-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Για τριγμούς που προέρχονται από πίσω (εκεί που θα ήταν η πίσω πόρτα, αν ήταν πεντάπορτο) τι έχετε να πείτε; Αν και νομίζω πως έχουν ξανααναφερθεί σε αυτό το topic.Μου το διόρθωσε ο 'Παρασκευαίδης' ,είναι απ'την πίσω ανάρτηση κάτι και έκοβα το κεφάλι μου πως προερχόταν απ'την κεντρική κολώνα ή κάπου απ'τα πίσω ηχεία!
**droemmen **για πες περισσότερα για τον Τόλια και το ταμπλό.
Κουδούνιζε πολύ και τους είπες να το ξηλώσουν? -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Μου το διόρθωσε ο 'Παρασκευαίδης' ,είναι απ'την πίσω ανάρτηση κάτι και έκοβα το κεφάλι μου πως προερχόταν απ'την κεντρική κολώνα ή κάπου απ'τα πίσω ηχεία!
Και εγώ την ίδια αίσθηση έχω!Καλά, τι διόρθωσε στην ανάρτηση;
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Καλά, τι διόρθωσε στην ανάρτηση;Έλα ντε απ'ότι κατάλαβα δεν πρέπει να τον ταλαιπώρησε αρκετά.Να υποθέσω πως κάτι έσφιξε?
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
**droemmen **για πες περισσότερα για τον Τόλια και το ταμπλό.
Κουδούνιζε πολύ και τους είπες να το ξηλώσουν?Το αυτοκίνητο έχει ένα τριγμό στο ταμπλό από την πλευρά του οδηγού όσες φορές το είχα πάει για σερβις και το ανέφερα απλά του έβαζαν σπρευ σιλικόνης πράγμα που δεν έλυνε το πρόβλημα...
Αυτή τη φορά πέρασα από εκεί τους είπα ότι το αυτοκίνητο είναι στην εγγύηση οτι τρίζει καιρό κλπ κλπ και συμφώνησαν να το πάω να το ανοιξουν και να περάσουν πρόσθετη μόνωση πράγμα που λύνει το πρόβλημα μια και καλή. Τουλάχιστον το πρόβλημα λύθηκε για τους γνωστούς που το έκαναν... Ελπίζω και για 'μένα -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Αυτή τη φορά πέρασα από εκεί τους είπα ότι το αυτοκίνητο είναι στην εγγύηση οτι τρίζει καιρό κλπ κλπ και συμφώνησαν να το πάω να το ανοιξουν και να περάσουν πρόσθετη μόνωση πράγμα που λύνει το πρόβλημα μια και καλή.Φίλε alfa147 την 147 μου την πήρα Ιανουάριο του 2001
Κάπου έχασα το μέτρημα. Πως γίνεται να είναι ακόμα μέσα στην εγγύηση;
Πάντως εγώ δεν αντιμετωπίζω σοβαρούς τριγμούς από το ταμπλό. Όποτε θυμάται κάνει κάτι θορύβους από πίσω, παρόμοιους με αυτούς που αναφέρθηκαν πριν λίγο, αλλά όπως είπα το κάνει όποτε θέλει. Είπαμε, αμάξι με χαρακτήρα. -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Κάπου έχασα το μέτρημα. Πως γίνεται να είναι ακόμα μέσα στην εγγύηση;Έκανα επέκταση της εγγύησης για 1 χρόνο ακόμα γιατί κάτι άκουγα για μηχανικά κλπ που 'βγαίνουν' μετά τα δυο χρόνια....
Μούφες και τσάμπα τα παραπάνω λεφτά εκτός από το τρίξιμο στο ταμπλό η Alfa μου δεν έίχε άλλο πρόβλημα (χτυπάω ξύλο ).....Anyway αυτά παθαίνεις όταν ακούς 'άσχετους'
-
Έκανα επέκταση της εγγύησης για 1 χρόνο ακόμα γιατί κάτι άκουγα για μηχανικά κλπ που 'βγαίνουν' μετά τα δυο χρόνια....
Αυτό πρώτη φορά το άκουω
Πως το έκανες δηλαδή??????????? -
Ο χρήστης alfa147 έγραψε:
Αυτό πρώτη φορά το άκουω
Πως το έκανες δηλαδή???????????Όταν πήρα το αυτοκίνητο μου έδωσαν εκτός από το manual, το χαρτί της εγγύησης, ένα έντυπο για την Alfa Romeo Assistance και τέλος ένα έντυπο που έλεγε ότι αν θέλεις με κάποια πρόσθετα χρήματα (αρκετά λογικά) μπορείς να κάνεις επέκταση της εγγύησης για ένα, δύο ή και τρία χρόνια ακόμα (ανάλογα με τα χρήματα που πληρώνεις) πχ σύνολο εγγύησης 5 χρόνια (!)
Καλά μόνο σε μένα το έδωσαν ?
(Το αυτοκίνητο το είχα πάρει από τον Τόλια)
-
Ο χρήστης alfa147 έγραψε:
Έκανα επέκταση της εγγύησης για 1 χρόνο ακόμα γιατί κάτι άκουγα για μηχανικά κλπ που 'βγαίνουν' μετά τα δυο χρόνια....
Αυτό πρώτη φορά το άκουω
Πως το έκανες δηλαδή???????????Μου το είχαν προτείνει και εμένα, δεν θυμάμαι με τι κόστος ανά χρόνο, παντώς είπαν ότι μπορείς να κάνεις extention της εγγύησης όποιαδήποτε στιγμή πριν από το τέλος της...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μούφες και τσάμπα τα παραπάνω λεφτά εκτός από το τρίξιμο στο ταμπλό η Alfa μου δεν έίχε άλλο πρόβλημα (χτυπάω ξύλο ).....Anyway αυτά παθαίνεις όταν ακούς 'άσχετους'
Αυτό το πρόσφερε και η FIAT. Τώρα βέβαια έχει 5 χρόνια εγγύηση οπότε δεν χρειάζεται...
-
Παιδιά αν είναι εύκολο αναφέρετε το κόστος της επέκτασης της εγγύησης, γιατί πιστεύω ότι ενδιαφέρει αρκετούς από εμάς. Τhanks!
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Παιδιά αν είναι εύκολο αναφέρετε το κόστος της επέκτασης της εγγύησης, γιατί πιστεύω ότι ενδιαφέρει αρκετούς από εμάς. Τhanks!400 eyro ο πρώτος χρόνος επέκτασης της εγγύησης
700 ευρό για τον δεύτερο
900 ευρό για τον τρίτο
και καλύπτει μηχανικά-ηλεκτρικά
τουλάχιστον έτσι μου είπαν για το lancia y που ρώτησα δεν ξέρω εάν αλλάζει για alfa romeo. -
Ωχ πόνεσα!
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Ωχ πόνεσα!τουλάχιστον στην fiat στα ζητάνε εκ των υστέρων εάν θέλεις επέκταση.
Σε κάτι γιαπωνέζικα τα πληρώνεις επάνω στην τιμή του αυτοκινήτου για να έχεις 6 ή 7 χρόνια εγγύηση -
Το κόστος είναι γύρω στα 400-500Ε όπως πολύ σωστά είπε και ο ALFA156. Πληροφοριακά η επέκταση αυτή της εγγύησης έχει να κάνει με ασφαλιστική ετιαρία η οποία ας πούμε στη Θεσ/νίκη εδρεύει στο Φοίνικα και όχι με την Alfa Romeo καθ'αυτή. Ουσιαστικά δηλαδή είναι σαν να ασφαλίζεσαι έναντι κάποιας βλάβης σε μια ασφαλιστική εταιρία. So simple.
-
Πολύ σωστά και όπως προαναφέρθηκε καλύπτονται όλες οι βλάβες μηχανικές ή ηλεκτρικές....
Απ'ότι ξέρω πάντως (από μηχανικούς, βελτιωτές κλπ) τα αυτοκίνητα μας τώρα πια -post 156-, δύσκολα βγάζουν πρόβλημα έστω και στα 5 χρόνια...
(Ας χτυπήσω πάλι ξύλο ) -
Ο χρήστης ALFA156 έγραψε:
400 eyro ο πρώτος χρόνος επέκτασης της εγγύησης
700 ευρό για τον δεύτερο
900 ευρό για τον τρίτο
και καλύπτει μηχανικά-ηλεκτρικάΤο κόστος είναι περίπου εκεί, αλλά τα χρήματα είναι σαν σύνολο, δηλαδή πχ 900 Ευρώ και για τα τρία χρόνια...
-
Αγαπητοί Alfisti συνφορουμίστες, έχετε φτιάξει μια καταπληκτική παρέα εδώ . Ελπίζω να θέλετε κι έναν πανευτυχή κάτοχο (από τον περασμένο Ιούλιο) μιας ασημί 156 1.6 T.S (ανήσυχος οικογενειάρχης που λένε και τα περιοδικά ). Μ' αυτό το αμάξι χαμογελάς μόνο πού το βλέπεις, πόσο μάλλον όταν το οδηγάς. Τι σας λέω τώρα, τα ξέρετε καλά ολα αυτά...
Θα ήθελα να κάνω και μια ερώτηση για κάτι που παρατήρησα τελευταία:
Τον τελευταίο 1-1,5 μήνα και όταν το αυτοκίνητο είναι 'κρύο' (έχει να χρησιμοποιηθεί αρκετές ώρες), ακούγονται θόρυβοι (σαν χτυπήματα) από την μπροστινή ανάρτηση στις ανωμαλίες του δρόμου. Οι θόρυβοι αυτοί βαθμιαία μειώνονται όσο περνάει η ώρα και εξαφανίζονται πρακτικά μετά από μισή ώρα περίπου. Είναι φυσιολογικό αυτό;(δεν υπήρχε όμως από την αρχή). Σε κάποια sites του εξωτερικού διάβασα για ανάγκη λίπανσης ή και αντικατάστασης (!) κάποιων συνδέσμων στην ανάρτηση. (υποψιν: φοράει την εργοστασιακή σπορ ανάρτηση και λάστιχα 205/60/15)
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις. Θα τα λέμε συχνά... -
Δεν ξέρω αν διαβάσατε τη σύγκριση του νέου Golf με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας (συμπεριλαμβανομένης και της 147) στο ams;
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Δεν ξέρω αν διαβάσατε τη σύγκριση του νέου Golf με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας (συμπεριλαμβανομένης και της 147) στο ams;Για πες, για πες....
Alfa 147 forum