-
X8es to brady egine mia sizitisi meta3y tessarwn atomwn gia to kata poso einai 'swsta' ta metra pou exei labei to kratos oson afora thn katapolemisi tou fainomenou mou diakatexei ton Ellhna, 'pinw kai odhgw'!
Kyriws asxoli8ikame me thn posotita pou epitrepetai synfwna me ton nomo na exei piei kapoios kai na exei to dikaiwma na odhgei.
Oi gnwmes htan tesseris kai mporw na pw oti epiasan ola ta akra!8a h8ela me thn morfh dhmopsifismatos na apanthsete kai eseis... Fysika opoios 8ewrei oti exei na pros8esei kai kati parapano 8a h8ela na ekfrasei thn apopsi tou! Euxaristw...
ps: Parakalw prin apanthsete skefteite genikotera ean pragmatika einai metro prolypseis atyxhmatwn to alkotest kai an telika apodidei...
-
X8es to brady egine mia sizitisi meta3y tessarwn atomwn gia to kata poso einai 'swsta' ta metra pou exei labei to kratos oson afora thn katapolemisi tou fainomenou mou diakatexei ton Ellhna, 'pinw kai odhgw'!
Kyriws asxoli8ikame me thn posotita pou epitrepetai synfwna me ton nomo na exei piei kapoios kai na exei to dikaiwma na odhgei.
Oi gnwmes htan tesseris kai mporw na pw oti epiasan ola ta akra!8a h8ela me thn morfh dhmopsifismatos na apanthsete kai eseis... Fysika opoios 8ewrei oti exei na pros8esei kai kati parapano 8a h8ela na ekfrasei thn apopsi tou! Euxaristw...
ps: Parakalw prin apanthsete skefteite genikotera ean pragmatika einai metro prolypseis atyxhmatwn to alkotest kai an telika apodidei...
-
-
Κάθε ουσία που μεταβάλει προς το χειρότερο την κρίση μας και τα αντανακλαστικά μας πρέπει να μην έχει όριο στην κατανάλωση όσων αφορά την οδήγηση. Ποιος μπορεί να αποφασίσει ποια μείωση είναι επιτρεπτή και ποια όχι για την ασφάλεια την δικοί μας και των υπόλοιπων που κινούνται μαζί με εμάς στο δρόμο;
Όταν κινούμαστε πιωμένοι ξέροντας ότι δεν έχουμε τις ίδιες δυνατότητες αντίδρασης στο αναπάντεχο δεν είμαστε ουσιαστικά κατ’ επιλογή μας επικίνδυνοι;
Το ότι το αλκοόλ είναι νόμιμη ουσία δεν δικαιολογεί την οδήγηση υπό την επήρεια του.
Όσο για τα αλκοτέστ καλό μέτρο αν εφαρμόζεται σωστά και σε σημεία που αποδεδειγμένα κινούνται πολλοί παραβάτες (κοντά σε κέντρα διασκέδασης, Bar κλπ). -
εγώ διαχωρίζω το έχω πιεί αλκοόλ και το είμαι πιωμένος.
Όταν πίνω, θα είναι συνήθως αρκετά έως πολύ. Η πείρα μου πλέον μου έχει αποδείξει την σπουδαιότητα της φυσικής κατάστασης και διάθεσης στο ποτό. Δεν δικαιούμαι να ισχυριστώ πως δεν έχω οδηγήσει σε επικίνδυνη για τους γύρω μου κατάσταση αλλά στις ελάχιστες αυτές φορές είχα επίγνωση της κατάστασής μου και έκανα ότι μπορούσα ώστε να είμαι σωστός [και τα έχω καταφέρει μια χαρά είναι η αλήθεια]. Επίσης μάλλον έχω μετανιώσει και πλέον ρυθμίζω το πόσο θα πιώ αν και είναι αδύνατον να κρατηθώ πάντα στα όρια που θα με ήθελε η πολιτεία, χωρίς να ξεπερνάω όμως τα δικά μου όρια, που πιστεύω είναι το πιο σημαντικό.
