-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ο kovathe έχει δικιο για τις κρατησεις που λεει, μιας και η παλιοτραπεζα που δουλευει εχει πολλες κρατησεις λογω ταμειων κλπ κλπ κλπ, τα ξερω απο πρωτο χερι....απο αυτο που με ταιζει χροοοοοοοοοοοοοονια τωρα
Πολλές κρατήσεις, αλλά και ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ συντάξεις!!!
Βέβαια αν καταργηθεί το επικουρικό κομμάτι της σύνταξης αυτή θα πέσει αρκετά, αν όχι όμως είναι λογικότατες οι υψηλές κρατήσεις.
Και εφαπαξ, αλλα ενταξει αν ειναι να περιμενω να φτασω 55-60-65 ετων (μιλαω για τους παλιους που περνανε συνταξη σε αυτες τις ηλικιες....ή που τελος παντων προλαβενουν να παρουν συνταξη σε αντιθεση με τη γενια μου) τι να το κανω? Αν εινα ινα μου κρατανε Χ ποσο καθε μηνα απο το μισθο μου και να το παιρνω του Αγιου φουτσου.
Οι καλες συνταξεις για εμενα ειναι το λιγοτερο. Το πολυ θετικο για εμενα ειναι το ΤΥΠΕΤ *Ταμειο υγειας πρωσοπικου Εθν. Τραπ) το οποιο δεν εχει καμια σχεση με το ΙΚΑ. Πραγματικα ομως μιλαμε για τραγικες κρατησεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δυο πραγματα εχω να πω, το ενα ερωτηση:
- Αφου ειναι τοσοι πολλοι αυτοι που βγαζουν κατω απο 1500 Ευρω τον μην καθαρα, πως ζουν με τοσα λεφτα? Μπορει να κανει κανεις μια προχειρη αριθμητικη με τα σταθερα εξοδα που εχει ο καθενας στην Αθηνα του 2008 που ειναι πιο ακριβη απο το Σικαγο?
Επειδή μιλάω εκ πείρας, στην Αθήνα ζεις αξιοπρεπέστατα με 1100€ τον μήνα, πληρώνοντας νοίκι σε ολοκαίνουριο σπίτι και μάλιστα στα νότια προάστια που δεν είναι καθόλου άσχημα, με τις εξόδους, τις βόλτες και τις διακοπές σε ελληνικό νησί το καλοκαίρι. Σαφώς και δεν σου επιτρέπονται πολυτέλειες, αλλά όχι πως τρως και τρελό ζόρι... Και σήμερα περίπου τόσα ξοδεύω, παρόλο που θα μπορούσα και περισσότερα. Φυσικά, το κόστος είναι αυξημένο αφού μένω μόνος μου. Μια οικογένεια για παράδειγμα, συμψηφίζει πολλά ατομικά έξοδα.
Α, επειδή ήμουν στο Σικαγο πριν 3 χρόνια, καμία σχέση οι τιμές! Καταπληκτική πόλη πάντως, την λάτρεψα, αν και το κρύο...πολύ!- Αυτο που μετραει στο τελος, δεν ειναι ποσα λεφτα βγαζεις, αλλα εαν σου φτανουν να ζεις αξιοπρεπως. Ο ορος αξιοπρεπως ειναι διφορετικος για τον καθενα μας, ομως πανω/κατω υπαρχει ενα μεσο του ορισμου του ορου που συμφωνουν οι περισσοτεροι. Οταν φτασει καποιος στο σημειο να βγαζει παραπανω χρηματα απο αυτα που καταναλωνει, τοτε συνιστω δυο πραγματα: 1ον να ρωτησεις τον εαυτο σου: ζω αξιοπρεπως? και 2ον, τα παραπανω χρηματα ειναι απλως νουμερα εαν δεν χρισημοποιηθουν για μια αναγκη (π.χ. θεμα υγειας χτυπα ξυλο ή κατι τετοιο). Τα παραπανω λεφτα απλα τα θελεις οταν δεν τα εχεις.
Καλό είναι να σου περισσεύει και τίποτε, όχι μόνο για τα κακά (υγεία) , αλλά και για τα καλά (ταξίδια, γάμοι, γεννητούρια κλπ κλπ ).
-
Για το πρωτο. Μου κανεις μια αριθμητικη του πως σου φτανουν 1100 Ευρω και με νοικι μεσα?
-
Για το δευτερο, οταν εγραψα ζεις αξιοπρεπως, για πολλους, αυτο συμπεριλαμβανει και τα ταξιδια μεσα. Για μενα το κανει παντως.
-
[quote='aserf'][quote='gavriil1'][quote='aserf']'Μισθούς - χρυσάφι που κυμαίνονται μεταξύ 64 και 88 χιλιάδων ευρώ ετησίως απολαμβάνουν 52.249 διευθυντικά στελέχη που κατέχουν θέσεις-κλειδιά σε 310 ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά'
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... bid=262437
Σε μια μικρομεσαία επιχείρηση (50-150 άτομα στο περίπου) μισθούς ~3000
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
- Αφου ειναι τοσοι πολλοι αυτοι που βγαζουν κατω απο 1500 Ευρω τον μην καθαρα, πως ζουν με τοσα λεφτα? Μπορει να κανει κανεις μια προχειρη αριθμητικη με τα σταθερα εξοδα που εχει ο καθενας στην Αθηνα του 2008 που ειναι πιο ακριβη απο το Σικαγο?
Επειδή μιλάω εκ πείρας, στην Αθήνα ζεις αξιοπρεπέστατα με 1100
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή μιλάω εκ πείρας, στην Αθήνα ζεις αξιοπρεπέστατα με 1100
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Που λεει οτι ειναι μικτοι?42% δεν ειναι οι φοροι, 42% ειναι οι ολικες κρατησεις εγραψα. Εαν διαφωνεις, ποσες ειναι?
Ότι είναι μικτοί το είχα διαβάσει σε άλλο site όπου υπήρχε ακριβώς το ίδιο άρθρο.
Το έχω φυλάξει στο σκληρό μου και φαίνεται από εδώ:
Τεσπα, όσον αφορά τις κρατήσεις δεν επιμένω άλλο, σημασία έχει και το ταμείο στο οποίο είσαι ασφαλισμένος, οπότε αυτό που λέω αφορά συγκεκριμένο ταμείο για το οποίο γνωρίζω.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Μάλιστα.. απο το γεγονός οτι κρίνεις χρήσιμες τις σπουδές μόνο αν έχεις στόχο να 'γίνεις κάτι' κατανοώ περισσότερο την τοποθέτησή σου
Εχεις βρεθεί ποτέ σε εργασία όπου σηκώνεσαι το πρωί χαρούμενος που θα πάς; Και δε λέω επειδή έχεις να βγάλεις το μεροκάματο, αλλά επειδή γουστάρεις.... Πίστεψε με, υπάρχουν άνθρωποι που τους συμβαίνει αυτό.
Αν προσέξεις τι γράφω λέω να γίνεις κάτι που θα έκανες και ασχέτως χρημάτων...Οπότε συμφωνούμε..
Αλλά αν σου αρέσει η δουλειά τότε μάλλον είσαι εξαίρεση και δεν πρόκειται για δουλειά αλλά για μια αγαπημένη ενασχόληση που συν τοις άλλοις αποφέρει και χρήματα...
-
Ασερφ ακομη δεν καταλαβα τι λες ομως απο πλευρας κρατησεων. Ποιο ειναι το νουμερο συμφωνα με σενα?
-
Λοιπον μηνιαια εξοδα ενος εργενη που ζει στην Αθηνα σε ενα δυαρι, ας τα κανουμε μαζι!
Ενοικιο =550
Κοινοχρηστα = 100
Δοση αυτοκινητου = 250
Ασφαλεια αυτοκινητου = 50
Καυσιμα οχηματος = 100
Φαγητο/σουπερμαρκετ = 400
Διασκεδαση (ποτα/φαγητα εξω) = 250
Διακοπες = 100
Γυμναστηριο = 60
Υγεια (γυαλια, δοντια, κτλ) = 25
Ρουχα = 15Συνολο 1900
Λοιπον βαζεται νουμερα. Που κανω λαθος?
-
Ασερφ ακομη δεν καταλαβα τι λες ομως απο πλευρας κρατησεων. Ποιο ειναι το νουμερο συμφωνα με σενα?Κοίτα, δε θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα ποσά αλλά ο πατέρας μου ως μηχανικός παίρνει καθαρά περίπου το 66-67% των μικτών αποδοχών του. Άρα, φόρος + κρατήσεις είναι περίπου στο 33-34% των αποδοχών του.
Βέβαια εν προκειμένω έχει υπολογιστεί το ότι έχει 2 παιδιά, κτλ, οπότε χωρίς αυτά οι κρατήσεις λογικά θα ήταν περισσότερες, δε νομίζω όμως ότι θα έφταναν και πάλι το 40+%.
Ακόμα και σε τεράστιους μισθούς δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν οι συνολικές κρατήσεις να φτάσουν σε τέτοια νούμερα καθώς η μέγιστη κλίμακα φορολογίας είναι συγκεκριμένη και είναι 40% (και κάποιο ποσοστό έχει φορολογηθεί με μικρότερες κλίμακες), ενώ οι ασφαλιστικές κρατήσεις από ένα εισόδημα και πάνω δεν αυξάνονται καθώς όταν πιάσει κανείς τη μέγιστη σύνταξη δε μπορεί να πληρώσει περισσότερα. -
Προχείρως :
-
Γυμναστήριο δεν το κρίνω και πολύ απαραίτητο έως εκπληκτικά άχρηστο (σε κάθε περίπτωση 60 το μήνα είναι πάρα πολλά)
-
Δόση αυτοκινήτου γιατί?
-
Υγεία γιατί σώνει και καλά?
-
550 ενοικίο είναι μάλλον πολλά για εργένη. Μπορεί να δίνεις και 1000 αλλά και 400 σου φτάνουν για ενοίκιο...
