-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Τέλος Οκτώβρη ετοιμάζω αλπικό road trip ... Αυστρία βουνά λίμνες back roads κετσ... Η φαμίλια στην Ελλάδα , μόνος εγώ με το τούτου... ελπίζω μην έχει πιάσει καμία χιονοθυελλα μόνο εκείνες τις μέρεςΠολλές φωτογραφίες να βγάλεις!!! Φανταστικά μέρη!
-
Λευκάδα
Άγιος Ιωάννης θάλασσα έμπροσθεν καλή, καθαρή και ανοργάνωτη.
Σήμερα που έβρεξε και έχει βάλει ψυχρα-πιθανώς και αυριο-λέμε για εκδρομές, ορεινές τριγύρω κι έτσι.
Προτάσεις λοιπόν συμπ. καλου φαγητού -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Λευκάδα
Άγιος Ιωάννης θάλασσα έμπροσθεν καλή, καθαρή και ανοργάνωτη.
Σήμερα που έβρεξε και έχει βάλει ψυχρα-πιθανώς και αυριο-λέμε για εκδρομές, ορεινές τριγύρω κι έτσι.
Προτάσεις λοιπόν συμπ. καλου φαγητούμην το χάσεις.......
δοκίμασε το κρασί ποικιλίας Βερτζάμι
http://www.rachi.gr/inner.php?menu_id=1&language_id=1Καρυά
http://www.pardalo.gr/el -
Φάγαμε πριν στο παρδαλό (χωρίς να έχω δει το post), καλό, δεν ξετρελαθήκαμε όμως.
Εχθές στο 'πάει καιρός', λογικές τιμές για παραλιακό μαγαζί και μεγάλες μερίδεςΣαντορίνη:
4ήμερο σε ωραίο μέρος έξω απ'τα Φηρά με εξαιρετική θέα και τιμή από πρόταση συνφορουμίτη
Είχαν κύμα οι παραλίες όταν πήγαμε (Καμάρι & Περίσσα) αλλά οκ έχω ξαναπάει και τις ξέρω (και τις υπόλοιπες)
Από φαγητό όμως που δεν ήξερα και ανακαλύψαμε τελευταία στιγμή ήταν ο Κρητικός πηγαίνοντας προς το Καμάρι. Τεράστιες εύγεστες μερίδες κρεάτων και πολύ καλές τιμές.
Fail το micra που νοίκιασα (σαπάκι) και το seajet2 που κούναγε πολύ στην επιστροφή και είσαι εγκλωβισμένος. -
Λευκάδας συνέχεια:
'Το βαρέλι' http://www.thebarrel.gr/ στο Νυδρί. Όπως βγαίνεις προς λιμάνι είναι το πρώτο δεξιά. Πολύ καλά φαγητά και κρέατα και θαλασσινά, πήγαμε 2 φορές μάλιστα.
Κάναμε και tour με καραβάκι σε Εγκρεμνούς-Πόρτο Κατσίκι-Φισκάρδο-Ιθάκη-Σκορπιό. Πολύς κόσμος και δε το φχαριστιέσαι τόσο, περισσότερη ώρα στο βαπόρι και λίγο στο κάθε μέρος. Την άλλη φορά με άλλο καραβάκι που σε πάει μόνο στις παραλίες και σε αφήνει με τις ώρες. Όποιος θέλει το μεγάλο καλύτερα να πάρει το πακέτο χωρίς φαΐ γιατί είναι κοροϊδία, με 5€ σου δίνουν 2 μικρά καλαμάκια, λίγη σαλάτα και μια κουτσουλιά τζατζίκι, α και 3-4 φέτες ψωμί μπας και χορτάσεις από κει. Καλύτερα ένα ψυγειάκι και φαγώσιμα εκεί.
Πετύχαμε και το Κάθισμα σε καλό καιρό (με λίγο κύμα, με πολύ λένε δε σ'αφήνει να βγεις έξω), και ο Άγιος Νικήτας εκεί δίπλα ωραία γραφική παραλία σε απάγκιο. FAIL ταβέρνα εκεί ο 'Νικήτας', ζεσταμένο ψάρι και αδιάφορο προσωπικό
Ωραία βάφλα στο Νυδρί στο 'vaflaki', μαλακή και αφράτη.
Γυρνώντας κάναμε μια στάση από Γιάννενα σ'ένα φίλο. Ωραία η λίμνη αλλά πράσινη απ'τη βρώμα. Βόλτα μέσα στο κάστρο αξίζει. Λέγαμε να πάμε και στο νησάκι αλλά δεν είχαμε χρόνο.
Φαΐ στους Βλάχους http://oivlaxoi.blogspot.gr/ με μεγάλες κι εύγεστες μερίδες (και τυλιχτά μεγάλα και ωραία επίσης)
Γλυκά από το Νούσια http://www.nousias.gr/ έφερα ένα mix σοροπιαστών. Τι τέλεια γλυκίσματα
Επιστροφή προς Αθήνα την πάτησα για τα καλά, το GPS έδινε μισή ώρα παραπάνω την ανατολική διαδρομή (Εγνατία-Καλαμπάκα-Τρίπολη-Καρδίτσα-Λαμία), την προτίμησα για εναλλακτική και να χαζέψουμε, δούμε τοπία, οδηγήσω γρήγορα αλλά νόμιζα ότι δε θα τελειώσει ποτέ και πολύ στροφιλίκι. Είχε νυχτώσει κιόλας κατά την Καλαμπάκα και έβρεχε σε μεγάλο μέρος της διαδρομής .
-
Την Πέμπτη θα πάμε οικογενειακώς εκδρομή στο Παρίσι για 4 μέρες.
Κάποια πρόταση για εστιατόριο που να φάμε σαν άνθρωποι χωρίς να μας τον πιάσουν ; -
Τον επόμενο μήνα θα είμαι Ζαγοροχώρια και κοιτάζω για ράφτινγκ. Βλέπω υπάρχουν κανα 2 οργανωμένα, κλείνω εκεί; Χρειάζεται κάτι να προσέξω;
Οποίες προτάσεις ευπρόσδεκτες -
@panos2171 said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Τον επόμενο μήνα θα είμαι Ζαγοροχώρια και κοιτάζω για ράφτινγκ. Βλέπω υπάρχουν κανα 2 οργανωμένα, κλείνω εκεί; Χρειάζεται κάτι να προσέξω;
Οποίες προτάσεις ευπρόσδεκτεςπολυ καλοι αυτοι
https://taxiarches.gr/drastiriotites.php
και το ξενοδοχειο και οι ραφταιοι -
Χθες νωρίς το πρωί στα Τέμπη

-
Εκδρομή το ΠΣΚ, για 2 ζευγάρια γέροντες που τσούκου τσούκου ξεκοκκαλίζουν την πενιχρή σύνταξη τους μετά από 40 έτη εργασίας που δεν τους έφτασαν και έτσι συνεχίζουν εργαζόμενοι.
Είπαμε για Μεσσηνία και Αρκαδία...
Δυστυχώς το μυστικό μας κάπου ακούστηκε εκεί στις συνεννοήσεις για τις διαδρομές και οι κάτοικοι αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους...

Αφιξη στην Καλαμάτα μεσημέρι και βόλτα στην Καρδαμύλη για καφέ και ηλιοβασίλεμα.

Βραδυνό φαγητό σε ωραίο μαγαζάκι με όνομα από ταινία του Αγγελόπουλου...
Η μέρα το πρωί ήταν εξαιρετική και την ώρα της Δύσης άρχισε και η βροχούλα από την Ανατολή.
Ετσι συνέχισε και το Σάββατο ήταν μια πολύ βροχερή μέρα.
Η διαδρομή ξεκίνησε από Καλαμάτα για Αρχαία Μεσσήνη.
Δυστυχώς η βροχή, η ομίχλη και η λάσπη δεν επέτρεψαν την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά μόνο στο Μουσείο.
Μας είπαν όμως μετά να πάμε κάπου για το οποίο δεν είχαμε ιδέα. Την Αρκαδική Πύλη 800 μ μετά το μουσείο.
Η Πύλη είναι της εποχής της Θηβαϊκής ηγεμονίας, δηλαδή σχεδόν 2500 χρόνια πίσω, διαχωρίζει την Αρκαδία από την Μεσσηνία, στην άκρη του όρους Ιθώμη και χρησιμοποιείται και σήμερα από το οδικό δίκτυο.

Στην περιοχή υπάρχει κάτι σαν Ελληνικό "σινικό τείχος" . Τείχος με προμαχώνες 9,5 χλμ μήκος που ανεβαίνει στην κορυφή της Ιθώμης.

Αξίζει να διαβάσετε και να δείτε εικόνες στο διαδίκτυο αλλά και στο google earth.
Εντυπωσιακό αν και άγνωστο.
Συνεχίσαμε μέσα από ορεινές διαδρομές μέχρι την Χώρα που το Μουσείο της είναι υπό ανακαίνιση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2026, αλλά πήγαμε στο επίσης εκπληκτικό ανάκτορο του Νέστορα.
Εκεί μπορείτε να δείτε πολλά πράγματα, αλλά εντωσιακή είναι η 3500 ετών μπανιέρα της βασίλισσας.
Ακόμα το Ανάκτορο κάηκε το 1200 πΧ και έτσι ψήθηκαν 800 πλάκες γραμμικής Β, οι οποίες βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση και μας βοήθησαν στην αποκρυπτογράφηση της.
Προσπαθήσουμε να κάνουμε μία επίσκεψη για καφέ πρώτα στο Κόστα Ναβαρίνο, αλλά μόνο για φαγητό μετά τις 18.30 με κράτηση επιτρέπεται για μη ενοίκους, οπότε συνεχίσαμε στην ωραία Πύλο, όπου καθίσαμε για καφέ.
Λόγω του χειμερινού ωραρίου από 1/11 τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι κλείνουν από τις 15.30, οπότε βόλτα στο κάστρο της Πύλου μόνο απ΄ έξω.
Φύγαμε για Μεθώνη, το απόγευμα προχώραγε όπου απλά προλάβαμε να βγάλουμε κάτι φωτογραφίες από το Κάστρο της.

Περάσαμε από την παραλία της Φοινικούντας και φτάσαμε Κορώνη που η βροχή και το γεγονός ότι εμείς είχαμε ξαναπάει, μας οδήγησε στην απόφαση να γυρίσουμε για φαγητό στην Καλαμάτα, όπου είχαμε μία μέτρια επιλογή σε κεντρικό σημείο, αφού απορρίψαμε κάποιες επιλογές πιο περιφερειακά που μας είχαν πει για πολύ καλές.
Ετσι και αλλιώς θέλαμε λίγο την κίνηση και τον κόσμο στο κέντρο, ο οποίος παραδόξως το Σάββατο το βράδυ, ήταν πολύ λιγότερος από την Παρασκευή.
Ομως τα 220 χλμ που κάναμε σε ορεινά μέρη, κούρασαν τον άλλον γέροντα και κυρίως τις γερόντισσες, οπότε η επιλογή μου για την άλλη μέρα για Επικούριο Απόλλωνα - Στεμνίτσα - Δημητσάνα - Βυτίνα - Λεβίδι δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, ήθελαν να δουν και λίγο περισσότερο την Καλαμάτα μέρα.
Τουλάχιστον χτες είχε πολύ καλή μέρα. Αρχισαν να πέφτουν προτάσεις για Μυκήνες και άλλα περίεργα, εγώ τους είπα ότι έτσι όπως σας βλέπω οι μόνες στάσεις που θα κάνουμε θα είναι σε κανένα ΣΕΑ.
Ο φίλος μου όμως ήξερε ένα ενδιαφέρον μνημείο, αλλά δεν ήξερε που ακριβώς είναι. Εμένα όμως με βόλευε να τους την στήσω λίγο.
Ετσι φύγαμε για το μνημείο που δεν τους είπα που είναι ακριβώς.

Το μνημείο είναι η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στον Αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας, όπως στρίβουμε από Νεστάνη για Βυτίνα.
Ψάξτε στο διαδίκτυο έχει ενδιαφέρουσα ιστορία.
Μετά τους έπεισα ότι Λεβίδι και Βυτίνα είναι κοντά, οπότε καταλήξαμε σε ονομαστή ταβέρνα στην Βυτίνα απογευματάκι, την ώρα που έφευγαν οι πρωινοί και έτσι το σούρουπο ξεκινήσαμε για Αθήνα, μαζί με αρκετούς άλλους, ενώ πολλοί γύριζαν την ώρα που πηγαίναμε και βέβαια Λεβίδι και Βυτίνα ήταν τίγκα στον κόσμο.
Οπως έγραψα και αλλού 915 χλμ σύνολο, 67 ευρώ, 4,93 λ/100 το ντιζελάκι με 400+ κιλά φορτίο μαζί με τις αποσκευές μας.
Μου γλύτωσε ο Απόλλωνας και η Δημητσάνα.
Αλλη φορά...
-
@criuser said in Προτασεις για εκδρομες..))):
Κουφάλες συνταξιούχοι!!!
Ωραία βόλτα, εξίσου ωραία περιγραφή!!!
Τα θαλάσσια κλπ του @billy84 δεν έχει, αλλά είναι μια χαρά!Άντε να γράφετε, να παίρνουμε καμιά ιδέα για καλοκαιρινές διακοπές!
Βέβαια φέτος είναι χρονιά γκαζμαδονησου! -
Ο αρχαιολογικός χώρος της μεσσηνης είναι από τους πιο ωραίους που έχω πάει οπότε θα πρότεινα να ξανά δοκιμάσετε να πάτε.
Το κάστρο της μεθωνης ήταν πραγματικά αποκάλυψη. Δεν έχω ξανά δει κάτι τέτοιο. Μακάρι να ήταν καλύτερα διατηρημένο.
Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν είχα την δυνατότητα να τα επισκεφτώ χαλαρά τριημερακι. Μονοήμερες έγιναν, με ηλεκτρικό. Ξέρεις, από αυτά που δεν μπορούν να πάνε πουθενά έξω απο την βάση τους. Ευτυχώς υπάρχουν τα ντίζελ που κάνουν 900 χλμ μέσα σε 3-4 μέρες και χαίρονται που είναι ταξιδιάρικα
-
Τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη (καλή περίοδος για διακοπές) 2011, είχα πάει Πύλο,Κορώνη,Μεθώνη,Φοινικούντα,Βοϊδοκοιλιά.
Όντως από τα ωραιότερα μέρη της Πελοποννήσου!
Στριφτερές διαδρομές με AlfaRomeo κι όχι για γαλλικές ιχθυότρατες
ή για ηλεκτρικά χουβεροσκουπάκια 
-
@criuser σούπερ βόλτα με μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της Πελοποννήσου! Πιστεύω θα άξιζε να υπάρχει σαν ξεχωριστό ταξιδιωτικό αλλά για κάποιον περίεργο λόγο στο φόρουμ δεν υπάρχουν ενότητες Ταξίδια- Σύντομες εξορμήσεις κλπ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και δε νομίζω ότι είναι κάτι δύσκολο για έναν moderator να προσθέσει μια ξεχωριστή ταξιδιωτική ενότητα για όλα τα ασφάλτινα ταξίδια.
Υ.Γ: Περί γραμμικής Β, το μεγάλο πρόβλημα είναι πως όλες οι πλάκες που έχουν βρεθεί, είναι αρχεία αποθήκης, λογιστικά κλπ. Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να αντλήσουμε μερικές πληροφορίες για τη ζωή στα ανάκτορα κλπ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποια πήλινη πλάκα με άλλες πληροφορίες.
-
Φοβερή περιοχή χειμώ.να καλοκαίρι!Μπραβο cruiser.
-
@billy84 said in Προτασεις για εκδρομες..))):
@criuser σούπερ βόλτα με μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της Πελοποννήσου! Πιστεύω θα άξιζε να υπάρχει σαν ξεχωριστό ταξιδιωτικό αλλά για κάποιον περίεργο λόγο στο φόρουμ δεν υπάρχουν ενότητες Ταξίδια- Σύντομες εξορμήσεις κλπ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και δε νομίζω ότι είναι κάτι δύσκολο για έναν moderator να προσθέσει μια ξεχωριστή ταξιδιωτική ενότητα για όλα τα ασφάλτινα ταξίδια.
Υ.Γ: Περί γραμμικής Β, το μεγάλο πρόβλημα είναι πως όλες οι πλάκες που έχουν βρεθεί, είναι αρχεία αποθήκης, λογιστικά κλπ. Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να αντλήσουμε μερικές πληροφορίες για τη ζωή στα ανάκτορα κλπ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποια πήλινη πλάκα με άλλες πληροφορίες.
Υπάρχει αντίστοιχη ενότητα
-
@criuser said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Αλλη φορά...Oι γεροντες με πενιχρη συνταξη δεν κανουν τετοιες εκδρομες ουτε με τα καπη με λεωφορεια , και βεβαια ουτε που θα τους περναγε απο το μυαλο να κλεισουν τραπεζι στο κοστα ναβαρινο
εκτος ισως αν σερβιρουν μια (1) ελια σε πιατο 5 εκατοστων .
Σνομπαρες και δεν πηγες στην βραβευση των παλαιμαχων ηθοποιων στη Σαλονικη . -
@kostis20 said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
@a-d-p said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
@billy84 said in Προτασεις για εκδρομες..))):
Υπάρχει αντίστοιχη ενότητα
Το πιο βολικό θα ήταν να δημιουργηθει μια ενότητα όπως ο "Αντίλογος" και να λεγετε ταξίδια εκδρομές.Και μεσα εκει να μπούν ως νήματα οι διάφοροι προορισμοι.
Αυτό υπερβαίνει τις δυνατότητες του moderator
-
@dettol said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Ο αρχαιολογικός χώρος της μεσσηνης είναι από τους πιο ωραίους που έχω πάει οπότε θα πρότεινα να ξανά δοκιμάσετε να πάτε.
Το κάστρο της μεθωνης ήταν πραγματικά αποκάλυψη. Δεν έχω ξανά δει κάτι τέτοιο. Μακάρι να ήταν καλύτερα διατηρημένο.
Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν είχα την δυνατότητα να τα επισκεφτώ χαλαρά τριημερακι. Μονοήμερες έγιναν, με ηλεκτρικό. Ξέρεις, από αυτά που δεν μπορούν να πάνε πουθενά έξω απο την βάση τους. Ευτυχώς υπάρχουν τα ντίζελ που κάνουν 900 χλμ μέσα σε 3-4 μέρες και χαίρονται που είναι ταξιδιάρικα
Τόσο μακρύ καλώδιο έχεις...

-
@otso said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
@criuser said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Αλλη φορά...Oι γεροντες με πενιχρη συνταξη δεν κανουν τετοιες εκδρομες ουτε με τα καπη με λεωφορεια , και βεβαια ουτε που θα τους περναγε απο το μυαλο να κλεισουν τραπεζι στο κοστα ναβαρινο
εκτος ισως αν σερβιρουν μια (1) ελια σε πιατο 5 εκατοστων .
Σνομπαρες και δεν πηγες στην βραβευση των παλαιμαχων ηθοποιων στη Σαλονικη .Τζάμπα ρε συ μας ήρθε. 200 με πρωινό μπουφέ, η διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων σε δωμάτιο πρώτη μούρη στην θάλασσα και άλλα 200 συνολικά για 3 γεύματα, 2 Καλαμάτα, ένα Βυτίνα, 2 γλυκά μετά τα γεύματα στην Καλαμπάκα, καφέδες Καρδαμύλη, Πύλο. 400 ευρώ δηλαδή το κάθε ζευγάρι και άλλα 50 ευρώ καύσιμα και διόδια.
Δηλαδή το 10 % της σύνταξης που παίρνει ή θα πάρει ο καθένας μας. Βάλε ότι τις διαδρομές αυτές τις κάνουμε 2-3 φορές τον χρόνο, είναι πολύ φτηνότερες από τα αντικαταθλιπτικά χάπια που θα παίρναμε....
Πάντως το κοίταξα και το Κόστα Ναβαρίνο πριν κλείσω μήπως είχε καμιά προσφορά αλλά ξεκίναγε από 325 το βράδυ και απορρίφθηκε μετ΄ επαίνων.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