Μου έχει συμβεί αρκετές φορές να πιώ κουρασμένος μόλις 1 ποτήρι νερωμένο ουίσκι και να μην μπορώ να κρατήσω τα μάτια μου ανοικτά στο δρόμο. Μου έχει τύχει επίσης να έχω πιεί 4 ποτήρια ουίσκι και περισσότερα σφηνάκια διαφόρων ειδών και στις 7 το πρωϊ να βγώ καθαρός στο αλκοτέστ, να αισθάνομαι όντως καθαρός και να έχω απόλυτα συγκεντρωμένη οδήγηση. Το τελευταίο το έχω επιβεβαιώσει σε αρκετές παραλλαγές και προσωπικά ισχύει σχεδόν πάντα το καλοκαίρι.
Ψήφισα την 3η επιλογή, αλλά τα όρια είναι πιστεύω [και βλέπω, τουλάχιστο σε εμένα] αρκετά σχετικά. Παρ' όλα αυτά συμφωνώ με τους ελγχους, έχουμε ακούσει ή δει όλοι ιστορίες και καφρίλας στο δρόμο που καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Είναι απαράδεκτο ιδαίτερα οι οικογενειάρχες να είναι ελαστικοί με τους εαυτούς τους στο ποτό και να γυρίζουν σπίτι από γλέντια φιδάκι με παιδιά στο αυτοκίνητο.
Στην Κρήτη από όπου κατάγομαι, έχω δει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα. Διανοείται κανείς άνθρωπο με 4+ κιλά κρασί στο στομάχι του να οδηγεί σπίτι;; Ξέρω ανθρώπους που κάνουν ακριβώς αυτό 20 φορές το χρόνο χωρίς να τους έχουν κάνει σχεδόν ποτέ αλκoτέστ. Τροχαίες όπως αυτή του Ρεθύμνου είναι απαράδεκτες και συνυπεύθυνες για ότι συμβαίνει. Το αλκοόλ είναι μάστιγα στην επαρχία και φέτος στο νομό Ρεθύμνης είχαμε τον Ιούλιο κάπου 20 θανάτους από τροχαία που σχετίζονταν με αλκοόλ. Πραγματικά άλλο να διατηρείς το χαρακτήρα της περιοχής όντας ελαστικός και άλλο να επιτρέπεις σε αυτόχειρες να οργώνουν στον χωρίς ελέγχους δρόμο.
για να δούμε τι έχουν να πούν κι άλλοι φίλοι.
-
0
2 φορές μου έχουν κάνει και τις δύο 0. Απλώς δεν πίνω όταν βγαίνω έξω. Μπορώ να διασκεδάσω και χωρίς.
Τη δεύτερη φορά που μου έκαναν αλκοτέστ ήταν 5 το πρωί παραμονή πρωτοχρονιάς.
-Έχετε πιεί τίποτα;
-Απολύτως
-Ναι καλά, για βγείτε να σας ελέγχξουμε
Βγαίνω, φυσάω, 0.00
(μάλλον λάθος θα έκανε το μηχάνημα)
-Μπορείτε να ξαναφυσήξετε;
-Φυσικά,
Δεύτερη φορά, 0.00
-Μπράβο σας νεαρέ μου, είστε ο πρώτος από τις 2:00 που είμαστε εδώ
-Φαντάζομαι τι έχουν δει τα μάτια σας...
Αφήστε το καλύτερα! Καλή Χρονιά!
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
..... τα όρια είναι πιστεύω [και βλέπω, τουλάχιστο σε εμένα] αρκετά σχετικά....Τα όρια των ανθρώπων όντως είναι σχετικά. Οι άντρες αντέχουν περισσότερο. Οι χαρούμενοι το ίδιο. Οι παχύσαρκοι αργούν να καταλάβουν γιατί πάει στο λίπος και φεύγει αργά αργά κοκ. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική ευαισθησία στο αλκοόλ η οποία εξαρτάται από πολλά μη ελεγχόμενα πράγματα.
Τα όρια των νόμων όμως είναι για όλους και υποτίθεται προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους οπότε είναι καλύτερο κάτι χαμηλότερο ώστε να καλύπτουν ακόμα και τους πιο ευαίσθητους! Ιδανικά θα είχαμε διάφορα όρια για τον καθένα αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό....
Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και ένα ποτηράκι επηρεάζει αρνητικά τη δυνατότητα συγκέντρωσης, την κρίση, τα αντανακλαστικά κλπ. Ελάχιστα ίσως αλλά την επηρεάζει. Παρόλα αυτά θεωρώ αποδεκτό για κοινωνικούς λόγους την κατανάλωση μέχρι ενός ποτού. Ως εκ τούτου είμαι υπέρ της άποψης ενός χαμηλού αλλά όχι μηδενικού ορίου. -
Κοινωνικοί Λόγοι που αφήνουν περιθώρια χαλαρότητας έτσι ώστε να κυκλοφορούν οδηγοί με μειωμένα αντανακλαστικά στους δρόμους κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες επιβαρημένοι με κούραση από το ξενύχτη δεν μπορώ να αποδεχτώ. Το ότι έχει επικρατήσει μέσω της καθημερινής προβολής και διαφήμισης ότι όλες οι κοινωνικές μας εκδηλώσεις πρέπει να συνοδεύονται από κατανάλωση οινοπνεύματος δεν δικαιολογεί μια τέτοια στάση. Υπάρχουν τρόποι να προλάβουμε τα χειρότερα, όπως να μην ποιεί κάποιος από την παρέα και αυτός να οδηγήσει στην επιστροφή ή να μην πάρουμε το αυτοκίνητο μας αν δεν γίνεται το πρώτο.
Τώρα το πόσο είμαστε σε θέση κάθε φορά να αξιολογούμε αν μας έχει επηρεάσει το ποτό που καταναλώσαμε είναι μια άλλη ιστορία και δεν ξέρω πόσοι μπορούν πραγματικά να το κάνουν. Ίσως να είναι ποιο ύπουλο το ένα ποτηράκι γιατί νομίζουμε ότι είμαστε εντάξει και δεν εντείνουμε την προσοχή μας.
Μην ξεχνάμε ότι η ζωή είναι ανεκτίμητη. -
Σήμερα έμαθα μια ιστορία με Αλκοτέστ και εχει πραγματικά πλάκα!
Κάπου κοντά στη Φιλλιπιάδα τις πρώτες πρωινές ώρες σε τακτικό μπλόκο με αλκοτέστ σταματούν οδηγό που παει τη μάνα του στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων για εξετάσεις. Τέλοςπάντων του κάνουν αλκοτέστ και γράφει 0.9! Ρε που ήσουν ρε τι ήπιες-τίποτε ρε παιδιά σπίτι ήμουν και σηκώθηκα να πάω τη μάνα μου στο νοσοκομείο. Με τα πολλά κανουν και στη γιαγιά αλκοτέστ, πάλι γράφει. Ε τα όργανα είδαν και απόειδαν και αφησαν τους ανθρώπους να φύγουν. Πανε στο διοικητή και του λένε το περιστατικό, δοκιμάζουν το μηχάνημα(που ηταν και καινούριο) μεταξύ τους και λειτουργεί κανονικά.
Τελικά μετά απο μέρες ανακαλύπτουν οτι οι ανθρώποι έπιναν το πρωί πόντσι(τσίπουρο βρασμένο με ζάχαρη) για να καταπολεμήσουν το κρύο.
Ε αυτούς τώρα θα τους γράφουν; -
Γνώμη μου είναι αν κάποιος οδηγεί,να μην πίνει καθόλου.Όσο και να το 'αντέχει', το μόνο που να επιτρέπεται στη θέση του οδηγού να είναι ο ύπνος. Οι καταστάσεις που μπορεί να μπλεχτεί κάποιος στο δρόμο είναι χιλιάδες,καθεμιά ζητάει διαφορετικό βαθμό ετοιμότητας. Σύμφωνοι,να τσουλήσεις σε ένα στενάκι με 10 χ.α.ω. δεν απαιτεί τόσο μεγάλη πνευματική διαύγεια,αλλά μόνο το γεγονός ότι ο κόσμος συνήθως πίνει το βράδυ (όπου η περιορισμένη ορατότητα απαιτεί πολύ υψηλότερο βαθμό προσοχής,ακόμα και από στην απόλυτα νηφάλια κατάσταση) είναι αρκετό για να είναι αρκετά καταστροφική οποιαδήποτε ποσότητα στο αλκοόλ.
-
Ψήφισα τη δεύτερη επιλογή, γιατί όσο να 'ναι, στην Ελλάδα είμαστε και αν ο νόμος σου λέει μέχρι ένα ποτό-εσύ θα σταματήσεις στο δεύτερο. Εδώ που τα λέμε είναι αδύνατο να βγεις σάββατο βράδυ και να πεις μόνο ένα ποτό. Με δύο ποτά σε μια έξοδο των 5-6 ωρών, πιστεύω είσαι στο όριο της δεύτερης επιλογής. Όσον αφορά την πνευματική διάυγεια νομίζω ότι είσαι μια χαρά να οδηγήσεις υπό τέτοιες συνθήκες. Βέβαια αναλόγως και του τι καταναλώνει κανείς συνήθως...Τώρα η άποψη του 'έχω πιεί όλο το Βόσπορο' και πάω με 5 χλμ/ώ και δεξιά σπίτι, είναι τελείως λαθεμένη, μιας και έχω δει ατυχήματα να γίνονται υπό τέτοιες συνθήκες άπειρες φορές. Άσε που μέχρι να φτάσεις σπίτι σου θα σε έχει πάρει ο ύπνος στο τιμόνι.
-
κ λιγο χιουμορ: εγω παλι οταν ειπια κ οδηγησα για πρωτη φορα ειδα κατι σαν το gif στην υπογραφη μου...
[σοβαρα: ποτε δεν εχω πιει κ οδηγησει μαζι(απο το πασχα εχω διπλωμα). ε3αλλου μπορω να πινω οσο ειμαι αγγλια(κ χωρις αυτοκινητο) κ να ευχαριστιεμαι το αυτοκινητο στην ελλαδα(χωρις να πινω αυτη τη φορα)]
την ψηφο παντως την καταχωρησα..
-
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
Σήμερα έμαθα μια ιστορία με Αλκοτέστ και εχει πραγματικά πλάκα!
Κάπου κοντά στη Φιλλιπιάδα τις πρώτες πρωινές ώρες σε τακτικό μπλόκο με αλκοτέστ σταματούν οδηγό που παει τη μάνα του στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων για εξετάσεις. Τέλοςπάντων του κάνουν αλκοτέστ και γράφει 0.9! Ρε που ήσουν ρε τι ήπιες-τίποτε ρε παιδιά σπίτι ήμουν και σηκώθηκα να πάω τη μάνα μου στο νοσοκομείο. Με τα πολλά κανουν και στη γιαγιά αλκοτέστ, πάλι γράφει. Ε τα όργανα είδαν και απόειδαν και αφησαν τους ανθρώπους να φύγουν. Πανε στο διοικητή και του λένε το περιστατικό, δοκιμάζουν το μηχάνημα(που ηταν και καινούριο) μεταξύ τους και λειτουργεί κανονικά.
Τελικά μετά απο μέρες ανακαλύπτουν οτι οι ανθρώποι έπιναν το πρωί πόντσι(τσίπουρο βρασμένο με ζάχαρη) για να καταπολεμήσουν το κρύο.
Ε αυτούς τώρα θα τους γράφουν;ΝΑΙ!!!!!!!!
Εννοείται ότι θα τους γράφουν...
Δηλαδή εάν εγώ εργάζομαι σαν 'δοκιμαστής κρασιών' (άσχετα με το ότι αυτοί οι επαγγελματίες ποτέ δεν καταπίνουν τα κρασιά που δοκιμάζουν) και οδηγώ έχοντας κατεβάσει μισή νταμιτζάνα, είμαι ασφαλής για τους γύρω μου;;;Προσωπικά είμαι υπέρ του μηδενικού ορίου. Και των αυστηρότατων αλκοτέστ. Αν δείτε το αλκοόλ είναι η Νο 1 αιτία τροχαίων... Εάν δεν πίναμε, θα είχαμε 25% λιγότερα τροχαία...
Και αν θέλετε και την προσωπική μου στάση, θα σας πω ότι γενικότερα πίνω ελάχιστα (το πιο πολύ που έχω πιει είναι 7 ποτηράκια ρετσίνα, ένα βράδυ που γυρίσαμε με το πρώτο πρωινό λεωφορείο...) και όταν βγαίνω και θέλω να πιω, πάντα φροντίζω να πιω ένα ποτηράκι γρήγορα και σίγουρα 2 ώρες πριν πιάσω το τιμόνι στα χέρια μου.
Ακόμα κι αν κανείς αισθάνεται νηφάλιος, αυτό δεν σημαίνει ότι τα αντανακλαστικά του είναι κανονικά. Απλά έχει μάθει να ελέγχει τις επιδράσεις του αλκοόλ στον οργανισμό του. (αυτό το λένε γιατροί, δεν είναι δικό μου συμπέρασμα). Και όσο για το πάω αργά, ή προσέχω περισσότερο, γνωρίζετε πιστεύω ότι ένα αυτοκίνητο με 50 χαω διασχίζει 18 μέτρα/δευτερόλεπτο. Και με 1-2 ποτηράκια κρασί (που είναι κάτω από το όριο) τα αντανακλαστικά μειώνονται κατά μέσο όρο κατά 1 δευτερόλεπτο... Εάν χτυπήσω κάποιον, τι θα του πω; Ότι ήμουν εντός ορίου;;;
Συγνώμη για το ύφος, αλλά επειδή έχω χάσει γνωστούς από τέτοιες μαλ@#%$ (ποτό+οδήγηση) είμαι στο θέμα αυτό απόλυτος. Και βλέπω τι γίνεται ιδίως σε χωριά και μικρές πόλεις...
Όσο για τα αλκοτέστ και το πως γίνονται τώρα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία...(πικρή και αυτή)
-
Προσωπικά ψήφισα τη δεύτερη επιλογή αλλά και η τρίτη επιλογή πιστεύω είναι μέσα σε λογικά πλαίσια.
Το 'απόλυτο' μηδέν αλλά και το καθόλου όρια δεν με βρίσκουν σύμφωνο απλά και μόνο επειδή είναι ακραίες επιλογές για νόμους.
Σε προσωπικό επίπεδο συνήθως εφαρμόζω το μηδέν εάν πρόκειται να οδηγήσω (πάντα οδηγώ εγώ) και μπορώ να πω ότι, χωρίς να το έχω κάνω εσκεμμένα, κάποιοι φίλοι/ες μου (μετά από πολλές εξόδους) άρχισαν να το συμμερίζονται και να το εφαρμόζουν και εκείνοι.
Εκτός αυτού είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζομαι 'αλκοόλ' για να κάνω 'κέφι' όπως ακούω από άλλους φίλους/ες της παρέας μου.
Και κάτι που μου έτυχε ένα βράδυ που είχαμε βγει...πήγαμε με την κοπελιά μου με το αυτοκίνητο ενός φίλου μας, κάτσαμε στην ταβέρνα, φάγαμε ήπιαμε (προσωπικά δύο ποτηράκια κρασί σε διάστημα 3 ωρών) και στον γυρισμό ο φίλος μου είχε πιει 'κάτι' παραπάνω με αποτέλεσμα η οδήγησή του να είναι καθαρά επιθετική έως και επικίνδυνη, ενώ πριν ήταν πολύ καλή...Από εκείνη το βράδυ όπου πάω...ΠΑΝΤΑ πάω με το δικό μου αυτοκίνητο και ας είμαι και μόνος μου μέσα.
-
Xairomai pou toulaxiston to forum fainete na apartizete apo an8rwpous pou mporoun na katalaboun ti einai pros wfelos tous kai ti oxi...
Ta apotelesmata tou poll mexri stigmh einai 8etika pisteuw! Alla ap'thn allh skeftomai oti zitisa thn gnwmh an8rwpwn pou agapoun to autokinito opws epishs h odhghsh gia autous den einai mia pra3h routinas pou exei ws skopo ths mono thn metakinhsh ap'to A sto B shmeio... Poly pi8anon an ekana to ido poll se ena site diaforwn 8ematwn to apotelesma na htan safws xeirotero!
O logos tou poll htan o e3hs: Prospa8ousa na peisw ena filo mou oti to na pineis kai meta na pianeis to timoni einai eglhmatiko! To kanei 2 me 3 fores thn ebdomada blepete...Ap'thn allh se olous tous allous tomeis einai apolyta syniditopoihmenos odhgos, xwris na yperbainei oria taxythtas ktl!
8a prospa8hsw na xrhsimopoihsw kai ta dika sas epixeirimata ka8ws epishs kai ta apotelesmata tou poll, mhpws kai ton metapeisw...Egw proswpika psifisa thn deiteri kata seira epilogh (0.25) oxi epeidh me endiaferei proswpika wan 8a piw, alla giati pisteuw oti to 0 einai antidimokratiko ap'thn stigmh malista pou to alkool pwleitai eleu8era se polla shmeia kai polles fores einai kommati ths ka8hmerinotitas.
Otan den odhgw mporw na pw oti pinw arketa, eidika tsipouro kai krasi... me tous analogous mezedes fysika! Se auth thn periptwsh omws 8a prepei na yparxei kapoios allos nhmfalios na me epistrepsei spiti...
Ap'thn allh otan eimai egw o swfer ton allwn, den prokeitai na 3eperasw pote to ena poto h' ta dyo potirakia krasi kai auta fysika se mia logiki xroniki periodo (px 2 wres+)
Sas euxaristw osous psifisate kai elpizw na ypar3oun kai alloi pshfoi. Ka8ws epishs kai akoma perissoteres gnwmes...
-
Να πω κάτι που δεν το έχει θίξει κανένας.
Το πρόβλημα με το ποτό δεν είναι όταν γίνουμε σταφίδα. Τότε θα μπούμε στο αμάξι και θα πηγαίνουμε τόσο σιγά που σχεδόν αποκλείεται να προκαλέσουμε ατύχημα. Ακόμα και αν προκαλέσουμε θα είναι μικρό με υλικές ζημιές μόνο.
Εκτός φυσικά και αν είμαστε τόσο χάλια που αδυνατούμε να οδηγήσουμε ίσια στο δρόμο και δεν βλέπουμε μπροστά μας, αγνοώντας STOP και κόκκινα φανάρια...
Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν είμαστε ανεβασμένοι από το ποτό, νομίζουμε πώς είμαστε ακμαίοι μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και πηγαίνουμε 'κομμάτια' ενώ παράλληλα έχουμε μειωμένα αντανακλαστικά και όταν χρειαστεί να αντιδράσουμε, αντιδρούμε με καθυστέρηση....
Επίσης στη δεύτερη περίπτωση είναι αυξημένες οι πιθανότητες το αλκοτέστ να δείξει ότι είμαστε καθαροί. Αυτό το τελευταίο το λέω από προσωπική εμπειρία... -
δεν ξέρω για το τελευταίο που αναφέρεις. Εάν συμβαίνει ίσως να οφείλεται στο ότι νοιώθεις ευδαιμονία που σε αποτρέπει από το να ανιληφθείς την κούραση του σώματός σου; γιατί το να έχει άμεση σχέση αυτό με το αλκοόλ, με 0 μέτρηση είναι λίγο απίθανο, μάλλον προς ψυχολογία που δημιούργησε το αλκοόλ και έμεινε ως διάθεση μου ακούγεται.
Προσωπικά δοκιμάζω τα αντανακλαστικά μου όταν πιάνω το τιμόνι όταν είμαι κουρασμένος ή έχω πιεί λίγο, με πιο δυνατά φρεναρίσματα και βλέποντας κατά πόσων αισθάνομαι το δρόμο. Μου επιτρέπει να βρίσκω την ταχύτητα που μπορώ να οδηγήσω στη δεδομένη κατάσταση.
γενικά θεωρώ την κούραση/υπνηλία πολύ πιο επικίνδυνη από το λίγο ποτό γιατί συχνά την δικαιολογούμε στον εαυτό μας.
-
Και εγω ειμαι υπερ της πολιτικης του 'δεν πινω οταν οδηγω'... και μονο προσφατα για πρωτη φορα ηπια 3 ποτηρακια κρασι ενω ειχα και να οδηγησω. Η αληθεια ειναι πως δεν μου αρεσε η ιδεα... ετσι εκανα βολτα ποδαρατη για καμια 1,5-2 ωρες να με χτυπησει λιγακι φρεσκος αερας (οχι πως ημουν κομματια... ) και στην επιστροφη δεξια και με εγκρατεια στο γκαζι.
Επισης ενας ακομα λογος για να μην πιεις αμα ειναι να οδηγησεις ειναι πως συμφωνα και με τον νομο, εαν εμπλακεις σε ατυχημα στο οποιο δεν φταις, αν σε βρουν αλκοολατο... θα την φας. Αδικο κατα την γνωμη μου, but it's the law!
Εαν μπορει καποιος να ενημερωσει παντως... ποιο ειναι το οριο το οποιο εχει η τροχαια, και αυτο σε ποσες μπυρες-κρασι-ουισκια πχ μεταφραζετε...?
-
είμαι μεγάλος οπαδός του ουίσκι και μετά λύπης μου σε πληροφορώ πως εάν δεν έχεις φάει πριν ή δεν είσαι σε πολύ καλή κατάσταση, για ελέγχους σε διαστήματα μικρότερα των 2 ωρών από την κατανάλωση τα όρια νομιμότητας δεν μετρώνται καν σε ποτήρια του.
τώρα για τα άλλα οινοπνευματώδη, χρειαζόμαστε ένα φρεσκάρισμα από κάποιον που θυμάται.
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
είμαι μεγάλος οπαδός του ουίσκι και μετά λύπης μου σε πληροφορώ πως εάν δεν έχεις φάει πριν ή δεν είσαι σε πολύ καλή κατάσταση, για ελέγχους σε διαστήματα μικρότερα των 2 ωρών από την κατανάλωση τα όρια νομιμότητας δεν μετρώνται καν σε ποτήρια του.τώρα για τα άλλα οινοπνευματώδη, χρειαζόμαστε ένα φρεσκάρισμα από κάποιον που θυμάται.
Δεν είναι ξεκάθαρο. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός (σε ποσότητα και ίσως ποιότητα ενζύμων, κούραση, βάρος, ποσότητα λίπους και μυών και πολλά άλλα). Επίσης έχει σημασία αν έχουμε φάει (και τι και πότε σε σχέση με το αλκοόλ, πριν ή μετά...) αν έχουμε πιεί πολύ νερό, πόση ώρα έχει περάσει και τι φυσική άσκηση έχουμε κάνει στο μεταξύ. Κάποιος που ήπιε αρκετά αλλά μετά χόρεψε μπορεί να το έχει κάψει ενώ άλλος που ήπιε λιγότερο αλλά καθότανε όχι....κοκ
Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα με 1 μονάδα αλκοόλ (1 μικρή μπύρα, 1 ποτηράκι κρασί) αλλά από 2 μονάδες (ουίσκι κλπ) και πάνω είναι πιθανόν να έχουν.Αυτό που είπε κάποιος δοκιμάζω τα αντανακλαστικά μου κλπ είναι άσχετο (ήθελα να πω π@π@ριά αλλά κρατιέμαι). Πώς είναι δυνατόν να αποφασίσεις αν είσαι εντάξει αφού και η κρίση σου και η αίσθηση του χρόνου επηρεάζεται από το αλκοόλ? Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία μάλλον είσαι ήδη εκτός ορίων και δεν πρέπει να οδηγήσεις!
Επίσης είναι λάθος που έχουμε κάνει οι περισσότεροι που δεχόμαστε να μας οδηγήσει κάποιος που καταλαβαίνουμε ότι δεν θα έπρεπε να οδηγάει. Το σωστό είναι να του πάρουμε τα κλειδιά και είτε να οδηγήσουμε εμείς (αν είμαστε νηφάλιοι) είτε να παραγγείλουμε ταξί.
Ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μας...