-
Ο χρήστης Labros έγραψε:
οταν λεω επικυνδυνος εννοω στο δρομο πανω με τους επικυνδυνους ελιγμους που εκανε!!!Δηλ. φίλε Labros, έναν οδηγό που παραβιάζει το κόκκινο, δεν σταματά στο σήμα του τροχονόμου και κάνει και επικίνδυνους ελιγμούς τον αντιμετωπίζει η αστυνομία με αυτόν τον τρόπο που περιέγραψα ? Τότε τον serial killer τι τον κάνει, τον καθαρίζει κατευθείαν ?
[/quote]
κανονικα θα επρεπε!!!και οταν λεμε ελιγμους εννοουμε αυτους που εκανε εναντια στο περιπολικο κατι που ηταν ακρως επικυνδυνο...
Εννοειτε πως οταν εβαλε μεσα το κεφαλι ο αστυνομικος εκανε το πρωτο και βασικοτερο πραγμα ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ
Ενα απλό σου λέω: αν ο ύποπτος ήξερε καράτε, μπορούσε με ένα απλό χτύπημα στον εκτεθειμένο λαιμό, αν και άοπλος, να σκοτώσει τον αστυνομικό που τον πλησίασε τόσο κοντά. Μην τα ψάχνεις, αν τον θεώρησαν επικίνδυνο, η συμπεριφορά τους περισσότερο τσαμπουκά και φωνές και επίδειξη δύναμης είχε, παρά ουσία ή αυτοπροστασία (άποψή μου).
εχεις δικιο σε αυτο αλλα εαν η γιαγια μου ειχε ροδες θα ηταν πατινι
πολλες φορες σε αυτη τη δουλεια τον αλλο το ψυχολογεις φιλε...εσυ ο ιδιος ειπες πως ο οδηγος φαινοταν χαμενος-μαστουρομενος-σοκαρισμενος.δε νομιζω πως οι φωνες ειναι σημαδι απωλειας ελεγχου για πες μου λοιπον πως θα αντιδρουσε ενας εκπαιδευμενος κατα τη γνωμη σου αστυνομικος μηπως επρεπε να τον κερασουν και καφε??? η μηπως επρεπε να τον παρακαλανε να βγει???
Οι φωνές είναι σημάδι απώλειας ελέγχου αν είναι ουσιαστικά το πρώτο πράγμα που κάνεις. Δηλαδή έφτασα στο σημείο μόλις είχαν βγει οι αστυνομικοί από το περιπολικό (ο οδηγός ακόμα έτρεχε για να πλησιάσει) και ήδη ούρλιαζαν και είχαν τα χέρια στα όπλα. Που είναι όλα αυτά που θα έπρεπε να κάνουν πριν ? 'Αδεια, δίπλωμα' 'Γιατί περάσατε με κόκκινο και δεν σταματήσατε' 'Συλλαμβάνεστε' (ενδεχομένως). Αμέσως στα 'έλα έξω ρε' ? (ιδίως το 'ρε' και η χρήση του ενικού είναι απαράδεκτη απρέπεια). Τι να πώ... Προφανώς εσύ επικροτείς και θεωρείς πως αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά εκπαιδευμένου αστυνομικού. Αλλά δεν συμφωνώ.
[/quote]
αδεια,διπλωμα??? εδω ο αλλος θα ετρωγε κοσμο τα εκανε ολα πουτ@ν@ και θα ζηταγανε τα εγγραφα του?? το ''ελα εξω ρε'' και ''η χρήση του ενικού'' σε αυτον ισως αρμοζαν σε ενα αλλο ευηποληπτο πολιτη φυσικα εννοειτε πως δεν αρμοζουν ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ θα μιλαγες ετσι???με αυτον που πηγε να σε σκοτωσει (με τους επικυνδυνους ελιγμους δεξια-αριστερα) στο δρομο???
-
Ο χρήστης Labros έγραψε:
ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ θα μιλαγες ετσι???με αυτον που πηγε να σε σκοτωσει (με τους επικυνδυνους ελιγμους δεξια-αριστερα) στο δρομο???Μα εμένα πήγε να σκοτώσει φίλε Labros, πέρασε ξυστά από δίπλα μου (υπόψην, με τη μηχανή ήμουν ) αλλάζοντας λωρίδα (σφήνα), του άναψα τα φώτα του μαλ... και μετά πέρασε το περιπολικό και κατάλαβα πως τον κυνηγούσαν. Οπότε ΙΜΗΟ δικαιούμαι και παραδικαιούμαι να έχω άποψη. Ε, λοιπόν, εγώ που βρέθηκα στη θέση τους και εκτέθηκα στον κίνδυνο (και χειρότερα, λόγω της μηχανής), θεωρώ την αντίδραση των αστυνομικών υπερβολική. Διότι λαμβάνω υπόψη μου τη βασική νομική αρχή της τιμωρίας ανάλογης του εγκλήματος.
Αναρωτιέμαι αν οι αστυνομικοί φέρθηκαν (δημόσια διαπόμπευση) έτσι στους 2 συναδέλφους τους που είχαν σκοτώσει τα παιδιά με τη μηχανή στη Βουλιαγμένης πέρισι (?). Ασε, να σου πω: πήγαν στα δικαστήρια χωρίς χειροπέδες... Αλλά ας μην ανοίγουμε άλλη συζήτηση...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Παντως το 'βοήθεια Χριστιανοί με σκοτώνει ο γαμπρούλης μου' (καλεσμα σε βοηθεια δηλ.) ειναι αδικημα το να ΜΗΝ παει ο αστυνομικος!!!στο καλεσμα βοηθειας...και λογικο ειναι.
Αδίκημα του αστυνομικού, όχι του γαμπρού
Εξίσου αδίκημα είναι να παραβεί το άσυλο. Διότι η κλήση για βοήθεια δεν αποδεικνύει έγκλημα, και μόνο το αποδεδειγμένο και μάλιστα αυτόφωρο έγκλημα υπερισχύει του ασύλου (είπε ο δικηγόρος, ο οποίος, όπως σωστά λες, μπορεί να κάνει και λάθος).
Δε ρωτάς στην υπηρεσία ?
μπορει να μην αποδεικνυει εγκλημα αλλα εφοσον ειναι ψευδης ο αστυνομικος απαλασσεται απο τη κατηγορια παραβιασης ασυλου και φυσικα αυτος που εκανε ψευδη κληση σε βοηθεια τιμωρειτε... σωστα???
-
Σωστά!
-
Ο χρήστης Labros έγραψε:
μπορει να μην αποδεικνυει εγκλημα αλλα εφοσον ειναι ψευδης ο αστυνομικος απαλασσεται απο τη κατηγορια παραβιασης ασυλου και φυσικα αυτος που εκανε ψευδη κληση σε βοηθεια τιμωρειτε... σωστα???Λάμπρο, ειλικρινά ελπίζω να αστειεύεσαι...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
μπορει να μην αποδεικνυει εγκλημα αλλα εφοσον ειναι ψευδης ο αστυνομικος απαλασσεται απο τη κατηγορια παραβιασης ασυλου και φυσικα αυτος που εκανε ψευδη κληση σε βοηθεια τιμωρειτε... σωστα???
Λάμπρο, ειλικρινά ελπίζω να αστειεύεσαι...
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!! που βλεπεις το περιεργο???
εαν εσυ καλεις σε βοηθεια αλλα υποκρινομενος ομως θα φταιω εγω που παραβιασα το σπιτι-ασυλο σου???θα τιμωριθεις και το οργανο θα απαλαχθει απο τη καγηρορια παραβιασης ασυλου που ειναι το λαθος??? -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Λάμπρο, ειλικρινά ελπίζω να αστειεύεσαι...
μηπως μπερδευτηκες???οταν γραφω:
μπορει να μην αποδεικνυει εγκλημα αλλα εφοσον ειναι ψευδης ο αστυνομικος
εννοω πως ειναι η ΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ψευδης οχι οτι λεει ψεματα ο αστυνομικος
-
Ο χρήστης Labros έγραψε:
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!! που βλεπεις το περιεργο???
