-
υπαρχει καποιος λογος να κανει καποιος επεμβαση για μυωπια;
αν και εχω 4.5 κ στα δυο ματια, νομιζω οτι μια χαρα βολευεται καποιος με φακους κ γυαλια
-
Αφού έχουμε θέμα για τα μάτια ας γράφουμε εκεί... http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=11556 [mod]
-
Ξαναδοκιμάζω να χρησιμοποιήσω φακούς επαφής.
Το πρόβλημα είναι ότι έχει εμφανισθεί, πλέον, και η προβλεπόμενη πρεσβυωπία, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να συνηθίσω πάλι. Θα δείξει.
Η ερώτηση είναι, αν ξέρετε, τις διαφορές μεταξύ μηνιαίων και ημερήσιων φακών.
Οι ημερήσιοι μου μοιαζουν για πιο υγιεινοί, αφού τους πετάς, αλλά κοστίζουν αρκετά, σε ετήσια βάση.
Οι μηνιαίοι, θέλουν υγρά, θήκες κλπ που βαριέμαι!!
Από μάρκες? Πρόσφατα είδα μια διαφήμιση για φακούς με 30% περισσότερη διαπερατότητα σε οξυγόνο. Παίζει?
-
Κανε laser..
-
Φοβάμαι...
-
kouk
δεν ξέρω γιατί, αλλά οι μηναίοι συστήνονται περισσότερο.
Oι bausch & lomb έχουν καλό όνομα http://www.bausch.com/en_US/default.aspx -
Ίσως, Χάρη, επειδή τους πετάς μετά την χρήση και μειώνεις, έτσι, την πιθανότητα μόλυνσης...
-
ξαναδιάβασε τι έγραψα
βέβαια δεν ξέρω αν εκεί που το άκουσα, συνυπολόγιζαν και το κόστοςΑλήθεια, τι κόστος έχουν οι ημερήσιοι;
-
Εφοσον μπαινουν καθε μερα στο υγρο και απολυμαινονται-συντηρουνται δεν υπαρχει θεμα μολυνσης..
Εγω φοραω φακους απο το λυκειο(οι δικοι μου κρατανε 2 χρονια) δεν εχω το παραμικρο προβλημα.. Μονο αν τους φοραω γιαι ΠΑΡΑ πολλες ωρες εχω καποιες ενοχλησεις κατα καιρους.. Αλλα κ αυτο λυνεται με σταγονες 'Τεχνητα Δακρυα' (ή καπως ετσι)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ξαναδιάβασε τι έγραψα
βέβαια δεν ξέρω αν εκεί που το άκουσα, συνυπολόγιζαν και το κόστοςΑλήθεια, τι κόστος έχουν οι ημερήσιοι;
Διάβασα ρε συ!
60
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Εφοσον μπαινουν καθε μερα στο υγρο και απολυμαινονται-συντηρουνται δεν υπαρχει θεμα μολυνσης..Εξαρτάται τη ζωή που κάνει ο καθένας. Αν είναι εκτεθειμένος σε βρωμιά/σκόνη/νερά όλη την ώρα, είναι προτιμότερο να πάει σε μικρότερης διάρκειας φακούς, γιατί όπως και να 'χει, άλλο πράγμα είναι να έχεις τον ίδιο φακό 2 χρόνια στο μάτι σου, και άλλο κάθε μήνα φρέσκο.
Αυτά από τη δική μου εμπειρία με ετήσιους και μηνιαίους, με ζωή άστα να πάνε από κανόνες υγιεινής βέβαια, λόγω δουλειάς.
Οι ημερήσιοι είναι αρκετά πιο φθηνοί σε ποιότητα από τους μηνιαίους, αρκετά πιο χοντροί σε πάχος και δε με βόλεψαν ποτέ. Έχω ένα κουτί για ώρα ανάγκης, αλλά δεν τους βολεύομαι.
ξαναδιάβασε τι έγραψα
Διάβασα ρε συ!
60
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ξαναδιάβασε τι έγραψα
Διάβασα ρε συ!
60
-
Krusenstern
Δεν πηγε το μυαλο μου εκει Οντως σε τετοιες συνθηκες ισως να ειναι καλυτερη λυση οι μηνιαιοι
Επισης ο υπνος με τους φακους ψιλοαπαγορευεται γιατι ξερενονται οι φακοι και θολωνουν..
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Επισης ο υπνος με τους φακους ψιλοαπαγορευεται γιατι ξερενονται οι φακοι και θολωνουν..
βασικά μειώνεται κατά πολύ η παροχή οξυγόνου στο μάτι σου, ποιός τους γ@μεί τους φακούς
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
βασικά μειώνεται κατά πολύ η παροχή οξυγόνου στο μάτι σου, ποιός τους γ@μεί τους φακούς
Αυτό που έχω καταλάβει σχετικά με τον ύπνο και τους φακούς, είναι ότι εξαρτάται έντονα από την φύση του ματιού του χρήστη, δηλαδή κυρίως από την ποσότητα και την ποιότητα των πρωτεϊνών (δάκρυα;) που παράγουν οι αδένες του.
Ξέρω ανθρώπους που φοράνε τους φακούς για 72 (!) ώρες σερί χωρίς κανένα πρόβλημα. Εγώ πάλι, και μια ώρα να κοιμηθώ με φακούς, θέλω... σπάτουλα για να τους ξεκολλήσω από το μάτι μου
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτό που έχω καταλάβει σχετικά με τον ύπνο και τους φακούς, είναι ότι εξαρτάται έντονα από την φύση του ματιού του χρήστη, δηλαδή κυρίως από την ποσότητα και την ποιότητα των πρωτεϊνών (δάκρυα;) που παράγουν οι αδένες του.
Ξέρω ανθρώπους που φοράνε τους φακούς για 72 (!) ώρες σερί χωρίς κανένα πρόβλημα. Εγώ πάλι, και μια ώρα να κοιμηθώ με φακούς, θέλω... σπάτουλα για να τους ξεκολλήσω από το μάτι μου
Ναι, είναι σαφώς ιδιοσυγκρασιακό θέμα (και θέμα φακών). Αλλά δεν θέλουμε να το ρισκάρουμε.
-
να προσέξετε στους φακούς που αγοράζετε την κυρτότητα...
υπάρχουν 2 διαφορετικές κυρτότητες για οφθαλμούς που είναι πιο κοίλοι... προσωπικά παίρνω την μικρή κυρτότητα για να μπορεί το 'δάκρυ' του οφθαλμού να οξυγονώνει καλύτερα τον οφθαλμό...αν θυμάμαι καλά, υπάρχει κυρτότητα 8.4 κ 8.6 ...
το καλοκαίρι στην παραλία παίρνω μεγάλη κυρτότητα, για να μην βγαίνουν εύκολα με το νερό...
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξαρχής ότι έχω ήδη πάρει ιατρική συμβουλή(από φίλους γιατρούς, την οποία συμβουλή και θα ακολουθήσω) για το πρόβλημα που θα αναφέρω παρακάτω, και απλώς θέλω να ξέρω αν πάσχει-έπασχε και κάποιος άλλος, αν του ξαναπαρουσιάστηκε, τι επιπλέον είχε κάνει για την αντιμετώπιση, κ.λ.π.Εδώ και 1 1/2 - 2 μήνες, άρχισε σαν κούραση στο δεξί μου χέρι κυρίως(στην εξωτερική-πλάγια πλευρά του αντιβραχίου εκτεινόμενο μέχρι την εξωτερική-πάνω πλευρά του αγκώνα) η οποία δεν περνούσε με την απλή ξεκούραση από τη δουλειά.
Σιγά-σιγά, αυτή η κούραση συσσωρευόταν όλο και πιο πολύ ώσπου έγινε ενόχληση πέρα από κάποιο σημείο και, πλέον, πόνος.Οι φίλοι μου γιατροί μου είπαν για επικονδυλίτιδα. Μια γιατρός(παθολόγος) μου είπε για Mesulid και ένας ορθοπαιδικός(που είναι πιο ειδικός) για ένεση κορτιζόνης και ακινητοποίηση για 2 μέρες με χρήση κολλάρου και νάρθηκα για επικονδυλίτιδα(θα περιμένω ~10 μέρες που έχω 3 ρεπό μαζί και θα το κάνω).
Ποτέ δεν αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο και απολύτως κανένα σοβαρό πρόβλημα από γυμναστήριο-αθλητισμό, το οποίο συνεχίζω ακόμα και έκανα-κάνω πάντα πολύ καλό ζέσταμα οτιδήποτε και να κάνω.
Πριν 2 1/2 μήνες άρχισα νέα δουλειά όπου μπορεί ξαφνικά να χρειαστεί να σηκώσεις, ας πούμε γενικώς και στο περίπου, από 70 μέχρι 140+ κιλά(μαζί με έναν ακόμα). Δεν έχει σήκωμα συνέχεια, καμιά σχέση, αλλά μερικές φορές την ημέρα μπορεί να τύχει να ζοριστείς και πολύ και απότομα, ενώ είσαι χαλαρός και οι μυς 'κρύοι'. Αυτές είναι οι συνθήκες και δεν αλλάζουν.
Βέβαια, μπορεί στο μέλλον να ξαναπαρουσιαστεί, αλλά δεν γίνεται να το αφήσω έτσι(κάποια στιγμή δεν θα μου έχει μείνει καθόλου δύναμη στα αντιβράχια).Αντιμετώπισε κανείς σας ίδιο πρόβλημα(επικονδυλίτιδα) ;
Επεξεργασία
Ψάχνω να βρω και βίντεο/συμβουλές για ασκήσεις στο Διαδίκτυο(βρήκα αρκετά για 'tennis elbow').Υ.Γ.: Το δημοσίευσα σε αυτή το 'Θέμα', μιας και είναι σχετικό με 'Πρώτες Βοήθειες - Ιατρικά', αλλά αν κάποιος διαχειριστής κρίνει ότι πρέπει να ανοιχτεί καινούργιο Θέμα, ας μετακινηθεί.
Τι έγινε τελικά, σου πέρασε το tennis elbow?
-
έφτασα 75 κιλά από 90 που ήμουνα πριν 3-4 μήνες, βασικά νοιώθω κουρασμένος αυτό τον καιρό στην εξεταστική και έχω 4 ακόμη μαθήματα, Με είδε σήμερα ο θείος μου μετά από 2 βδομάδες περίπου και μου λέει ο πατέρας μου ότι σε είδε ο θείος σου κομμένο. Κάτι παίζει, η όρεξη δεν μου έχει κοπεί καθόλου.
-
Έχω βαρεθεί να διαβάζω... η παρακεταμόλη κάνει καλό εδώ κάνει καλό εκεί κ.λ.π, και σε άλλη έρευνα ... η παρακεταμόλη κάνει κακό κ.ο.κ
Να λείπουν τα φάρμακα λοιπόν και να προσπαθήσουμε να κάνουμε σωστή μεσογειακή διατροφή την οποία υιοθετούν πολλοί ειδήμονες Γιατροί.
Κάντε και καμία νηστεία, καλό κάνει – κακό όχι!
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες