-
θελω να παρω ενα μικρο αμαξι για την πολη κι εχω καταληξει στο opel corsa 1.0. Απ'οτι ειδα εχει πολυ μικρη καταναλωση λογω twinport και πστευω οτι ειναι ιδανικη επιλογη μιας και αξιοπιστια(opel) προσφερει και εμφανιση. Κατι σε μεγαλυτερο κυβισμο δε θα με ενδιεφερε αφου γι αυτο εχω το ford Mondeo αλλα ουτε και σε αλλη κατηγορια. Εσεις τι λετε για την επιλογη μου?
-
θελω να παρω ενα μικρο αμαξι για την πολη κι εχω καταληξει στο opel corsa 1.0. Απ'οτι ειδα εχει πολυ μικρη καταναλωση λογω twinport και πστευω οτι ειναι ιδανικη επιλογη μιας και αξιοπιστια(opel) προσφερει και εμφανιση. Κατι σε μεγαλυτερο κυβισμο δε θα με ενδιεφερε αφου γι αυτο εχω το ford Mondeo αλλα ουτε και σε αλλη κατηγορια. Εσεις τι λετε για την επιλογη μου?
-
-
Για να δείς την κατανάλωση στην πράξη κοίτα την 'μέση κατανάλωση τεστ' των 4Τ ( ή και άλλων περιοδικών ). Αδύναμοι κινητήρες όπως αυτός πιέζονται πολύ και καίνε πολύ παραπάνω απ'οσο περιμένει κανεις κοιτώντας τις τυποποιημένες μετρήσεις.
-
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ο ΙΚΕ!!!
εγω ειμαι καμμενος απο τετοιο κινητηρα που ενω στα χαρτια ηταν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΑΤΟΣ στην πραξη ηταν ανεπαρκης, με συνεπεια να πιεζεται για να κινηθει σβελτα, και η καταναλωση ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Γενικα τελικα πιο οικονομικο πιστευω θα ειναι ενα 1.2 η μπορει και 1.4...
μην σου φαινεται απιστευτο... -
Βασικα διαπιστωσα οτι εκτος των αλλων το 1.0 εχει 3 κυλινδρους. Εχω ακουσει οτι τα 3-κυλινδρα αμαξια ειναι πιο 'ζημιαρικα'. Ξερετε αν ισχυει κατι τετοιο? Τελικα μαλλον θα καταφυγω στο 1.4.
-
Το 1.2 δεν εχει κινητηρα twinport και κατα την opel αλλα και απ'οτι ειδα σε περιοδικα του χωρου εχει μεγαλυτερη καταναλωση απο το 1.4....
-
Είχες κοιτάξει και το yaris πριν καταλήξεις στο corsa?
Και επειδή φαίνεται να σε απασχολεί το θέμα αξιοπιστίας το yaris θεωρείται σύμφωνα με έρευνες (υπάρχουν posts στο forum) ένα απο τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα ανεξαρτήτου κατηγορίας. Τα opel δε φαινεται να τα πηγαίνουν και τόσο καλά. -
Ο 3κύλινδρος κινητήρας της Opel (όπως και αυτός της VW) δεν είναι και απο τους καλύτερους, συμφωνώ και εγώ πως το Yaris είναι μακράν καλύτερο αυτοκίνητο.
-
το Corsa έχει καλύτερους χώρους από το Yaris, είναι νεότερο μοντέλο, έχει ποιοτικό εσωτερικό (υλικά/αίσθηση) και από προσωπική συμβίωση με ένα 1400ρι (65,000χμ) δεν έχω από μηχανολογικής άποψη να του καταλογίσω τίποτε, τα service και τα ανταλλακτικά του έχουν λογικό κόστος, το εξουσιοδοτημένο συνεργείο(που χρησιμοποιούμε) είναι οργανωμένο και εξυπηρετικό
αρνητικά βρήκα την αρκετά σφιχτή ανάρτηση, την κατανάλωση (Ecotec) και τα μάλλον σκληρά καθίσματα (αλλά οδηγούσα πάντα κατα βάση γαλλικά οχήματα), δεν νομίζω όμως το Yaris να είναι και πολύ καλύτερο στους τομείς αυτούς (πιθανότατα πλην της οικονομίας καυσίμου) ..ειδικά εγώ βρίσκω τα μπροστινά καθίσματα του Yaris να είναι μάλλον μικρά
αν θέλεις να παραμείνεις στην κατηγορία 1000-1200 δες και το νέο Ypsilon που έχει έναν ζωντανό 1200ρη κινητήρα..δεν έχω όμως προσωπική γνώμη γι'αυτό
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
το Corsa έχει καλύτερους χώρους από το Yaris, είναι νεότερο μοντέλο, έχει ποιοτικό εσωτερικό (υλικά/αίσθηση) και από προσωπική συμβίωση με ένα 1400ρι (65,000χμ) δεν έχω από μηχανολογικής άποψη να του καταλογίσω τίποτε, τα service και τα ανταλλακτικά του έχουν λογικό κόστος, το εξουσιοδοτημένο συνεργείο(που χρησιμοποιούμε) είναι οργανωμένο και εξυπηρετικόαρνητικά βρήκα την αρκετά σφιχτή ανάρτηση, την κατανάλωση (Ecotec) και τα μάλλον σκληρά καθίσματα (αλλά οδηγούσα πάντα κατα βάση γαλλικά οχήματα), δεν νομίζω όμως το Yaris να είναι και πολύ καλύτερο στους τομείς αυτούς (πιθανότατα πλην της οικονομίας καυσίμου) ..ειδικά εγώ βρίσκω τα μπροστινά καθίσματα του Yaris να είναι μάλλον μικρά
αν θέλεις να παραμείνεις στην κατηγορία 1000-1200 δες και το νέο Ypsilon που έχει έναν ζωντανό 1200ρη κινητήρα..δεν έχω όμως προσωπική γνώμη γι'αυτό
Πες τα ρε θείο γιατί βαριέμαι να γράφω...
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
αρνητικά βρήκα την αρκετά σφιχτή ανάρτηση, την κατανάλωση (Ecotec) και τα μάλλον σκληρά καθίσματα (αλλά οδηγούσα πάντα κατα βάση γαλλικά οχήματα)Για μένα (έχω οδηγήσεο Κόρσα) υπάρχει επίσης η κακή 'ηλεκτρική' αίσθηση του τιμονιού και του πεντάλ των φρένων. Γιάρις δεν έχω οδηγήσει για να ξέρω αν τα χειριστήρια έχουν καλύτερη αίσθηση.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
αρνητικά βρήκα την αρκετά σφιχτή ανάρτηση, την κατανάλωση (Ecotec) και τα μάλλον σκληρά καθίσματα (αλλά οδηγούσα πάντα κατα βάση γαλλικά οχήματα)
Για μένα (έχω οδηγήσεο Κόρσα) υπάρχει επίσης η κακή 'ηλεκτρική' αίσθηση του τιμονιού και του πεντάλ των φρένων. Γιάρις δεν έχω οδηγήσει για να ξέρω αν τα χειριστήρια έχουν καλύτερη αίσθηση.
kala einai ta yaris kai eukoloodigita
-
για οικονομια και αξιοπιστια γιαρις.
+μεταπωληση, καλη οδικη συμπεριφορα, ανετο, γρηγορο για 1000αρι
-παλιο μοντελο, πολυ πλαστικουρα μεσα(αν και αυτα ειναι γουστα)
Το θέμα μεταφέρεται, όπως όλα τα 'τι να αγοράσω' θέματα, στο 'Περί αυτοκίνησης'
(Moderator) -
Επειδή τυχαίνει να έχω οδηγήσει το Yaris 1.3,μπορώ να πω ότι είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για την πόλη κάθώς είναι πολύ εύκολο στην οδήγηση και έχει πολύ μικρές εξωτερικές διαστάσεις(που σημαίνει όμως και μικρούς χώρους). Από εκεί και μετά τα χειριστήριά του έχουν καλή αίσθηση(ο επιλογέας είναι εξαιρετίκος...) αλλά στο δρόμο δεν έχει να επιδείξει κάτι το αξιοσημείωτο. Είναι ασφαλές αλλά μέχρι εκεί!
Πιστεύω ότι το Corsa είναι πιο ολοκληρωμένο.
opel corsa 1.0 twinport