-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
'Εποχές Punto GT' με ...6 εκατομμύρια παλιές δραχμούλες (που σήμερα θεωρούνται 'ευκαιρία') ;
Πολύ χρήμα έχει ο κόσμος μου φαίνεται (σε κυκλοφορία, όχι στην τσέπη )...Πόσο έκανε το Punto GT τότε? Κάπου 4.500.000 νομίζω?
Αν βάλεις και τον πληθωρισμό αναλογικά το καινούργιο είναι φθηνότερο!Μα ο πληθωρισμός δεν έπεσε ;...
Τέλος πάντων... Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι πως κάποιοι αγοράζουν ένα και μοναδικό οικογενειακό αυτοκίνητο με τόσα χρήματα (ίσως βέβαια να κρίνω και εξ' ιδίων), οπότε απλά δεν καταλαβαίνω ποιοί ξοδεύουν σήμερα τόσα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Προσωπικά, θα έδινα κάτι παραπάνω για να πάρω την 'βασική' 150άρα 5θυρη έκδοση του Bravo (αν ήθελα καλά και σώνει turbo ...) . -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
'Εποχές Punto GT' με ...6 εκατομμύρια παλιές δραχμούλες (που σήμερα θεωρούνται 'ευκαιρία') ;
Πολύ χρήμα έχει ο κόσμος μου φαίνεται (σε κυκλοφορία, όχι στην τσέπη )...Πόσο έκανε το Punto GT τότε? Κάπου 4.500.000 νομίζω?
Αν βάλεις και τον πληθωρισμό αναλογικά το καινούργιο είναι φθηνότερο!Το HGT ειχε 17250
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ νόμιζα ότι στρίβει ένα αμάξι που υπακούει πιστά, χωρίς δισταγμούς και τσιριμόνιες στις εντολές του οδηγού και του δίνει περιθώρια διόρθωσης της πορείας του, ενώ δε χαζολογάει με την - αδίκως κατέχουσα τον τίτλο της 'ασφαλούς' οδικής συμπεριφοράς - υποστροφή.
skullone, εγώ εξαρχής θεωρώ πως είναι άτοπο να προσπαθήσεις να περιορίσεις (όχι εσύ, γενικά μιλάω) την όλη δυναμική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου μέσα σε 2 όρους, στρίβει ή δεν στρίβει. Μπορεί να μην έχω οδηγήσει τα άπειρα αμάξια, αλλά ως τώρα δεν έχω συναντήσει κάποιο το οποίο δεν στρίβει με την κυριολεκτική έννοια του όρου (φυσικά αναφερόμενος σε νορμάλ ρυθμούς, βλ. ως αντιπαράδειγμα την ΕΝΖΟ που την στούκαρε υποστρέφοντας ο griffin). Ως αποτέλεσμα αυτού του συλλογισμού, η συζήτηση στην βάση του στρίβει/δεν στρίβει είναι άτοπη, για μένα τουλάχιστον.
Εμένα με καλύπτει ο ορισμός του skullone, το θέμα είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους αυτός. Κάποιος μπορεί να λέει 'στρίβει' και να εννοεί παντιλικιάζει, άλλος να στρίβει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα και ας χτυπάει 500 σφυγμούς η καρδιά.
Το θέμα είναι αν μας ενδιαφέρει η απόλυτη ταχύτητα της στροφής ή μη μετρήσιμα πράγματα όπως π.χ. η ευχαρίστηση;
-
Ο χρήστης ismini έγραψε:
Δυστυχώς ζούμε στην δικτατορία των μετρίων …
Ανέχομαι τις απόψεις σας γιατί γνωρίζω ότι είναι πολύ σημαντικές για εσάς.
Ζητώ συγνώμη από τους mods για την παρεκτροπή-δεν θα επανέλθω στο θέμα.
[/img]Ξεκαβάλα λίγο ρε κοπελιά...
Ζητώ συγγνώμη από τους mods, μπλα μπλα μπλα....
Ένας μέτριος.
-
[quote='Κάβουρας']...
και για να επιστρέψω στο θέμα του topic:
Συγνώμη 17.500 -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Δυστυχώς ζούμε στην δικτατορία των μετρίων …
Ζητώ συγνώμη από τους mods για την παρεκτροπή-δεν θα επανέλθω στο θέμα.
[/img]Ξεκαβάλα λίγο ρε κοπελιά...
Ζητώ συγγνώμη από τους mods, μπλα μπλα μπλα....
Ένας μέτριος.
Δε χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη φίλε μου!
Κάποιοι έχουνε πολύ ψηλά τον αμανέ.ismini, έχω έναν φίλο αγωνιζόμενο, ιδιοκτήτη E46 M3.
Θα χαιρότανε πολύ να σε πάει μία κοντρίτσα με το leon.
Αλλά δυστυχώς για `σένα, που είσαι και οδηγός αγώνων και έπρεπε να δίνεις το καλό παράδειγμα, δεν κάνει τρελίτσες σε δημόσιους δρόμους, αλλά σε πίστες. -
Eχετε κατι προσωπικο με την Φαμπιατου ρε παιδια?
Και γιατι πιανεστε τοσο απο τα λογια και δεν κοιτατε το νοημα...?Τελοσπαντων...
Το Abarth δεν θα επρεπε λογικα να συγκρινεται με το GSi που ειναι και πιο κοντα στη τιμη και πιο κοντα στην ιπποδυναμη?
(Και αντιστοιχα το Opc να συγκρινεται με το Abarth SS)
-
Ο χρήστης ismini έγραψε:
Δυστυχώς ζούμε στην δικτατορία των μετρίων …Ρε μην ταράζεστε συμφορουμίτες, για τον ...οδηγό της Μ3 τα λέει! Και μιλάει ως...κορυφαία εννοείται...
Είδατε ρε αχάριστοι; Δεν φτάνει που έχουμε αντίθετη άποψη (αλήθεια, πως τολμάμε;), αυτή η μεγαλόκαρδη, η μεγαλοδύναμη, η τρισμέγιστη Μ3τσαγιαζούμενη, ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ!
Ετσι, για να καταλάβετε λίγο πόσο μεγάλη τιμή μας γίνεται αυτή τη στιγμή!Να προσθέσω, πως συν τοις άλλοις είμεθα και φαλλοκρατικά γουρούνια και δεν ανεχόμεθα από γυναίκες να είναι καλύτερές μας!
(βλέπεις, δεν θέλει κόπο, λίγη φαντασία θέλει! )Ζητώ συγνώμη από τους mods για την παρεκτροπή-δεν θα επανέλθω στο θέμα.
Μα περικαλώ, περικαλώ, στην διάθεσή σας και στας υπηρεσίας σας!
[/mod wannabe mode on]
Όποιο σκουλήκι διαφωνήσει ξανά, θα μπαναριστεί άνευ προειδοποίησης, ενώ θ'ακουλουθήσει τελετουργικό παλούκωμα, στο επόμενο meeting!Moderator Ismini-for-president-f:lipsealed: ck-0ff-Hillary
[/mod wannabe mode ouff] -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
:offtopicviii:Eχετε κατι προσωπικο με την Φαμπιατου ρε παιδια?
Και γιατι πιανεστε τοσο απο τα λογια και δεν κοιτατε το νοημα...?Τελοσπαντων...
Το Abarth δεν θα επρεπε λογικα να συγκρινεται με το GSi που ειναι και πιο κοντα στη τιμη και πιο κοντα στην ιπποδυναμη?
(Και αντιστοιχα το Opc να συγκρινεται με το Abarth SS)
Άμα μπω σε μία αγορά, ζητήσω συγγνώμη από έναν οδηγό 997 ΤΤ, γιατί με το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ μου Golf GT (ή δεν ξέρω `γω τι άλλο) τον άφησα km πίσω σε στροφοδιαδρομή, αυτό τι είναι δλδ?
Το λιγότερο πρόκληση και αφέλεια!
Τώρα άμα το οδηγός της M3 έστριβε τσιγάρο, χτυπούσε το σέικερ για να ετοιμάσει το φραπέ του, αυτό είναι άλλο θέμα.Δεν είμαι σίγουρος αν το Abarth μπορεί να συγκριθεί με το GSI, γιατί ετοιμάζεται GP Τ-Jet με 150ps.
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
δεν ξερω ακριβως ποια φοραει αλλα ειναι σιγουρα σταθερης γεωμετριας
Απο λαθος ειχε ακουστει μεταβλητης.Οπου κ να το δειτε γραμμενο ειναι λαθος.Πάντως στο site της Abarth αναφέρει:
geometria fissa στα specs της τουρμπίνας... -
Αν κοστίζει μόνο 17.5Κ, τότε θα κάψει καρδιές !
Ε, καρδιές είπα, όχι τουρμπίνες !
Κι είναι και κουκλί!
Κρίμα που είναι μπροστοκίνητο... -
Δεν το βλέπω να κάθεται το Abarth απέναντι στο OPC! Περιμένω το SS να γουστάρουμε!
Όσον αφορά την κα. Φαμπιάτου, φερθείτε και λίγο σαν κύριοι! Αυτές οι προσωπικές επιθέσεις και σχολιασμοί μπορούν να λείψουν! Δηλαδή τα δικά σας σχόλια και τα δικά μου σε άλλους δε φαίνονται κάπως ή περιέργα? Ο καθένας τα δικά του ξέρει! -
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
Δεν το βλέπω να κάθεται το Abarth απέναντι στο OPC! Περιμένω το SS να γουστάρουμε!
Όσον αφορά την κα. Φαμπιάτου, φερθείτε και λίγο σαν κύριοι! Αυτές οι προσωπικές επιθέσεις και σχολιασμοί μπορούν να λείψουν! Δηλαδή τα δικά σας σχόλια και τα δικά μου σε άλλους δε φαίνονται κάπως ή περιέργα? Ο καθένας τα δικά του ξέρει!Η κ. Φαμπιάτου, και όλοι όσοι γράφουμε την άποψή μας από τις εμπειρίες μας δημόσια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε κριτική γι' αυτήν.
Η φράση 'Ανέχομαι τις απόψεις σας' δείχνει κάπως... αντιδημοκρατική -αν μη τι άλλο- και σόρι, αλλά δεν περίμενα καμιά ηπιότερη αντίδραση από όσες διάβασα. Αν βγει κάποιος και πει: 'Τι μαλακίες γράφετε στους 4Τ κύριε Σ.Λ.', πρώτα θα πρέπει να κάνω την κριτική του δικού ΜΟΥ κειμένου και του εαυτού μου (αν δεν την έχω ήδη κάνει), και μετά της γνώμης του άλλου.
Η 'δικτατορία των μετρίων' δε, ελπίζω να αφορά στην πλειοψηφία των οδηγών εκεί έξω, οπότε... και λίγα λέει! Αν όμως αναφέρεται μαζικά στους χρήστες του παρόντος φόρουμ, αρκετοί εκ των οποίων έχουν αποδείξει πολλάκις ότι το επίπεδό τους είναι απείρως ανώτερο του μετρίου, οδηγικά και πνευματικά, τότε σίγουρα αδικεί και προσβάλλει.
Αυτή, με όλο το σέβας κ. Φαμπιάτου, είναι η προσωπική μου γνώμη. Ως διαχειριστής, συνιστώ να συνεχίσει η κουβέντα ON topic από δω και στο εξής. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης ntamp έγραψε:
Απο λαθος ειχε ακουστει μεταβλητης.Οπου κ να το δειτε γραμμενο ειναι λαθος.Πάντως στο site της Abarth αναφέρει:
geometria fissa στα specs της τουρμπίνας...Δηλαδή σταθερής γεωμετρίας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σωστός. Δε γνώριζα ότι fissa σημαίνει σταθερός-αμετάβλητος.
-
Η φράση 'ανέχομαι τις απόψεις σας' δεν είναι αντιδημοκρατική αλλά κινείται μεταξύ ανυπαρξίας (ως μη γραφείσα) και ευήθειας : αν δεν τις ανεχόσουνα δηλ. τι ακριβώς θα συνέβαινε? Όταν κάποιος δεν έχει τρόπο να επέμβει ώστε η φράση 'δεν ανέχομαι' να αποκτήσει νόημα καλό είναι να σιωπά για να μη καθίσταται κατά το κοινώς λεγόμενο 'ρόμπα ξεκούμπωτη' (και )από τους μέτριους.
Είναι οδυνηρό να διασύρεσαι δημόσια από τόσους μέτριους επειδή δεν βούτηξες τη γλώσσα σου στο μυαλό σου πρότου αγγίξεις το πληκτρολόγιο.Πάντα γέλαγα με τις φράσεις που εύκολα εκστομίζονται από εύθικτους συμπολίτες μας 'δε σας επιτρέπω να...' , 'δεν θα ανεχτώ να...'
Τι λες σοβαρά?
-
Ο χρήστης ntamp έγραψε:
Σωστός. Δε γνώριζα ότι fissa σημαίνει σταθερός-αμετάβλητος.
Πολλά ελληνικά έντυπα πάντως αναφέρουν μεταβλητής γεωμετρίας.
Σε ξένα δεν έχω δει τέτοια αναφορά ακόμα, ίσως να έγινε κάποιο λάθος στην μετάφραση; -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όσον αφορά την κα. Φαμπιάτου, φερθείτε και λίγο σαν κύριοι! Αυτές οι προσωπικές επιθέσεις και σχολιασμοί μπορούν να λείψουν! Δηλαδή τα δικά σας σχόλια και τα δικά μου σε άλλους δε φαίνονται κάπως ή περιέργα? Ο καθένας τα δικά του ξέρει!Η κ. Φαμπιάτου, και όλοι όσοι γράφουμε την άποψή μας από τις εμπειρίες μας δημόσια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε κριτική γι' αυτήν.
Η φράση 'Ανέχομαι τις απόψεις σας' δείχνει κάπως... αντιδημοκρατική -αν μη τι άλλο- και σόρι, αλλά δεν περίμενα καμιά ηπιότερη αντίδραση από όσες διάβασα. Αν βγει κάποιος και πει: 'Τι μαλακίες γράφετε στους 4Τ κύριε Σ.Λ.', πρώτα θα πρέπει να κάνω την κριτική του δικού ΜΟΥ κειμένου και του εαυτού μου (αν δεν την έχω ήδη κάνει), και μετά της γνώμης του άλλου.
Η 'δικτατορία των μετρίων' δε, ελπίζω να αφορά στην πλειοψηφία των οδηγών εκεί έξω, οπότε... και λίγα λέει! Αν όμως αναφέρεται μαζικά στους χρήστες του παρόντος φόρουμ, αρκετοί εκ των οποίων έχουν αποδείξει πολλάκις ότι το επίπεδό τους είναι απείρως ανώτερο του μετρίου, οδηγικά και πνευματικά, τότε σίγουρα αδικεί και προσβάλλει.
Αυτή, με όλο το σέβας κ. Φαμπιάτου, είναι η προσωπική μου γνώμη. Ως διαχειριστής, συνιστώ να συνεχίσει η κουβέντα ON topic από δω και στο εξής. Ευχαριστώ.
Καλημέρα σας κ. ΣΛ
Μεγάλωσα με το να με αμφισβητούν και έχει περάσει στο αίμα μου- δεν με ενοχλεί πια… Το να κρίνουν και να ερμηνεύουν αποσπασματικά τα γραφόμενα μου όμως με ενοχλεί- όπως σίγουρα ενοχλεί και εσάς κ. Σ.Λ- .
Το πράγμα πήγε εντελώς λάθος-οπότε πάμε πάλι…
Έγραψα «ανέχομαι» αναφερόμενη αποκλειστικά σε εσάς γιατί εσείς σαν moderator αδιαφορήσατε για τρείς (4,5,6) από τους 12 κανονισμούς χρήσης του φόρουμ. Εγώ φυσικά σαν απλό μέλος δεν μπορώ να κάνω κάτι, παρά να βλέπω με παθητικό τρόπο το πραγματικό μου όνομα (ούτε καν το nickname μου) να αναφέρεται στο forum, να εμφανίζονται τμήματα από αυτά που γράφω(στο πραγματικό μου site), να ερμηνεύονται με όποιο τρόπο γουστάρει ο καθένας και να μου προσάπτονται κατηγορίες ότι τα παίρνω από κάποια εταιρεία χρησιμοποιώντας εκφράσεις του τύπου: «Τι διάβολο, αντιπροσωπεία Seat έχουν;» Εσείς από την άλλη πλευρά μπορείτε να βάλετε τέλος στην «ανοχή» μου- και όχι μόνο μπορείτε, αλλά επιβάλλεται κιόλας! Απλά με την χρήση του κανονισμού.
Είμαι μέλος του φόρουμ και σέβομαι τον κανονισμό που εκτός από υποχρεώσεις μου προσφέρει και κάποια δικαιώματα. Η διασφάλιση των δικαιωμάτων μου (όλων μας –όχι μονό των δικών μου) από το θεσμοθετημένο όργανο(εσάς) είναι η εγγύηση της δημοκρατικής λειτουργίας του φόρουμ- και αυτό κ. Σ.Λ. στα αλήθεια δεν είναι καθόλου «κάπως αντίδημοκρατικό».Τέλος εννοείται ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που γράφουν εδώ είναι πολύ πάνω του μετρίου αλλιώς δεν θα διάβαζα κάθε μέρα αυτό το φόρουμ.. Οι εξαιρέσεις όμως πάντα επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Όποιος ενοχλείται με τον προσδιορισμό «μέτριος» χωρίς να το καταλαβαίνει συντάσσεται!
Σίγουρα περίμενα πολύ διαφορετική αντίδραση από εσάς από την επιλογή του εύκολου δρόμου. Περίμενα να επιβάλετε τον κανονισμό και όχι να με επιπλήξετε για την ανοχή μου. Απαντώ εδώ γνωρίζοντας ότι είναι off topic γιατί αυτό διαλέξατε να κάνετε και εσείς ενώ γνωρίζετε την ύπαρξη του pm.Ευχαριστώ
Ισμήνη Φαμπιάτου -
Έχεις pm. Παρακαλώ, συνεχίστε στο θέμα.
-
edit [Krusenstern]
'Συνεχίστε στο θέμα', σημαίνει να συνεχίσετε στο θέμα. Δεν ξέρω άλλο τρόπο να το πω. Ευχαριστώ.
Fiat grande punto abarth VS Opel Corsa OPC