-
Όντως παρόλη την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία του πελάτη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι θετικό το γεγονός ότι παραδέχτηκαν δημοσίως το λάθος τους και τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό.
-
Παιδια λαθος ολοι θα κανουμε σε καποια φαση.
Το θεμα ειναι να εχουμε το σθενος να το παραδεχτουμε και μαλιστα δημοσια.Πηρε ο ανθρωπος το αμαξακι του μετα απο πολλα βασανα....ας πουμε οτι η ταλαιπωρια του καπως συμβιβαστηκε με τα 1000 € δωρου...καλοταξιδο να ειναι και ας ειναι ο τελευταιος (που κοβω το χερι μου οτι ουτε για πλακα δεν θα ειναι ο τελευταιος) που τραβαει τετοια ταλαιπωρια.
-
Γειά σας,
Εντάξει, θετικό το να παραδέχεται κάποιος δημόσια, '...ναι, έκανα λάθος' και να καλύπτει την ηθική βλάβη.
Όμως, τι είδους λάθος 'ανακαλύφθηκε' σχεδόν δύο μήνες μετά την εξόφληση του αυτοκινήτου, και καλύφθηκε με 'αποκατάσταση' της ηθικής βλάβης με την ενοικίαση για άλλους 2,5 μήνες αυτοκινήτου που δόθηκε στον πελάτη ;
Πρέπει πάντα να ισχύει το 'τέλος καλό, όλα καλά' ;
Προσωπικά, έχω ακούσει και άλλη περίπτωση, με παρόμοιο 'λάθος' από τον συγκεκριμένο έμπορο, που ... οδεύει προς δικαστήρια.
Πιθανόν να ακούσουμε και άλλο ένα 'συγνώμη'! Έ, καί ; Έτσι θα λειτουργούμε ;
Τέτοιες συμπεριφορές (εμπόρων) πρέπει να καταδικάζονται και να υπάρχουν και συνέπειες, για να μην επαναλαμβάνονται.
Όλα τα λάθη δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν, την ίδια βαρύτητα ...Υ.Γ. 'fpan' καλοτάξιδο, η εμπειρία σου, ας μας κάνει όλους, πιό προσεκτικούς ...
Φιλικά
Μάξιμος
-
Την πρώτη φορά που γίνεται αυτό δημόσια, το επαινούμε. Την επόμενη δεν θα το συγχωρέσουμε και η ρετσινιά θα έχει βγει. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο προς στιγμήν. Βέβαια θα ήθελα να μάθω ποιο ακριβώς ήταν το λάθος που έγινε...
Καλοτάξιδο το Παντάκι σου:
-
πάντως στην δική μας περίπτωση η φιατ μοσχούς δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για όσα τραβήξαμε και για να κάνει την έκπτωση των 250-300 ευρώ για την πολύμηνη ταλαιπωρία απαίτησε να πάμε την γραπτή προσφορά του πωλητή της.
Θα περίμενε κανείς να έχουν σταντάρει αλα ISO την συμπεριφορά και τις εκπτώσεις τους αφού τα 'λάθη' δείχνουν να επαναλάμβανονται, για να μην καταφεύγει ο πελάτης σε δημοσιοποίηση σε φόρουμ και απειλές για κανάλια
Και άλλο κάνω λάθος, το αναγνωρίζω, σε αποζημειώνω, άλλο σε δουλεύω πρόσωπο με πρόσωπο για 3 μήνες -
Αν παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί στην Αγγλία (που τη θεωρώ πολύ μπροστά όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την περισσότερη Ευρώπη, σε θέματα προστασίας του καταναλωτή), στο φίλο μας θα είχε επιστραφεί το μισό τίμημα του αυτοκινήτου ή θα του είχε δοθεί ολοκαίνουργιο, και όχι αυτό που είχε φάει όλες τις ζέστες, τις βροχές και το σκουπιδαριό επί ένα τετράμηνο. Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω τόσο ως έμποροι, αλλά κυρίως ως καταναλωτές, που εξαιτίας μας κάποιοι 'κύριοι' βρίσκουν και κάνουν τις μαγκιές τους.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Την πρώτη φορά που γίνεται αυτό δημόσια, το επαινούμε. Την επόμενη δεν θα το συγχωρέσουμε και η ρετσινιά θα έχει βγει. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο προς στιγμήν. Βέβαια θα ήθελα να μάθω ποιο ακριβώς ήταν το λάθος που έγινε...+1
-
Κάτι που φαίνεται ότι πολλοί αντιπρόσωποι δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει είναι ότι τώρα πια με το διαδίκτυο και τα φόρουμ είναι πολύ εύκολη η γρήγορη διάδοση πληροφοριών για τη συμπεριφορά τους, καλή ή κακή. Επίσης, δεν έχουν καταλάβει ότι τώρα πια οι οδηγοί αυτοκινήτων ΜΙΛΑΝΕ για τους αντιπροσώπους (χάρη και στο διαδίκτυο) πολύ πιο ελεύθερα απ'ό,τι στο παρελθόν.
Καλά θα κάνουν λοιπόν οι διάφοροι έμποροι να συμμορφωθούν και να συμπεριφέρονται ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ. Ή μάλλον, ΥΠΕΡΠΡΟΒΛΕΠΈ, γιατί:
- Είναι πλέον ΠΟΛΥ εύκολο να φτάσουν τα κακά μαντάτα για τα καμώματα του Χ, Ψ, Ω αντιπροσώπου στα κεντρικά
- Κανένας κατασκευαστής δε γουστάρει να του βγάζει κακό όνομα ο Χ, Ψ, Ω αντιπρόσωπος
- Κανένας αγοραστής δεν κόβει δεκαχίλιαρα από τα δέντρα του δρόμου, αλλά τα βγάζει ΜΕ ΚΟΠΟ
- Σε ό,τι αφορά το Block Exemption η νομοθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη και έτσι ΚΑΝΕΝΑΝ αντιπρόσωπο δεν τον παίρνει να σφυρίζει αδιάφορα ή - ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ - να προσπαθεί να παραπλανήσει τον αγοραστή και να τον οδηγήσει μακριά από τα δικαιώματά του (εξυπνάδες που τις κάνει ο πωλητής της ΜΟΣΣΑΡ στη Λάρισα)
- Ειδικά σε ό,τι αφορά ορισμένα μαϊμούνια που παριστάνουν τους 'μηχανικούς εξουσιοδοτημένων συνεργείων' και μετά βίας είναι ικανοί να αντικαταστήσουν εξαρτήματα - πολλές φορές μάλιστα τα αντικαθιστούν με ΛΑΘΟΣ τρόπο (με ολέθρια αποτελέσματα) - , καλά θα κάνουν οι αντιπρόσωποι να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι τα περιθώρια για εξυπνάδες ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ εδώ και καιρό.
Είδαμε πώς ο εξυπνάκιας Σαρακάκης έχασε την αντιπροσωπεία της Volvo.
-
Ο χρήστης gmoschous έγραψε:
Σχετικά με την καθυστέρηση παράδοσης του αυτοκινήτου του κυρίου Παναγιωτόπουλου , έχουμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:
Η καθυστέρηση στην παράδοση του αυτοκινήτου οφείλεται αποκλειστικά σε δικό μας λάθος,κάτι το οποίο δεν αρνούμαστε. Επειδή γνωρίζουμε ότι δεν αρκεί απλά να εκφράσουμε τη λύπη μας για το συμβάν και την ομολογουμένως τεράστια ταλαιπωρία του κυρίου Παναγιωτόπουλου, προσπαθήσαμε, καθ΄όλη τη διάρκεια της αναμονής του , να τον εξυπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε.
Σ΄αυτό το πλαίσιο ενοικιάσαμε με δικά μας έξοδα αυτοκίνητο, από 9/9/07 έως 27/11/07, όπως επίσης εφοδιάσαμε το Panda του με επιπλέον εξοπλισμό συνολικής αξίας 1.000 ευρώ (φώτα xenon, κοτσαδόρο, αισθητήρες στάθμευσης, 240 ευρώ μετρητά).
Προβήκαμε, δηλαδή, σε ενέργειες, οι οποίες οικονομικά ξεπερνούν στο πολλαπλάσιο το κέρδος μας από την πώληση του Fiat Panda 4x4 Climbing (το οποίο τελικά παραδόθηκε στον κύριο Παναγιωτόπουλο την περασμένη εβδομάδα), θεωρώντας υποχρέωσή μας την ηθική του αποζημίωση.Για τη ΄΄Γ.ΜΟΣΧΟΥΣ ΑΕ΄΄
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ FIAT-LANCIAΑγαπητέ τα λάθη είναι ανθρώπινα και αποδεκτά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αλλά ένας λάθος που διορθώνεται μετά από δημοσίευση παραπόνου σε δημόσιο χώρο, όπως είναι αυτό το φόρουμ και προειδοποίηση του πελάτη ότι θα δημοσιοποιήσει το θέμα και σε τηλεοπτικό δίαυλο μάλλον δεν είναι ένα απλό λάθος.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
aserf
+1Είναι πολύ σπάνιο να έχει τα @@ ένας έμπορος (η και οποιοσδήποτε) να βγει και να παραδεχθεί το λάθος του. Μπράβο!
προεδρε η φιατ εκτος απο γ@@στερα αυτοκινητα εχει και γ@@μηστερους dealer...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κάτι που φαίνεται ότι πολλοί αντιπρόσωποι δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει είναι ότι τώρα πια με το διαδίκτυο και τα φόρουμ είναι πολύ εύκολη η γρήγορη διάδοση πληροφοριών για τη συμπεριφορά τους, καλή ή κακή. Επίσης, δεν έχουν καταλάβει ότι τώρα πια οι οδηγοί αυτοκινήτων ΜΙΛΑΝΕ για τους αντιπροσώπους (χάρη και στο διαδίκτυο) πολύ πιο ελεύθερα απ'ό,τι στο παρελθόν.Καλά θα κάνουν λοιπόν οι διάφοροι έμποροι να συμμορφωθούν και να συμπεριφέρονται ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ. Ή μάλλον, ΥΠΕΡΠΡΟΒΛΕΠΈ, γιατί:
- Είναι πλέον ΠΟΛΥ εύκολο να φτάσουν τα κακά μαντάτα για τα καμώματα του Χ, Ψ, Ω αντιπροσώπου στα κεντρικά
- Κανένας κατασκευαστής δε γουστάρει να του βγάζει κακό όνομα ο Χ, Ψ, Ω αντιπρόσωπος
- Κανένας αγοραστής δεν κόβει δεκαχίλιαρα από τα δέντρα του δρόμου, αλλά τα βγάζει ΜΕ ΚΟΠΟ
- Σε ό,τι αφορά το Block Exemption η νομοθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη και έτσι ΚΑΝΕΝΑΝ αντιπρόσωπο δεν τον παίρνει να σφυρίζει αδιάφορα ή - ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ - να προσπαθεί να παραπλανήσει τον αγοραστή και να τον οδηγήσει μακριά από τα δικαιώματά του (εξυπνάδες που τις κάνει ο πωλητής της ΜΟΣΣΑΡ στη Λάρισα)
- Ειδικά σε ό,τι αφορά ορισμένα μαϊμούνια που παριστάνουν τους 'μηχανικούς εξουσιοδοτημένων συνεργείων' και μετά βίας είναι ικανοί να αντικαταστήσουν εξαρτήματα - πολλές φορές μάλιστα τα αντικαθιστούν με ΛΑΘΟΣ τρόπο (με ολέθρια αποτελέσματα) - , καλά θα κάνουν οι αντιπρόσωποι να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι τα περιθώρια για εξυπνάδες ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ εδώ και καιρό.
Είδαμε πώς ο εξυπνάκιας Σαρακάκης έχασε την αντιπροσωπεία της Volvo.
den exane kai thn xonta για να γουσταρουμε καλυτερα....
-
Εδώ ας όψονται οι Ιάπωνες. Καταγγελίες - τεκμηριωμένες - γνωρίζω ότι έγιναν, αλλά το κλιμάκιό τους που έμαθα ότι ήρθε λίγα χρόνια πριν δεν του έκανε τίποτα.
-
Ο χρήστης fpan έγραψε:
.... Τη μέρα που υπέγραψα ότι πήρα 500 ευρώ μου έδωσε να υπογράψω το αντίγραφο και κράτησε και το πρωτότυπο και το αντίγραφο. Γιατί;
Ένας που ξέρει λογιστικά μπορεί να μας εξηγήσει ποιές είναι οι συνέπειες των πράξεών του σε φοροτεχνικό επίπεδο;
.. .Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν
α. Το έκανε κατα ... λάθος
β. Προφανώς έχοντας όλα τα αντίτυπα της απόδειξης πληρωμής τα συνένωσε και τα ακύρωσε (?) για να μην επιβαρύνει το ταμείο του (λογ.38.00.0000) με 500€ , πρακτικα αν ο φορολογικός έλεγχος αποδείξει αυτην την διαφορά στο ταμείο του είναι λόγος απόρριψης των λογιστικών του βιβλίων . . . .
άλλο δε μου έρχετε ,Τώρα όσον αφορά την επίσημη τοποθέτηση στο forum έχω να πώ ότι ήταν χρήσιμη αλλά άργησε πάααρα πολυ.
Θεωρώ ότι αυτός εφόσον σου παρείχε αυτοκίνητο σημαίνει ότι είχε εκπληρώσει τον σκοπό του και είχε αναγνωρίσει ,εν μέρει , το λάθος του.
Ωστόσο έπρεπε να έχει ενημερωθεί εγγράφως και η FIAT , γιατι ό χρόνος αναμονής ήταν αρκετά μεγάλος και στην ουσία ακύρωνε τους όρους πώλησης . . .τεσπα , τέλος καλό όλα καλά . . . . -
και εκεί που μιλάμε με τον πατέρα φίλης μου πότε να πληρώσει για να πάρει το καινούργιο golf του, και αρχίζω να του λέω πως παραλιγο να την πάθω κτλ κτλ Γυρνάει και μου λέει άσε τί έπαθε ο γιος φίλου μου με τη φιατ και το μοσχού.
Προκαταβολή το καλοκαίρι και έχει βάλει δικηγόρο για να βρει την άκρη. Ακριβώς οι ίδιες δικαιολογίες που ειπώθηκαν στο φίλο fpan και σε με εμένα βέβαια.
Το αμάξι δεν το έχουν στην έκθεση πάντως από ότι μου είπε τουλάχιστον. Τουλάχιστον σε εμάς τα έφερνε να τα βλέπουμε
Τώρα ντροπή στην εν λόγω αντιπροσωπεία ή στην φιατ ελλάς; -
Και στους δυο. Όταν κρατάνε έναν τέτοιον αντιπρόσωπο, είναι δικό τους το πρόβλημα.
-
Πριν από λίγο διάβασα στον τύπο και εδώ διαζύγιο!
-
Ο χρήστης fpan έγραψε:
Μας έβαλε αισθητήρες παρκαρίσματος, φώτα Xenon, δεύτερο εργοστασιακό κλειδί που ελέγχει το συναγερμό και μας επέστρεψε 500 ευρώ μετά από αυτή την ιστορία. Γιατί όμως το αυτοκίνητο να ξεπληρωθεί 4 μήνες αφότου είχα καταβάλει τα χρήματα και αφότου ανέφερα ότι έχω κλείσει ραντεβού σε κανάλι; Εγώ το ξόφλησα στις 24/07/07 (γιατί υποτίθεται ότι θα το έπαιρνα σε 3 έως 10 μέρες). Το τιμολόγιο που μας έδωσαν έγραφε 31/08/07 και ο κος Μοσχούς το ξεπλήρωσε στη Φιατ στις 23/11/07. Τη μέρα που υπέγραψα ότι πήρα 500 ευρώ μου έδωσε να υπογράψω το αντίγραφο και κράτησε και το πρωτότυπο και το αντίγραφο. Γιατί;
Ένας που ξέρει λογιστικά μπορεί να μας εξηγήσει ποιές είναι οι συνέπειες των πράξεών του σε φοροτεχνικό επίπεδο;
Πάντως από τη μέρα που ξοφλήσαμε το αυτοκίνητο μας είχαν δώσει αυτοκίνητο να εξυπηρετούμαστε και αυτό μας έκανε εντύπωση
Υπήρχε από τότε πλάνο φαίνεται .Ισως ο Μοσχους πρεπει να ειχε οικονομικες διαφορες με την Φιατ ή μεγαλο προβλημα ρευστοτητας ή και τα δύο (προφανως το ενα εχει σχεση με το αλλο). Δεν ξερω πως ακριβως γινεται στην Ελλαδα αλλα στο εξωτερικο τα αυτοκινητα ανηκουν στην εταιρεια εισαγωγης μεχρι να πουληθουν και απλα ο ντηλερ πληρωνει τοκο καθε μερα για να τα εχει στην εκθεση του. 13 χιλιαδες ευρω δεν ειναι λιγα χρηματα αν εχεις προβλημα να βρεις μετρητα, αν το κανουν σε μερικους πελατες μαζευουν 100000 συντομα αρκετα για να καλυψουν νοικια και μοισθους σε περιοδο κρισης.
-
Αν το αυτοκίνητο το πάρει προαγορά, το έχει ήδη πληρώσει. Στην προκειμένη όμως, αυτό πρέπει να ήταν παρακαταθήκη, σταλμένο δηλαδή από τον εισαγωγέα ως έκθεμα. Στις παρακαταθήκες, ο έμπορος δεν έχει στα χέρια του τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για να βγει άδεια κυκλοφορίας. Αυτά τα κρατάει ο εισαγωγέας, έως ότου ο έμπορος εξοφλήσει πλήρως το αυτοκίνητο.
Και είναι αρκετά συχνό φαινόμενο ο έμπορος να έχει πάρει τα λεφτά της προκαταβολής και την εκταμίευση του δανείου του πελάτη, αλλά να μην στέλνει στην ώρα της την επιταγή (ή να στέλνει επιταγή άλλ' αντ' άλλων, μακρυνότερη των προσυμφωνημένων ημερών), οπότε και ο εισαγωγέας δεν στέλνει τα πιστοποιητικά. Και φυσικά ο πελάτης επί ξύλου κρεμάμενος...
-
Όπως και να'χει όμως, η ταλαιπωρία των πελατών πρέπει να σταματήσει επιτέλους.
-
είχα πει να μη το βάλω, αλλά μια και ξανανεβηκε το θέμα...από εδώ:http://newinka.wordpress.com/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ/82/
SIORI MARIA, στο Ιανουάριος 31st, 2008 στο 3:44 μ.μ Said:
Ονομάζομαι Σιώρη Μαρία. Στις 28/08/07, παρήγγειλα αυτοκίνητο μάρκας FIAT, απο την αντιπροσωπεία Γ.ΜΟΣΧΟΥΣ ΑΕ (που εδρεύει στην Μεταμόρφωση επι της οδού Τατοϊου).
Εμπρόκειτο για ετοιμοπαράδοτο όχημα - όπως με διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος πωλήσεων Κος Μαυροθαλασσίτης - γι’αυτό μου έδωσε και συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου.
Φρόντισα την ίδια μέρα να εξοφλήσω στο σύνολο της αξίας του αυτοκινήτου, προκειμένου να εξασφαλίσω την ταχύτερη παραλαβή.
Η ημερομηνία παράδοσης ορίστηκε η 14/09/07 (το αργότερο παρακαλώ..), κατι που φαίνεται και στο δελτίο παραγγελίας.
Σήμερα 31/01/2008 και κατόπιν επανειλημμένων ενοχλήσεων (επιστολές, επισκέψεις, τηλεφωνικές επικοινωνίες, εκκλήσεις σε γραμμές παραπόνων fiat) για μία ώριμη και θετική απάντηση.. ακόμα παραλαμβάνω το αυτοκίνητο μου!!!!!
Ας σημειωθεί, ότι απο τον Νοέμβριο και μετά, φρόντισαν να μου “δανείσουν” ενοικιαζόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο προφανώς για να μετριάσουν τον εκνευρισμό μου και να συνεχίσουν να με καθυστερούν χρησιμοποιώντας τα χρήματα μου.
Το κόστος γι’ αυτή την ταλαιπωρία, είναι ασφαλώς οικονομικό αλλά κυρίως ψυχικό. Πολύ φοβάμαι ότι πρόκειται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο αν έχω πέσει θύμα εξαπάτησης και οδηγηθούμε τελικά στις αίθουσες δικαστηρίων.Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων για την προσπάθεια σας να τεθεί ένα τέλος στο πρόβλημα μου.
Με εκτίμηση
Σιώρη Μαρία
Προβλήματα με τον dealer κο Γ.Μοσχού και τη Fiat Auto Hellas