-
μόνο που μην περιμένεις να σου το προτείνει κανένας τραπεζικός υπάλληλος αυτό... Η default ρύθμιση για τις κάρτες που συνδέονται με λογαριασμούς για πληρωμή τους είναι η καταβολή της ελάχιστης δόσης
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
μόνο που μην περιμένεις να σου το προτείνει κανένας τραπεζικός υπάλληλος αυτό... Η default ρύθμιση για τις κάρτες που συνδέονται με λογαριασμούς για πληρωμή τους είναι η καταβολή της ελάχιστης δόσηςΜε την οποία ξεπληρώνεις περίπου ποτέ... απλώς καλύπτεις τους τόκους.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Μπορεις δηλαδη να εχεις κανονικη πιστωτικη(Visa/Master Card) και να την κανονισεις ουτως ωστε να πληρωνεται απο τον λογαριασμο σου καθε μηνα αυτοματως χωρις να κανεις εσυ τιποτα και ποτε να μην πληρωνεις τοκους;Σχεδον σαν χρεωστικη, αλλα με την ευκολια της πιστωτικης.
Νικος
Ναι, φυσικά...
Στο σπίτι μου όλες οι πιστωτικές κάρτες είναι άμεσα συνδεδεμένες με τραπεζικούς λογαριασμούς με επαρκή υπόλοιπα. Στο τέλος του κάθε μήνα έρχονται αναλυτικοί λογαριασμοί με τις αγορές που έχουν γίνει και αναγράφεται πάνω και η ημερομηνία που θα γίνουν ανάληψη τα ποσά (συνήθως κατά τις 5-10 του μηνός του επόμενου μήνα). Τόκο δεν έχουμε πληρώσει ΠΟΤΕ, ούτε και συνδρομή.
Είναι όπως το λες δηλαδή, κάτι σα χρεωστική, απλά το σύνολο του χρέους γίνεται ανάληψη από 10 μέρες μέχρι 40 μέρες μετά την αγορά χωρίς τόκο, χωρίς τίποτα.Το ποσοστό ρυθμίζεται από τον κάτοχο, εμείς το έχουμε ρυθμίσει στο 100%.
-
μόνο που μην περιμένεις να σου το προτείνει κανένας τραπεζικός υπάλληλος αυτό... Η default ρύθμιση για τις κάρτες που συνδέονται με λογαριασμούς για πληρωμή τους είναι η καταβολή της ελάχιστης δόσηςόχι ακριβώς. Τόσο στην Εθνική όσο και στην Αlpha σε ρωτούν και μάλιστα στην Εθνική η υπάλληλος μου υπέδειξε την εφόφληση εξ ολοκλήρου ως ενδεδειγμένη λύση.
Πρακτικά οι εταιρείες κερδίσουν από το ποσοστό επί της αγοράς από τις εταιρείες (1% ως 3%). Οι μεγάλες εταιρείες κερδίζουν από το γεγονός ότι τα πάντα ελέγχονται και το μετρητό στο ταμείο είναι ελάχιστο.
-
Κακά τα ψέματα από τη στιγμή που εξοφλείς στο τέλος του μήνα ότι κινήσεις έχεις κάνει (δηλαδή κάνεις σωστή και έξυπνη χρήση της κάρτας), δεν έχει κάτι αρνητικό η πιστωτική κάρτα. Περισσότερο σε διευκολύνει παρά σε πονοκεφαλιάζει.
Τα αρνητικά πηγάζουν από τη λάθος χρήση της (ειδικά από τη στιγμή που αφήνεις υπόλοιπο μέσα και τείνεις να πιάσεις το όριο της κάρτας).
Προσωπικά χρησιμοποιώ πιστωτικές (για βενζίνες,να κλείσω εισιτήρια, αγορές κτλ) γιατί δεν μου αρέσει να τρέχω συνέχεια για αναλήψεις. Κάνω ότι αγορές/χρεώσεις θέλω και στο τέλος τις εξοφλώ μια και καλή.
Αυτό είναι και tip αν θέλετε να αυξήσετε το όριο της κάρτας σας. Κάντε για λίγους μήνες πολλές κινήσεις, φτάνοντας σχεδόν στο όριο και εξοφλώντας όλο το υπόλοιπο. Θα δείτε πως σε λίγο διάστημα η τράπεζα θα αυξήσει το όριο της κάρτας σας (με πιθανότητα ακόμα και να το διπλασιάσει).
-
Απο την στιγμη που κανει καποιος αιτηση για την πιστωτικη ποσο καιρο παιρνει μεχρι να ερθει στο σπιτι;
Και υπαρχει εκλογη να εχεις ηλεκτρονικο λογαριασμο αντι για χαρτι;
Εχω αλεργια οταν ερχονται ενα κιλο χαρτουρες καθε μηνα.Νικος
-
μόνο που μην περιμένεις να σου το προτείνει κανένας τραπεζικός υπάλληλος αυτό... Η default ρύθμιση για τις κάρτες που συνδέονται με λογαριασμούς για πληρωμή τους είναι η καταβολή της ελάχιστης δόσηςΌταν έδωσα την αίτηση για την πιστωτική κάρτα συμπληρωμένη στην υπάλληλο στο ταμείο, αφού είδε οτι είχα επιλέξει να καταβάλεται όλο το ποσο, με ρώτησε 3 φορές αν είμαι σίγουρος και προσπαθούσε να με μεταπείσει να το αλλάξω στην ελάχιστη δόση
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
μόνο που μην περιμένεις να σου το προτείνει κανένας τραπεζικός υπάλληλος αυτό... Η default ρύθμιση για τις κάρτες που συνδέονται με λογαριασμούς για πληρωμή τους είναι η καταβολή της ελάχιστης δόσης
Όταν έδωσα την αίτηση για την πιστωτική κάρτα συμπληρωμένη στην υπάλληλο στο ταμείο, αφού είδε οτι είχα επιλέξει να καταβάλεται όλο το ποσο, με ρώτησε 3 φορές αν είμαι σίγουρος και προσπαθούσε να με μεταπείσει να το αλλάξω στην ελάχιστη δόση
Έτσι του έχουν πει να κάνει...
Είναι όπως όταν πας στη Shell και ενώ έχεις ζητήσει απλή αμόλυβδη πάνε να σε πείσουν να βάλεις V-Power.
Ελάχιστη δόση = τόκοι = αυξημένο κέρδος
V-Power = αισθητά μεγαλύτερη τιμή ανα λίτρο συγκριτικά με την απλή χωρίς αντίστοιχα αυξημένο κόστος παραγωγής = αυξημένο κέρδοςΤουτέστιν όλα οδηγούν στο κέρδος, κάτι απόλυτα λογικό, όχι όμως και θεμιτό όταν γίνεται με πιεστικές μεθόδους
-
Θα ήθελα να ρωτήσω, από τη συνεχόμενη απεργία της Τράπεζας Ελλάδος, έχει κανένας πρόβλημα στη δουλειά του;
Εγώ, καθημερινά με πιέζουν για πληρωμές κα ιτο πρόβλημα είναιότι ενώ υπάρχουν οι εγκρίσεις αλλά και το ρευστό, δεν μπορούν να διατεθούν λόγω της απεργίας. ΚΑι για να πω και το background....Επί Κοσκωτά, είχε ασκηθεί πίεση σε πολλού δημόσιους οργανισμούς να έχουν τα διαθέσιμα των οργανισμών στην Κρήτης με μηδαμινό επιτόκιο...Η πίεση ενοείται πως ήταν κυβερνητική, μην ξεχνιόμαστε...Βέβαια μετά το σκάνδαλο, ήρθε ο έλεγχος που ζήτησε εξηγήσεις για το λόγο της τοποθέτησης εκεί των χρημάτων και πολλοί είχαν μεγάλο πρόβλημα, οπότε από τότε όλοι εμπιστεύονται την Ελλάδος,χωρίς πρόβλημα μέχρι σήμερα, όπου φτάσασε στο σημείο να υπάρχει ακόμα και πρόβλημα μισθοδοσίας. Βέβαια, δεν κρίνω την ίδια την φύση της απεργίας, απλά επισημάνω τα προβλήματα. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω, από τη συνεχόμενη απεργία της Τράπεζας Ελλάδος, έχει κανένας πρόβλημα στη δουλειά του;Εγω, τεραστιο
-
Αν εξαιρέσω ότι την προηγούμενη βδομάδα μου την είπαν καμιά δεκαριά άνθρωποι που έβλεπα για πρώτη φορά στη ζωή μου επειδή δεν πληρώνονται, αν και δεν έχω καμία σχέση με τις πληρωμές τους , κανένα πρόβλημα.
-
Μπορεί στην Ελλάδα να το υποβαθμίσανε τα ΜΜΕ το ζήτημα της διαμαρτυρίας **ΓΑΛΛΩΝ **κατά της κινεζικής πολιτικής στο Θιβέτ κατά την αφή της ολυμπιακής φλόγας, όμως στο εξωτερικό έχει γίνει σημαντική είδηση.
Πότε θα γίνει στην Αθήνα η διαδήλωση κατά των φονιάδων των λαών Κινέζων να συμμετάσχω;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πότε θα γίνει στην Αθήνα η διαδήλωση κατά των φονιάδων των λαών Κινέζων να συμμετάσχω;
Είναι θέμα ωρών...
-
Είναι ντροπή για τον Πολιτισμό και την Ολυμπιακή Ιδέα να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια χώρα σαν την Κίνα. Όχι μόνο έπρεπε να αφήσουμε να ακουστούν οι φωνές διαμαρτυρίας των Θιβετιανών αλλά δεν έπρεπε καν να δώσουμε την φλόγα σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς.
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
Είναι ντροπή για τον Πολιτισμό και την Ολυμπιακή Ιδέα να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια χώρα σαν την Κίνα. Όχι μόνο έπρεπε να αφήσουμε να ακουστούν οι φωνές διαμαρτυρίας των Θιβετιανών αλλά δεν έπρεπε καν να δώσουμε την φλόγα σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς.στις ΗΠΑ ήταν λιγότερο ντροπή;
Ή οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες (των αναβολικών και των μεγάλων χορηγών) δεν είναι ντροπή; -
Ελάτε, Χάρη. Η ντροπή είναι ανάλογη της βόλεψής μας. Elementary, my dear.
-
Πάει λογιστής σε υποκατάστημα ΙΚΑ για να πληρώσει τις εισφορές τριών πελατών του, εννοείται με διαφορετικά παραστατικά. Σύνολο ας πούμε 2000 ευρώ.
Του λέει ο υπάλληλος 'Για οφειλές άνω των 1000 ευρώ δεχόμαστε μόνο επιταγές'.
'Εντάξει, αλλά εδώ έχουμε 3 διαφορετικές οφειλές κάτω των 1000 ευρώ έκαστη. Εισπράξτε κάθε μια χωριστά με μετρητά'
'Τότε θα περιμένεις στην ουρά'
'Μα δεν περιμένει άλλος'
'Δώσε το πρώτο'
Το τελειώνει.
'Ορίστε το δεύτερο'
'Όχι έτσι, κάνε μια βόλτα και έλα αργότερα για τα άλλα!'Δημόσιο φορ έβερ!
Edit: ΙΚΑ, όχι ΔΟΥ.
-
-
-
Αυτά είναι κατάλοιπα από παλιές εποχές που κάποιοι 'έξυπνοι' από 2-3 εταιρείες τα έδιναν σε έναν (γνωστό ή μη) που περιμένε στην ουρά πριν από αυτούς και τα πλήρωνε όλα μαζί.
Κάτι αντίστοιχο με τους τροχονόμους, όπου αυτούς που πήγαιναν να χωθούν πρώτοι στο φανάρι τους ανάγκαζαν να πάνε ευθεία (γενικά να κάνουν τη διπλάσια διαδρομή για να στρίψουν εκεί που θέλουν).
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]