-
Ένα θέμα που προβληματίζει πολλούς νορμάλ ανθρώπους (και να με συγχωρούνε οι moderator αν ήδη υπάρχει -ας φτιάξουν το search να βρίσκουμε τα θέματα ) είναι το θέμα του υπερβολικού θορύβου που εκπέμπουν οι εξατμίσεις ορισμένων αυτοκινήτων, μηχανών καθώς και τα στερεο των αυτοκινήτων.
Μπορεί κάποιος να μου αναλύσει τη λογική γιατί πρέπει να κάνει υπερβολικό θόρυβο μια εξάτμιση αυτοκινήτου ή μηχανής; Και γιατί να πρέπει να έχω ένα γιγαντιαίο subwoofer ώστε να με ακούει καθαρά όλη η γειτονιά στις 3 το πρωί;
Ιδιαίτερα τα παπάκια με τις κομμένες εξατμίσεις ακούγονται εκωφαντικά τουλάχιστο 500 μέτρα μακριά Γιατί πρέπει να δημιουργούν τέτοιο θόρυβο; Ποια η λογική πίσω από αυτή την ενέργεια;
Τέλος, μεταξύ σοβαρού και αστείου. Αν εγώ βγω μια μέρα ή νύχτα στο μπαλκόνι μου και παραμονεύσω τα μαλ....να με τα παπάκια με τις κομμένες εξατμίσεις και τα αμάξια με τις τροποποιημένες εξατμίσεις και τα στέρεο και αρχίζω και τα πετάω αυγά και γιαούρτια θα φταίω κι από πάνω;
Τώρα που θα πάνε στα ΚΤΕΟ και οι μηχανές να δείτε τι ωραία πρόστιμα θα φάτε για ηχορύπανση.
-
Ένα θέμα που προβληματίζει πολλούς νορμάλ ανθρώπους (και να με συγχωρούνε οι moderator αν ήδη υπάρχει -ας φτιάξουν το search να βρίσκουμε τα θέματα ) είναι το θέμα του υπερβολικού θορύβου που εκπέμπουν οι εξατμίσεις ορισμένων αυτοκινήτων, μηχανών καθώς και τα στερεο των αυτοκινήτων.
Μπορεί κάποιος να μου αναλύσει τη λογική γιατί πρέπει να κάνει υπερβολικό θόρυβο μια εξάτμιση αυτοκινήτου ή μηχανής; Και γιατί να πρέπει να έχω ένα γιγαντιαίο subwoofer ώστε να με ακούει καθαρά όλη η γειτονιά στις 3 το πρωί;
Ιδιαίτερα τα παπάκια με τις κομμένες εξατμίσεις ακούγονται εκωφαντικά τουλάχιστο 500 μέτρα μακριά Γιατί πρέπει να δημιουργούν τέτοιο θόρυβο; Ποια η λογική πίσω από αυτή την ενέργεια;
Τέλος, μεταξύ σοβαρού και αστείου. Αν εγώ βγω μια μέρα ή νύχτα στο μπαλκόνι μου και παραμονεύσω τα μαλ....να με τα παπάκια με τις κομμένες εξατμίσεις και τα αμάξια με τις τροποποιημένες εξατμίσεις και τα στέρεο και αρχίζω και τα πετάω αυγά και γιαούρτια θα φταίω κι από πάνω;
Τώρα που θα πάνε στα ΚΤΕΟ και οι μηχανές να δείτε τι ωραία πρόστιμα θα φάτε για ηχορύπανση.
-
-
kamia logiki. olous mas enoxlei, alla ti na kaneis?
-
τιποτα δεν κανεις, γιατι ολο και καποιος καινουργιος θα εμφανιστει μιας και ειναι η λογικη του Ελληνα να κανει 'μπαμ' οταν περναει για να τον κοιτανε ολοι....
Δυστυχως το ΚΤΕΟ δεν μπορει να βοηθησει την αποφυγη τετοιων περιπτωσεων γιατι πολυ απλα εναντι χρηματικου ποσου στο περνανε.....
-
υποθέτω ένας σοβαρός λόγος που ορισμένοι άνθρωποι φορτώνουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή τους με διάφορα gadgets είναι επειδή οδηγούν κάτι άλλο από αυτό που θα ήθελαν να έχουν και προσπαθούν με παρεμβάσεις αμφιβόλου αισθητικής και αποτελεσματικότητας να ξεχωρίσουν
ένα ακραίο παράδειγμα?..νομίζω πως το τελευταίο πράγμα που θα ενδιέφερε έναν φυσιολογικό άνθρωπο, αν είχε την οικονομική δυνατότητα να οδηγεί και να συντηρεί μια Jaguar, θα ήταν μια εξάτμιση μπουρί, τα αυτοκόλλητα, οι χάντρες και τα μπλέ φωτάκια
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
υποθέτω ένας σοβαρός λόγος που ορισμένοι άνθρωποι φορτώνουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή τους με διάφορα gadgets είναι επειδή οδηγούν κάτι άλλο από αυτό που θα ήθελαν να έχουν και προσπαθούν με παρεμβάσεις αμφιβόλου αισθητικής και αποτελεσματικότητας να ξεχωρίσουνένα ακραίο παράδειγμα?..νομίζω πως το τελευταίο πράγμα που θα ενδιέφερε έναν φυσιολογικό άνθρωπο, αν είχε την οικονομική δυνατότητα να οδηγεί και να συντηρεί μια Jaguar, θα ήταν μια εξάτμιση μπουρί, τα αυτοκόλλητα, οι χάντρες και τα μπλέ φωτάκια
Ο θειος απλα ΕΓΡΑΨΕ!!! ΑΨΟΓΟΣ Τα ειπε ολα σε 3 λεξεις...
-
Καλα δεν ειναι τοσο απλο.
Δεν βαζεις εξατμιση μονο για την φασαρια και το οπτικο εφφε.....Σιγουρα πολλοι το κανουν για αυτο. Παρ'ολα αυτα, εγω προσωπικα θα εβαζα και εξατμιση, και φιλτρο, κλπ κλπ για να βρω λιγο παραπανω δυναμη, αλλα ΚΑΙ για τον ηχο (να ζωηρεψει λιγο ρε παιδι μου!).
Βεβαια, δεν θα εκανα ακραια πραγματα, οπως το να βαλω μια grpN εξατμιση σε Rallye, γιατι οσο καλα και να δουλευει (και κανει διαφορα) απο αποψης αυξημενης αποδοση του μοτερ, ειναι ενοχλητικο πρωτα απ'ολα για εμενα.
Τωρα οι λογοι για τον οποιο προβαινουν ολοι σε τετοιες παρεμβασεις, ειναι διαφοροι.
Σιγουρα μερικοι το κανουν για να κανουν μπαμ.
Αλλα υπαρχουν και αλλοι λογοι. Πχ εγω πιστευω οτι παντα υπαρχει κατι καλυτερο για τα παντα. Και Φερραρι να ειχα, θα την πειραζα, γιατι σιγουρα θα μπορουσε να βελτιωθει καπου. Βεβαια ειναι πολυ πιο δυσκολο να βελτιωσεις τετοιο αυτοκινητο, αλλα παρ'ολα αυτα, πιστευω πως γινεται. Επισης, υπαρχουν και ψυχολογικη λογοι. Στην δικια μου περιπτωση, απλως δεν μου αρεσει να ξερω οτι το αυτοκινητο μου ειναι νορμαλ, οχι γιατι δεν μου αρεσει το αυτοκινητο που οδηγω, αλλα απλως γιατι δεν θελω να ειναι νορμαλ. Ετσι απλα.Το τι αυτοκινητο οδηγεις, δεν εχει να κανει με το αν θα το 'πειραζες'. Μηπως δεν υπαρχουν βελτιωτες που ασχολουνται με Jaguar? Μηπως δεν υπαρχουν βελρτιωτικα πακετα για την BMW 7αρα (την καινουρια, και μαλιστα και βελτιωση μοτερ αλλα και look!).
Βεβαια δεν νομιζω να εβλεπα μπλε πιτσιλιστηρια σε 7αρα... -
Δηλαδη αυτοι που βαζουν εξατμιση και φιλτρο και παιρνουν 5 αλογα
παραπανω, αν τα παιρνουν, τι καταλαβαινουν απο το αυτοκινητο τους?
Η ειναι τοοοσο καλοι οδηγοι(μελλοντικοι Panizzi.. ) που πρεπει
να εχουν αυτα τα 5 αλογα παραπανω απο το τουτου τους για να πανε
με την γκομενα για καφε και να τραβανε που και που καμμια γκαζια
να νομιζουν οτι οδηγουν WRC.Καλα τα λεει ο Unusualldriver, αυγα και γιαουρτια στους καρναβαλους
με τα subwoofer, τα μπλε φωτακια, τα μπουρια και ολες τις αλλες
κιτσαριες που βλεπουμε.Οι χειροτεροι του ειδους :
-
Παπακια , δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ[u] με νορμαλ εξατμιση
-
Fiat Punto GT, SaxoRalla, Hundai Coupe.
Γιαουρτια λοιπον...
-
-
Kαλα ρε παιδια μην τρελενεστε!
Δεν μπορειτε να τους βαζετε ολους σε ενα σακι και μετα λιθοβολισμο!
Τα πουντο και τα σαξοραλλα που λες φιλε εχουν ολα μεν εξατμισεις αλλα δεν βγαζουν ολα το θορυβο που υποννοεις!
Στα δικα μου ραλι και σαξο (και σε φιλων μου) που εχω φοραω και στα δυο εξατμισεις διακριτικες στον ηχο (Ρεμους) αλλα εκπληκτικες στην αποδοση τους!
Αν τις δεις ομως οπτικα θα πεις οτι αυτα τα μπουρια ειναι για την σομπα μου!
Οσο για τα σαξοραλλα πουντο και Χιουνται που αναφερεις ενα θα σου πω:
Κοιτα γυρω σου ποσα κορολα-αλμερα-γκολφ-αστρα-αλφα-bmw-mercedes..ακομα και suzuki κ.α. πολλα βεβαια εχουν εξατμισεις και ηχοσυστηματα που σκοτωνουν?????Μην ειμαστε και προκατελειμενοι!Και βεβαια αν ξερεις τα Χιουνται κουπε ερχονται απο την αντιπροσωπεια με αυτην την εξατμιση (το μπουρακι)!!!!!!Για τα παπακια συμφωνω απολυτα!
-
Υπάρχει νομοθεσία για τα όρια θορύβου οπότε όποιος την παραβαίνει είναι ενοχλητικός και όποιος όχι δεν είναι.Νομίζω είναι απλά τα πράγματα.
-
Δηλαδή, με άλλα λόγια, πιάσε το αυγό και κούρευτο! Δεν υπάρχει λογική και ούτε κράτος να τους σταματήσει Και πώς θα αμυνθούμε εμείς οι υπόλοιποι, που αρχίζω να ανησυχώ ότι είμαστε μειοψηφία, ενάντια στους ενοχλητικούς θορύβους; Μήπως θα πρέπει να γίνουμε Κλιντ Ιστγουν ή Τσαρλς Μπρόνσον και να βγαίνουμε έξω τα βράδυα και να τους πλακώνουμε έναν έναν; Ετσι για την ηθική μας ικανοποίηση δηλαδή
Και υπάρχει και το άλλο. Φωνάζεις σε κάποιον που κάνει ενοχλητικό θόρυβο και μετά γυρίζει και σου ζητάει και τα ρέστα Τι κάνουμε τότε; Νομίζω μία είναι η λύση:
'Τι είπες φιλαράκι; Μας γα..ς με τον θόρυβό σου και ζητάς και τα ρέστα από πάνω; Μισό λεπτό να τηλεφωνήσω στην τροχαία να λύσουμε τις διαφορές μας και μετά να δούμε ποιος έχει δίκιο!' -
Θέμα κόμπλεξ και επίδειξης είναι. O κλασικός ο Έλληνας ο...
όταν δεν έχεις άλλον τρόπο να ξεχωρίσεις θα κάνεις βρουμ βρουμ και το ηχοσύστημα στο τέρμα.
Ποιος έχασε την παιδεία και το σεβασμό για να τον βρούν τα 16χρονα με τις κομμένες εξατμίσεις;
Aυτό βέβαια είναι άλλη κουβέντα
-
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
Και υπάρχει και το άλλο. Φωνάζεις σε κάποιον που κάνει ενοχλητικό θόρυβο και μετά γυρίζει και σου ζητάει και τα ρέστα Τι κάνουμε τότε; Νομίζω μία είναι η λύση:
'Τι είπες φιλαράκι; Μας γα..ς με τον θόρυβό σου και ζητάς και τα ρέστα από πάνω; Μισό λεπτό να τηλεφωνήσω στην τροχαία να λύσουμε τις διαφορές μας και μετά να δούμε ποιος έχει δίκιο!'Mάρσαρε και σύ Tι είναι πιο ενοχλητικό; να ακούς το παπί να μαρσάσει με κλειστά παράθυρα, ή να ακούει ο πάπιας το δικό σου κινητήρα δίπλα του;
Aρκεί να βρίσκεσαι σε φανάρι εκτός κατοικημένης περιοχής
-
Τι ψαχνετε να βρειτε... απο την στιγμη που η αστυνομια δεν κανει την δουλεια της...
Απο την αλλη, η νοοτροπια του Ελληναρα δεν αλλαζει... Και ολοι εσεις (και εγω μεσα) που νομιζετε πως ειστε τελειοι, για σκεφτειτε ποσες 'παρανομιες' κανετε καθημερινα -
Ο χρήστης gazos έγραψε:
Τι ψαχνετε να βρειτε... απο την στιγμη που η αστυνομια δεν κανει την δουλεια της...
Απο την αλλη, η νοοτροπια του Ελληναρα δεν αλλαζει... Και ολοι εσεις (και εγω μεσα) που νομιζετε πως ειστε τελειοι, για σκεφτειτε ποσες 'παρανομιες' κανετε καθημεριναAυτο ξαναπεστο!
Γιατι στο να κατακρινουμε τους αλλους ειμαστε πρωτοι!
Οταν τα κανουμε ομως εμεις υπαρχει το κλασσικο..'Ωχ αδερφε..' -
Δεν βαζεις εξατμιση μονο για την φασαρια και το οπτικο εφφε.....
Σιγουρα πολλοι το κανουν για αυτο. Παρ'ολα αυτα, εγω προσωπικα θα εβαζα και εξατμιση, και φιλτρο, κλπ κλπ για να βρω λιγο παραπανω δυναμη, αλλα ΚΑΙ για τον ηχο (να ζωηρεψει λιγο ρε παιδι μου!).
Βεβαια, δεν θα εκανα ακραια πραγματα, οπως το να βαλω μια grpN εξατμιση σε Rallye, γιατι οσο καλα και να δουλευει (και κανει διαφορα) απο αποψης αυξημενης αποδοση του μοτερ, ειναι ενοχλητικο πρωτα απ'ολα για εμενα.
Τωρα οι λογοι για τον οποιο προβαινουν ολοι σε τετοιες παρεμβασεις, ειναι διαφοροι.
Σιγουρα μερικοι το κανουν για να κανουν μπαμ.
Αλλα υπαρχουν και αλλοι λογοι. Πχ εγω πιστευω οτι παντα υπαρχει κατι καλυτερο για τα παντα.Σίγουρα, αλλά υπάρχουν και όρια πέρα από τα οποία γίνεσαι γελοίος αν δεν τρέχεις σε αγώνες ή δεν είσαι επισκέπτης από άλλο γαλαξία!
Δεν είναι τουλάχιστον γελοίο να έχει το 206 WRC του Gronholm με τα 50+ κιλά ροπής στο πάτημα του δεξιού πεντάλ μια σχετικά ταπεινή μπούκα 50mm και το Punto GT του κυρ-Μήτσου να φοράει από πίσω 'κονσέρβα' του στυλ 'βάλτε καμιά σίτα μη μπεί κάνα γατί μέσα και το κλαίμε';
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και Φερραρι να ειχα, θα την πειραζα, γιατι σιγουρα θα μπορουσε να βελτιωθει καπου. Βεβαια ειναι πολυ πιο δυσκολο να βελτιωσεις τετοιο αυτοκινητο, αλλα παρ'ολα αυτα, πιστευω πως γινεται.
Δεν είναι προσωπικό το σχόλιο (Κωνσταντίνε) αλλά έχω γνωρίσει αρκετούς 'ελληνάρες' φίλους του άνδρα μου που επιμένουν ότι ο Έλληνας ο μηχανικός είναι η μαγαλύτερη 'μανούλα' στις μετατροπές και τις βελτιώσεις και δεν πιάνεται από κανένα, ακόμα κι από αυτούς που σχεδίασαν το αυτοκίνητο για το οποίο συζητάμε και το ξέρουν μέσα-έξω... Και μάλιστα χωρίς να έχει σπουδάσει!...
Αλλά τι την παίρνεις μια Ferrari αν δε σε ικανοποιεί με τις επιδόσεις και την αισθητική της; Επειδή αποτελεί καλή βάση για εξέλιξη;!... Μερικοί θα το έλεγαν ιεροσυλία. Πάρε αν μπορείς ένα αμάξι με τα μισά λεφτά ή με το 1/3 κι αν πραγματικά είσαι μάγκας κάντο να κινείται πιο γρήγορα από Ferrari και πήγαινε τρέξε στην πίστα.
υπαρχουν και ψυχολογικη λογοι. Στην δικια μου περιπτωση, απλως δεν μου αρεσει να ξερω οτι το αυτοκινητο μου ειναι νορμαλ, οχι γιατι δεν μου αρεσει το αυτοκινητο που οδηγω, αλλα απλως γιατι δεν θελω να ειναι νορμαλ. Ετσι απλα.
Η παραπάνω περίπτωση ισοδυναμεί κατά την άποψή μου με το 99% των περιπτώσεων. Δεν ξέρω από που το κολήσατε ως άντρες, αλλά είσαστε οι περισσότεροι πεπεισμένοι πως είστε 'kai gamo τα παιδιά', σούπερ ξεχωριστοί, και δε σας αρμόζει το ίδιο αμάξι με το διπλανό σας! Κανονικοί 'ιππότες της ασφάλτου', τουλάχιστον στη θεωρία, γιάτί στην πράξη... δε σας χωράει ο δρόμος!
Θέλετε να είσαστε πραγματικά ξεχωριστοί; Μάθετε να οδηγείτε σωστά, με ότι κι αν κινείστε στο δρόμο! Αυτός είναι για μένα ο ξεχωριστός οδηγός. Τους άλλους με τα μπλέ λαμπάκια, τα ομίχλης, τα αυτοκόλητα τεπόζιτα, τα σαμπγουφερ που ακούγονται 3 τετράγωνα, τις πτέρυγες α-λα F1 και τις υπερμεγέθεις εξατμίσεις τους θεωρώ απλά ΨΩΝΙΑ.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Mάρσαρε και σύ Tι είναι πιο ενοχλητικό; να ακούς το παπί να μαρσάσει με κλειστά παράθυρα, ή να ακούει ο πάπιας το δικό σου κινητήρα δίπλα του;
Μα και να μπορούσα δεν θα το έκανα. Γιατί να γίνω σαν το μαλ...α τον επιδειξία; Και εκτός από τα παπάκια είναι και μηχανές Εντούρο. Αυτές είναι που βγάζουν ακόμα περισσότερο θόρυβο
Μήπως τελικά να τη στήνουμε σε καμιά ταράτσα με κανένα αυγογιαουρτόπλο και να τους κάνουμε αγνώριστους;
-
Θέλετε να είσαστε πραγματικά ξεχωριστοί; Μάθετε να οδηγείτε σωστά, με ότι κι αν κινείστε στο δρόμο! Αυτός είναι για μένα ο ξεχωριστός οδηγός. Τους άλλους με τα μπλέ λαμπάκια, τα ομίχλης, τα αυτοκόλητα τεπόζιτα, τα σαμπγουφερ που ακούγονται 3 τετράγωνα, τις πτέρυγες α-λα F1 και τις υπερμεγέθεις εξατμίσεις τους θεωρώ απλά ΨΩΝΙΑ.
Mισελ μην εισαι απολυτη!
Γιατι να μην εχει το δικαιωμα να ξεχωριζει απο τον διπλα του?
Γιατι δηλ να εχει ενα ακριβως ιδιο αυτοκινητο με καποιους αλλους?
Εσυ δηλ γιατι δεν ψωνιζεις ακριβως τα ιδια ρουχα με της φιλης σου αλλα αναζητας ενα ρουχο διαφορετικο με τις δικιες πινελιες και γουστο?Δεν αναφερομαι στα μπλε πιτσιλιστηρια αλλα σε πραγματα ψιλοουσιοδη.Αυτα τα λεφτα εχει αυτο το αμαξακι παιρνει..δεν μπορουν ολοι να αγοραζουν S3 και Leon 20VT!!!
Δηλ τα αυτοκινητα που μοντιφαρουν οι Αγγλοι και οι Γερμανοι δεν σου αρεσουν???
Ταπεινα Γκολφακια,306,Σαξο και αλλα τετοια μοντιφαρουν και ειναι πραγματικα ομορφα! -
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
Mάρσαρε και σύ Tι είναι πιο ενοχλητικό; να ακούς το παπί να μαρσάσει με κλειστά παράθυρα, ή να ακούει ο πάπιας το δικό σου κινητήρα δίπλα του;
Μα και να μπορούσα δεν θα το έκανα. Γιατί να γίνω σαν το μαλ...α τον επιδειξία; Και εκτός από τα παπάκια είναι και μηχανές Εντούρο. Αυτές είναι που βγάζουν ακόμα περισσότερο θόρυβο
Μήπως τελικά να τη στήνουμε σε καμιά ταράτσα με κανένα αυγογιαουρτόπλο και να τους κάνουμε αγνώριστους;
Aναγκάστηκα να το κάνω... πρόσφατα, είχα ανοιχτά παράθυρα, αργά το βράδυ κι ήμουν σταματημένος σε φανάρι που διαρκεί αρκετά και μακριά από σπίτια. Ωσπου έρχονται δύο 'καλόπαιδα' και βάζουν την εξάτμιιση προκλητικά δίπλα στο ανοιχτό παράθυρο. Eκτός του θορύβου, έκαιγε περισσότερα λάδια από βενζίνη.
Kοιτάζω δίπλα, κανείς, κλείνω παράθυρα, δυναμώνω μουσική και το γκάζι στον κόφτη (απείραχτος κινητήρας-εξάτμιση γιατί έτσι ξεχωρίζω, αφού οι άλλοι τα φτιάχνουν )
Kι έγινε το θαύμα... σταμάτησαν αμέσως
Θόρυβος από "φτιαγμένα" αμάξια, μηχανές, στερεο