Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
αν υπάρχει κόσμος στην ουρά, αυτό που έκανε ο υπάλληλος είναι σωστό... δεν μπορεί ένας να εξυπηρετεί υποθέσεις για 5 άτομα... τέτοια συνβαίνουν στην τράπεζα κ σε πολλές άλλες υπηρεσίες...
αν τώρα δεν είχε άλλο πολίτη από πίσω, αυτό είναι άλλο θέμα... ας εξυπηρετηθεί τότε αμέσως... αν όμως είχε, θα έπρεπε να περάσει ο επόμενος πελάτης.
Πηγαίνει κάποιος σε μια υπηρεσία για να διεκπεραιώσει υποθέσεις περισσοτερων του ενός. Θα πρέπει να τελειώνει την υποθεση του ενός και να γυρνάει στο τέλος της ουράς; Ποιος γραπτός ή άγραφος νόμος το λέει αυτό και κυρίως με ποια λογική; Αν αυτοί οι δύο, τρεις, τέσσερις που ανέθεσαν τις υποθέσεις τους στον έναν πηγαίναν αυτοπροσώπως όλοι μαζί στην υπηρεσία αντί του ενός θα άλλαζε κάτι για τους από πίσω; Δε μιλάω φυσικά για την περίπτωση που φτάνοντας κάποιος σε μια μεγάλη ουρά βλέπει έναν γνωστό του που εξυπηρετείται και του πασάρει και τη δικιά του τη δουλειά...
Και εκτός αυτού, υπάρχει κάποιο όριο χρόνου που πρέπει να απασχολεί κάποιος πολίτης έναν υπάλληλο; Αν εγώ περιμένοντας στην ουρά της τράπεζας (πραγματικό παράδειγμα) θέλω να καταθέσω στο μοναδικό ταμείο το ΦΠΑ τριών πελατών μου (μέσος χρόνος ολοκλήρωσης της εργασίας 2' 30') και εξυπηρετείται ένας μπάρμπας που θέλει να εισπράξει τη σύνταξή του, να ενημερώσει τα τρία του βιβλιάρια και να στείλει 20€ στα δύο μικρά του εγγόνια 40€ στα δύο μεγαλύτερα που πηγαίνουν γυμνάσιο και 60 στον μεγάλο που σπουδάζει στην Πάτρα και έχει έξοδα, (χρόνος ολοκλήρωσης της εργασίας περίπου ένα τέταρτο γιατί είμαστε και μιας κάποιας ηλικίας) εκτός από το να καταριέμαι την τύχη μου που δεν μπήκα στην τράπεζα 5 λεπτά νωρίτερα, δικαιούμαι να του πω 'θείο, πάρε τη σύνταξη και ξαναπάρε νούμερο γιατί έχουμε και δουλειές';
Σημμείωση. Πηγαίνω σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες όσο μπορώ λιγότερο. Ας είναι καλά το ιντερνετ και τα atm