-
ειναι ζητημα συνθηκων που υπαρχουν και επιλογων που γινονται με βαση αυτες...θα βγουμε οφτοπικ και δε θα γραψω περισσοτερα...
η αποψη μου ειναι οτι με το βαρος να φτανει ακομα και στα μικρα τα 1300 κιλα, ναι δεν υπαρχει λογος να πας σε ατμοσφαιρα των 110 αλογων οταν ο αλλος σου προσφερει τουρμπο και ρεπριζ πολυ καλυτερες με την ιδια καταναλωση...ειναι ακυρη αγορα!
το ιμπιζα φυσικα θα πουλησει με τα τουρμπακια και οχι ετσι οπως ειναι τωρα...
υγ.γενικα οι συζητησεις για το παρελθον ειναι να χαμε να λεγαμε imho...οπως πχ γιατι δε βγαινει 106ραλυ πια, γιατι η αλφα εχει ξεχασει να βγαζει τα αυτοκινητα του 70 κτλ κτλ...οι καιροι αλλαζουν και καθε 10 χρονια εχουμε εξελιξεις χωρις τις οποιες ενα αμαξι μοιαζει τρομερος αναχρονισμος...
φυσικα σε μερικα χρονια μπορει να σε δινουν κληση για το οτι ειχες τα χερια στο τιμονι...αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα! -
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... ivals.html
-
Το είδα σήμερα στο δρόμο, πολύ όμορφο, η επίρρεια του Luc είναι εμφανής.
-
Η μουρη του είναι πραγματικά εξαιρετική. Το πίσω μέρος, όχι και τόσο, αν και δεν το βρίσκω τόσο χάλια όσο κάποιοι. Πάντως για πρώτη φορά ένα Ibiza είναι τόσο καλό σχεδιαστικά, ευκαιρία να γίνει και κάτι καλό για την μάρκα...
Αν και νομίζω θα μείνω με την ελπίδα να μην ξαναυπάρξει έκδοση Top Gun...Σε λίγο καιρό, με τους TSI στο Ibiza και με ένα facelifted Leon με διαφορετικό ταμπλό, μπορεί να μιλάμε για ανάσταση πραγματική για την Seat.
-
Το διαφορετικό ταμπλό στο f/l Leon είναι ευχή, ή έχεις διαβάσει κάτι γι αυτό;
-
Χμμμ, στην Ισπανία τα 1.2-1.4 είναι ακριβότερα από εδώ !!
-
Και η Fiat τα εχει πιο ακριβα στην Ιταλια απο οτι εδω.Ισως επειδη ξερουν οτι οι ιταλοι αγοραζουν ιταλικα και το ιδιο με τους ισπανους...
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Και η Fiat τα εχει πιο ακριβα στην Ιταλια απο οτι εδω.Ισως επειδη ξερουν οτι οι ιταλοι αγοραζουν ιταλικα και το ιδιο με τους ισπανους...Μπα μη νομίζεις,στην Ισπανία τα seat πουλάνε όσο ή και λιγότερο με τα peugeot και τα ford που φτιάχνονται εκεί.Δεν υπάρχει λόγος να είναι ακριβότερα παρα μονο εαν η αγορά είναι πιο ακριβή.Πάντως εγω που θέλω να 'κλείσω' αυτοκίνητο μέσα στη βδομάδα το ibiza το βλέπω πλέον δύσκολα με αυτούς τους κινητήρες,απορώ γιατί οι εταιρίες δεν κάνουν τα σωστά entry και περιμένουν πάνω απο χρόνο,οπότε και το μοντέλο ψιλομπαγιατεύει.
-
Το Ιμπιζα και ο ανταγωνισμός.
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=70621' target='_blank
Καλύτερο όλων το Polo! Έλεος.
Πώς λέμε ότι 'το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα 11 εναντίον 11 που στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί.'
'Τα συγκριτικά στο autotriti είναι μια δοκιμασία αυτοκινήτων που στο τέλος κερδίζουν πάντα τα γερμανικά και ειδικότερα τα VW.'
Υ.Γ Το grande punto γιατί δεν είναι μέσα; -
Ο χρήστης nikospva έγραψε:
Υ.Γ Το grande punto γιατί δεν είναι μέσα;
Σιγά μην ξαναδώσει η Φίατ αυτοκίνητο στο AMS μετά τα έκτροπα με το Bravo.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Το διαφορετικό ταμπλό στο f/l Leon είναι ευχή, ή έχεις διαβάσει κάτι γι αυτό;Ευχή είναι, δεν έχω ιδέα αν όντως το αλλάξουν, αλλά αν ΔΕΝ το αλλάξουν, θα είναι τεράστιοι μ@λάκες!
-
Η σχεδίαση του εσωτερικού δεν αλλάζει σε f/l και όταν αλλάζει κάτι στο εσωτερικό, αλλάζουν οι ταπετσαρίες και λίγο το φινίρισμα όχι η σχεδίαση.
Πάντως δεν πρέπει να είσαι τόσο επικριτικός για το εσωτερικό του Leon έχω ακούσει και κολακευτικά σχόλια!
Φίλη ρώτησε φίλο μου αν το Leon είναι τόσο ωραίο μέσα όσο είναι απ' έξω και εκείνος απάντησε ότι 'είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχω δει σε αμάξι'....
Δεν κάνω πλάκα και εγώ όταν το άκουσα έμεινα, γιατί έχω υπόψη μου όλη αυτήν την κριτική για το εσωτερικό. Προσωπικά πάντως δε με χαλάει καθόλου ειδικά με τον κόκκινο φωτισμό του το βράδυ μου αρέσει κιόλας. Του Golf για παράδειγμα που έχει πιο καλά πλαστικά το θεωρώ κατώτερο σχεδιαστικά.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Η σχεδίαση του εσωτερικού δεν αλλάζει σε f/l και όταν αλλάζει κάτι στο εσωτερικό, αλλάζουν οι ταπετσαρίες και λίγο το φινίρισμα όχι η σχεδίαση.Πάντως δεν πρέπει να είσαι τόσο επικριτικός για το εσωτερικό του Leon έχω ακούσει και κολακευτικά σχόλια!
Φίλη ρώτησε φίλο μου αν το Leon είναι τόσο ωραίο μέσα όσο είναι απ' έξω και εκείνος απάντησε ότι 'είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχω δει σε αμάξι'....
Δεν κάνω πλάκα και εγώ όταν το άκουσα έμεινα, γιατί έχω υπόψη μου όλη αυτήν την κριτική για το εσωτερικό. Προσωπικά πάντως δε με χαλάει καθόλου ειδικά με τον κόκκινο φωτισμό του το βράδυ μου αρέσει κιόλας. Του Golf για παράδειγμα που έχει πιο καλά πλαστικά το θεωρώ κατώτερο σχεδιαστικά.
Δεν υπάρχει φόρμουλα του τι αλλάζει ή όχι σε ένα facelift. Παράδειγμα στην 147 άλλαξε το ταμπλό, ενώ στην Χsara δεν άλλαξε. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, αλλά δεν τα έχω πρόχειρα.
Το Leon πάσχει στο εσωτερικό τόσο σε σχεδίαση , ειδικά στην κεντρική κονσόλα, όσο και στα υλικά της κονσόλας και των οργάνων. Μια φτηνή αλλαγή, χωρίς ν'αλλάξουν το σχέδιο όλου του ταμπλό, είναι ν'αλλάξουν τα υλικά της κονσόλας και των οργάνων. Αν δεν το κάνουν ούτε αυτό, είναι άξιοι της μοίρας τους.Για τις απόψεις του φίλου και της φίλης σου, ουδέν σχόλιον. Πάντως κι εγώ έχω κακόγουστους φίλους, είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά το συνηθιζεις με τον καιρό!
-
Μια χαρά είναι τα υλικά του Leon. O hf είναι συνηθισμένος σε πολυτέλειες
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μια χαρά είναι τα υλικά του Leon. O hf είναι συνηθισμένος σε πολυτέλειεςMας το παίζει ο γιατρός υπεράνω τώρα...
Τα λες αυτά επειδή ζηλεύεις την ...αλκαντάρα μου! -
Επίτηδες έχει τέτοιο πλαστικό στην κεντρική κονσόλα το Leon όπως αντίστοιχα είχε και το προηγούμενο Ibiza.
Αν δεν υπήρχε και αυτό, δε θα υπήρχε κανένας λόγος να προτιμήσει κανείς Polo/Golf απέναντι στα πιο σπορτίφ Ibiza/Leon.Είναι η ελάχιστη 'θυσία' για να απολαμβάνουμε κατασκευή VW σε μια σχετικά φθηνή μάρκα όπως η SEAT.
-
Έτσι είναι έχεις δίκιο.
-
Μιας τώρα και το topic είναι για το ibiza (μάλλον το ξεχάσαμε, ίσως επειδή το Leon παραμένει το πιο ενδιαφέρον Seat) ξεφυλλίζοντας σήμερα το τρέχον Autobild έπεσα σε μια μέτρηση του βάρους του νέου ibiza.
Εάν θυμάστε υποτίθεται ότι το νέο είναι ελαφρύτερο από το παλιό. Σας υπενθυμίζω ότι έχω εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για το 'μαγικό' τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν όλες οι διαστάσεις, ή ασφάλεια έγινε 5άστερη, αλουμίνιο φυσικά δε χρησιμοποιήθηκε πουθενά και το βάρος ελαττώθηκε!
Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις του Autobild, τις βρήκα στην ελληνική έκδοση αλλά το πιθανότερο είναι να είναι μετάφραση από το γερμανικό, το νέο ibiza 1.4 85ps δεν είναι ελαφρύτερο από το αντίστοιχο παλιό αλλά το αντίθετο.Κρατιέστε καλά;
όχι δεν είναι 5 ούτε 10 κιλά παραπάνω...
όχι δεν είναι 20 ή 30...
μήδε 50 είναι αρκετά...
84 είναι καλά;
Η κοροϊδία των αυτοκινητοβιομηχανιών περνά από την (υποτιθέμενη) χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης στο (υποτιθέμενο) χαμηλότερο βάρος....
Τι θα ακολουθήσει άραγε;
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Επίτηδες έχει τέτοιο πλαστικό στην κεντρική κονσόλα το Leon όπως αντίστοιχα είχε και το προηγούμενο Ibiza.
Αν δεν υπήρχε και αυτό, δε θα υπήρχε κανένας λόγος να προτιμήσει κανείς Polo/Golf απέναντι στα πιο σπορτίφ Ibiza/Leon.Είναι η ελάχιστη 'θυσία' για να απολαμβάνουμε κατασκευή VW σε μια σχετικά φθηνή μάρκα όπως η SEAT.
Υπάρχει ένας ακόμη λόγος να προτιμήσει κάποιος VW, αν και για κάποιους άνευ ουσίας: η εικόνα της φίρμας.
-
Xωρίς τέτοιες λεπτομέρειες να 'υπενθυμίζουν' την κατηγοριοποίηση των εταιρειών του ομίλου, και η εικόνα για την κάθε φίρμα σύντομα θα άλλαζε.
Seat Ibiza 2008