-
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Simera to parigila.
3.5 mines maximum mou eipane.
Tora...den perasane kai oi 3.5 mines na arhisoume ta tilefonimata...
Mou eipe o politis oti iparhoune 'empty slots' sti grammi paragogis...Ara den tha iparxei problima...ektos aprooptou...Ante..kali protohronia!
Σε τι έκδοση? Εξοπλισμός-χρώμα?
Εκδοση: Trend and Fun.
Εξοπλισμός: Πολυλειτουργικό Τιμόνι, Υποβραχιόνιο, Προβολάκια, πακέτο P13 (κρυφός φωτισμός χώρου ποδιών οδηγού συνοδηγού, home leaving - coming, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες), πίσω αισθητήρες (δώρο), συναγερμό (δώρο), σκιάδια με φως, μεταλικό χρώμα...Aυτά πρέπει να ήτανε...
Χρώμα: Το γκρι το σκούρο (mountain grey αν θυμάμαι καλά)
Αυτά -
Ο χρήστης Kostis_Mic έγραψε:
Simera to parigila.
3.5 mines maximum mou eipane.
Tora...den perasane kai oi 3.5 mines na arhisoume ta tilefonimata...
Mou eipe o politis oti iparhoune 'empty slots' sti grammi paragogis...Ara den tha iparxei problima...ektos aprooptou...Ante..kali protohronia!
Σε τι έκδοση? Εξοπλισμός-χρώμα?
Εκδοση: Trend and Fun.
Εξοπλισμός: Πολυλειτουργικό Τιμόνι, Υποβραχιόνιο, Προβολάκια, πακέτο P13 (κρυφός φωτισμός χώρου ποδιών οδηγού συνοδηγού, home leaving - coming, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες), πίσω αισθητήρες (δώρο), συναγερμό (δώρο), σκιάδια με φως, μεταλικό χρώμα...Aυτά πρέπει να ήτανε...
Χρώμα: Το γκρι το σκούρο (mountain grey αν θυμάμαι καλά)
ΑυτάΚαλορίζικο Kostis_Mic. Το πακέτο P13 δίνει αρκετά για τα λεφτά του. Κι εγώ το σκέφτομαι. Οι αισθητήρες και ο συναγερμός ως δώρα να υποθέσω ότι δεν είναι εργοστασιακά?
Ο μόνος τρόπος να πάρεις αισθητήρες εργοστασιακούς είναι να πάρεις το park assist. To θεωρώ ψιλοάχρηστο σαν σύστημα αλλά οι αισθητήρες μπρός-πίσω είναι χρήσιμοι. Ξέρει κανείς αν το park assist σου δείχνει τις αποστάσεις μπρός και πίσω ακόμα κι αν δεν παρκάρεις στην αυτόματη λειτουργία? Αν δηλαδή μπορείς να αξιοποιήσεις τους αισθητήρες και να παρκάρεις μόνος σου. Τότε θα ήταν χρήσιμο.
Επίσης ξέρει κανείς αν ο εργοστασιακός συναγερμός τοποθετείται στην Γερμανία ή μπαίνει εκ των υστέρων εδώ?
Usb είσοδο δεν έχει κανένα από τα RCD? -
m1234 γιατι άχρηστο το park assist? μου φανηκε ενδιαφερον...........
-
Το είδα σήμερα στον δρόμο. Μου φάνηκε αρκετά μικρότερο από ότι το περίμενα ειδικά το μπροστά μέρος, και πιο άσχημο από ότι στις φωτογραφίες. Και αυτοί οι τετράγωνοι θόλοι των τροχών
-
Ο χρήστης VAGELIS21 έγραψε:
m1234 γιατι άχρηστο το park assist? μου φανηκε ενδιαφερον...........Αχρηστο από την άποψη ότι δεν μπορεί να παρκάρει σε ένα μικρό χώρο εκεί που πραγματικά το χρειάζεσαι. Μόνο σε μεγάλους χώρους σε παρκάρει εκεί που ένας μέσος οδηγός το βάζει και μόνος του εύκολα. (το touran ήθελε +1.5 μέτρα από το μήκος του αυτοκινήτου!, στο tiguan κάπου διάβασα για +80cm αλλά πωλητής μου είπε ότι θέλει 80+80=1.60!. Δεν ξέρω πιο είναι το σωστό)
-
το tiguan οπως και το touran με park assist θελουν 70+70 για να μπορει
να παρκάρει μόνο του. -
Αυτο το park assist πως μετράει??
Βλέπει αν το μπροστά παρκαρισμένο έχει κοτσαδώρο ή ρεζέρβα?
Διαβάζει αν η γραμμή του πεζοδρομίου είναι ομαλή και δεν υπάρχει κανένας κορμός δέντρου, κανα φρεάτιο κλπ.
Μεταξύ δυο παρκαρισμένων ο ελληνάρας έχει βάλει ... καρέκλα, κώνο, διαφημιστική ταμπέλα κλπ.... την διαβάζει??
Και γενικότερα με τι αλφαδιάζει?? Μετράει πόσο παράλληλα είναι τα δυο αυτοκίνητα??
Σε τι απόσταση από το πεζοδρόμιο το κολλάει?? Αν πχ το βάζει σε 20 εκατοστά απόσταση είναι μακρυά για Αθήνα! -
Ποιά από τα παρακάτω extra πιστεύετε ότι αξίζει να βάλει κανείς?
Ηλεκτρικά συρόμενη / ανακλινόμενη γυάλινη πανοραμική οροφή 1130€
Σύστημα αυτόματης στάθμευσης ''Park Assist''.Περιλαμβάνει και αισθητήρες παρακαρίσματος εμπρός -πίσω 374€
Αυτόματος εσωτερικός αντιθαμβωτικός καθρέπτης, εσωτερικός φωτισμός στα πόδια οδηγού - συνοδηγού, σύστημα φωτισμού ''Coming Home' -
''Leaving Home'' και αισθητήρας βροχής 158€Αυτόματος εσωτερικός αντιθαμβωτικός καθρέπτης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, εσωτερικός φωτισμός
στα πόδια οδηγού - συνοδηγού, σύστημα φωτισμού ''Coming Home' - ''Leaving Home'' και αισθητήρας βροχής 304€Προβολείς Xenon με ενεργό σύστημα φωτισμού των στροφών και σύστημα πλύσης προβολέων 1203€
Συναγερμός με αισθητήρες εσωτερικού χώρου και προστασία ρυμούλκησης 270€
Ράδιο-CD 'RCD 510' με ενσωματωμένο CD-Changer 6 δίσκων με MP3, 4 Χ 20 Watt, 8 ηχεία 264€
-
ολα!
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Ποιά από τα παρακάτω extra πιστεύετε ότι αξίζει να βάλει κανείς?Ηλεκτρικά συρόμενη / ανακλινόμενη γυάλινη πανοραμική οροφή 1130€
Σύστημα αυτόματης στάθμευσης ''Park Assist''.Περιλαμβάνει και αισθητήρες παρακαρίσματος εμπρός -πίσω 374€
Αυτόματος εσωτερικός αντιθαμβωτικός καθρέπτης, εσωτερικός φωτισμός στα πόδια οδηγού - συνοδηγού, σύστημα φωτισμού ''Coming Home' -
''Leaving Home'' και αισθητήρας βροχής 158€Αυτόματος εσωτερικός αντιθαμβωτικός καθρέπτης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, εσωτερικός φωτισμός
στα πόδια οδηγού - συνοδηγού, σύστημα φωτισμού ''Coming Home' - ''Leaving Home'' και αισθητήρας βροχής 304€Προβολείς Xenon με ενεργό σύστημα φωτισμού των στροφών και σύστημα πλύσης προβολέων 1203€
Ράδιο-CD 'RCD 510' με ενσωματωμένο CD-Changer 6 δίσκων με MP3, 4 Χ 20 Watt, 8 ηχεία 264€
Φώτα και οροφή!!!!!
Θα ήθελα και τον αισθητήρα βροχής αλλά όχι μαζί με τον αντιθαμβωτικό καθρέπτη γιατί όταν χάλασε στο προηγούμενο VAG μου μετά από 5 χρόνια μου ζήτησαν Euro 300!!! Καλύτερα λοιπόν όταν με ενοχλεί κάποιος να αλλάζω θέση στον απλό καθρέπτη -
όλα εκτός απο φώτα και οροφή , και μιλάω σοβαρά χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης.
ειδικά για τα φώτα τα θεωρώ πεταμένα λεφτά
η ηλιοροφή απλώς είναι κάτι που ποτέ δεν με συγκινούσεεπίσης για 144 ευρώ πάρε αναδιπλούμενους καθρέφτες.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όλα εκτός απο φώτα και οροφή , και μιλάω σοβαρά χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης.
ειδικά για τα φώτα τα θεωρώ πεταμένα λεφτά
η ηλιοροφή απλώς είναι κάτι που ποτέ δεν με συγκινούσεεπίσης για 144 ευρώ πάρε αναδιπλούμενους καθρέφτες.
Χωρίς πλάκα το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ. Αρχικά έλεγα για φώτα-οροφή. Μετά από σκέψη κατέληξα ότι η οροφή είναι μάλλον άχρηστη για τον οδηγό και τα φώτα πολύ ακριβά και δεν ξέρω αν δικαιολογείται η διαφορά από την απόδοση που σου προσφέρουν σε σχέση με τα απλά φώτα. Δέρματα και navi ήταν καμμένα από την αρχή. Τα υπόλοιπα τα ξεχώρησα ως ψιλοχρήσιμα gadget-άκια που δεν στοιχίζουν και πάρα πολύ. Θεωρώ ότι αξίζει το RCD510, καλό και το πακέτο με τους καθρέφτες στα 304, το park assist έχει πολύ καλή τιμή αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα χρησιμεύει. Οσο για συναγερμό δεν έχω αποφασίσει.
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Ποιά από τα παρακάτω extra πιστεύετε ότι αξίζει να βάλει κανείς?Ηλεκτρικά συρόμενη / ανακλινόμενη γυάλινη πανοραμική οροφή 1130€
H οροφή είναι πραγματικά εντυπωσιακή και δίνει άλλη φωτεινότητα και αίσθηση στο εσωτερικό (όταν έχεις ανοίξει το σκιάδιο). Προσωπικά μου άρεσε. Το θέμα είναι καθαρά αν σου αρέσει ή όχι και αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα εξτρα χρήματα για αυτήν.
Προσωπικά δεν θα το έβαζα, το θεωρώ περιττό
''Leaving Home'' και αισθητήρας βροχής 158€Είναι μικρές ευκολίες και λεπτομέρειες μεν, αλλά στην καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου αρκετές φορές σε διευκολύνουν.
Αυτόματος εσωτερικός αντιθαμβωτικός καθρέπτης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, εσωτερικός φωτισμός
στα πόδια οδηγού - συνοδηγού, σύστημα φωτισμού ''Coming Home' - ''Leaving Home'' και αισθητήρας βροχής 304€Ότι και παραπάνω, με την πρόσθετη διαφορά πως αναδιπλώνεις τους καθρέφτες με μια κίνηση (από το αντίστοιχο χειριστήριο στην πόρτα του οδηγού) και δεν ταλαιπωρείσαι να τους ανοιγοκλείνεις με το χέρι, συν το ότι δεν θαμπώνουν ποτέ.
Προβολείς Xenon με ενεργό σύστημα φωτισμού των στροφών και σύστημα πλύσης προβολέων 1203€
Τα φώτα Xenon προσωπικά με έχουν βολέψει αφάνταστα. Τα βρίσκω ιδιαίτερα ξεκούραστα και αποδοτικά κατά την νυχτερινή οδήγηση.
Διευκρίνισε αν ο συναγερμός αυτός θα τοποθετηθεί εδώ. Αν ναι, ζήτησέ τον ως δώρο. Αν είναι aftermarket, η πραγματική του αξία είναι αρκετά χαμηλότερη.
Τα 8 ηχεία αξίζουν. Αν έχει και 6πλο cd-changer-mp3 μάλλον δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική η τιμή.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ποιά από τα παρακάτω extra πιστεύετε ότι αξίζει να βάλει κανείς?
Ηλεκτρικά συρόμενη / ανακλινόμενη γυάλινη πανοραμική οροφή 1130€
H οροφή είναι πραγματικά εντυπωσιακή και δίνει άλλη φωτεινότητα και αίσθηση στο εσωτερικό (όταν έχεις ανοίξει το σκιάδιο). Προσωπικά μου άρεσε. Το θέμα είναι καθαρά αν σου αρέσει ή όχι και αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα εξτρα χρήματα για αυτήν.
Προσωπικά δεν θα το έβαζα, το θεωρώ περιττό
''Leaving Home'' και αισθητήρας βροχής 158€Είναι μικρές ευκολίες και λεπτομέρειες μεν, αλλά στην καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου αρκετές φορές σε διευκολύνουν.
Αυτόματος εσωτερικός αντιθαμβωτικός καθρέπτης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, εσωτερικός φωτισμός
στα πόδια οδηγού - συνοδηγού, σύστημα φωτισμού ''Coming Home' - ''Leaving Home'' και αισθητήρας βροχής 304€Ότι και παραπάνω, με την πρόσθετη διαφορά πως αναδιπλώνεις τους καθρέφτες με μια κίνηση (από το αντίστοιχο χειριστήριο στην πόρτα του οδηγού) και δεν ταλαιπωρείσαι να τους ανοιγοκλείνεις με το χέρι, συν το ότι δεν θαμπώνουν ποτέ.
Προβολείς Xenon με ενεργό σύστημα φωτισμού των στροφών και σύστημα πλύσης προβολέων 1203€
Τα φώτα Xenon προσωπικά με έχουν βολέψει αφάνταστα. Τα βρίσκω ιδιαίτερα ξεκούραστα και αποδοτικά κατά την νυχτερινή οδήγηση.
Διευκρίνισε αν ο συναγερμός αυτός θα τοποθετηθεί εδώ. Αν ναι, ζήτησέ τον ως δώρο. Αν είναι aftermarket, η πραγματική του αξία είναι αρκετά χαμηλότερη.
Τα 8 ηχεία αξίζουν. Αν έχει και 6πλο cd-changer-mp3 μάλλον δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική η τιμή.
Τι σχέση έχει η αναδίπλωση με το θάμπωμα στους καθρέφτες?
Σχετικά με το rcd510, 8 ηχεία έχει και το RCD300 της βασικής. Το παραπάνω που προσφέρει είναι η εγχρωμη TFT οθόνη αφής, και το cd-changer. Νομίζω ότι αξίζει και μόνο για την οθόνη που ομορφαίνει όλο το ταμπλό.
Ο συναγερμος είναι εργοστασιακός και μπαίνει στην Γερμανία μου είπαν -
για το park assist και εγώ θεωρώ οτι είναι άχρηστο, αλλά άμα δεν σου το κάνουν δώρο κάτσε και πάρε μια πρσφορά πόσο θα σου στοιχίσει να βάλεις μόνος σου αισθητήρες.
νομίζω οτι δεν θα έρθει κάτω απο 200 οπότε με +150 πιστεύω οτι αξίζει με αυτή την έννοια + οτι είναι εργοστασιακό.για το RCD510 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Τι σχέση έχει η αναδίπλωση με το θάμπωμα στους καθρέφτες?
.........Οι αναδιπλούμενοι καθρέφτες είναι και θερμαινόμενοι (τουλάχιστον αυτό ίσχυε στο Golf δεν νομίζω να έχει αλλάξει στο Tiguan)
-
Από αυτά που γράφεις:
Τα (εργοστασιακά) xenon οπωσδήποτε γιατί είναι θέμα ασφάλειας τη νύχτα.Τώρα για τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου.
Προσωπικά θα επέλεγα το:
-Αυτόματος εσωτερικός αντιθαμβωτικός καθρέπτης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, εσωτερικός φωτισμός στα πόδια οδηγού - συνοδηγού, σύστημα φωτισμού ''Coming Home' - ''Leaving Home'' και αισθητήρας βροχής (304€)
(πολύ βολικό κάποιες φορές που ανάβουν τα φώτα όταν ξεκλειδώνεις το αμάξι ή όταν βγαίνεις από αυτό)και αυτό
-Συναγερμός με αισθητήρες εσωτερικού χώρου και προστασία ρυμούλκησης (270€)
(εργοστασιακός συναγερμός που όλα είναι πάνω στο κλειδί και δεν κουβαλάς και κρέμεται κανένα ματσούκι χώρια για τον συναγερμό.πολύ σημαντικό επίσης:δεν σου το ξυλώνουν εδώ το αμάξι για να περάσουν καλώδια κτλ για το συναγερμό αλλά γίνεται στο εργοστάσιο όσο το αμάξι είναι ακόμα 'λυμμένο')με σειρά προτεραιότητας.
Βέβαια ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά.
Όσο για ηλιοροφή, δεν έχω την πόρωση...αν περίσσευαν θα ήταν το επόμενο έξτρα μετά τα 3 παραπάνω (xenon,φωτισμός-αυτόματος αντιθαμπωτικός μπλα-μπλα και συναγερμός).Άσχετο-σχετικό:Το ξέρεις ότι αν έχεις αυτόματο αντιθαμπωτικό καθρέφτη και βάλεις ηλεκτρικά ανακλινόμενους καθρέφτες, 'μαυρίζουν' και οι εξωτερικοί μαζί με τον εσωτερικό?στο λέω σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, μιας και είδα ότι έμμεσα(?) σε ενδιαφέρει ο αυτόματος αντιθαμπωτικός εσωτερικός καθρέφτης.(αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα το πακέτο των 304€ από αυτό των 158€)
ΥΓ:Το park assist όπως και γενικότερα οι αισθητήρες παρκαρίσματος μου φαίνονται άχρηστοι γιατί (προσωπικά) ως εκεί (ή και λίγο πιο πριν ανάλογα με το αμάξι) που μπορώ να υπολογίσω και μόνος μου πόσο κοντά είμαι στο άλλο αμάξι χτυπάνε διακοπτώμενα και από εκεί και μετά συνεχόμενα=>σε σρκετά στενή θέση δεν μπορείς να παρκάρεις βασιζόμενος στους αισθητήρες παρκαρίσματος.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Άσχετο-σχετικό:Το ξέρεις ότι αν έχεις αυτόματο αντιθαμπωτικό καθρέφτη και βάλεις ηλεκτρικά ανακλινόμενους καθρέφτες, 'μαυρίζουν' και οι εξωτερικοί μαζί με τον εσωτερικό?στο λέω σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, μιας και είδα ότι έμμεσα(?) σε ενδιαφέρει ο αυτόματος αντιθαμπωτικός εσωτερικός καθρέφτης.(αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα το πακέτο των 304€ από αυτό των 158€)
Δεν το ήξερα. Χρήσιμη πληροφορία.
Επίσης πρός φίλο 'vasgi' οι καθρέφτες στο tiguan είναι έτσι κι αλλιώς θερμαινόμενοι στον βασικό. Το πακέτο προσθέτει μόνο την αναδίπλωσηΥΓ:Το park assist όπως και γενικότερα οι αισθητήρες παρκαρίσματος μου φαίνονται άχρηστοι γιατί (προσωπικά) ως εκεί (ή και λίγο πιο πριν ανάλογα με το αμάξι) που μπορώ να υπολογίσω και μόνος μου πόσο κοντά είμαι στο άλλο αμάξι χτυπάνε διακοπτώμενα και από εκεί και μετά συνεχόμενα=>σε σρκετά στενή θέση δεν μπορείς να παρκάρεις βασιζόμενος στους αισθητήρες παρκαρίσματος.
Κι αυτό πολύ χρήσιμο που μου λές. Εγώ για κάτι τετοιες περιπτώσεις σκεφτόμουν τους αισθητήρες. Αν δεν σε βοηθάνε εκεί τότε είναι αχρηστοι
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Άσχετο-σχετικό:Το ξέρεις ότι αν έχεις αυτόματο αντιθαμπωτικό καθρέφτη και βάλεις ηλεκτρικά ανακλινόμενους καθρέφτες, 'μαυρίζουν' και οι εξωτερικοί μαζί με τον εσωτερικό?στο λέω σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, μιας και είδα ότι έμμεσα(?) σε ενδιαφέρει ο αυτόματος αντιθαμπωτικός εσωτερικός καθρέφτης.(αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα το πακέτο των 304€ από αυτό των 158€)
Δεν το ήξερα. Χρήσιμη πληροφορία.
Ρώτα το βέβαια καλού κακού...μην σε πάρω στο λαιμό μου, αν και σε όλα τα VW ως και πριν 1 μήνα αυτά ίσχυαν.
Γενικά πάντως ό,τι έξτρα θες να δεις πώς είναι πώς λειτουργούν κτλ, ρώτα αν υπάρχει test drive (πχ park assist ή έστω γενικότερα και aftermarket αισθητήρες παρκαρίσματος αν και στην αρχή δεν ξέρεις και το αμάξι και δεν ξέρεις πόσο κοντά είσαι στον πίσω πχ) ή αν θα έρθει (πριν το δικό σου) ή αν υπάρχει προς παραλαβή άλλο αμάξι με αυτό το έξτρα (πχ ηλεκτρική πανοραμική ορόφή ). Ο πωλητής μπορεί να γκρινιάξει λίγο αλλά στην τελική δίνεις κι εσύ τα ωραία σου λεφτά και ΣΙΓΟΥΡΑ μπορεί να στο κάνει με ένα απλό τηλεφώνημα και μερικά μέτρα περπάτημα (αν υπάρχει κάποιο αμάξι).
Α...Και καλές αγορές!ΥΓ:Sorry για τα πολλά αν και τις πολλές παρενθέσεις.
VW Tiguan 2007