-
Τι μας λες ρε γρηγορε με το πενταπορτο!!!!!αχχααχ ,εμεις τουλαχισον εχουμε ακομα τον μαμα συμπλεκτη!!!! Γιωργαρε μεχρι 20/11 ανεβαινω διημερο σαλονικα,ορισε μερος να σε πατησω γιατι τοτε στη λαμια ηταν unfair.να εχει και καμμια στροφουλα,μπας και πειστεις να βαλεις και συ κανα αμορτισερ...
συμμετοχες στη συναντηση δε βλεπω.
Στον τολια που το πηγαινω συνηθως για τριξιματα δε μου χρεωνουν τπτ,ουτε εργατικα αφου καθε φορα φευγω με ενα εντελως απορημενο υφος.το θεμα ειναι οτι ειδικα τη τελευταια φορα ειχαν αδειασει ενα σπρει σιλικονης ολοκληρο και εχει σταξει παντου.
και σε μενα 4,5λιτρα λαδι παιρνει -
Απ'οτι μου εχουν πει σε δυο συνεργεια (τωρα ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο...) η Alfa για τον συσκεκριμενο κινητηρα δικαιολογει (δεν νομιζω οτι αναφερεται σε κανενα φυλαδιο αυτο) περι τα 300 ml απωλεια λαδιου καθε 1000 χλμ. Εγω εχω δει τα εξης: εκανα ατην πρωτη αλλαγη στα 2500, στα 12000 που ετυχε να το τσεκαρω ειχε πεσει κατω απο το min και αναγκαστηκα να συμπληρωσω, οταν εκανα το service των 20000 χλμ (στα 17500) δεν ειχα απωλειες, ανεφερα το γεγονος και μου ειπαν να το παρακολουθησουμε. Τωρα στα 29500 χλμ (+12000) παλι ειχε πεσει κατω απο το min. Η χρηση του αυτοκινητου ειναι ποικιλη, πολυ χρηση μεσα στην πολη (με λειτουργια και σε ψηλες και σε χαμηλες στροφες) αλλα και αρκετα ταξιδια (επισης με λειτουργια σε ψηλες και χαμηλες στροφες).
Οντως παιδια δεν δηλωνουμε τελικες συμμετοχες για την συναντηση, πρεπει να αποφασισουμε και το μερος!
Εμενα μου το εχουν παει βολτιτσα (μαλλον) σε βενζιναδικο οταν το ειχα αφησει για πλυσιμο (το πηρα με την ηλιοροφη ελαφρα ανοιγμενη και τον δεικτη βενζινης λιγο παραπανω απ'οτι το αφησα)
Τελος οσον αφορα τα τριξιματα στο ταμπλο, πιστευετε οτι ειναι συνετο να το παω για φτιαξιμο (θα ανοιξουν το ταμπλο για να βαλουν μονωτικα)
-
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
εμεις τουλαχισον εχουμε ακομα τον μαμα συμπλεκτη!!!!Τι εννοεις ακριβως?
-
Για τα λάδια έχω να μεταφέρω τα εξής:
-
Οι TS (όπως όλοι οι κινητήρες AR) είναι σχεδιασμένοι να καίνε λάδι και αυτό δεν είναι κακό. Περίπου ένα λίτρο κάθε 5000χλμ. με μικτή χρήση (δηλ. ενίοτε ως και κόφτες ) είναι αρκετά λογική κατανάλωση κατά τη γνώμη μου.
-
Ένας άστρωτος TS μπορεί να κάψει αρκετά παραπάνω λάδι. Αυτό οφείλεται στο ότι τα ελατήρια των εμβόλων είναι ακόμα 'χαλαρά' και περιστρέφονται ελεύθερα πάνω στα έμβολα. Οπότε αν τύχει και ευθυγραμμιστούν τα κενά τους διαρρέει πολύ λάδι μέχρι να απομακρυνθούν ξανά. Καθώς στρώνει ο κινητήρας τα ελατήρια 'πακτώνονται' στα έμβολα και δεν περιστρέφονται πια οπότε εξαφανίζονται αυτές οι απώλειες και η κατανάλωση λαδιού μειώνεται στα κανονικά επίπεδα.
-
Το καλοκαίρι όλοι οι κινητήρες καίνε περισσότερο λάδι λόγω υψηλών θερμοκρασιών λειτουργίας. Ειδικά οι κινητήρες Άλφα Ρομέο το καλοκαίρι χάνουν αισθητά και απόδοση αν και ατμοσφαιρικοί.
Συμπέρασμα: Μην πανικοβάλλεστε με την κατανάλωση λαδιού, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά ελέγχετε που και που τη στάθμη τους και συμπληρώνετε αν χρειάζεται, ειδικά αν σκοπεύετε να το 'σκίσετε'.
-
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
εμεις τουλαχισον εχουμε ακομα τον μαμα συμπλεκτη!!!!
Τι εννοεις ακριβως?
Τίποτα ουσιαστικό. Απλά ότι μου έσπασε ο δίσκος (!!!!!!!) παρά την ελάχιστη φθορά του, που μαρτυρά ενδεχομένως καλή χρηση του.
Και το χειρότερο αλλάχτηκε με δικό μου κόστος (παρά την εγγύση) 450 ευρώ όλο το σετ συμπλέκτη (και μιλάμε για σπασμένο και ΟΧΙ φθαρμένο δίσκο).
Το αστείο είναι ότι άλλη αντιπροσωπεία του Gruppo με διαβεβαίωσε ότι το ανταλλακτικό μπαίνει κανονικά στην εγγύηση. Φυσικά με την άθλια τηλεφωνική εξυπηρέτηση της !@#!@$#! FIAT Auto Hellas άκρη δεν βγήκε αφού μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Γι' αυτό μην ξανακούσω για FIAT Auto Hellas και after sales service γιατί οι άνθρωποι κατάφεραν να μετατρέψουν την τρέλα μου προς την Alfa σε μίσος προς αυτούς.
Ευτυχώς η εγγύηση έχει πλέον λήξει και δεν θα έχω ξανά νταραβέρι με αυτούς. Και η ζωή συνεχίζεται. -
'Χρωστάω' μια διευκρίνιση: Λίστα εξουσιοδοτημένων 'προσβάσιμη' δεν υπάρχει. Πρέπει να πάρετε το τηλέφωνο της Alfa Romeo και να ρωτήσετε για τα εξουσιοδοτημένα που υπάρχουν κοντά σας.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
- Οι TS (όπως όλοι οι κινητήρες AR) είναι σχεδιασμένοι να καίνε λάδι και αυτό δεν είναι κακό. Περίπου ένα λίτρο κάθε 5000χλμ. με μικτή χρήση '.
μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο σε παρακαλω? αν νομιζεις οτι δεν ειναι ο καταλληλος χωρος στειλε pm.
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
- Οι TS (όπως όλοι οι κινητήρες AR) είναι σχεδιασμένοι να καίνε λάδι και αυτό δεν είναι κακό. Περίπου ένα λίτρο κάθε 5000χλμ. με μικτή χρήση '.
μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο σε παρακαλω? αν νομιζεις οτι δεν ειναι ο καταλληλος χωρος στειλε pm.
Όχι, δεν έχω το απαιτούμενο τεχνικό υπόβαθρο. Απλά το έχω ακούσει από πιο σχετικούς από μένα. Και δεν είναι μόνο οι κινητήρες AR που καίνε λάδι, πολλοί σύγχρονοι κινητήρες το κάνουν. Σε μια παλαιότερη κουβέντα στο φόρουμ είχε ειπωθεί ότι οι κατασκευαστές εγκατέλειψαν τις προσπάθειες να επιτύχουν μηδενική κατανάλωση λαδιού γιατί διαπίστωσαν ότι η μικρή κατανάλωση έχει κάποια πλεονεκτήματα. Δεν θυμάμαι όμως λεπτομέρειες.
Και μην τρελλαίνεσαι, κουβέντα κάνουμε.
-
800+ απαντήσεις για 'προβλήματα με την Alfa 147' Tί γίνεται παίδες.
-
Άγγελε, το topic είχε στο παρελθόν μετακινηθεί από την 'Αυτοκίνηση' και είχε μετονομασθεί σε 'Alfa 147 Forum'. Για τεχνικούς λόγους η 'σκιά' του στην 'Αυτοκίνηση' δεν πήρε το νέο όνομα. Άρα, όπως καταλαβαίνεις, δεν πρόκειται για '800+ προβλήματα με την Alfa 147'
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όχι, δεν έχω το απαιτούμενο τεχνικό υπόβαθρο. Απλά το έχω ακούσει από πιο σχετικούς από μένα. Και δεν είναι μόνο οι κινητήρες AR που καίνε λάδι, πολλοί σύγχρονοι κινητήρες το κάνουν. Σε μια παλαιότερη κουβέντα στο φόρουμ είχε ειπωθεί ότι οι κατασκευαστές εγκατέλειψαν τις προσπάθειες να επιτύχουν μηδενική κατανάλωση λαδιού γιατί διαπίστωσαν ότι η μικρή κατανάλωση έχει κάποια πλεονεκτήματα. Δεν θυμάμαι όμως λεπτομέρειες.
Και μην τρελλαίνεσαι, κουβέντα κάνουμε.
το εχω ακουσει παντως και εγω αυτο... και αποτι μου ειχε πει αυτος που μου το ειχε πει το φαινομενο εινε πιο εντονο στους boxer κινητηρες... παντως οπως μου το ειχε πει τοτε μου ειχε φανει λογικο...
-
ενταξει παιδια και εγω να μαθω θελω. παντως το να εισερχεται λαδι στο χωρο καυσης, καποια 'αδυναμια' μπαλωνει....γιατι και εγω κατι εχω ακουσει αλλα δεν θυμαμαι...
θα μας πει ο g60 οταν μας διαβασειθα εκφερω αποψη οταν μαθω παντως! Ως τοτε ανακωχη
-
Τελικά όλοι έχουμε ακούσει αλλά κανείς δεν θυμάται. Στην ίδια κατηγορία είμαι κι εγώ που μου το είχε εξηγήσει νομίζω ο Δημήτρης (γράφει στο φόρουμ ως JIM THEO, άλλάζει το ένα Impreza μόνο για να πάρει το άλλο Impreza) και μου είχε πει μάλιστα ότι το κάνουν ψιλοεπίτηδες.
Δυστυχώς η μνήμη μου έκαψε φλάντζα... -
το θεμα ειναι 'επιτηδες' για να καλυψουν καποια αδυναμια ή ειναι ενα τρικ που οφελει καπου?
και οι αλλοι γιατι δεν το κανουν πχ? -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
το θεμα ειναι 'επιτηδες' για να καλυψουν καποια αδυναμια ή ειναι ενα τρικ που οφελει καπου?
και οι αλλοι γιατι δεν το κανουν πχ?γιατι τους αλλους τους νοιαζει να εχουν 'κορυφαια ποιοτητα κατασκευης'
'να καινε 0 γραμμαρια λαδι' 'να εχουν παθητικη ασφαλεια' και αλλα χαριτωμενα.... χαχαχα -
ναι χαχαχαχαχαχα
εν τω μεταξυ προσεχε τα κατεβασματα σε δευτερα μη σου μεινει το σασμαν γιατι ειναι ακριβη η επισκευη
ασε εμας με τα μπαουλοντιβανα που δεν ειμαστε cuore sportivo (και ειμαστε και ασχετοι και σαν οδηγοι-να τα λεμε αυτα) να ασχολουμαστε με τα 'χαριτωμενα' μας.... -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
ναι χαχαχαχαχαχα
εν τω μεταξυ προσεχε τα κατεβασματα σε δευτερα μη σου μεινει το σασμαν γιατι ειναι ακριβη η επισκευη
ασε εμας με τα μπαουλοντιβανα που δεν ειμαστε cuore sportivo (και ειμαστε και ασχετοι και σαν οδηγοι-να τα λεμε αυτα) να ασχολουμαστε με τα 'χαριτωμενα' μας....Μαλλον δεν εχεις ακουσει περι emoticons... RTFM...
-
Guys, chil out Μην ξαναρχισουμε τα ιδια!!
mkiii νομιζα οτι το ειχαμε διευκρινησει το ζητημα περι υφους παρεμβασεων!!!! -
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Guys, chil out Μην ξαναρχισουμε τα ιδια!!
mkiii νομιζα οτι το ειχαμε διευκρινησει το ζητημα περι υφους παρεμβασεων!!!!ναι αλλα δεν αρχισα εγω. Εγω θελω να μαθω, και δεν αφησα καμια αιχμη στην ερωτηση μου. και για να ειμαι ακομα πιο διακριτικος ειπα να στειλουν pm αν δεν θελουν να συνεχισουν τη κουβεντα στο τοπικ
αλλα οταν ριχνουν το γαντι....δεν το αφηνω ετσι...
οσο για τα emoticcons .... σορρυ δεν καταλαβα....#@#$
πρεπει να κανουμε εβδομαδιαιες συναντησεις απο κοντα! -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
αλλα οταν ριχνουν το γαντι....δεν το αφηνω ετσι...
Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να είμαστε όλη την ώρα στο topic της VAG, όπου η ειρωνία πάει σύννεφο...Αφού δεν το σηκώνεις μην μπαίνεις στο topic της 147!
Alfa 147 forum