εαν εσυ καλεις σε βοηθεια αλλα υποκρινομενος ομως θα φταιω εγω που παραβιασα το σπιτι-ασυλο σου???θα τιμωριθεις και το οργανο θα απαλαχθει απο τη καγηρορια παραβιασης ασυλου που ειναι το λαθος???Ξαναδιάβασε τα παραπάνω που έγραψα περί διαπιστωμένου και μάλιστα αυτόφωρου εγκλήματος. Το να καλέσει κάποιος σε βοήθεια δεν αποδεικνύει έγκλημα (μπορεί να αποδεικνύει κατάσταση ανάγκης, αλλά όχι έγκλημα) και άρα δεν έχει ο αστυνομικός δικαίωμα να παραβιάσει το άσυλο. Και οι δύο θα καταδικαστούν
Να σου πω ένα παράδειγμα ? Περνάει ένας αστυνομικός έξω από ένα σπίτι και από μέσα ένα ζευγάρι τσακώνεται και ακούγεται η γυναίκα να φωνάζει 'βοήθεια με σκοτώνει'. Σπάει την πόρτα ο αστυνομικός και διαπιστώνει πως πράγματι ο άνδρας έχει βαρέσει μια σφαλιάρα στη γυναίκα (ως γνωστόν, οι γυναίκες δραματοποιούν εύκολα ). Είναι σωστός ο αστυνομικός ? Εγώ τον βλέπω να διώκεται για 'διατάραξη οικιακής ειρήνης' ή όπως αλλιώς λέγεται η παραβίαση του ασύλου. Και αυτό άσχετα από το αν η γυναίκα κάνει μήνυση στον άνδρα για 'σωματικές βλάβες' κτλ.
(Δεν είναι τραβηγμένο το παράδειγμα, η φάση συμβαίνει συχνά στους γείτονες συγγενικού μου προσώπου )
Εν ολίγοις: τα άσυλα (οικιακό και πανεπιστημιακό) δεν παραβιάζονται μόνο και μόνο με την επίκληση κατάστασης ανάγκης, διότι τότε είναι σα να καταργούνται. Στο ΕΜΠ το 1990 καιγόταν το σύμπαν αλλά η αστυνομία μπήκε μέσα μόνο μετά την άδεια της επιτροπής ασύλου του ιδρύματος.
-
Να σου πω ένα παράδειγμα ? Περνάει ένας αστυνομικός έξω από ένα σπίτι και από μέσα ένα ζευγάρι τσακώνεται και ακούγεται η γυναίκα να φωνάζει 'βοήθεια με σκοτώνει'. Σπάει την πόρτα ο αστυνομικός και διαπιστώνει πως πράγματι ο άνδρας έχει βαρέσει μια σφαλιάρα στη γυναίκα (ως γνωστόν, οι γυναίκες δραματοποιούν εύκολα ). Είναι σωστός ο αστυνομικός ?
NAI ειναι σωστος και θα αθωωθει απο το νομο!!! καθως εκεινος ξερει τι ακουει δε ξερει τι μπορει να εννοει η δυσμοιρη γυναικα!!!
τι φταιει ο χριστιανος ???
βρε nass τα πραγματα ειναι βαση λογικης μη τα μπερδευουμε -
Ο χρήστης Labros έγραψε:
NAI ειναι σωστος και θα αθωωθει απο το νομο!!! καθως εκεινος ξερει τι ακουει δε ξερει τι μπορει να εννοει η δυσμοιρη γυναικα!!!
βρε nass τα πραγματα ειναι βαση λογικης μη τα μπερδευουμεΑπαντάς γνωρίζοντας το νόμο ή βάση λογικής ? Διότι ο δικηγόρος (που υποτίθεται πως...) γνωρίζει το νόμο είπε τα περί διαπιστωμένου αυτόφωρου αδικήματος, που δεν έχουν σχέση με όσα 'λογικά' λες.
