-
Προσωπικά θα διάλεγα ανάμεσα σε MAZDA3 και MICRA με αυτή τη σειρά προτίμησης.
Ωστόσο συμφωνώ με την εκτίμηση ότι τελικά όλα θα παιχτούν ανάμεσα στο GOLF και το PANDA.
Όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής της επιτροπής δεν πιστεύω πως θα κρίνουν την επιλογή καθαυτή σε σημαντικό βαθμό (αν ίσχυαν η BMW δεν θα είχε αντίπαλο). Άλλωστε όλα τα υποψήφια μοντέλα είναι ολοκληρωμένα και τα πληρούν, λίγο εως πολύ.
Για να είμαι ειλικρινής, όμως, όταν τα διάβασα δεν μπόρεσα να αποφύγω τον παραλληλισμό με τις στήλες γνωστού περιοδικού που κυκλοφορεί στην χώρα μας και βαθμολογεί κατα κατηγορία όλα τα αυτοκίνητα με μέσους όρους κλπ (ονόματα δε λέμε), και δεν πιστεύω πως τα μέλη του CΟΤΥ μοιράζονται αυτό το σκεπτικό.
Οι προτεραιότητες τα κριτήρια και (γιατί όχι;) οι δημόσιες σχέσεις του κάθε μέλους δεν είναι δυνατόν να μην παίξουν το ρόλο τους, κι αυτοί άνθρωποι είναι. Κάποιος ανέφερε πολύ εύστοχα το RX8 και τον ΚΚ αν δεν απατώμαι.
Ελπίζω πάντως να βγω ψεύτης και να κερδίσει τελικά το 3! -
Panda δαγκωτό!
Μικρό Fiat που να είναι τόσο καλό είχε καιρό να βγει. Κατ' εμέ το καλύτερο νέο αυτοκίνητο της χρονιάς!!!
Ίσως σώσει και τους Ιταλούς...
Μετά το 3, μετά η βεεμβία, μετά το Meriva, το Micra (απολύτως απαράδεκτο τιμόνι, θορυβώδης κινητήρας), μετά το Avensis και τέλος το Golf (αφενός γιατί είναι το ίδιο και αφετέρου γιατί πολύ δύσκολα θα με πείσει για την αξιοπιστία του = πραγματική ποιότητα)
Συμπερασματικά: Viva Panda!!! Brava FIAT!!!
-
Θεωρώ το πιο άξιο αυτοκίνητο για τον τίτλο το Πάντα. Ο λόγος είναι ότι έχει στοιχεία που παρουσιάζονται πρώτη φορά όλα μαζί στην κατηγορία μίνι: Ποιότητα υλικών, στιβαρότητα, χώρους, πρακτικότητα, οδική συμπεριφορά, προσιτή τιμή και (στο εγγύς μέλλον) 'ειδικές' εκδόσεις (Άμπαρτ, 4x4). Έχει τα προσόντα να ξαναθέσει τα στάνταρντς της κατηγορίας πολύ ψηλότερα απ'ό,τι ήταν, συμπαρασύροντας αναγκαστικά και τους άλλους κατασκευαστές, με πολύ μεγάλο όφελος για τον καταναλωτή. Νομίζω πως αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για να δώσεις τον τίτλο COTY σε ένα αυτοκίνητο, πιο σημαντικός από το 'ξερά' πόσο καλό είναι.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Θεωρώ το πιο άξιο αυτοκίνητο για τον τίτλο το Πάντα. Ο λόγος είναι ότι έχει στοιχεία που παρουσιάζονται πρώτη φορά όλα μαζί στην κατηγορία μίνι:......Σωστά όλα αυτά και καλά για αυτοκίνητο από την ιταλική Fiat αν και δεν είμαι σίγουρος για την παγκόσμια επαναστατικότητα. Αν είχε κι άλλο ένα στοιχείο θα ήταν πολύ καλύτερο. Να ήταν όμορφο! Πώς το σκεφτήκαν οι Ιταλοί να βγάλουν αυτό το περίεργο σχήμα (με τέτοια ιστορία και παράδοση....δε βάλανε μυαλό με το κατά τα άλλα καταπλητκικό Multipla...). Μιλάω όχι για το τετραγωνισμένο στύλ αλλά για το προφίλ πίσω πόρτας-τζαμάκι.....(στους Γάλλους με το πίσω τζάμι του C2 μια χαρά τους έκατσε το κόλπο). Ελπίζω κάτι να γίνει στην τρίθυρη έκδοση αλλά δεν είναι εύκολο γιατί το πίσω μέρος είναι ψηλό και δεν γεμίζει.... Η μόνη λύση για μένα το μαύρο χρώμα αυτοκινήτου με σκούρα τζάμια!!
Τελικά κανένα από τα παραπάνω υποψήφια αυτοκίνητα δεν θεωρώ επαναστατικό ή έστω αρκετά πρωτοποριακό.... Στα σημεία θα κριθεί ο αγώνας! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θεωρώ το πιο άξιο αυτοκίνητο για τον τίτλο το Πάντα. Ο λόγος είναι ότι έχει στοιχεία που παρουσιάζονται πρώτη φορά όλα μαζί στην κατηγορία μίνι:......
Σωστά όλα αυτά και καλά για αυτοκίνητο από την ιταλική Fiat αν και δεν είμαι σίγουρος για την παγκόσμια επαναστατικότητα. Αν είχε κι άλλο ένα στοιχείο θα ήταν πολύ καλύτερο. Να ήταν όμορφο! Πώς το σκεφτήκαν οι Ιταλοί να βγάλουν αυτό το περίεργο σχήμα (με τέτοια ιστορία και παράδοση....δε βάλανε μυαλό με το κατά τα άλλα καταπλητκικό Multipla...). Μιλάω όχι για το τετραγωνισμένο στύλ αλλά για το προφίλ πίσω πόρτας-τζαμάκι.....(στους Γάλλους με το πίσω τζάμι του C2 μια χαρά τους έκατσε το κόλπο). Ελπίζω κάτι να γίνει στην τρίθυρη έκδοση αλλά δεν είναι εύκολο γιατί το πίσω μέρος είναι ψηλό και δεν γεμίζει.... Η μόνη λύση για μένα το μαύρο χρώμα αυτοκινήτου με σκούρα τζάμια!!
Τελικά κανένα από τα παραπάνω υποψήφια αυτοκίνητα δεν θεωρώ επαναστατικό ή έστω αρκετά πρωτοποριακό.... Στα σημεία θα κριθεί ο αγώνας!Mόνο που και το C2 και το C3 λόγω σχήματος, υστερούν σε χώρους -ειδικά το C2-. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα
-
νομίζω πως τό πάντα θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό νταεγού και τίποτα άλλο. Τίποτα ρηξικελευθο είτε ως σύλληψη, είτε μηχανολογικά και όλα τα άλλα είναι περιττά!!
τετρακίνηση έχει βάλει άλλος στην κατηγορία ήδη, η φίατ ακόμα το μελετάει, ντιζάιν απλά συμπαθητικό, ποιοτητα στο μέσο όρο, που βέβαια δεν εντυπωσιάζει καθόλου, επιδόσεις για τα πανηγύρια. Μα δε διαβάζετε τα συγκριτικά των 4;! Καινούργιο αμάξι και δεν κατάφερε να βγει νικητής στο συγκριτικό
Δεν λέω πως δεν θα πουλήσει. Αυτό ένας τρόπος υπάρχει για να του δούμε. Αυτό που θέλω εγώ όμως να δούμε πόσο θα πουλήσει στις χώρες τις δυτικής ευρώπης και όχι γενικά
υγ μόνο στη ποιότητα κύλισης φάνηκε να ξεχωρίζει και στον εξοπλισμό που μπορείς να βάλεις(υπολογιστής ταξιδιου) -
Η αλήθεια είναι ότι το Panda τα έχει όλα και δεν έχει τίποτε...
Τι θέλω να πω;
Έχει μεγάλους χώρους για το μέγεθός του, αλλά ο χώρος αποσκευών είναι για γέλια. Από την άλλη είναι περιορισμένες οι εξωτερικές διαστάσεις, αλλά όχι τόσο που θα το καθιστούσαν πραγματικό τρυποκάρυδο πόλης (όπως π.χ. τα αντίστοιχα κορεάτικα). Όπως όλα τα ψευδο-MPV έχει τα μειονεκτήματα των MPV (μεγάλο ύψος, μετωπική επιφάνεια και γενικότερη αίσθηση... ημιφορτηγού), χωρίς κανένα από τα πρωτερήματά του (πραγματικά μεγάλους χώρους).
Έχει καλό εξοπλισμό και ικανοποιητική ποιότητα για το κόστος του, αλλά ο κινητήρας, το βάρος και το κιβώτιο το καθιστούν την πιο αργή λύση της κατηγορίας. Αν πάμε στον 1.4 που το κινεί -υποθέτω- αξιοπρεπώς το κόστος ανεβαίνει, μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα κ.ο.κ. ξεφεύγοντας από το χαρακτήρα μίνι αυτοκινήτου πόλης.
Είναι πράγματι συμπαθητικό, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα συντηρητικό, σε μία κατηγορία που το design μετράει πάρα πολύ (δεν είναι τυχαία η σταθερή πορεία του 206 μετά από τόσα χρόνια).Προσωπικά βέβαια το συμπαθώ, αλλά με πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια όντως δεν είναι κάτι το πρωτότυπο και διαφορετικό (όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές του, πλην ίσως της 5αρας).
-
Για μένα BMW 5 series: για την τεχνολογία που φέρνει σε μαζική παραγωγή.
-ενεργές αντιστρεπτικές
-HUD
-μεταβλητή 'ταχύτητα' τιμονιού (με αυτόματες μικροδιορθώσεις)
Είναι και όμορφη! (σας είπα ότι τον πάω τον Bangle;) -
Η κάλπη μίλησε:
PANDA
**Mazda3
Golf **
(ισοβαθμία τα 2 τελευταία) -
Πως τα σαρώνουν έτσι οι Ιταλοί τα αυτοκίνητα της χρονιάς. Άντε μπας και σωθεί λιγάκι η Φίατ...
Πιστεύω ήταν καλή επιλογή (αφου δεν ήταν και το Golf). Μπράβο στο 'μικρό'
-
Εμένα το Panda μου άρεσε και χαίρομαι που διαψεύστηκαν οι προβλέψεις μου.
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Η κάλπη μίλησε:PANDA
**Mazda3
Golf **
(ισοβαθμία τα 2 τελευταία)Απο που ειναι ρε παιδια αυτα τα αποτελεσματα;;;;;;;;
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Απο που ειναι ρε παιδια αυτα τα αποτελεσματα;;;;;;;;
Από εδώ http://www.italiaspeed.com/ Αυριο είναι η επίσημη ανακοίνωση του COTY...
-
Thanx.
Ειχα ψαξει στο caroftheyear.org, στο autocar, στο rally.gr, ΤΙΠΟΤΑ.
Απο τη χαρα τους φαινεται οτι δεν κρατηθηκαν μεχρι τις 18/11 οι Ιταλοι -
Δικαια πιστευω!
Ποιος αλλος δεν θα χαιρονταν?
Μπολικη,καλη και τζαμπα διαφημιση δεν βλαπτει κανεναν νομιζω.. -
Επίσης σήμερα το αναφέρει και το ελληνικό site του flash. Άρα δεν είναι μόνο οι Ιταλοί ανυπόμονοι!
-
Εεε παντα το Panda....
Aντε, γραψανε οι μαφιοζοι... τα συχαρηκια μου. Εφτιαξαν ενα καλο αμαξακι, με σωστο concept-φιλοσοφια, με την σωστη τιμη και μπολικο εξοπλισμο. Και εις ανωτερα...
Kαι φυσικα στις θεσεις 2 και 3 τα κατα τα αλλα αριστα '3' και Golf. Aξιζαν βασικα και τα 3 να βγουνε πρωτη θεση γιατι το καθενα εχει κατι το ξεχωριστο να προσφερει.
Fiat Panda: 281
Mazda3: 241
Volkswagen Golf: 241
Toyota Avensis 219
Opel Meriva: 213
BMW 5 series: 144
Nissan Micra: 111*κακια: Εεε καλα, η Νισσαν τι πηγε να κανει με το τρακαρισμενο περιπτερο σε ενα διαγωνισμο για αμαξια?
-
Αναμενόμενο...
Πάντως αν ήθελαν να τηρήσουν το πνεύμα του θεσμού η 5άρα δεν έπρεπε να είναι τόσο χαμηλά.Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι άλλο ένα οφ-σάιντ, επιλέγοντας ένα μοντέλο που δεν έχει μέλλον και πώς πράγματι το Πάντα θα βγάλει τη Φίατ από το τούνελ (το σίγουρο είναι ότι οι Ιταλοί είναι οι αγαπημένοι των Ευρωπαίων δημοσιογράφων και δεν πιστεύω να υπάρχει πλέον καμία αντίρρηση).
-
Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι αφ'ενός η αισθητική της 5άρας είναι αμφιλεγόμενη, αφ'ετέρου τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση επιβράβευσης πιο προσγειωμένων, πιο 'λαϊκών' αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι αφ'ενός η αισθητική της 5άρας είναι αμφιλεγόμενη, αφ'ετέρου τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση επιβράβευσης πιο προσγειωμένων, πιο 'λαϊκών' αυτοκινήτων.Αυτα τα 2 κοβουν βαθμους.
Αλλα η νεα 5αρα ειναι ισως το μοναδικο αυτοκινητο της κατηγοριας και οχι μονο με τα λιγοτερα ψεγαδια σε ολους τους τομεις.
Με τεχνολογικο υποβαθρο που εντυπωσιαζει πολλα μεγαλυτερα αυτοκινητα.
Αλλωστε ειναι απο τα λιγα αυτοκινητα, στο οποιο οι μηχανικοι της εταιρειας δεν ''ηξεραν'' τι να διορθωσουν απο το προηγουμενο μοντελο.
Αλλα παλι βρηκαν τον δρομο για καινοτομιες.
Ψηφο στην 5αρα οχι για το καλυτερο αυτοκινητο της χρονιας, αλλα ''για το καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμο''.
Ισως...
Car of the Year 2004