϊκό στάδιο 3 το πρωί... ένα αυτοκίνητο σταματημένο απο πίσω εγώ, παω και κολλάω δίπλα του. (κλείνει το παράθυρο η κοπέλα και βρίζει απο μέσα της γιατί αγχώθηκε μην της κολλήσω για καμάκι)-->τέτοιες ώρες δε βάζεις νεκρά ποτέ, κοιτάς τον καθρέπτη και κάνεις όσο περισσότερο μπορείς στην άκρη για να καλυφθείς: έχει χτυπήσει άσχημα φίλος από αυτοκίνητο που οδηγούσε μεθυσμένος και 'δεν υπολόγισε σωστά στο φρενάρισμα'. Είναι παράνομο να κάθεσαι στην άκρη της λωρίδας, πολύ σωστά θα πείτε, αλλά έχει τόση σημασία άραγε στη συγκεκριμένη περίπτωση;
- Σε μονόδρομο με διασταυρώσεις κάνω ζιγκζαγκ ανάποδα από τα βέλη των απαγορευτικών. Δεν το κάνω επειδή είμαι μεθυσμένος, αλλά διότι μόνο έτσι αυξάνω το χρόνο αντίδρασης στο λεβέντη που θα πεταχτεί από το στενό και μετά θα δει ότι έχει στοπ..
- Δεν κάνω τελείως στην άκρη στον επαρχειακό δρόμο με βροχή ωστε να περάσεις με την άνεση σου φίλε οδηγέ τη στιγμή που έφτασες και μου το απαιτείς παίζοντας με τα φώτα σου, όχι επειδή έχω μουλαρώσει γιατί εγώ είμαι βρεγμένος και εσύ στεγνός αλλά επειδή η μπογιά στη γραμμή που οριοθετεί το δρόμο (δεν ξέρω αν λέγεται ΛΕΑ όταν έχει μια λωρίδα μόνο) είναι υπερυψωμένη και γυαλισμένη στο συγκεκριμένο σημείο (και πάνω στη στροφή κιόλας), οπότε με το νεράκι και τη λάσπη είναι μια χαρά για να αγοράσεις οικόπεδο δίπλα στο δρόμο με Φ-Ν-Τ! Και όταν κόβω, μόλις με προσπεράσεις δεν είναι επειδή μουλάρωσα επειδή ήρθε ο φίλος σου απο πίσω και θέλει να περάσει και αυτός! Είναι επειδή έχεις βάλει τα 245/35/18 και δε βλέπω την τρύφλα μου από το σπρέυ που σηκώνεις...
και πολλά άλλα...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι ο,τι πιο σημαντικό υπάρχει, όσο κόπανος και να είναι αυτός που την έχει.Είναι δυνατόν να διαφωνεί σώφρων άνθρωπος με αυτό; Και ακριβώς επειδή δεν θα κάνω ποτέ επίτηδες κάτι που θα θέσει την ζωή οποιουδήποτε σε κίνδυνο (όσο ηλίθιος, ή αγενής και αν είναι) έχω νομίζω το δικαίωμα να θυμώνω με αυτά τα άτομα όταν παραβιάζουν όχι απλά τον ΚΟΚ, αλλά και την στοιχειώδη καλή συμπεριφορά προς τους άλλους χρήστες του δρόμου. Τίποτα παραπάνω από αυτό. Ούτε πρόκειται να τους κυνηγήσω, ούτε να τους πατήσω, ούτε να τους δείρω, ούτε να τους ρίξω spray. Απλά θα τους εκθέσω σε αυτό το νήμα.
-
Αρα θα πρεπει να τσουρουφλιζομαστε στα διοδια για να μην ημαστε αγενεις οι μηχανοβιοι....
εγω σας σκεφτομαι δε σας περνω τη σειρα κ δεν πληρωνω ΠΟΤΕ!!!
Οσο για μεσα στην αθηνα...παλια ηταν οι ταριφες τωρα εχουμε νεο φρουτο τους εχ-ιχδες
που πηρανε ΒΕΣΠΑ 500 με akrapovic
τα πραματα πανε απ το kαkο στο χειροτερο.......