Τέλος πάντων, θεωρώ πως το κουράσαμε...
-
Ο χρήστης Labros έγραψε:
μηπως μπερδευτηκες???Όχι, σωστά κατάλαβα.
Έστω (που πάλι δεν το δέχομαι), αλλά να τιμωρηθεί η γυναίκα επειδή 'ζήτησε ψευδώς βοήθεια'; Αυτό ακούγεται τραγελαφικό! Δεν πήγε δηλαδή η γυναίκα σε αστυνομικό να του πει συγκεκριμένα 'κύριε αστυφύλακα βοηθήστε με, με σκοτώνουν'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
μηπως μπερδευτηκες???
Όχι, σωστά κατάλαβα.
Έστω (που πάλι δεν το δέχομαι), αλλά να τιμωρηθεί η γυναίκα επειδή 'ζήτησε ψευδώς βοήθεια'; Αυτό ακούγεται τραγελαφικό! Δεν πήγε δηλαδή η γυναίκα σε αστυνομικό να του πει συγκεκριμένα 'κύριε αστυφύλακα βοηθήστε με, με σκοτώνουν'.
θα τιμωρηθει εφοσον πει οτι της παραβιαστηκε το ασυλο...αφου εκεινη ζηταγε βοηθεια εαν δε πει τιποτα ουτε γατα ουτε ζημια
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
βρε nass τα πραγματα ειναι βαση λογικης μη τα μπερδευουμεΑπαντάς γνωρίζοντας το νόμο ή βάση λογικής ? Διότι ο δικηγόρος (που υποτίθεται πως...) γνωρίζει το νόμο είπε τα περί διαπιστωμένου αυτόφωρου αδικήματος, που δεν έχουν σχέση με όσα 'λογικά' λες.
εγω σου λεω τη λογικη του νομου αλλα ας πουμε οτι δεν ειναι οργανο αλλα ενας απλος πολιτης θα τιμωρηθει εαν παει στο σπιτι να βοηθησει??? η οχι???
οντως
-
Φιλε nass δεν ξερουμε τι παραβαση ειχε κανει ο οδηγος της LANCIA.Μπορει να ηταν παραβιαση κοκκινου ,κοντρες(αν και θα εβλεπες και αλλο αυτοκινητο, γιατι να κοντραρεται μονος του........)δεν σταματησε σε ελενχο, κλεμμενο αυτοκινητο ,ναρκωτικα ,χιλια δυο.Αν πανω στις σφηνες που εκανε χτυπαγε εναν πεζο ή καποιον αλλο οδηγο τι θα γινοταν;
Πιστευω οτι οι αστυνομικοι φερθηκαν σωστα πέρνωντας τα κλειδια και φωναζοντας του γιατι ετσι αποκτας τον ελενχο σε τετοια περιπτωση(φωναζουμε για να γινει το δικο μας).Δεν ειμαι υπερ της αστυνομικης βιας σε καμια περιπτωση αν αυτη δεν δικαιολογειται απολυτα (βλεπε πορειες συνταξιουχων)παρα μονο για να προστατευθουν οι υπολοιποι(σε καμια περιπτωση δεν μιλαω να εχουμε φασιστικο και αστυνομικο κρατος).
Οσον αφορα το οικιακο ασυλο αν καποιος ληστης μου επιτεθει σπιτι μου δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να φωναζω μαζι με το 'βοηθεια' να χρειαζετε να δινω και εξουσιοδοτηση για να μπουν να με σωσουν.Εγω αν χρειαστει παντως θα προσπαθησω να σωσω καποιον αν φωναζει βοηθεια ακομα και αν χρειαστει να παραβιασω οικιακο ασυλο ή οτιδηποτε αλλο.
Και δεν νομιζω οτι θα βρεθει καποιος να με ψεξει για αυτο.Το γενικοτερο προβλημα ειναι ο σεβασμος ,δεν υπαρχει αναμεσα σε πολιτες και αστυνομικους και φταινε και οι δυο πλευρες για αυτο ,πιο πολυ αυτοι που εχουν την εξουσια . -
Οσον αφορα το οικιακο ασυλο αν καποιος ληστης μου επιτεθει σπιτι μου δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να φωναζω μαζι με το 'βοηθεια' να χρειαζετε να δινω και εξουσιοδοτηση για να μπουν να με σωσουν.Εγω αν χρειαστει παντως θα προσπαθησω να σωσω καποιον αν φωναζει βοηθεια ακομα και αν χρειαστει να παραβιασω οικιακο ασυλο ή οτιδηποτε αλλο.
Και δεν νομιζω οτι θα βρεθει καποιος να με ψεξει για αυτο.Το γενικοτερο προβλημα ειναι ο σεβασμος ,δεν υπαρχει αναμεσα σε πολιτες και αστυνομικους και φταινε και οι δυο πλευρες για αυτο ,πιο πολυ αυτοι που εχουν την εξουσια .με βρισκεις απολυτα συμφωνο...
-
Σήμερα το πρωί πήγαινε μπροστά μου στην Κηφισίας η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Υπ. Υγείας. Το φορτηγό μάλλον έκαιγε κάρβουνο και έβγαζε το απίστευτο ντουμάνι. Με σταματάει ο τροχονόμος για να δώσει κυκλοφορία στο άλλο ρεύμα και του λέω:
'Καλά δεν το βλέπεις τι βγάζει? Γιατί δεν τον μαζεύεις?'Απάντηση τροχονόμου
'Καλά δεν το ξέρεις ότι το κράτος είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης?' -
τροχονομος με αποψη!
-
Αν εκτός από άποψη είχαν και αποτελεσματικότητα, τι καλά που θα ήτανε. Πάντως στο κρυφτούλι (βλέπε τροχαία) και στο τένις (απόκρουση κάθε ευθύνης για ότι στραβό και άδικο) είναι μανούλες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να σου πω ένα παράδειγμα ? Περνάει ένας αστυνομικός έξω από ένα σπίτι και από μέσα ένα ζευγάρι τσακώνεται και ακούγεται η γυναίκα να φωνάζει 'βοήθεια με σκοτώνει'. Σπάει την πόρτα ο αστυνομικός και διαπιστώνει πως πράγματι ο άνδρας έχει βαρέσει μια σφαλιάρα στη γυναίκα (ως γνωστόν, οι γυναίκες δραματοποιούν εύκολα ). Είναι σωστός ο αστυνομικός ? Εγώ τον βλέπω να διώκεται για 'διατάραξη οικιακής ειρήνης' ή όπως αλλιώς λέγεται η παραβίαση του ασύλου. Και αυτό άσχετα από το αν η γυναίκα κάνει μήνυση στον άνδρα για 'σωματικές βλάβες' κτλ.
Τώρα διάβασα όλα τα post σχετικά και έχω την εξής απορία στο παραπάνω παράδειγμα ...... Ακούγεται το 'Βοήθεια με σκοτώνει' και ο αστυνομικός μένει απ'εξω......... και μετά ησυχία ....... (ας πούμε ότι την έσφαξε)..... το όργανο θα φύγει ??? θα χτυπήσει την πόρτα??? τι θα πρέπει να κάνει για να παραμείνει 'νόμιμο'???
-
Κυριακή πρωί ήμουν στο Μοναστηράκι. Φυσικά καταλαβαίνετε τον χαμό με τους χιλιάδες πεζούς και τα αυτοκίνητα να προσπαθούν να ελιχθούν ανάμεσά τους και ανάμεσα στα διπλοπαρκαρισμένα. Στις τρισήμιση-τέσσερεις που όλοι είχαν φύγει και η Ερμού ήταν άδεια, να το περιπολικό να κόβει κλήσει σε όλους όσοι ήταν παρκαρισμένοι. Εντάξει παιδιά, φτάσατε με 6 ώρες καθυστέρηση...
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα