-
Leapmotor B10 Hybrid EV: Το οδηγούμε στη Ρώμη

https://www.4troxoi.gr/dokimes/paroysiaseis/leapmotor-b10-hybrid-ev/
-
ξεκαθαρα vfm το β10 κοστιζει λιγοτερο από το αττο 2 οντας μαλλον καλυτερο παντου περα απο πιο ευρυχωρο μια κατηγορια πανω οχημα , Με περισσοτερο εξοπλισμο , πισωκίνητο κλπ.
-
-
Πρώτη φορά διαβάζω test σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Απορίες:
Δηλαδή, είναι ηλεκτρικό. Ένα το κρατούμενο.
Έχει όμως και έναν κινητήρα, που δουλεύει για να φορτίζει η μπαταρία.
200 άλογα με 24 κιλά ροπής και να θέλουν 0-100 σε 8,5 sec....Αργό.Η βασική φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη: το Leapmotor B10 Hybrid EV οδηγείται σαν ηλεκτρικό – πάντα. Οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ ο τρικύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων αναλαμβάνει μόνο την παραγωγή ενέργειας.
Το αποτέλεσμα είναι μια οδήγηση με όλα τα χαρακτηριστικά ενός EV: άμεση απόκριση από ένα σύνολο με απόδοση 218 ίππους (240 Nm ροπής ηλεκτροκινητήρα και 125 Nm θερμικού κινητήρα), γραμμική επιτάχυνση, απουσία κιβωτίου και, φυσικά, αθόρυβη λειτουργία. Σημειώστε ότι το σύνολο, με βάρος 1.760 κιλά, επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ./ώρα.
Από ηλεκτρικά τπτ δεν καταλαβαίνω...Δλδ η μπαταρία του, έχει χωριτικότητα 18,8KWh. Αυτό το maximum που παίρνει. Και η αυτονομία αυτής της χωριτικότητας μπαταρίας είναι.....86 χλμ στην καλύτερη περίπτωση;
Δηλαδή με ένα άτομο μέσα στο αυτοκίνητο και σε ευθεία;
Όμως αυτή η μπαταρία, δεν αποδίδει από μόνη της. Βοηθείται και από τον κινητήρα των 1,5 lt που ας πούμε είναι συνεχώς αναμένος, εν λειτουργία, στο ρελαντί;
Οπότε αδειάζει από την κίνηση του οχήματος, την χρήση φώτων νύχτας κλπ, αλλά ταυτόχρωνα φορτίζει από τον θερμικό κινητήρα;
Αυτός ο συνδιασμό φόρτισης, δίνει μέγιστη αυτονομία 86 χλμ;
Και όταν η μπαταρία αδειάσει, αρχίζει το μπέρδεμα. Εναλλασόμενο και συνεχές. Τι διαφορά υπάρχει αν χρησιμοποιήσω εναλλασόμενο και τι αν χρησιμοποιήσω συνεχές;
Το κινητό μου αν το βάλω να φορτίσει τι θα γίνει; Φρυγανιά ψημένη αν δεν ξέρω με τι ρεύμα φόρτισα το αυτοκίνητο;
Και το βασικό. Εμένα το κινητό Samsung έχει ασφάλεια φόρτισης της μπαταρίας μέχρι 80%. Εκεί σταματάει η φόρτιση. Σου λέει η εταιρία πως για ασφαλή φόρτιση, θα φορτίσει η μπαταρία μέχρι το 80%.
Βάλε τώρα που δεν την αφήνω να αδειάσει εντελώς. Στο 30% τη φορτίζω. Άρα το εύρος χρήσης της μπαταρίας είναι την κάτσαμε: 50%.
Δλδ θα το φορτίζω στην καλύτερη περίπτωση θα έχω αυτονομία πες χονδρικά 90 χλμ και θα φορτίζω για 1μιση ώρα την μπαταρία;
Τα κατάλαβα καλά;
Που τα πήγε τα χλμ κάθε μέρα στα 86; 86 είναι σε ιδανικές συνθήκες. Εδώ εμείς έχουμε ανηφόρες. Πάλι 86 χλμ θα είναι;
Και με μια μπαταρία που θα είναι ασφαλής η φόρτιση μέχρι το 100%;
Ο ενσωματωμένος φορτιστής (on-board charger) στο εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) έχει ισχύ 6,6 kW, ενώ στο συνεχές (DC) φτάνει τα 46 kW. Αυτό σημαίνει πλήρη φόρτιση (0-100%) σε 3,5 ώρες στην πρώτη περίπτωση και φόρτιση 30-80% σε μόλις 30 λεπτά στη δεύτερη.
Η μπαταρία των 18,8 kWh προσφέρει έως 86 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, τιμή που καλύπτει άνετα τις καθημερινές μετακινήσεις.
https://www.4troxoi.gr/dokimes/paroysiaseis/leapmotor-b10-hybrid-ev/ -
Όλα φυσιολογικά ερωτήματα κ απορίες αλλά έχουν απαντηθεί πολλάκις.
Πέρνα απο το παρακάτω θέμα μια βόλτα και διάβασε αν θες.
Ή γράψε κάτι αρνητικό για τα ηλεκτρικά και θα εμφανιστεί ο αρχηγός της σέχτας μας, μην χαλάσουμε το θέμα εδώ.https://forum.4troxoi.gr/topic/91215/node-91215/
Ο ενσωματωμένος φορτιστής (on-board charger) στο εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) έχει ισχύ 6,6 kW, ενώ στο συνεχές (DC) φτάνει τα 46 kW. Αυτό σημαίνει πλήρη φόρτιση (0-100%) σε 3,5 ώρες στην πρώτη περίπτωση και φόρτιση 30-80% σε μόλις 30 λεπτά στη δεύτερη.
Αυτό που εννοεί είναι οτι αν δωσεις απο φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (δεν ελέγχεις εσύ τπτ, ότι είναι ο φορτιστής το αναγνωρίζει αυτόματα), τότε ο OBC (On Board Charger) του αυτοκινήτου θα κάνει τον μετασχηματισμό σε συνεχές (η μπαταρία δέχεται ΜΟΝΟ συνεχές) με ισχύ 6.6kW.
ΑΝ ο φορτιστής (ξανά, εσύ ΔΕΝ το ελέγχεις) είναι DC η μπαταρία (παρακάμπτεται ο OBC) φορτίζεται μέχρι και με 46kW.
Πρακτικά (τυχαία) παραδείγματα.
Πας σε θεση που έχει 22kW φορτιστή AC, το κουμπώνεις, θα δεις να φορτίζει με 6.6kW
Πας σε θέση που έχει 40kW φορτιστή DC, το κουμπώνεις, θα φορτίζει με 40kW
Πας σε θέση που έχει 360kW φορτιστή DC, το κουμπώνεις, θα φορτίζει με 46kW -
Leapmotor