αληθεια χερετε κανενας σας την οδηγηση πια???? -
Αν νιώθεις ότι το παραπάνω μήνυμα σου πραγματικά αντιπροσωπεύει την νοοτροπία σου και είσαι ικανοποιημένος με αυτό, δεν έχω κάτι παραπάνω να σου γράψω.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Πόσο καιρό έχω να δω μια αντίστοιχη έκφραση...Ειλικρίνεια και κότσια μαζί.Χρήστο σε κάθε δημοσίευσή σου δείχνεις ότι έχεις αληθινή παιδεία.Πραγματικά το θαυμάζω αυτό
η ευγενεια ειναι.. κολλητικη
δηλαδη, αν ο D-Jet δεν απαντησει σε καποιον που εκανε λαθος (βασικα, ανεξαρτητως αν εκανε λαθος ή οχι) ευγενικα (οπως και εκανε), και του ελεγε 'τι λες ρε παλιομαλακα που θα μου πεις εμενα τωρα..', οι πιθανοτητες να δειξει και ο συνομιλητης χαμηλο επιπεδο αυξανονται κατακορυφατο θεμα της συζητησης το εχουμε νομιζω εξαντλησει πολλες φορες. το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι δεν υπαρχει λογος να αποδωσει κανεις καποιο σφαλμα σε μια κατηγορια, οταν αυτη μπορει να αποδοθει απλως στην ηλιθιοτητα. τι ειναι πιο πιθανο, να φερεται καποιος ηλιθια επειδη εχει αυτοκινητο/μηχανη, ή επειδη απλως ειναι ηλιθιος;
ειλικρινα παντως, σπανια εχω δει μηχανοβιο να τρωει σειρα στα διοδια, και δεν το λεω για να υπερασπιστω τους μηχανακηδες. αλλα ειναι αληθεια. θεωρω πταισμα να μου φαει μια μηχανη την θεση στα διοδια (αν κ δεν μου εχει συμβει ποτε..)
τις προαλλες ελεγε ο HF ολα τα πλεονεκτηματα των 2τροχων στην αθηνα, που ομως δυστυχως δεν εχει και ιδιαιτερη διαθεση να εκμεταλλευτει γιατι πλεον μ'αυτα που βλεπουμε καθημερινα φοβαται. και τον καταλαβαινω απολυτα.
ο Djet ειπε κατι πολυ σωστο, οτι η ασφαλεια πρεπει να ερχεται πρωτη. ηδη το σαβουαρ βιβρ λεει οτι ο πιο δυνατος οφειλει να δωσει προτεραιοτητα στην ασφαλεια του περισσοτερο αδυναμου (ο μηχανακιας στον πεζο, ο νταλικερης στον ποδηλατη, ο πεζος στη γιαγια με αναπηρικο αμαξιδιο κοκ).δεν με πειραζει που τα μηχανακια πεταγονται οταν πεταγονται απο παντου (ομολογω οτι τρομαζω λιγο για την δικη τους υγεια, και πειτε με βλακα..). περισσοτερο με πειραζουν αυτοι που δεν τα υπολογιζουν και αυτοι που τα βλεπουν να ερχονται και ξεκινουν γιατι ξερουν οτι θα αναγκαστουν να σταματησουν καθως η συγκρουση δεν συμφερει.. δεν με πειραζει καθολου οταν περνανε αναμεσα απ'τα αυτοκινητα.
ενα μονο παραπονο εχω απο τα μηχανακια (που σχετιζεται λιγακι με τα λογια του Djet νομιζω) : τα πεζοδρομια. ειδικα γυρω απο την πλατεια ν.σμυρνης που πλεον υπαρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ θεσεις σταθμευσης αποκλειστικα για 2τροχα σε πολλα σημεια μαλιστα, ειναι αδικαιολογητο ορισμενοι να παρκαρουν και να οδηγουν μηχανακια πανω στα πεζοδρομια.-κατα τ'αλλα.. δυστυχως η αθηνα ειναι μια κολαση στο θεμα ασφαλεια, και οσο επικρατουν εγωιστικες συμπεριφορες, τοσο πιο φρικιαστικη κολαση θα γινεται....
-
Καλά, πως και είσαι ξεμέθυστος εσύ;
( )
Γενικά καλά τα λες... Η Ν.Σμύρνη εχει πραγματι θέσεις για σταθμευση... Η Ν.Σμύρνη όμως!
-
Ο χρήστης EVO2 έγραψε:
αληθεια χερετε κανενας σας την οδηγηση πια????
ΝΑΙ!!!!
Χιλιαδου την περασμενη Κυριακη με το Γλαστρακι να κυνιγαει Μερκ Ε190-2.3 και ΤαπεΡ -στο κατηφορικο κομματι.... στο ανηφορικο δεν τους εβλεπα!
Μια βδομαδα τωρα εχω βρει τροπο να σβηνω ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα στο Μερκ και δεν εχω αφησει πλατεια για πλατεια! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Γιατί δε μπορώ με τίποτα να πιστέψω πως εσύ όταν φτάνεις στο σταθμό διοδίων προσπερνάς όσους περιμένουν.Μην το παίρνεις στραβά, Φρανκ...απλώς μου άρεσε το σχεδιάγραμα του φίλου πιο πάνω και σκέφτηκα να προτείνω και τις δικές μου ιδέες. ...
Όχι βρε συ δεν στράβωσα, περισσότερο αιφνιδιάστηκα. Μου φάνηκε παράξενο να σκέφτομαι εσένα να προσπερνάς μια σειρά αυτοκινήτων να περιμένει στα διόδια.
Για τα υπόλοιπα που γράφτηκαν, να πω μόνο ότι με ενοχλούν όσοι δε σέβονται τους υπόλοιπους και το προσπέρασμα μια σειρά που περιμένει είναι και έλλειψη σεβασμού και επειδή δεν είμαι τόσο κάφρος ώστε να κάνω κάτι που θα φέρει σε επικίνδυνη θέση (τους μοτοσυκλετιστές) εκνευρίζομαι όμως και αρκετές φορές έχω βρίσει κάποιους από αυτούς.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Γιατί δε μπορώ με τίποτα να πιστέψω πως εσύ όταν φτάνεις στο σταθμό διοδίων προσπερνάς όσους περιμένουν.Μην το παίρνεις στραβά, Φρανκ...απλώς μου άρεσε το σχεδιάγραμα του φίλου πιο πάνω και σκέφτηκα να προτείνω και τις δικές μου ιδέες. ...
Όχι βρε συ δεν στράβωσα, περισσότερο αιφνιδιάστηκα. Μου φάνηκε παράξενο να σκέφτομαι εσένα να προσπερνάς μια σειρά αυτοκινήτων να περιμένει στα διόδια.
Για τα υπόλοιπα που γράφτηκαν, να πω μόνο ότι με ενοχλούν όσοι δε σέβονται τους υπόλοιπους και το προσπέρασμα μια σειρά που περιμένει είναι και έλλειψη σεβασμού και επειδή δεν είμαι τόσο κάφρος ώστε να κάνω κάτι που θα φέρει σε επικίνδυνη θέση (τους μοτοσυκλετιστές) εκνευρίζομαι όμως και αρκετές φορές έχω βρίσει κάποιους από αυτούς.
Βασικα μια επιπληξη στον παπακουλα και απαιτηση απο την υπαλληλη να μη πληρωσει πριν απο σενα ειναι αρκετα.
-
Δεν πρόκειται για ζώο που έκανε μαλακία ενώ οδηγούσε αλλά για μεγάλω ζώο που κάθονταν στο σπίτι του...
φεύγω το πρωί να πάω να κάνω κάτι δουλείες με τον πατέρα μου...το αμάξι πιο κάτω παρκαρισμένο...πάω να μπω και μου ρε Στέλιο τι είναι αυτό εκεί φωτιά?
Γυρνάω και τι να δω!!
