-
bill33 εχεις μείνει ενα ποστ πίσω, το quote αφορά στον patro
-
Μια φορά προ ετών κατατέθηκε στο λογαριασμό του πατέρα μου ποσό ~1.000.000
-
Μήπως κάποιος που αντέγραψε το Pin της κάρτας σου, σου πήρε 3,000 Usd από κάπου στο εξωτερικό? Η ισοτιμία Eur/usd τότε ήταν εκεί τριγύρω και με κάτι προμήθειες σου φτιάχνει το ποσό
-
[quote='aserf']Μια φορά προ ετών κατατέθηκε στο λογαριασμό του πατέρα μου ποσό ~1.000.000
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά πριν λίγα χρόνια είχε γίνει σάλος σε υποκατάστημα τράπεζας στην επαρχία, όταν πήγε παππούς να κάνει ανάληψη από έναν λογαριασμό που δεν κινούσε (με σημαντικό όμως ποσό σε αυτόν), και ανακάλυψε ότι δεν είχε υπόλοιπο. Τότε ανακαλύφθηκε ότι άτομα του καταστήματος εκμεταλλευόντουσαν όσους λογαριασμούς ήταν χωρίς κινήσεις για μεγάλο διάστημα, οικειοποιούμενοι προς όφελος τους τα ποσά που αντιστοιχούσαν σε αυτούς.
Ειναι απιστευτο ποσο παλιο και γνωστο ειναι αυτο το κολπο και ποσο συχνα το βλεπουμε μπροστα μας,σχεδον καθε χρονο σε καποια τραπεζα 'σκαει' κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά πριν λίγα χρόνια είχε γίνει σάλος σε υποκατάστημα τράπεζας στην επαρχία, όταν πήγε παππούς να κάνει ανάληψη από έναν λογαριασμό που δεν κινούσε (με σημαντικό όμως ποσό σε αυτόν), και ανακάλυψε ότι δεν είχε υπόλοιπο. Τότε ανακαλύφθηκε ότι άτομα του καταστήματος εκμεταλλευόντουσαν όσους λογαριασμούς ήταν χωρίς κινήσεις για μεγάλο διάστημα, οικειοποιούμενοι προς όφελος τους τα ποσά που αντιστοιχούσαν σε αυτούς.
Ειναι απιστευτο ποσο παλιο και γνωστο ειναι αυτο το κολπο και ποσο συχνα το βλεπουμε μπροστα μας,σχεδον καθε χρονο σε καποια τραπεζα 'σκαει' κατι τετοιο.
Η αλήθεια είναι πως 'εσωτερικά' στις τράπεζες συμβαίνουν όντως πολλά τέτοια περιστατικά. Άσχετο αν φροντίζουν να τα κουκουλώνουν και δεν βγαίνουν όλα προς τα έξω.
-
Να υποθέσω ότι είσαι τραπεζικός και το ξέρεις απο μέσα;
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Έχω ισχυρή αμφιβολία για το αν συνέβει πράγματι κάτι τέτοιο. Ωστόσο επειδή λάθη γίνονται, για την τράπεζα είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει αν όντως έκανες ανάληψη ή όχι.
Κοιτάζει το ημερολόγιο του ATM. Αν υπάρχει έγκυρη εγγραφή, πες εσύ ότι θέλεις, όχι μόνο δεν πρόκειται να πάρεις χρήματα αλλά ενδέχεται να βρεθείς και κατηγορούμενος για απόπειρα εξαπάτησης. Μη ξεχνάς ότι ειδικά στα ATM's των καταστημάτων υπάρχουν κάμερεςκαι εμενα αυτη ηταν η πρωτη μου σκεψη...
-
Hμερομηνία : 26-02-08 Eκτύπωση | e-mail
(Ξανα)έρχεται το δολάριο
Τη δημιουργία στεγαστικών δανείων σε αμερικανικό δολάριο εξετάζουν οι ελληνικές τράπεζες λόγω της δραματικής μείωσης του επιτοκίου των ΗΠΑBλέμματα στις... ΗΠΑ ρίχνουν οι ελληνικές τράπεζες, εξετάζοντας τις δυνατότητες δημιουργίας στεγαστικών δανείων σε αμερικανικό δολάριο. Η... βύθιση των αμερικανικών επιτοκίων από το 5,25% τον περασμένο Μάρτιο του 2007 στο 3% σήμερα και η προοπτική περαιτέρω μείωσής τους έχουν ανοίξει την όρεξη των εμπορικών τραπεζών!
Οι τράπεζες σχεδιάζουν να επωφεληθούν τόσο από τα χαμηλά αμερικανικά επιτόκια, όσο και από την ανοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου στοιχεία που καθιστούν διπλά ελκυστικά τα δολαριακά δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιτελεία των τραπεζών σχεδιάζουν τη δομή των δανείων αυτών και σύντομα αναμένεται να λανσαριστούν από τα γκισέ των τραπεζών, προβάλλοντας το μεγάλο τους πλεονέκτημα: χαμηλό επιτόκιο και χαμηλή μηναία δόση. Το λανσάρισμα νέων ελκυστικών στεγαστικών δανείων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις τράπεζες στη σημερινή συγκυρία, καθώς παρά την πίεση της πιστωτικής κρίσης, η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας (ΕΚΤ) δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.
Σημειώνεται ότι οι τράπεζες πριν από λίγους μήνες λάνσαραν στην αγορά στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο, ποντάροντας στα χαμηλά ελβετικά επιτόκια αλλά και στην εξασθένηση του ελβετικού νομίσματος έναντι του ευρώ. Ωστόσο, τα δάνεια σε φράγκο το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει τη λάμψη τους τόσο λόγω της αύξησης των ελβετικών επιτοκίων, αλλά κυρίως λόγω της πτώσης του ευρώ έναντι του φράγκου. Ετσι όσοι έχουν δανειστεί σε ελβετικό φράγκο θα πρέπει να ξοδεύουν περισσότερα ευρώ για να αποκτήσουν τα απαιτούμενα φράγκα για την αποπληρωμή της μηνιαίας δόσης του δανείου τους. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι τα ελβετικά δάνεια εξακολουθούν να συμφέρουν έναντι των αντίστοιχων σε ευρώ.
Το δολάριο όμως είναι άλλη υπόθεση. Στελέχη τραπεζών εκφράζουν τον προβληματισμό τους στο Real Estate για τη διάθεση δολαριακών δανείων, υπογραμμίζοντας τους μεγάλους κινδύνους. Σημειώνουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα είναι ιδιαίτερα επιθετική στις αυξομειώσεις των επιτοκίων προκειμένου να τονώσει ή να αποκλιμακώσει την οικονομική δραστηριότητα ανάλογα με τις συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες, το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο έχει πέσει στο 3%, στην προσπάθεια της FED να προλάβει το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία. Ωστόσο, υπογραμμίζει στέλεχος τράπεζας, αν οι συνθήκες στις ΗΠΑ αλλάξουν, τότε όσο γρήγορα μειώθηκαν τα επιτόκια άλλο τόσο γρήγορα θα αυξηθούν. Ετσι, όσοι έχουν δάνεια σε δολάρια θα δουν τις χαμηλές μηνιαίες δόσεις γρήγορα να αυξάνονται.
Επιπλέον κίνδυνος για τους δανειολήπτες σε δολάρια είναι η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου. Τα τελευταία 5 χρόνια το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τελεσίδικο. Αντίθετα, οι τραπεζίτες επισημαίνουν ότι πριν από λίγα χρόνια η ισοτιμία του ευρώ προς το δολάριο ήταν μικρότερη του ενός.
Στελέχη τραπεζών υπογραμμίζουν ότι το αδύνατο σημείο των δανείων σε ξένο νόμισμα είναι ότι αυτά εκτίθενται περισσότερο σε κινδύνους. Ο δανειολήπτης αντιμετωπίζει τον επιτοκιακό κίνδυνο, δηλαδή τον κίνδυνο να αυξηθούν σημαντικά τα ελβετικά επιτόκια, αλλά και τον συναλλαγματικό κίνδυνο, δηλαδή το νόμισμα με το οποίο έχει συναφθεί το δάνειο να ενισχυθεί σημαντικά έναντι του ευρώ.