-400 για super market είναι κάπου 20% λιγότερο από αυτά που τρώω εγώ στο Super market, αλλά νομίζω ότι θεωρούμαι μάλλον σπάταλος στο super market ...Σίγουρα βγαίνεις με λιγότερα από 400, χωρίς στερήσεις...
-500 ευρώ το χρόνο είναι υπεραρκετά για ασφάλεια για ένα 1400ρι supermini
-Διασκεδαση δεν έχω ιδέα από 100 -15.000 εύκολα, τελείως υποκειμενικό
-Ρούχα? Για μένα αυτό το στοιχείο δεν υφίσταται
-
-
Λοιπον μηνιαια εξοδα ενος εργενη που ζει στην Αθηνα σε ενα δυαρι, ας τα κανουμε μαζι!Ενοικιο =550
Κοινοχρηστα = 100
Δοση αυτοκινητου = 250
Ασφαλεια αυτοκινητου = 50
Καυσιμα οχηματος = 100
Φαγητο/σουπερμαρκετ = 400
Διασκεδαση (ποτα/φαγητα εξω) = 250
Διακοπες = 100
Γυμναστηριο = 60
Υγεια (γυαλια, δοντια, κτλ) = 25
Ρουχα = 15Συνολο 1900
Λοιπον βαζεται νουμερα. Που κανω λαθος?
κανεις λαθος στο γυμανστηριο , στην ασφαλεια , στη διασκεδαση , στα κοινοχρηστα και το ενοικιο μπορει να ειναι πχ και 450
τα ρουχα μαλλον παραπανω.
ωραιο ποστ αυτο που εγραψες πριν για το τι κανεις οταν σου μενουν λεφτα
-
[quote='gavriil1']Λοιπον μηνιαια εξοδα ενος εργενη που ζει στην Αθηνα σε ενα δυαρι, ας τα κανουμε μαζι!
Ενοικιο =550 [b](χωρίς να ξέρω πολλά από ενοίκια μου φαίνεται κάπως τσιμπημένο. Εννοώ ότι κάποιος που μόλις έπιασε σπίτι με χαμηλό εισόδημα λογικά θα νοικιάσει ένα πιο παλιό 2άρι και με 400-450
-
....εδώ κάποιοι κύριοι σε αυτό το φόρουμ αγοράζουν Τouch Cruise των 630 ευρώ... ...στα 25 από εδώ και 60 από εκεί ευρώ κολλάτε..;
- πλάκα κάνω μην παρεξηγηθώ
-
Αυτοί οι κάποιοι έχουν premium εισοδήματα
-
Ερχονται...έρχονται τα αρπαχτικά της εφορείας.....
-
Κανεις λαθος εδω καινεις εκει. Νουμερα ομως δεν λετε. Βαλτε νουμερα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ο kovathe έχει δικιο για τις κρατησεις που λεει, μιας και η παλιοτραπεζα που δουλευει εχει πολλες κρατησεις λογω ταμειων κλπ κλπ κλπ, τα ξερω απο πρωτο χερι....απο αυτο που με ταιζει χροοοοοοοοοοοοοονια τωρα
Πολλές κρατήσεις, αλλά και ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ συντάξεις!!!
Βέβαια αν καταργηθεί το επικουρικό κομμάτι της σύνταξης αυτή θα πέσει αρκετά, αν όχι όμως είναι λογικότατες οι υψηλές κρατήσεις.
Και εφαπαξ, αλλα ενταξει αν ειναι να περιμενω να φτασω 55-60-65 ετων (μιλαω για τους παλιους που περνανε συνταξη σε αυτες τις ηλικιες....ή που τελος παντων προλαβενουν να παρουν συνταξη σε αντιθεση με τη γενια μου) τι να το κανω? Αν εινα ινα μου κρατανε Χ ποσο καθε μηνα απο το μισθο μου και να το παιρνω του Αγιου φουτσου.
Οι καλες συνταξεις για εμενα ειναι το λιγοτερο. Το πολυ θετικο για εμενα ειναι το ΤΥΠΕΤ *Ταμειο υγειας πρωσοπικου Εθν. Τραπ) το οποιο δεν εχει καμια σχεση με το ΙΚΑ. Πραγματικα ομως μιλαμε για τραγικες κρατησεις.
Τα οποία ταμεία ουσιαστικά πάνε να τα διαλύσουνε τώρα...
Και το ΤΥΠΕΤ εντάξει μη το θεωρείς και ιδανικό. Μάλλον ακριβό είναι γι' αυτά που προσφέρει σε σχέση με τις κρατήσεις...
Γενικά είναι τεράστια κουβέντα οι κρατήσεις και τα ταμεία, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να συνοψιστεί στο εξής:
Μας κατακλέβουν και μας παρέχουν σκατά υπηρεσίες σε ανταπόδωση. -
Εγώ θέλω να μου πείτε πως καταφέρνετε να μη φθείρετε τα ρούχα σας ώστε να μη χρειάζεστε καινούρια.
-
δεν τα φοράνε!!!
Μηνιαίο εισόδημα: 2008