-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Χειρίζεται πολύ καλύτερα το αυτοκίνητο και έχει πολύ καλύτερη αντίληψη του χώρου γύρω του (ενώ οι γυναίκες κοιτούν μόνο μπροστά).Αυτο εχει αποδειχθει επιστημονικα και εχει να κανει με καποιες διαφορες στον εγκεφαλο των 2 φυλλων.
Οι γυναικες βεβαια υπερτερουν αλλου, πχ:.............
δε μπορω να θυμηθω κατι τωρα, αλλα δε μπορει καπου θα υπερτερουν!! -
νομίζω ότι αυτό:
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οι γυναίκες είναι άκαμπτα νομότυπες (σχεδόν ποτέ π.χ. δεν παραχωρούν προτεραιότητα ούτε διευκολύνουν κανέναν).
σχετίζεται άμεσα με αυτό:
- Χειρίζεται πολύ καλύτερα το αυτοκίνητο και έχει πολύ καλύτερη αντίληψη του χώρου γύρω του (ενώ οι γυναίκες κοιτούν μόνο μπροστά).
μάλιστα, έχω δει γυναίκες να επιχειρούν τις απίστευτες σφήνες, κοιτάζοντας μόνο μπροστά, λες και κάποιος τους έχει φορέσει παρωπίδες ή τους έχει κολλήσει το κεφάλι στην ευθεία, χωρίς να έχουν απολύτως καμία αίσθηση του χώρου στον οποίον κινούνται και αυτού τον οποίο επιχειρούν να καταλάβουν.
επίσης, ποτέ μα ποτέ γυναίκα δεν σε ευχαριστεί που της παραχώρησες προτεραιότητα. να το θεωρούν άραγε ένδειξη αδυναμίας και υποταγής το να ευχαριστήσουν; αντίθετα, οι άντρες συνεννοούνται πολύ εύκολα, ακόμα και με το βλέμμα - μέχρι σημείου παρεξηγήσεως
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Χειρίζεται πολύ καλύτερα το αυτοκίνητο και έχει πολύ καλύτερη αντίληψη του χώρου γύρω του (ενώ οι γυναίκες κοιτούν μόνο μπροστά).
Αυτο εχει αποδειχθει επιστημονικα και εχει να κανει με καποιες διαφορες στον εγκεφαλο των 2 φυλλων.
είχα διαβάσει μια σχετική (επιστημονική; ) ανάλυση σχετικά με την αδυναμία των γυναικών να κατανοήσουν τη λειτουργία της όπισθεν σε σχέση με τις περιστροφές του τιμονιού. π.χ. οι περισσότερες όταν αρχίζουν να οδηγούν θεωρούν δεδομένο ότι με το τιμόνι στραμμένο στα δεξιά, και με όπισθεν, το αυτοκίνητο θα κινηθεί προς τα πίσω και αριστερά
-
Πλάκα κάνουμε Κώστα (kyan)...!!
Το θέμα θα έχει πολύυυυυ πλάκα!!...Μπορεί να ξεπεράσει και το 'Γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα'!!
Μεγάλα παιδιά είμαστε...και το γέλιο μακραίνει την ζωή...εχμμμ..αυτό βέβαια μέχρι να πάρουν πρέφα το θέμα η kamil,salome,michelle και σία!! -
Κατα τα ψεματα, πιστευω οτι οι αντρες ειναι πιο ικανοι στο θεμα οδηγηση. Για πολλους και διαφορους λογους. Αυτο δεν σημαινει οτι οι γυναικες ειναι κακες ή επικυνδυνες. Ή μαλλον για να το πω πιο σωστα, δε πιστευω οτι μια γυναικα δεν μπορει να μαθει να οδηγει σωστα και με ασφαλεια. Αλλωστε δεν χρειαζεται να εισαι οδηγος αγωνων για να κινηθεις απο το ενα σημειο στο αλλο!
Πιστευω απλα οτι χρειαζονται περισσοτερο χρονο και εκπαιδευση απο εναν αντρα. Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις, οι οποιες απλα ομως επιβεβαιωνουν τον κανονα.
Πριν λιγο καιρο μπηκα συνοδηγος σε μια φιλη που εχει ενα 106 1100. Πηγαινε στην Αττικη οδο με 70χαω, ευτυχως δεξια. Δεν μπορουσε να παει πιο γρηγορα διοτι το θεωρουσε υπερβολη και πιστευε οτι δεν θα μπορουσε να ελεγξει το αυτοκινητο. Να συμπληρωσω οτι η συγκεκριμενη κοπελια οδηγει 10 χρονια. Πιστευω λοιπον οτι της λειπει η 'ανεση' στην οδηγηση και δε νομιζω οτι θα την αποκτησει ποτε διοτι πλεον δεν βοηθαει και η ηλικια...
Αν ομως υπηρχε σωστο συστημα εκπαιδευσης αυτη η κοπελια ειτε δε θα ειχε αποκτησει ποτε διπλωμα ειτε θα ειχε μαθει να οδηγει με περισσοτερη ανεση και σιγουρια.
Μη ξεχναμε αλλωστε οτι σε ολους αυτος τους ασχετους, επικινδυνους, καφρους που κυκλοφορουν στους δρομους (αντρες και γυναικες), καποιοι υπεγραψαν και τους εδωσαν διπλωμα!!!
-
Aπό τα πιο ακραία που μου έχουν τύχει με γυναίκα συνεπιβάτη. Γνωρίζοντας ότι ήταν στην περίοδο εκμάθησης, (είχε ήδη κοπεί μία φορά), οδηγούασ πολύ χαλαρά και όσο το δυνατόν πιο ήρεμα.
Bγαίνουμε Συγγρού,'πατάω' το γκάζι, φτάνω κοντά στην ταχύτητα του... ηχου -80- κι αρχίζει και ωρύεται ''MHN TPEEEEXEIIIIIIΣΣΣΣΣΣ!!!!!!' 'ΠΩΣ ΠAΣ ETΣIIIIIIII;;;'
H συγκεκριμένη κοπέλα κόπηκε κι άλλη φορά, την τρίτη πλήρωσε για να πάρει δίπλωμα και οι δικοί της, της αγόρασαν και αυτοκίνητο. Eυτυχώς δεν έχει προκαλέσει -ακόμα- σοβαρό τροχαίο. Aπλώς το αυτοκινητάκι της έχει διάφορα χρώματα επάνω του, είναι μοναδικό στο είδος του από τα βαθουλώματα, γρατζουνίσματα, λόγω των επαφών με άλλα 'εμπόδια' σταθερά και μη -κάτι σαν διαφήμιση 206
Eυτυχώς ξέρει να βάζει βενζίνη, αν και μία φορά με ρώτησε γιατί δεν μπορεί να βάλει super
-
Πάντως, εγώ να πω απλά ότι υπάρχουν και άντρες που πίσω από το τιμόνι είναι επιεικώς λάθος, για να μην πω επικίνδυνοι! Και μάλιστα δεν το αναγνωρίζουν κιόλας. Και όταν δεν οδηγείς σωστά και τρέχεις με 170 χιλιόμετρα στην εθνική, τότε είσαι δημόσιος κίνδυνος! (μιλάω για συγκεκριμένο άτομο)
Άρα, να μη λέμε μόνο για τις γυναίκες, έχουμε κι εμείς τα στραβά μας. Και για να μη λέμε μόνο για τους άλλους, πολλές φορές με έχω πιάσει απρόσεκτο να κοιτάω μία γκομενίτσα (άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πάλι εκείνες φταίνε), κάτι που μάλλον δεν κάνουν εκείνες σε τόσο συχνή βάση!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
H συγκεκριμένη κοπέλα κόπηκε κι άλλη φορά, την τρίτη πλήρωσε για να πάρει δίπλωμα και οι δικοί της, της αγόρασαν και αυτοκίνητο.