Ένα ζώο από την διπλανή πολυκατοικία,ενώ κάπνισε ωραία ωραία το τσιγαράκι αντί να το σβήσει στο τασάκι του σπιτιού του,το πέταξε κάτω(ουσιαστικά στην είσοδο της πολυκατοικίας και στο κηπάκι που έχει δεξιά και αριστερά),που όλος τυχαίως είχε λίγα φυτά και δίπλα 5 ~10 ξερά ξύλα..και είχε αρχίσει και έβγαινε καπνός..
Πάω διπλά και είδα το τσιγάρο αναμμένο,εκείνη την ώρα ήρθε ένας εκ των ενοίκων και το είδε με τα μάτια του και με λίγο χώμα και νερό σβήσαμε ότι πήγε να αρχίσει...Συμφώνησε και αυτός ότι ο τύπος αυτός είναι πολύ μαλάκας...ΜΑ ΚΑΛΑ κινδυνεύουμε από αυτούς που πάνε να μας κάψουν θα πρέπει να προσέχουμε και τον μαλάκα τον διπλανό μας...και εσύ ρε τόσο ηλίθιος είσαι ?ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ?
ΚΑΠΝΙΣΕΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΟΥ,τι το πετάς από κάτω,τασάκι δεν έχεις στο τσαντίρι σου?
-
Στο θέμα με τα διόδια...
Προσωπικa έχω σταματήσει να στεναχωριέμαι με αυτή την κοντόφθαλμη προσέγγιση των pure ΙΧδων και το θεωρώ ως ένα βαθμό φυσιολογικό. Φερθείτε όπως νομιζέτε καλύτερα και σας κάνετε να αισθάνεστε καλύτερα, δικαίωμα σας να ασκήσετε τα νόμιμα ως οδηγοί. Δυστυχως αν δεν έχεις βιώσει καποια πράγματα, μένεις στο γράμμα του νόμου και δεν μπορείς να δείξεις ανοχή. Η κλασσική ατάκα 'εσύ επέλεξες να οδηγείς μηχανή' είναι τυπικά σωστή και δεν προσδοκώ να την ξεπεράσει κανείς τη στιγμή που δεν έχει νιώσει ποτέ, έστω μια φορά, τι σημαίνει να είσαι στον ήλιο με 40C, με φουλ ντύσιμο μηχανής, το μηχανάκι να βάζει θερμότητα απο παντού πάνω σου και να σταματήσεις 10 δευτερόλεπτα, οχι παραπάνω, μόνο 10 sec...Πριν κανα μήνα έτυχε σε ταξίδι σε αεροπλάνο ο διπλανός μου να έχει ενα μωράκι μαζί. Το παιδάκι έκλαιγε ασταμάτητα (και έντονα) σε όλη τη διαδρομή. Θυμήθηκα πόσο μα πόσο με χαλούσε κάτι τέτοιο στο παρελθόν, όσο και αν προσπαθούσα να το εκλογικεύσω. Μετά θυμήθηκα το γιό μου που είναι στην ιδια ηλικία και πλέον διαπίστωσα οτι μπορούσα να δείξω απόλυτη κατανόηση.
Μόνο οταν ζήσεις κάποια πράγματα, μπορείς δυστυχώς να έχεις μια πιο σφαιρική αντιμετώπιση για αυτά.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Στο θέμα με τα διόδια...
Προσωπικa έχω σταματήσει να στεναχωριέμαι με αυτή την κοντόφθαλμη προσέγγιση των pure ΙΧδων και το θεωρώ ως ένα βαθμό φυσιολογικό. Φερθείτε όπως νομιζέτε καλύτερα και σας κάνετε να αισθάνεστε καλύτερα, δικαίωμα σας να ασκήσετε τα νόμιμα ως οδηγοί. Δυστυχως αν δεν έχεις βιώσει καποια πράγματα, μένεις στο γράμμα του νόμου και δεν μπορείς να δείξεις ανοχή. Η κλασσική ατάκα 'εσύ επέλεξες να οδηγείς μηχανή' είναι τυπικά σωστή και δεν προσδοκώ να την ξεπεράσει κανείς τη στιγμή που δεν έχει νιώσει ποτέ, έστω μια φορά, τι σημαίνει να είσαι στον ήλιο με 40C, με φουλ ντύσιμο μηχανής, το μηχανάκι να βάζει θερμότητα απο παντού πάνω σου και να σταματήσεις 10 δευτερόλεπτα, οχι παραπάνω, μόνο 10 sec...Δεν είναι μόνο θέμα τήρησης του γράμματος του νόμου. Είναι θέμα ότι στην πράξη απαιτείς (εσύ και κάθε μοτοσυκλετιστής που έχει την ίδια άποψη με εσένα) 'και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο'. Θέλεις να κινηθείς πολύ πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα, κάτι που σου επιτρέπει το μέγεθος και η ευελιξία του οχήματός σου, και όταν δεν χρειάζεται να ενοχλήσεις τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου αλλά και όταν αυτό θα σημαίνει ότι θα τους ενοχλήσεις. Θέλεις και να κινηθείς πιο γρήγορα αλλά και να μη ζεσταθείς περισσότερο από τους επιβάτες 4τροχων.
By the way, όσοι κλέβετε σειρά στα διόδια ελέγχετε αν τα αυτοκίνητα που ξεπερνάτε έχουν όλα air-condition; Είστε σίγουροι ότι κλέβετε από τους προνομιούχους;
Για να κλείσω, επιλέξατε να οδηγείτε μηχανή. Είναι τόσο δύσκολη η επαγωγή ότι αγορά της συνεπάγεται πολλά θετικά αλλά και αρκετά αρνητικά; Γιατί πρέπει να κρατήσετε με το ζόρι μόνο τα πρώτα και να φορτώσετε (όποτε μπορείτε) τα δεύτερα στους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων;
Κι εγώ έχω σκεφτεί να αγοράσω μηχανή αρκετές φορές (έχω γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα ως συνεπιβάτης όσο ήμουν φοιτητής - τότε δεν είχε πήξει το μυαλό μου και δε θεωρούσα απαραίτητο το κράνος, κτλ). Όμως, ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά και τελικά δεν το παίρνω απόφαση. Και ναι, στα κατά είναι το ότι, αν αποφασίσω να αγοράσω μηχανή, δε θα κάνω ούτε χιλιόμετρο χωρίς τον - ζεστό έως πολύ ζεστό - εξοπλισμό ασφαλείας. -
Δεν μου έχει τύχει να μου κλέψει τη σειρά μηχανόβιος. Επειδή όμως με τρελαίνει αυτή η ενέργεια σε οποιαδήποτε ουρά, θα είχαμε κακά ξεμπερδέματα αν το έκανε αυτό κάποιος. Ζεσταίνεσαι; Κάνε στην άκρη, βγάλε κράνος, μπουφάν, γάντια και περίμενε.
Πολύ αργό αυτό; Δεν είναι δικό μου πρόβλημα, άλλωστε έχεις ήδη εξοικονομήσει πολύ χρόνο λόγω του ότι προσπερνάς -παράνομα και συχνά επικίνδυνα- τις ουρές των αυτοκινήτων κινούμενος ανάμεσά τους. -
Δυστυχώς στους ίδιους δρόμους κυκλοφορούμε όλοι και συναντάμε κάθε λογής τροχοφόρο ή οδηγό με διαφορες νοοτροπίες ή συνήθειες ή συμπεριφορές.
Μου έχει τύχει μπροστά μου κάποιοι δικυκλιστές να 'σφηνώνουν' την μπροστά ρόδα τους ανάμεσα στα αυτοκίνητα της ουράς, να με εξαγριώνει η κίνηση τους αλλά να σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω τώρα ... να μαλώσω? Να περάσω απο πάνω απο την ρόδα του? Και τι συνέχεια θα έχει αυτό το θέμα. Αναγκαστικά δίνω τόπο στην οργή, κατανοώ τις συνθήκες και τους αφήνω να περάσουν.
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............