-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
http://www.nu.nl/rubriek.jsp?n=937979&c=1001' target='_blankΟι επίσημες τιμές που πωλούντε τα καύσιμα στην Ολλανδία
αφενός έχουν άλλα εισοδήματα αφετέρου έχουν την επιλογή του ντίζελ.
οι έλληνες 700 ευρώ (η γενιά των 700) και βενζίνη σώνει κ καλά.
-
Kai το ντίζελ είναι αρκετά φτηνότερο απο τη βενζίνη, όπως γίνεται λίγο πολύ παντού.
Μόνο εδώ... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
... Μόνο εδώ...Aκριβώς, ακριβώς!!! Κάποιος να μας σώσει?
-
Προφανώς τα φορολογούν διαφορετικά.
Στις ΗΠΑ που οι φόροι είναι ελάχιστοι, το diesel είναι ~25% ακριβότερο από τη βενζίνη, με τάσεις αύξησης της διαφοράς.
-
Η τιμή είναι ακριβή ακόμα και για τους Ολλανδούς.
Το ντίζελ είναι μεν φθηνότερο, αλλά έχει άλλη φορολογία το ίδιο το αυτοκίνητο.
Για να πάρεις ντίζελ πρέπει να κάνεις πάνω απο 30.000χλμ το χρόνο, αλλιώς δε συμφέρει, οπότε μην το βλέπετε έτσι.
Γενικά οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο εδώ είναι πανάκριβες, και αν βαλουν και διόδια, μάλλον απλησίαστες... -
γιατι ειναι ακριβη για τους Ολλανδους?
απο τους πιο καλοπληρωμενους Ευρωπαιους ειναι. (και καλα κανουν βεβαια)
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Στις ΗΠΑ που οι φόροι είναι ελάχιστοι, το diesel είναι ~25% ακριβότερο από τη βενζίνη, με τάσεις αύξησης της διαφοράς.Δεν είναι μόνο θέμα φόρων εκεί:
http://www.eia.doe.gov/bookshelf/brochu ... index.htmlthe average price of diesel fuel was usually lower than the average price of gasoline. In some winters when the demand for distillate heating oil was high, the price of diesel fuel rose above the gasoline price. Since September 2004, the price of diesel fuel has been generally higher than the price of regular gasoline all year round for several reasons. Worldwide demand for diesel fuel and other distillate fuel oils has been increasing steadily, with strong demand in China, Europe, and the U.S., putting more pressure on the tight global refining capacity. In the U.S., the transition to low-sulfur diesel fuel has affected diesel fuel production and distribution costs. Also, the Federal excise tax on diesel fuel is 6 cents higher per gallon (24.4 cents per gallon) than the tax on gasoline.
απο τους πιο καλοπληρωμενους Ευρωπαιους ειναι.
Αλλά και από τους πιο υψηλά φορολογούμενους όμως.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
αληθες, αλλα:
- οι φοροι τους πιανουν τοπο. Που σημαινει οτι εχουν Υγεια, Παιδεια και κοινωνικο κρατος. Οχι σαν εμας που πληρωνουμε ΙΚΑ και αλλα τοσα σε ιδιωτες. Για να μην αναφερω τη παραπαδεια, φακελακια κτλ...
-
Μια απορία σε σχέση με τις τιμές της Ολλανδίας που έβαλε ο φίλος.....
Πώς γίνεται η διαφορά 95' και Super plus στην Ολλανδία να είναι 0.06 ευρώ και εδώ η Super plus να έχει διαφορά ακόμα και 30-35 λεπτά (Σε SHELL και BP κυρίως) ???????
-
Eκεί δεν έχει τις 'κατοστάρες'
Πληρώνεις κάτι παραπάνω για την 98άρα, αλλά και η 95 είναι ΟΚ
Εδώ την 'κατοστάρα' την πληρώνουμε χρυσή -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αληθες, αλλα:
- οι φοροι τους πιανουν τοπο. Που σημαινει οτι εχουν Υγεια, Παιδεια και κοινωνικο κρατος. Οχι σαν εμας που πληρωνουμε ΙΚΑ και αλλα τοσα σε ιδιωτες. Για να μην αναφερω τη παραπαδεια, φακελακια κτλ...
Στο συγκεκριμένο και σε κάθε προηγμένο κράτος, ή εάν θέλεις, κράτος στο οποίο οι φόροι 'πιάνουν τόπο' κατά το κοινώς λεγόμενο, το βάρος της φορολογίας το επωμίζονται όλοι και όχι αποκλειστικά οι μισθωτοί όπως συμβαίνει -δυστυχώς- στη χώρα μας. Εάν οι Γιατροί και οι δικηγόροι για παράδειγμα πλήρωναν τους φόρους τους στην Ελλάδα, θα βλέπαμε εάν πιάνουν τόπο τα χρήματα μας. Όταν όμως πληρώνει μόνο ο μέσος μισθωτός για όλους, τότε λογικό είναι τα χρήματα να μην 'πιάνουν τόπο'
-
Ακριβή είναι γιατί ναι μεν οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι, αλλά εδώ δεν πληρώνεις μόνο την βενζίνη ακριβότερα, αλλά όλο το πακέτο.
Και η Γερμανία, ή το Βέλγιο έχει ανάλογους ή και καλύτερους μισθούς, αλλά εδώ έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη. -
Η κατοστάρα είναι εφεύρεση για την Ελλάδα, για να πιάνουν κόλους, αν δεν το εχετε καταλάβεια ακόμα.
Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε όλη την Ευρώπη τα αμάξια (και έχουν και λίγο καλύτερα απ τα δικά μας) δουλεύουν μια χαρά με 98αρα και στην Ελλάδα αν δε βάλεις 100αρα στο σκοντα είσαι ντεγκαντανς
-
o Ellhnas θελει το καλυτερο για το αμαξι του
ψωμι μπορει να μην εχει να φαει, θα παει να βαλει παντως 10ευρω 100αρα...επισης το αμαξι του ειναι γ@ματο, αρα αξιζει την καλυτερη βενζινη!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
o Ellhnas θελει το καλυτερο για το αμαξι του
ψωμι μπορει να μην εχει να φαει, θα παει να βαλει παντως 10ευρω 100αρα...επισης το αμαξι του ειναι γ@ματο, αρα αξιζει την καλυτερη βενζινη!
ψωμί μπορεί να μην έχει αλλά σίγουρα θα εχει ------>
-
Επειδή τον τελευταίο χρόνο λείπω (φαντάρος γαρ) για μεγάλα διαστήματα, έχω μείνει πίσω σε ότι αφορά την τιμή της βενζίνης στην Αθήνα. Τι τιμές 'παίζουν';
Στο Βόλο έχω βρει δύο βενζινάδικα (ETEKA κ' EL Petrol) στη σειρά που πωλούν την αμόλυβδη προς 1,022 ευρώ/lt. Όλα τα άλλα βενζινάδικα έχουν τουλάχιστον 3-4 λεπτά ακριβότερη την βενζίνη.
Στην Αθήνα, τις τελευταίες δύο φορές που έχω κατέβει, τα φθηνότερα πρατήρια που έχω βρει είναι δύο Aegean με τιμή πώλησης 1,029 κ' 1,03 ευρώ/lt. Είναι καλή τιμή για Αθήνα; -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Επειδή τον τελευταίο χρόνο λείπω (φαντάρος γαρ) για μεγάλα διαστήματα, έχω μείνει πίσω σε ότι αφορά την τιμή της βενζίνης στην Αθήνα. Τι τιμές 'παίζουν';
Στο Βόλο έχω βρει δύο βενζινάδικα (ETEKA κ' EL Petrol) στη σειρά που πωλούν την αμόλυβδη προς 1,022 ευρώ/lt. Όλα τα άλλα βενζινάδικα έχουν τουλάχιστον 3-4 λεπτά ακριβότερη την βενζίνη.
Στην Αθήνα, τις τελευταίες δύο φορές που έχω κατέβει, τα φθηνότερα πρατήρια που έχω βρει είναι δύο Aegean με τιμή πώλησης 1,029 κ' 1,03 ευρώ/lt. Είναι καλή τιμή για Αθήνα;Μια χαρά είναι αλλά μπες και στο gasprice.gr για περισσότερα...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Στην Αθήνα, τις τελευταίες δύο φορές που έχω κατέβει, τα φθηνότερα πρατήρια που έχω βρει είναι δύο Aegean με τιμή πώλησης 1,029 κ' 1,03 ευρώ/lt. Είναι καλή τιμή για Αθήνα;Μια χαρά είναι αλλά μπες και στο gasprice.gr για περισσότερα...
Thanks.
Απ' ότι είδα, στο Βόλο έχω εντοπίσει τα φθηνότερα πρατήρια. Στην Αθήνα, όμως, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στις επιλογές μου -
Τις προάλλες που είχα πάει να βάλω βενζίνη μου έπιασε τη συζήτηση το παιδί στο πρατήριο. Ήθελε να μάθει γιατί βάζω απλή 95άρα και τι συμπίεση έχει το μοτέρ μου. 'Φίλε', μου λέει, 'εγώ έχω το Κία το Σούμα το 1500, μου έκαψε φλάντζα και με την ευκαιρία του κατέβασα το καπάκι, καλή φάση, αλλά τώρα μόνο με 100άρα Σελ ή Μπιπί δουλεύει, κι αυτές τις πίνει σα νεράκι!! Άστα, εκεί που έχει φτάσει, στο 1.40 το λίτρο, είναι μια τρύπα στην τσέπη....'
-
Ανιδεος....
Βενζίνη ώρα μηδέν!