Συγνωμη αλλα νομιζω οτι η ιδια, οι δικοι της, και ο εξεταστης θα επρεπε να πανε φυλακη!!!
Οταν ομως η συγκεκριμενη προκαλεσει ατυχημα, ολοι θα πουνε το γνωστο 'υπερβολικη ταχυτητα', η 'κακια στιγμη' κτλ κτλ...
-
Να αναφέρω και κατι αστείο!
Μαθαίνει μια θεία μου να οδηγεί, και πάει να φύγει με την ξαδέλφη μου. Η ξαδέλφη κάτω, βοηθαει τη θεία να ξεπαρκάρει και η θεία φεύγει αφήνοντας την ξαδέλφη Σε όλη τη διαδρομή, η θεία νόμιζε πως η ξαδέλφη είναι στο πίσω κάθισμα και της μίλαγε Το κατάλαβε, μόλις έφτασε σπίτι της και έπρεπε να παρκάρει! Σε ερώτηση αν κοίταξε το μεσαίο καθρέφτη για να δει το πίσω-άδειο κάθισμα, ξέρετε την απάντηση...
τί να λέμε ρε παιδια! Είναι ανεκδιήγητες!
Δεν αποκτούν ποτέ αντανακλαστικές- σωστές κινήσεις, και λες και δεν καταλαβαίνουν την έννοια του χώρου και της κίνησης των αντικειμενων. Προφανώς είναι εγκεφαλικό το πρόβλημα τους, με τις όποιες διαφορες στην κατασκευή μας, αλλά και θέμα παιδείας. Αφού παίζουν με τις κούκλες και χαζεύουν! Εμείς ξεσκιζόμασταν στο ποδήλατο, στις κόντρες μαθαίναμε τί γίνεται όταν φρενάρεις και μπλοκαρει ο τροχός(όχι αγάπη μου, στην στροφή δεν πατάμε φρένο-δε σου λέω ψέματα ), ανακαλύπταμε πως το μπροστά φρενο είναι πιο αποτελεσματικό(όχι αγάπη μου, το μηχανάκι δεν σταματαει με το πίσω, λάθος ποδήλατο έκανες τόσα χρόνια), παρατηρούσαμε πώς οδηγούσαν οι 'μεγάλοι' (και δεν φτάναμε 18 με την απορία αν υπάρχει κόλπο σε μια μεριά του δρόμου οδηγάμε, όπως μια φίλη μου )καταλαβαίναμε τί ρόλο βαράνε οι ταχύτητες (όχι αγάπη μου αν βάλεις πέμπτη δεν θα φύγεις του 'σκοτωμού, πιάνοντας τα 100').
Προφανώς η φύση έχει κανει τους άντρες να είναι έτοιμοι να μαθαίνουν και να προσπαθούν να ξεπερνάν τα όρια. Πόσες γυναίκες ξέρετε να πορώνονται με κάτι που δεν ξέρουν και να χαζοχαίρονται ανακαλύπτοντας πράγματα; Αλλο ένα παράδειγμα, είναι τα κομπιούτερ που τα έχουν μόνο για 'πασιέντζες' και εφόσων ανοίγει όλα καλά Είμαι σίγουρος πως φαντάζονται την καρτα γραφικών ως τηλεκάρτα και απλά ντρέπονται-και δεν τους νοιάζει, βέβαια- να ρωτήσουν. Δεν ξέρω αν είναι το παιχνίδι του ζευγαρωματος που μας κάνει έτσι ή η φροντιδα της φύσης για να κάνει και κάποιος την πρόοδο ρε αδελφέ!
Από την άλλη, η φύση ίσως έχει κάνει τις γυναίκες 'περιορισμένης ευθύνης ' για να μην χάνουν τα παιδιά μας τις μανάδες τους και δεν έχουμε και εμείς χρόνο να κάνουμε τον πολιτισμό μας να..γυρνάει. -
Σαν πολύ δεν σας αφήσαμε χαλαρούς???
Για να επανέλθετε στην τάξη γιατί ξέρετε γιατί η πλειοψηφία των γυναικών δεν οδηγάει καλά;
Γιατί οι δάσκαλοι στις σχολές είναι άντρες!!!νιανιανιανιανιανιααααααααα
-
Παρόμοια περίπτωση. Φίλη πέρασε τα σήματα μετά από πέντε προσπάθειες και στην οδήγηση κόπ
ηκε επτά φορές πριν βάλει μέσω τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας που δουλεύει για να το πάρει. Αγόρασε ένα Fiat Panda για να είναι ευκολοδήγητο.
Από τα ευτράπελα που μου έχει διηγηθεί θα αναφέρω το ποιο χαρακτηριστικό. Σε επαρχιακό δρόμο σε δεξιά στροφή χωρίς πεζοδρόμιο με μαντρότοιχο στην άκρη κατάφερε να μείνει όταν έχοντας τσαλακώσει όλη τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου να σπάσει την μπάρα του τιμονιού. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι φταίει και δεν ξεκολλά πάνω από τον μαντρότοιχο στον οποίο είχε κολλήσει από την αρχή της στροφής μέχρι που έμεινε. Ευτυχώς προς το παρόν κάνει μόνο ζημιές στο δικό της αμάξι.
Ας βάλει ο θεός το χέρι του. -
14 σημαντικά πράγματα για τους άντρες
1 -Πως λέμε ένα άντρα με μισό εγκέφαλο;
Άντρας φαινόμενο2 -Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ έξυπνου άντρα και ενός U.F.O;
-Καμία! Όλοι έχουμε ακούσει για αυτούς μα κανείς δεν τους έχει δει!3 -Ποιό είναι το κοινό σημείο μεταξύ ενός άντρα και μίας κούνιας;
-Στην αρχή είχε πλάκα αλλά μετά σου προκαλεί ναυτία...4 -Γιατί οι άντρες κάθονται με τα πόδια ανοιχτά;
-Γιατί αν τα έκλειναν θα είχαν διαλύσει τον εγκέφαλο τους!5 -Γιατί όταν λέμε κάτι σ'έναν άντρα 'μπαίνει από το ένα αυτί κ βγαίνει απ'το άλλο';
-Διότι ο ήχος δεν εξαπλώνεται στο κενό!6 -Γιατί τα ανέκδοτα για τις γυναίκες συνήθως δεν ξεπερνάν τις 2 σειρές;
-Για να τα καταλαβαίνουν οι άντρες...7 -Πως ένας άντρα χάνει το 90% της εξυπνάδας του;
-Όταν μένει χήρος.8 -Και το υπόλοιπο 10%;
-Όταν πεθαίνει ο σκύλος του!!!9 -Γιατί μόνο το 10% των αντρών πάει στον παράδεισο;
-Γιατί αν πήγαιναν όλοι, θα ήταν σκέτη κόλαση...10 -Γιατί στην γη υπάρχουν περισσότερες γυναίκες απ'ότι άντρες;
-Επειδή η 'Μητέρα-Φύση' ξέρει τι κάνει!!!11 -Ποιό είναι το κοινό σημείο μεταξύ των Windows και των αντρών;
-Όταν πιστεύουμε πως τα'χει όλα πάντα υπάρχει μια νέα έκδοση για
'upgrade'...12 -Τι υπάρχει για να μπορούν να είναι όλοι οι άντρες όμορφοι;
-το σκοτάδι!!!13 -Πως μπορείς να κάνεις ένα άντρα τρελό στο κρεβάτι;
-Κρύβοντάς το τηλεκοντρόλ το βράδυ που θα'χει η τηλεόραση τον τελικό του Champions League!!!ohhhhhhhhhh14 -Γιατί οι άντρες έχουν την συνείδησή τους πάντα ήσυχη;
-Επειδή δεν την έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει!!! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κατα τα ψεματα, πιστευω οτι οι αντρες ειναι πιο ικανοι στο θεμα οδηγηση.Διαφωνώ ότι οι άντρες είναι πιο ικανοί. Όπως υπάρχουν υπάρχουν καλοί και κακοί οδηγοί άντρες το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Οι άντρες ως πιο μαχητικοί-επιθετικοί και ανταγωνιστικοί ψαχνόμαστε περισσότερο....προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Το θέμα αυτοκίνητο σημαίνει περισσότερα για τους άντρες, ελευθερία-φυγή-ανανέωση-ιδιωτικός χώρος και κυρίως (για άντρες) ενηλικίωση και αύξηση γκομενικής ικανότητας και ψευδαίσθηση ελέγχου αντικειμένου πολύ ισχυρότερου από εμάς!!
Οι γυναίκες είναι πιο νομότυπες και χαλαρές. Το αυτοκίνητο είναι χρηστική συσκευή και δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν και δεν εκνευρίζονται τόσο. Για μεταφορά ρουτίνας μάλλον προτιμώ να είμαι επιβάτης σε γυναίκα παρά σε άντρα ακόμα κι αν ξέρω ότι είναι πολύ καλός και εμπιστεύομαι απόλυτα τις ικανότητές του.
Οι γυναίκες όντως υστερούν στην αίσθηση χώρου οπότε σε παρκάρισμα και σε μανούβρες θέλουν μια υποστήριξη....(κατέβα! )Πηγαινε στην Αττικη οδο με 70χαω, ευτυχως δεξια. Δεν μπορουσε να παει πιο γρηγορα διοτι το θεωρουσε υπερβολη και πιστευε οτι δεν θα μπορουσε να ελεγξει το αυτοκινητο.
Προτιμώ κάποιος να ξέρει που αισθάνεται άνετα και ποια είναι τα όριά του παρά να πηγαίνει ακόμα και με λογικές ταχύτητες που όμως για αυτόν είναι πάνω από τα όριά του. Δείχνει υπευθυνότητα (ή φοβία αλλά δικαίωμά της είναι!).
Αν εγώ εκνευρίζομαι προτείνω να οδηγήσω ή πάω με άλλο αυτοκίνητο!
Το ένα από τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την ύπαρξή μου στον μάταιο τούτο κόσμο (δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο) μπορεί να είναι επικίνδυνο ακόμα και με 30 και προσπαθούμε να μην οδηγάει καθόλου αλλά αρνείται να παραδεχτεί την ακαταλληλότητά του και επικινδυνότητά του. Τουλάχιστον πηγαίνει αργά οπότε οι συχνές επαφές είναι φτηνές! -
Πρέπει να παραδεχτώ ότι το πιο άνετο ταξίδι το έχω κάνει με οδηγό γυναίκα.
Λόγο ύψους είχε μετακινήσει το κάθισμα τέρμα μπροστά (έχουν και μια τάση να κολλάνε στο τιμόνι) με αποτέλεσμα εγώ που καθόμουνα πίσω της αν και 1,85 ύψος να τεντώνομαι και να μην φτάνουν τα πόδια μου στο κάθισμα της!!!!
Έχουν και τα προτερήματα τους!!!! -
αγαπητέ Μανώλη....προκαλείς την τύχη σου με αυτά που γράφεις....
τι είπεεεεεςςςς??? θέλεις να κατέβουμε στην Κρήτη????
λοιπόν για να παρακολουθήσεις ένα safe track να δείς πια είναι η σωστή θέση οδήγησης και μετά να σχολιάσεις την φίλτατη οδηγό -
Μι βαράς βρε Ρένα είπα λόγο ύψους!!!
Αν και πρέπει να παραδεχτείς ότι πολλές δεν ξέρω αν είναι από συνήθεια αγκαλιάζουν το τιμόνι αντί να το κρατούν. Και τι ωραία που το κάνουν!!! -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μη βαράς βρε Ρένα είπα λόγω ύψους!!!
Αν και πρέπει να παραδεχτείς ότι πολλές δεν ξέρω αν είναι από συνήθεια αγκαλιάζουν το τιμόνι αντί να το κρατούν. Και τι ωραία που το κάνουν!!!απο συνήθεια, απο συνήθεια
πολύ καλό το τελευταίο σχόλιο περνάς στο απυρόβλητο για απόψε το βράδυ -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Μαθαίνει μια θεία μου να οδηγεί, και πάει να φύγει με την ξαδέλφη μου. Η ξαδέλφη κάτω, βοηθαει τη θεία να ξεπαρκάρει και η θεία φεύγει αφήνοντας την ξαδέλφη Σε όλη τη διαδρομή, η θεία νόμιζε πως η ξαδέλφη είναι στο πίσω κάθισμα και της μίλαγε Το κατάλαβε, μόλις έφτασε σπίτι της και έπρεπε να παρκάρει! Σε ερώτηση αν κοίταξε το μεσαίο καθρέφτη για να δει το πίσω-άδειο κάθισμα, ξέρετε την απάντηση...
Μου έφτιαξες την μέρα...και δεν έχουμε και δουλειά στο γραφείο! Απίστευτο....μίλαγε και δεν ήτανε κανείς στο αυτοκίνητο.....σαν ταινία των Moody Pythons!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Διαφωνώ ότι οι άντρες είναι πιο ικανοί. Όπως υπάρχουν υπάρχουν καλοί και κακοί οδηγοί άντρες το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Οι άντρες ως πιο μαχητικοί-επιθετικοί και ανταγωνιστικοί ψαχνόμαστε περισσότερο....προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Το θέμα αυτοκίνητο σημαίνει περισσότερα για τους άντρες, ελευθερία-φυγή-ανανέωση-ιδιωτικός χώρος και κυρίως (για άντρες) ενηλικίωση και αύξηση γκομενικής ικανότητας και ψευδαίσθηση ελέγχου αντικειμένου πολύ ισχυρότερου από εμάς!!Ωραια, αρα συμφωνεις οτι οι αντρες οδηγουν καλυτερα!!! Επομενως που διαφωνεις με αυτα που ειπα???
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν μπορούσε να καταλάβει τι φταίει και δεν ξεκολλά πάνω από τον μαντρότοιχο στον οποίο είχε κολλήσει από την αρχή της στροφής μέχρι που έμεινε.Mα τι λες τωρα?
Δεν εχεις ακουσει τον περιφημο νομο της ελξης του τοιχου με το αυτοκινητο???Να αναφερω και αλλο περιστατικο: Εχω 2 ξαδερφες στις οποιες ειχα μπει σαν συνοδηγος παλιωτερα. Παρατησησα οτι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ακουμπουσαν το φρενο, πατουσαν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και τον συμπλεκτη!!! Τις ρωτησα γιατι το κανουν αυτο αφου ουτε προκειτε να σταματησουν ουτε φρεναρισμα πανικου εκαναν!
- ετσι μας ειπε ο δασκαλος!
- ο δασκαλος το ειπε αυτο στη περιπτωση που θελησεις να σταματησεις τελειως και οχι καθε φορα που πατας φρενο!
- δεν ξερω, εμενα ετσι μου ειπε και ετσι κανω!!!!
Εκαναν εντελως μηχανικες κινησεις, χωρις να ξερουν πως και γιατι κανουν κατι και βεβαια ποτε δεν αναρρωτηθηκαν ή ρωτησαν αν αυτο που κανουν ειναι σωστο. Μαλιστα 1 μια απο τις 2 κοπελιες ειναι τελικα καλη οδηγος και εχει και αξιοσημειωτη ανεση στην οδηγηση (για γυναικα παντα )
Ιδιαιτερότητες των δύο φύλων στην οδήγηση