Πόσο συμφέρουν τα ελβετικά;
Εξακολουθούν να υπερέχουν τα ελβετικά δάνεια. Ο δανειολήπτης που έχει επιλέξει δάνειο σε ελβετικό νόμισμα κερδίζει τόσο από τη διαφορά του επιτοκίου όσο και από την ισοτιμία του ευρώ.
Ωστόσο, το όφελος αυτό τις τελευταίες εβδομάδες σταθερά συρρικνώνεται. Τα ελβετικά επιτόκια βρίσκονται σε ανοδική πορεία (αν και παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα του ευρώ) ενώ και το ευρώ έχει χάσει την ορμή του. Μάλιστα, αν το ευρώ υποχωρήσει σημαντικά, τότε οι δανειολήπτες σε ελβετικό νόμισμα όχι μόνο μπορεί να χάσουν τα κέρδη τους, αλλά να... περάσουν σε ζημίες! Ο λόγος είναι ότι με την εξασθένηση του ευρώ θα αγοράζει κανείς λιγότερα ελβετικά φράγκα. Ή αλλιώς θα χρειάζεται περισσότερα ευρώ για να αγοράσει τα φράγκα που απαιτούνται για να αποπληρώσει τη δόση του. Ποια όμως είναι η διαχωριστική γραμμή που τα κέρδη διαδέχονται οι ζημίες; Οπως υπολογίζουν οι τράπεζες, αν η μέση ισοτιμία του φράγκου υποχωρήσει στο 1,481 (σήμερα βρίσκεται κοντά στο 1,60) τότε τα κέρδη του... ελβετικού δανείου μηδενίζονται. Αν δε, η ισοτιμία υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, τότε όσοι δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο θα έχουν ζημίες (σε σχέση με τους δανειολήπτες σε ευρώ) το ύψος των οποίων θα εξαρτηθεί από την ισοτιμία και τη διαφορά των επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι το ευρώ κινείται σταθερά ανοδικά έναντι του φράγκου τα τελευταία χρόνια. Τον Φεβρουάριο όμως του 2003 η ισοτιμία ήταν στο 1,45 (δηλαδή χαμηλότερα από το όριο ασφαλείας). Από τον Μάιο του 2006 το ευρώ ενισχυόταν σταθερά, με αποκορύφωμα την αναρρίχησή του στο 1,68 τον Νοέμβριο του 2007. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες έχει χάσει τη δυναμική του και τώρα η ισοτιμία έχει υποχωρήσει στο 1,60.
2008 H KAΘHMEPINH All rights reserved.
-
Στέκομαι σε 2 σημεία.
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
Το δολάριο όμως είναι άλλη υπόθεση. Στελέχη τραπεζών εκφράζουν τον προβληματισμό τους στο Real Estate για τη διάθεση δολαριακών δανείων, υπογραμμίζοντας τους μεγάλους κινδύνους. Σημειώνουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα είναι ιδιαίτερα επιθετική στις αυξομειώσεις των επιτοκίων προκειμένου να τονώσει ή να αποκλιμακώσει την οικονομική δραστηριότητα ανάλογα με τις συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες, το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο έχει πέσει στο 3%, στην προσπάθεια της FED να προλάβει το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία. Ωστόσο, υπογραμμίζει στέλεχος τράπεζας, αν οι συνθήκες στις ΗΠΑ αλλάξουν, τότε όσο γρήγορα μειώθηκαν τα επιτόκια άλλο τόσο γρήγορα θα αυξηθούν. Ετσι, όσοι έχουν δάνεια σε δολάρια θα δουν τις χαμηλές μηνιαίες δόσεις γρήγορα να αυξάνονται.Το Fed ήταν ιδιαίτερα συντηρητικό και άτολμο (από όσο θυμάμαι, μπορεί να κάνω και λάθος).. οι επιθετικές κινήσεις/παρεμβάσεις ξεκίνησαν πολύ πρόσφατα και δε ξέρω κατά πόσο θα συνεχιστούν -- ιδιαίτερα εφόσον φαίνεται οτι δεν βοηθούν και ιδιαίτερα.
Επιπλέον κίνδυνος για τους δανειολήπτες σε δολάρια είναι η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου. Τα τελευταία 5 χρόνια το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τελεσίδικο. Αντίθετα, οι τραπεζίτες επισημαίνουν ότι πριν από λίγα χρόνια η ισοτιμία του ευρώ προς το δολάριο ήταν μικρότερη του ενός.
Αυτό
Μπορεί να χτυπήσαμε ιστορικά χαμηλά τώρα, αλλά σε ένα δάνειο διάρκειας 20 - 25 ετών ποιός θα εγγυηθεί οτι η ισοτιμία θα είναι πάντα σε αυτά τα επίπεδα; Κι αν στη δεκαετία περίπου αντιστραφεί η ισοτιμία; -
για να μην ανοιγω νεο θεμα, θελω να κανω καποιες αγορες απο ΕΕ κυριως
ξερετε Αγγλια, Γαλλια κτλ. Δεν εχω πιστωτικη και δεν θελω να βγαλω.
Βλεπω οτι κυκλοφορουν αυτες οι χρεωστικες ελεκτρον βιζα που ειναι για
αγορες στο ιντερνετ. Ποια μου προτεινετε;μιλαω για αυτες σαν την attica gift card ή κατι τετοιο
-
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει την προπληρωμένη κάρτα της τραπέζης Κύπρου http://www.prepaidcards.gr/ Σε σχέση με την προπληρωμένη της Eurobank http://www.eurobank.gr/online/home/gene ... 93&lang=gr την οποία είχα για λίγο διάστημα έχει λιγότερο κόστος (κατά την 'φόρτιση') και δεν έχει όριο.
-
ευχαριστω για Κυπρου με βλεπω
-
τι γίνεται με τις τράπεζες εάν έχουμε να πληρώσουμε κάποια οφειλή και αυτοί απεργούν όπως χτες και σήμερα και πιθανόν αύριο;
εγώ είχα περιθώρειο μέχρι σήμερα.
-
Πήγες και ήταν κλειστό το υποκατάστημα που εξυπηρετείσαι συνήθως; Κοίταξες για άλλα υποκαταστήματα;
Ή πίστεψες την τηλεόραση; -
εχει ασχοληθει κανεις σχετικα με τα επιτοκια καταθεσης,και πια τραπεζα συμφερει για κατι τετοιο>?
και δεν ενοω τα απλα καταθετικα,ενοω αυτα που διαφημιζουν τωρα 3% η μια 3,25% η αλλη κλπ... -
Προθεσμιακές καταθέσεις συνήθως περιορισμένης διάρκειας , εώς 6 μήνες, αλλά έχει και για ένα χρόνο. Παρέχετια η δυνατότητα περιορισμένου αριθμού αναλήψεων/καταθέσεων ανά περίοδο. Τ οεπιτόκιο διαμορφώνεται απ΄οτο Euribor κα ιαυτή τη περίοδο κυμαίνεται στο 4%. Χοντρικά τα 10.000 ευρώ για ένα μήνα δίνουν λίγο πάνω από τα 31-32 ευρώ καθαρό τόκο.
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Πήγες και ήταν κλειστό το υποκατάστημα που εξυπηρετείσαι συνήθως; Κοίταξες για άλλα υποκαταστήματα;
Ή πίστεψες την τηλεόραση;πήγα κι εγώ εδώ Ραφήνα Εθνική που έχω μία δόση αλλά 3 μέρες τώρα έχει απεργία εκτός αυτού και η τράπεζα ελλάδος.
-
Την τραπεζα της Ελλαδος τι την χρειαζεσαι;
-
Το βασικό πρόβλημα είναι πως με την απεργία της ΤτΕ έχουν ξεμείνει από μετρητά οι υπόλοιπες που δουλεύουν.. Σου δίνουν με το σταγονόμετρο.
Περι δανείων & χρηματοδοτήσεων...μία βοήθεια!