-
καλο ταξιδι σ ευχομαι.Παντως οτανγυρισεις με το καλο γραψε εδω πως πηγες.
Νασαι καλα -
τι ξερουμε για το οδικο δικτυο της νοτιας βουλγαριας?
απο μελενικο ως περπερικο..
-
Greo sorry
τώρα το είδα. Ναι, μεσημέρι και χωρίς στάση και διαμονή, στέκει λογικώς.
Γενικά όμως οι ξένες πινακίδες δεν είναι δημοφιλείς (εννοείται ότι σερβικές ούτε κατά διάνοια - για τις ελληνικές ποντάρεις στο ότι ο κόσμος δεν τις ξέρει).
Από την άλλη, τυχόν ταραχές παραμένουν πολύ πιθανές και είναι απρόβλεπτες. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τι ξερουμε για το οδικο δικτυο της νοτιας βουλγαριας?απο μελενικο ως περπερικο..
κανενας βουλγαρος ρε παιδια...
-
Λοιπον παιδια ,μεσα στο Μαρτιο κατεβαινω Ελλαδα apo Πραγα οδικως μεσω Μοναχου και Insbruck με κατευθυνση Ανκονα.
Το πλοιο φευγει απο την Ανκονα στις 13 :30.
Επειδη θελουμε να περασουμε ενα βραδυ στη Ιταλια,εχετε να προτεινετε καποια πολη σχετικα κοντα στην Ανκονα,ωστε ξεκινοντας πρωι να φτασουμε ανετα και εγκαιρα στην Ανκονα?
Απο οτι ειδα θα περασουμε απο BOLOGNA και VERONA.
Ti lete? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Λοιπον παιδια ,μεσα στο Μαρτιο κατεβαινω Ελλαδα apo Πραγα οδικως μεσω Μοναχου και Insbruck με κατευθυνση Ανκονα.
Επειδη θελουμε να περασουμε ενα βραδυ στη Ιταλια,εχετε να προτεινετε καποια πολη σχετικα κοντα στην Ανκονα,ωστε ξεκινοντας πρωι να φτασουμε ανετα και εγκαιρα στην Ανκονα?
Ti lete?Ακομα πιο κοντα στην Aνκονα το SAN MARINO!!!!Nα φας οσα λεφτα σου εχουν περισεψει σε δωρα και αλλες αναποφευκτες αγορες.
-
Ασε πριν λιγο ειδα που ειναι και η MODENA..
Παντως θα πρεπει να κανω 900 me 1000 km σε μια μερα... -
Γειά σας,
Ti lete?Θα πρότεινα και εγώ τον Άγιο Μαρίνο, είναι κοντά και έχει αρκετά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (στο Ιστορικό του Κέντρο), εκτός και αν έχεις πάει.
Επίσης, θα πρότεινα να περάσεις την Μπολώνια, γιατί εκεί έχω 'φάει' κάτι τρομερά μποτιλιαρίσματα (σε καλοκαιρινή βέβαια περίοδο) και έχω κινδυνεύσει ακόμη και να χάσω το πλοίο ...!
Είναι από τις διαδρομές με την μεγαλύτερη κίνηση στην Ιταλία. Κίνηση πιθανόν να συναντήσεις και στην Ανκόνα μέχρι να φτάσεις στο λιμάνι εκεί που δένουν τα πλοία, (και να είσαι και δυό ώρες νωρίτερα ...).
Ακόμα, την Δευτέρα το πρωϊ, στην Ιταλία είναι όλα κλειστά και οι Ιταλοί στους δρόμους, επιστρέφοντας από το Σαββατοκύριακο, οπότε οι δρόμοι είναι αρκετά φορτωμένοι.Φιλικά
Μάξιμος
-
Συνεχιζοντας την προετοιμασια για το ταξιδι,ακουσα απο ενα φιλο οτι αυτο το καιρο γινονται εργα σε αρκετα σημεια των 'autostrada'.
Ετσι εψαξα λιγακι και βρηκα το επισημο site.
http://www.autostrade.it/en/Παρα πολυ καλο!!!Απλα δειχνει ποσο πισω ημαστε σα χωρα...
Περιεχει πληροφοριες live για την κινηση σε ολο το δικτυο,πληροφοριες για τα παντα και live video streaming με παρα πολλες βιντεοκαμερες σχεδον σε ολο το δικτυο...Μπορεις να δεις καθε ωρα της ημερας το δικτυο...
Φανταζομαι αν γινοταν κατι αντιστοιχο στην Ελλαδα θα το σταματουσε η αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων ή θα εσπαγαν τις καμερες οι 'γνωστοι -αγνωστοι'.. -
Ti lete?Αντί για το τουριστικό San Marino, προτείνω το Urbino
-
Θα πρεπει να κανουμε 1118 χμ σε μια μερα...
Σα πολλα δεν ειναι?Στο τελος θα φτασω στην Ανκονα με τη μια
Ευχαριστω παντως θα το σκεφτουμε! -
Ευχαριστω παντως θα το σκεφτουμε!Πριν από κάποια χρόνια είχαμε κάνει οικογενειακώς το Σικελία-Ρώμη (~1050 χλμ αν θυμάμαι καλά) οδικώς και μάλιστα σταματώντας στην Πομπηία για ~2 ώρες για τουρισμό. Είναι λοιπόν ρεαλιστική η απόσταση αυτή, είναι όμως πολύυυυ κουραστικό.
-
είναι σαν να κάνεις Αθήνα- Ορεστιάδα Εβρου (977 χλμ) και κάτι παραπάνω...
-
Βεβαια οι δρομοι δεν εχουν καμια σχεση...
Το ειχα ξανακανει παλιοτερα.Πραγα -Παρισι περιπου 1000 χμ.
Ειναι οντως αρκετα κουραστικο.Θα δουμε. -
Κανω τα 1150+ χλμ σε 12 ωρες (Τριπολη-Μοντανα Βουλγαριας) με 20λεπτες στασεις καθε 3-4 ωρες περιπου (βενζινη,καφες,κατουρημα) σχετικα ευκολα με το χιουνται,με τα φιατ ειναι πιο κουραστικό το ταξιδι.Αν νιωσω κουρασμενος σταματω στην ακρη και κοιμαμαι.
-
Ευχαριστω παντως θα το σκεφτουμε!Πριν από 3 μήνες είχα ένα παρόμοιο δίλημμα. Ήμουν μεταξύ του να μείνω Bologna ή San Marino (για πιο κοντά στο πλοίο). Τελικά έμεινα στο Lugano (ναι, Ελβετία.. καμία σχέση ).
Το καράβι έφευγε το μεσημεράκι (κατά τις 16.00 αν θυμάμαι καλά). Ξεκίνησα από Lugano στις 8.30 το πρωί και ήμουν στην Ανκόνα στις 13.00 (τηρώντας τα όρια ταχύτητας πάντα). Ίσως ήταν ρίσκο, λόγω της κίνησης που πιθανώς θα συναντούσα κοντά στη Bologna, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.
Πιθανώς η Verona θα ήταν μια καλή πρόταση για την περίπτωση σου.
-
Καλημέρα.
Σε 1 μήνα ξεκινάει η αντίστροφη πορεία μου από αυτή που έκανα προ ενός έτους, δηλαδή Monchengladbach - Ancona. Αυτή τη φορά έχω Navigation, ένα ολοκαίνουργιο Becker και έτσι όλα γίνονται πιο εύκολα.
Η διαδρομή θα γίνει μέσω Ελβετίας καθόσον είναι πιο γρήγορη - σε χρόνο - και η ώρα αναχώρησης του πλοίου από Ancona είναι 17:00. Άρα, δεδομένου ότι:
α) Η απόσταση είναι 1300χλμ
β) Ο χρόνος που δίνει το site www.viamichelin.com είναι 12 ώρες
γ) Κάθε 4 ώρες θα πραγματοποιώ και 1 στάση διάρκειας 30'χρειάζομαι περίπου 13 ώρες - χοντρικά πάντα. Άρα, για να προλάβω την αναχώρηση του πλοίου που είναι στις 17:00, πρέπει να ξεκινήσω το αργότερο στις 02:00 τα ξημερώματα, για να έχω και χρόνο μπροστά μου. Ξέρει κανένας εάν έχουν έργα στη συγκεκριμένη διαδρομή φέτος ή αν θα καθυστερήσω κάπου έκτακτα?
ΥΓ: 1) Πέρυσι όταν ερχόμουν με μεγάλη επιφύλαξη και χωρίς Navi, έκανα 11 ώρες και 30'.
2) Θέμα βενζίνης δεν τίθεται, θα φουλάρω λίγο πρίν την έξοδο της Γερμανίας και με τα 2 μπιτόνια 18Λ έκαστο, τη βγάζω πολύ άνετα έως Ancona. -
Το ψαχνω και εγω αυτο το καιρο.Δες τη σελιδα των αουτοστραντα που εβαλα παραπανω.
-
πως ειναι το Μπεκερ, καλο? κοστος?
πως ειναι δυνατον να ξυπνησεις 2 το πρωι και να οδηγησεις τοσες ωρες; δυσκολο...πανω απο 10 ωρες την ημερα οδηγηση ειναι μεγαλο ζορι...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
πως ειναι το Μπεκερ, καλο? κοστος?πως ειναι δυνατον να ξυπνησεις 2 το πρωι και να οδηγησεις τοσες ωρες; δυσκολο...πανω απο 10 ωρες την ημερα οδηγηση ειναι μεγαλο ζορι...
To Becker είναι πολύ ωραίο, μεγάλη οθόνη και καλό σύστημα πλοήγησης της Navigon. Το κόστος του είναι 300
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες