-
Εσύ είδες αυτό που παρέθεσα; Ναι ή ου; Αληθινή επένδυση όχι στην θεωρία.
-
-
Γιατί δηλαδή αυτό πιο πάνω είναι αδιέξοδο ενώ στο μυαλό σας αυτό πιο κάτω έχει προοπτικές

-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εσύ είδες αυτό που παρέθεσα; Ναι ή ου; Αληθινή επένδυση όχι στην θεωρία.
Εσύ το παρέθεσες δεν ξέρω αν κάνεις το αγόρασε.
-
Τώρα δημιουργήθηκε. Προσφάτως. Μέχρι Δεκέμβριο θα βγει η πρώτη παραγωγή.
Εάν θες ηλεκτρικό μηχανάκι να το δεις. Είναι όπως είπε ο τύπος εκεί πέρα 600€ ακριβότερο από τα κινέζικα και χιλιάρικα πιο φθηνό από τα ευρωπαϊκά.
Γιατί να μην εξελιχθεί όλο αυτό, σε άλλους τομείς όπως εργαλεία, μηχανήματα κτλ κτλ ;;;
Γιατί να θεωρούμε δεδομένο ότι τα κεφάλια θα πάνε στον τουρισμό και να απαιτούν από παιδιά με εξειδίκευση να σερβίρουν τουρίστες; Δηλαδή ο άλλος σπούδασε τεχνικό επάγγελμα ώστε μέχρι τα 40 του να ταΐζει πεινασμένους τουρίστες;;;; Αυτή είναι η διέξοδος της νεολαίας;
Ή μήπως κάποιοι έχετε υποτακτική συνήθεια και συνείδηση;
-
Ας πούμε μια άσχημη αλήθεια...... Πρέπει όλοι να σπουδάζουν υπό την αυστηρή έννοια του ΑΕΙ-ΤΕΙ? Υπάρχει λόγος? Είναι δυνατόν 500 μηχανολόγοι πτυχιούχοι/έτος να βρουν δουλειά ανάλογη του πτυχίου τους? Τη στιγμή που στη Γερμανία βγαίνουν ούτε 100? Το ίδιο ισχύει για κάθε κλάδο της τριτοβάθμιας.
Ναι όλοι έχουν δικαίωμα στις σπουδές αλλά μην μας ξενίζει η κατάσταση, μόνοι μας την έχουμε δημιουργήσει ως ένα βαθμό.
Η κατάσταση σήμερα είναι αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ που έκλεισε τα πάντα και μετά της κοινωνίας που νομίζει ότι αν πάρεις πτυχίο τακτοποίησε,αν δεν ......κάνεις μεταπτυχιακό κοκ. Το πρόβλημα μετατίθεται.
Μορφωμένος δεν γίνεσαι με ένα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απλά έχεις κάποια παραπάνω τριβή, ωστόσο υπάρχουν σε πολλά επαγγέλματα τύποι που στον κλάδο τους (χωρίς πτυχίο ΑΕΙ) έχουν άψογες γνώσεις και η συναναστροφή τους με τον κόσμο τους έχουν κάνει να αγοράζουν - πουλάνε τους περισσότερους από εμάς εδώ μέσα....και δεν εννοώ περί κοροϊδίας.
Αν δεν ήμουν καλός μαθητής διαβάζοντας πολύ λίγο, θα είχα άνοιξει συνεργείο αυτοκινήτων ή θα είχα γίνει ηλεκτρολόγος.
Μηχανικός αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί ( οκ υπάρχει και βρωμιά , εμένα με ενοχλεί αλλά €€€€) ,ψυκτικοί,πλακατζηδες και θερμό προσόψεις βγάζουν όσα χρήματα έχουν όρεξη να δουλέψουν! Θέλει πτυχίο ΑΕΙ?! Φερεγγυότητα και γνώσεις επί του αντικειμένου θέλει .
Έχουμε κάνει τις σπουδές αυτοσκοπό και φταίνε οι γονείς και η νοοτροπία με την οποία έζησαν τις εποχές του ΠΑΣΟΚ που ζούσαμε με τα δανεικά. -
Εάν δεν γίνουν μεταφορικές υποδομές να μπορούν να γίνονται φορτωτικές και επιπλέον εάν η χώρα δεν έχει γείτονες που να αγοράζουν τα προϊόντα της απλά δεν γίνεται να γίνουν αυτά που ονειρεύονται όσοι δεν καταλαβαίνουν.
-
Μια χαρά υποδομές έχει η χώρα. Που ζείτε σε χωριά;;;; Ας είναι καλα το ΠΑΣΟΚ που τις ξεκίνησε τη δεκαετία του 90
Τα λιμάνια της επαρκούν τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
Πολιτική στρατηγική χρειάζεται. Και για αυτό έχω γράψει ολόκληρες παραγράφους προτάσεων με απλοποιημένο τρόπο για να το κατανοούν και οι κληρονόμοι για το πως θα μπορούσε σταδιακα να αλλάξει το μοντέλο σε μοντέλο μεταποίησης.
-
Καλά είσαι αιθεροβάμων. Πέρασε το καλοκαίρι σου με τα 450 όπως είπες και άσε τα μεγαλεπήβολα σχέδια για μετά το 2050.
-
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ας πούμε μια άσχημη αλήθεια...... Πρέπει όλοι να σπουδάζουν υπό την αυστηρή έννοια του ΑΕΙ-ΤΕΙ? Υπάρχει λόγος? Είναι δυνατόν 500 μηχανολόγοι πτυχιούχοι/έτος να βρουν δουλειά ανάλογη του πτυχίου τους? Τη στιγμή που στη Γερμανία βγαίνουν ούτε 100? Το ίδιο ισχύει για κάθε κλάδο της τριτοβάθμιας.
Ναι όλοι έχουν δικαίωμα στις σπουδές αλλά μην μας ξενίζει η κατάσταση, μόνοι μας την έχουμε δημιουργήσει ως ένα βαθμό.
Η κατάσταση σήμερα είναι αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ που έκλεισε τα πάντα και μετά της κοινωνίας που νομίζει ότι αν πάρεις πτυχίο τακτοποίησε,αν δεν ......κάνεις μεταπτυχιακό κοκ. Το πρόβλημα μετατίθεται.
Μορφωμένος δεν γίνεσαι με ένα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απλά έχεις κάποια παραπάνω τριβή, ωστόσο υπάρχουν σε πολλά επαγγέλματα τύποι που στον κλάδο τους (χωρίς πτυχίο ΑΕΙ) έχουν άψογες γνώσεις και η συναναστροφή τους με τον κόσμο τους έχουν κάνει να αγοράζουν - πουλάνε τους περισσότερους από εμάς εδώ μέσα....και δεν εννοώ περί κοροϊδίας.
Αν δεν ήμουν καλός μαθητής διαβάζοντας πολύ λίγο, θα είχα άνοιξει συνεργείο αυτοκινήτων ή θα είχα γίνει ηλεκτρολόγος.
Μηχανικός αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί ( οκ υπάρχει και βρωμιά , εμένα με ενοχλεί αλλά €€€€) ,ψυκτικοί,πλακατζηδες και θερμό προσόψεις βγάζουν όσα χρήματα έχουν όρεξη να δουλέψουν! Θέλει πτυχίο ΑΕΙ?! Φερεγγυότητα και γνώσεις επί του αντικειμένου θέλει .
Έχουμε κάνει τις σπουδές αυτοσκοπό και φταίνε οι γονείς και η νοοτροπία με την οποία έζησαν τις εποχές του ΠΑΣΟΚ που ζούσαμε με τα δανεικά.Ότι να ναι… σου είχα δώσει βιβλία να διαβάσεις να μάθεις. Είσαι μικρός και ακούς μπαρμπάδες που αν ρωτήσεις ποια η γνώση τους για την βιομηχανική ιστορία της χώρας θα σου πουν ιστορίες πεζοδρομίου.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε σοβαρά λάθη αλλά η αποβιομηχανοποίηση ήρθε πολύ νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ και υπάρχουν δείκτες και οικονομικά δεδομένα που το επιβεβαιώνουν
-
@george-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Καλά είσαι αιθεροβάμων. Πέρασε το καλοκαίρι σου με τα 450 όπως είπες και άσε τα μεγαλεπήβολα σχέδια για μετά το 2050.
Εγώ μιλώ με ανθρώπους που έχουν κεφάλαια. Εσυ;
Κληρονόμος;
-
Ρε λαπ δεν απαιτεί κανείς τίποτα από κανέναν άκου εκεί απαιτεί! Συμφωνία για εργασία κάνουν.
Πιστεύω επικροτείς τις προκηρύξεις που αποκλείουν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πτυχιούχους να κάνουν χαρτιά..... είναι ξεπεσμός?!
Η μήπως αν υπάρχει θέση γυμναστή για μπάσκετ ο τύπος που έχει μεταπτυχιακό στο τένις θα πρέπει να προηγηθεί αυτού που απλά έχει ειδικότητα μπάσκετ?
Το πτυχίο σου δίνει ένα εισιτήριο για γκάμα σχετικών επιλογών. Το ελληνικό κράτος για να νιώθει καλά η κοινωνία δίνει πολλά εισητηρια, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες...... Πάντα ήταν!
Υ γ. Αν ζούσα στα Γιάννενα ,το χειμώνα που τα απογεύματα δεν έχω δουλειά , άνετα θα πήγαινα ένα 4ωρο efood ,wolt δεν είναι ντροπή η εργασία. Καλοκαίρια έχω δουλέψει ,σε καφέ, σερβίρισμα,ντελιβερι, κάνω σχεδόν όλες τι χειρονακτικές δουλειές μέχρι και άυλη πέτρα ακανονιστη περνάω ( απλά δεν συμφερω για υπάλληλος βγάζω 10-15τ.μ. , κόβω με τροχό τις ανωμαλίες που δεν μου αρέσουν) ή στο σπίτι μου έκανα μόνος μου τη μόνωση. Αν δεν μου καθόταν η φαρμακευτική δεν θα μου χαλούσε το image με κάτι από τα παραπάνω,στο τέλος της ημέρας μετράει να μην σου λείπουν είδη καθημερινής ανάγκης ή και καλοπέρασης σε λογικά πλαίσια. -
Μια χαρά υποδομές έχει η χώρα. Που ζείτε σε χωριά;;;; Ας είναι καλα το ΠΑΟΚ που τις ξεκίνησε τη δεκαετία του 90
Τα λιμάνια της επαρκούν τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
Πολιτική στρατηγική χρειάζεται. Και για αυτό έχω γράψει ολόκληρες παραγράφους προτάσεων με απλοποιημένο τρόπο για να το κατανοούν και οι κληρονόμοι για το πως θα μπορούσε σταδιακα να αλλάξει το μοντέλο σε μοντέλο μεταποίησης.
Αυτή η χώρα δε σώζεται. Λέγαμε όταν πεθάνουν οι μπουμερς αλλά πλέον κανείς δεν κάνει παιδιά και όσα κάνουν φεύγουν.
Έδωσαν τσάμπα (100€/τμ) το παλιό αεροδρόμιο στα συμφέροντα, και τώρα ανακάλυψαν ότι δε φτάνει το νέο αεροδρόμιο πλέον... Ο σώζων εαυτόν σωθητω από τα λαμόγια... -
Πρώτα από όλα έχεις σπίτι δικο σου σε αυτήν η ηλικία; Πώς;;;;

Όταν αναφέρω πως απαιτεί εννοώ πως η παραγωγή απαιτεί όχι ο εργοδότης. Δεν γίνεται να μελετήσει κάποιος την γεωμετρία της ανάρτησης χωρίς σχετικές γνώσεις. Ο εργοδότης συντάσσει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον εργαζόμενο, ελλείψει συλλογικών συμβάσεων σε πολλούς κλάδους!
-
@george-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εγώ μιλώ με ανθρώπους που έχουν κεφάλαια. Εσυ;
Κληρονόμος;
Άσε μας ρε φίλε που δεν έχεις να ξοδέψεις άλλα στη θεωρία όλα τα σφάζεις και τα μαχαιρώνεις. Κάνε μας τη χάρη.
-
Ποιος είπε ότι δεν έχω να ξοδέψω. Δεν ξοδεύω σε διακοπές.
Είπαμε κάποιοι δημιουργούν δεν τρώνε την δημιουργία άλλων. Η δημιουργία απαιτεί θυσίες.
-
Πρώτα από όλα έχεις σπίτι δικο σου σε αυτήν η ηλικία; Πώς;;;;

Όταν αναφέρω πως απαιτεί εννοώ πως η παραγωγή απαιτεί όχι ο εργοδότης. Δεν γίνεται να μελετήσει κάποιος την γεωμετρία της ανάρτησης χωρίς σχετικές γνώσεις. Ο εργοδότης συντάσσει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον εργαζόμενο, ελλείψει συλλογικών συμβάσεων σε πολλούς κλάδους!
Ένα ημιυπόγειο στην Καλαμπάκα. Τζουμέρκα νοικιάζω για φαρμακείο ,για σπίτι,για airbnb ,για γκαράζ ( νταξει αυτό τίποτα) ωστόσο το κυνηγάω. Νέα παιδιά ντόπιοι θα μπορούσαν έστω και με ενοικίαση όπως εγώ να έχουν 5 airbnb και το πτυχίο να το κορνιζαρουν. Όμως τα Γιάννενα είναι αλλιώς........ Και αν έχεις πτυχίο θα καθαρίζεις εκεί που έμεινε ο άλλος?!
-
Και εσύ ήπειρο είσαι; Τι διάολο. Παντού Ηπειρώτες γύρω μου.
Ωραίος.
Το πτυχίο είναι είσοδος σε νέες ευκαιρίες. Εμείς συζητούμε τις ευκαιρίες.
-
Η δημιουργία απαιτεί θυσίες και ο τζιτζιφιόγκος φιόγκους.
-
Να αγοράζεις μπλε φιόγκο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3