Παράθεση:
Μήπως θέλεις και δήλωση του νόμου 105 ? Δεν μπορείς να έχεις κάτι παραπάνω απο την άποψη του καθενός εδω πέρα.
Για τεκμηρίωση θα πρέπει να ανατρέξεις σε δικασ΄τηριο.
G60POWER έγραψε:
Μια και μιλαμε για προδιαγραφες, ξερεις πχ τι σημαινει το SAE η VW 505 η SJ/SF?
SAE = society of automotive engineers.
Η κατάταξη κατά SAE καλύπτει τα ορυκτέλαια κινητήρων και γραναζοκιβωτίων οχημάτων.
Τα λάδια κινητήρων καλύπτονται από τις προδιαγραφές SAE 0 W - 50W.
Για την προδιαγραφή SAE στις χαμηλές θερμοκρασίες προσδιορίζεται το δυναμικό ιξώδες και μετριέται σε cp. Για τις υψηλές θερμοκρασίες το κινηματικό ιξώδες που μετριέται σε cst. Στους 100 C. Επίσης υπάρχει και το όριο αντλησιμότητας που είναι μέτρο της ροής του λαδιού στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Π.χ. λάδι 15 W έχει δυναμικό ιξώδες < 3.500 cp (-15 C)
και κινηματικό > 5.6 cst (100 C)
Το δυναμικό ιξώδες μετριέται κατά ASTM D 2602 σε προσωμοιωτή χαμηλών θερμοκρασιών και το κινηματικό κατά ASTM 4684 MRV .
Π.χ. ‘ένα λάδι SAE 10W/40 : στις υψηλές θερμοκρασίες συμπεριφέρεται σαν SAE 40 ενώ στις χαμηλές σαν SAE 10.
SA / SF
ΑΡΙ : αναφέρεται στην ποιοτική κατάταξη των λαδιών σε συνεργασία με την SAE και την ASTM (American society for testing and materials.)
Για να ταξινομηθεί ένα λάδι κατά ΑΡΙ πρέπει υποχρεωτικά να περάσει από ορισμένες μηχανικές δοκιμές σε πρότυπες μηχανές.
Τα λιπαντικά βενζινοκινητήρων έχουν το διακριτικό S (service station).
Όσο το δεύτερο γράμμα ανεβαίνει τόσο αυστηρότερη είναι η προδιαγτραφή.
Π.χ. SAG60POWER έγραψε:
Για αυτο ο καθενας εδω λεει το μακρυ και το κοντο του.Θα μας φυγουν τα μαλια σε λιγο.Αλλα θα μου πεις το να λες αερολογιες δεν κοστιζει τιποτα, η τεκμηριωση ομως μας βαζει στη θεση μας
Πιστεύω να σε κάλυψα με την θέση μου.
[list:2353dx6v]Εψαχνες μερες να τα βρεις για να μου κανεις σεμιναριο?Το αν με καλυψες φενεται παρακατω [/list:u:2353dx6v]>G60POWER έγραψε:
H αντιπροσωπεια της VAG στην Κατερινη 'συστηνει' λιπαντικα ΒP Εχεις να πεις τιποτα επι του θεματος?
Αυτό δεν μου λέει απολύτως τίποτα, και ο Τσαούσης σου πουλάει VW-AUDI και αναλμβάνει σερβις και υποτίθεται και οτι έχεις εγγύηση στο αμάξι σου αλλά η ΚΑΡΕΝΤΑ δεν αναγνωρίζει εγγύηση αν πη΄γαίνεις το αμάξι σου για ΄σερβις στον Τσαούση, απλά γιατί δεν έχει εξουσιοδοτημένο σέρβις
Τι έχεις να μου πεις εσύ για αυτό ? Αερολογίες ?
[list:2353dx6v]Ο τσαουσης φιλαρακο ειναι επισημος αντιπροσωπος της Κοσμοκαρ , απ αυτους που ψαχνουν κατι αιμοδοτες σαν εσενα για να συντηρουνται.Τον Μανδυλα στη Θεσ/νικη τον εχεις ακουστα?Μη μου πεις οτι επειδη εκεινος χρισημοιποιει λιπανικα Aral δεν ειναι επισημος αντιπροσωπος? [/list:u:2353dx6v]>Δεν διαφωνώ ότι στο εμπόριο υπάρχουν πολύ καλύτερα λάδια απο των αντιπροσωπειών,
[list:2353dx6v]Μολις κατεριψες τις αερολογιες σου ποιο πανω.Και τσαμπα εγραφες τοση ωρα δηλ.Να μου πεις ττ?Οτι στο εμποριο εχει καλυτερα λιπαντικα αλλα ΕΣΥ βαζεις γρασο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο?[/list:u:2353dx6v]>παρόλα αυτά, αυτά που συστείνουν οι αντιπροσωπείες δεν είναι κακά.
[list:2353dx6v]Δηλ το σεμιναριο σου τι νοημα ειχε?Παρο λα αυτα ναι μεν εχετε δικιο αλλα εγω ειμαι θυμα, αυτο μας λες?Μαγκια σου[/list:u:2353dx6v]>Και βασικά, μου λες οτι λεω αερολογίες, δεν είδα εσυ να τεκμηρίωσες κάτι , η κάνω λάθος ? Λοιπόν, φούσκωσε κανένα μπαλονάκι με αέρα κοπανιστό και τα λέμε μετά απο τις διακοπές
[list:2353dx6v]Το αν μας ειπες αερολογιες φανηκε, καθοτι λειτουργεις ως προβατο για σφαγη.Το μπαλονακι το χαριζω σε σενα, μιας και τετοια αξεσουαρ σας δινουν δωρεαν οι αντιπροσωπειες μετα το θερινο σας service Θα εχεις μπολικα απ αυτα φανταζομαι.Εγω βαζω λιπαντικα απ το ελευθερο εμποριο και δε μου χρεωνουν και το μπαλονακι[/list:u:2353dx6v][list:2353dx6v]ΥΓ.Τις προδιαγραφες της VW απ οτι βλεπω δεν μπορεσες να τις βρεις Αντε με λιγο κοπο ακομα και τον φαγαμε τον γαιδαρο [/list:u:2353dx6v]