-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Επειδή όμως την ξεφτίλα θα την φας μέχρι το τέλος θα βάλουμε τις μέσες τιμές του 1990 και του 2009 που ήταν 300 ευρώ και 2000 ευρώ το τμ. Άρα αν βάλουμε 80 τμ διαμέρισμα με μέση τιμή 1200 € είναι 100000 το διαμέρισμα. Να βάλουμε το 30 % μαύρα και 1100 ευρώ ο φόρος και 40000 σπίτια το χρόνο για 19 χρόνια και άλλα 40000 που είναι πολλά για τα τελευταία 5 χρόνια πάμε στα 800000 σπίτια συνολικά με 880000000. Δηλαδή ούτε 1 δις ευρώ. Βάλε και προσαυξήσεις βάλε και ότι θέλεις να το πας 2,3, 5 δις.
Μέχρι εκεί και πολλά είναι.
2 δις έφαγε ο Άκης. Κάπου κοντά ο Τράγκας. Έχουμε Άκη, Κοσκωτά και βέβαια Ανδρέα.
Μήπως να σωπασεις γιατί εκτιθεσαι;
Και μας αναγκάζεις όλους να σε βλέπουμε και να σκεφτόμαστε την παροιμία. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Εδώ για να μείνει!
Δεν είμαι κλέφτης! Ούτε απόγονος εργολάβου! Θα ντρεπόμουν εάν ήμουν και θα ζητούσα συγχώρεση από την κοινωνία για τους προγόνους μου!

Μπορεί να είχα κληρονομιές και αυτοκίνητα αλλά θα ντρεπόμουν
-
Θα τον πάω με τα επίσημα στοιχεία. Θα τριπλασιασω τον φόρο στα 2.,5 ΔΙΣ για τόκους και πρόστιμα. Θα τον διαιρεσω με τα 25 χρόνια αφού την κρίση την βγάζουμε έξω οπότε πάμε στα 100 εκ δια 15000 κατασκευαστές πάμε στα 6667 τον χρόνο.
Πάμε αντίστροφα τώρα. Τα 6667 ευρώ φόρος έχει βγει 15 % ΜΣΚΚ 25 % Φορολογικό συντελεστή οπότε βγαίνει τζίρος 177777 τον χρόνο.
Δηλαδή μαύρα τα 600000 σε μια πολυκατοικία 1000 τμ. ακριβώς όσα λέει η γιουρο τουντει που επικαλέστηκε.
-
ok, μπορει οι υπολογισμοι του λαπ να ειναι καπως, μπορει και σχετικα σωστοι, μπορει και οχι, υπαρχει ομως η αναμφισβητητη αληθεια πως εγινε παρτυ κατασκευαστων απο το 80κατι μεχρι το 2009 και φτιαχτηκαν περιουσιες με μαυρα-κλεμμενα-αφορολογητα, χρηματα
ειναι κατι γνωστο σε ολους
τωρα μπαρουφες οτι μπηκαν καποια εργολαβοι μεσα στη κριση ή εβγαλαν λιγοτερα, δεν πιανει, ολοι εχουμε ματια και βλεπουμε
ασε που ημασταν στην αγορα για κατοικια, μονιμα ηταν πολυ ψηλα απο την αισχροκερδια και φουλ του μαυρου
αν ο κριου συμμετειχε στο παρτυ δεν το ξερω ή δεν μας αφορα, ειναι μια γενικη διαπιστωση οπως αλλωστε ειναι και οτι ο μεσος, τουλαχιστον τοτε, εργολαβος ηταν καποιο βλαχαδερο κλεφτης στα υλικα μεχρι την εφορια, συνηθως οχι μηχανικος αλλα λαμογιο -
@criuser Τι λες ρε συ; Δώσε λίγα τα στατιστικά της ελατατ για τα διαμερίσματα και οικίες ανα έτος κατά μέσο όρο από το 1990
-
Ρε συ ΚΚΟΣΤΑΣΚ κάτσε στα αυγά σου ! Εχει εκτεθεί ο ταξιδευτής με όσα έγραψε και δεν το κατάλαβε
Από εσένα δεν περίμενα να καταλάβεις τίποτα.
Για τους άλλους τα γράφω...
Εσύ έχεις παραμορφωθεί στην Μεγάλη του Πασοκ Σχολή.
-
Γιατί;;; Εσυ πουλάς στην αντικειμενική αξία;;;
Μια χαρά έβαλα το 15% και λίγο λέω!
Εάν θες να βάλω πολύ μεγαλύτερη αξία( εμπορική) και να κρατήσω το 3,75%
Ισοτιμία αναφέρω!
Μου φαίνεται πως χάνεις την ψυχραιμία σου!
Μπορείς να καταλάβεις (χοντρικά) τι κάνει ο κλάδος των κατασκευαστών!
Εμπορικές βάζω πασοκε. Διάβασε πως σε ξεφτυλισα. Και δεν σε είπα και κλεφτοπασοκο.
Δέχομαι αυτά που λες.
Δεν είμαι τέρας εγώ...

το 3,75% αντιστοιχεί δια νόμου για τις αντικειμενικές
Εμεις πιο πάνω για τους φόρους υπολογίσαμε 1600 ευρώ ανά τμ με σημερινές τιμές!
Δηλαδή βγάλαμε ένα αποτέλεσμα με τις αντικειμενικές!
Μου είπες να το υπολογίσω με συντελεστή επι αντικειμενική
Επειδή όμως δεν πουλάς με αντικειμενική ανεβάζουμε το 3,75% στο 15% δηλαδή σαν να αυξήσαμε την αντικειμενική περίπου + 25%
Σκίζεις στις πράξεις...
Θα έρθω αύριο στην Δασκάλα σου να της δώσω συγχαρητήρια...
-
Επειδή όμως την ξεφτίλα θα την φας μέχρι το τέλος θα βάλουμε τις μέσες τιμές του 1990 και του 2009 που ήταν 300 ευρώ και 2000 ευρώ το τμ. Άρα αν βάλουμε 80 τμ διαμέρισμα με μέση τιμή 1200 € είναι 100000 το διαμέρισμα. Να βάλουμε το 30 % μαύρα και 1100 ευρώ ο φόρος και 40000 σπίτια το χρόνο για 19 χρόνια και άλλα 40000 που είναι πολλά για τα τελευταία 5 χρόνια πάμε στα 800000 σπίτια συνολικά με 880000000. Δηλαδή ούτε 1 δις ευρώ. Βάλε και προσαυξήσεις βάλε και ότι θέλεις να το πας 2,3, 5 δις.
Μέχρι εκεί και πολλά είναι.
2 δις έφαγε ο Άκης. Κάπου κοντά ο Τράγκας. Έχουμε Άκη, Κοσκωτά και βέβαια Ανδρέα.
Μήπως να σωπασεις γιατί εκτιθεσαι;
Και μας αναγκάζεις όλους να σε βλέπουμε και να σκεφτόμαστε την παροιμία. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Εδώ για να μείνει!
Δεν είμαι κλέφτης! Ούτε απόγονος εργολάβου! Θα ντρεπόμουν εάν ήμουν και θα ζητούσα συγχώρεση από την κοινωνία για τους προγόνους μου!

Μπορεί να είχα κληρονομιές και αυτοκίνητα αλλά θα ντρεπόμουν
Καλά αυτά βρες τα με το τέρας.
Εμένα μου αρκεί που είσαι πασοκ...

-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
ok, μπορει οι υπολογισμοι του λαπ να ειναι καπως, μπορει και σχετικα σωστοι, μπορει και οχι, υπαρχει ομως η αναμφισβητητη αληθεια πως εγινε παρτυ κατασκευαστων απο το 80κατι μεχρι το 2009 και φτιαχτηκαν περιουσιες με μαυρα-κλεμμενα-αφορολογητα, χρηματα
τωρα μπαρουφες οτι μπηκαν καποια εργολαβοι μεσα στη κριση ή εβγαλαν λιγοτερα, δεν πιανει, ολοι εχουμε ματια και βλεπουμε
ασε που ημασταν στην αγορα για κατοικια, μονιμα ηταν πολυ ψηλα απο την αισχροκερδια και φουλ του μαυρου
αν ο κριου συμμετειχε στο παρτυ δεν το ξερω ή δεν μας αφορα, ειναι μια γενικη διαπιστωση οπως αλλωστε ειναι και οτι ο μεσος, τουλαχιστον τοτε, εργολαβος ηταν καποιο βλαχαδερο κλεφτης στα υλικα μεχρι την εφορια, συνηθως οχι μηχανικος αλλα λαμογιοΟι υπολογισμοί του Λαπ ήταν επίτηδες εξωφρενικοί για να του βγει το αφήγημα και να σώσει τους πασόκους.
Απορώ και εγώ αφού οι δικοί του ήταν καθαροί όπως λέει γιατί σκίζεται τόσο για τους βρώμικους πασόκους ?
-
@criuser Τι λες ρε συ; Δώσε λίγα τα στατιστικά της ελατατ για τα διαμερίσματα και οικίες ανα έτος κατά μέσο όρο από το 1990
Μπορείς να πας στο Αν δεν αγοράσατε μέχρι τώρα μην αγοράσετε που έχουμε θέμα εδώ, κάπου 10 χρόνια πίσω και θα δεις τις επίσημες έρευνες της Αλφα Μπάνκ τις οποίες σχολιάζαμε τότε.
-
Γιατί;;; Εσυ πουλάς στην αντικειμενική αξία;;;
Μια χαρά έβαλα το 15% και λίγο λέω!
Εάν θες να βάλω πολύ μεγαλύτερη αξία( εμπορική) και να κρατήσω το 3,75%
Ισοτιμία αναφέρω!
Μου φαίνεται πως χάνεις την ψυχραιμία σου!
Μπορείς να καταλάβεις (χοντρικά) τι κάνει ο κλάδος των κατασκευαστών!
Εμπορικές βάζω πασοκε. Διάβασε πως σε ξεφτυλισα. Και δεν σε είπα και κλεφτοπασοκο.
Δέχομαι αυτά που λες.
Δεν είμαι τέρας εγώ...

το 3,75% αντιστοιχεί δια νόμου για τις αντικειμενικές
Εμεις πιο πάνω για τους φόρους υπολογίσαμε 1600 ευρώ ανά τμ με σημερινές τιμές!
Δηλαδή βγάλαμε ένα αποτέλεσμα με τις αντικειμενικές!
Μου είπες να το υπολογίσω με συντελεστή επι αντικειμενική
Επειδή όμως δεν πουλάς με αντικειμενική ανεβάζουμε το 3,75% στο 15% δηλαδή σαν να αυξήσαμε την αντικειμενική περίπου + 25%
Σκίζεις στις πράξεις...
Θα έρθω αύριο στην Δασκάλα σου να σου δώσω συγχαρητήρια...
Ωπ εννοώ 75% όχι 25%
Ρε συ για γινόμενο μιλάμε! Είτε τα 1600 θα τα κάνεις 2800 είτε θα αυξήσεις τον συντελεστή!
Αύξησα συντελεστή!
-
-
Από πιο πάνω σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με όσα λέει ο ταξιδευτής δηλαδή 30% μαύρα..... ναι καλά.....αλλά οκ, και τα τμ που χτίστηκαν ανά σπίτι 80 τμ και 3,75% φόρου
Μαζί με την προσαύξηση για τα 20 έτη είναι 22δις φόρων και 85 δις μέχρι το 2025
Ξαναλέω!!!!
Με 30 % μαύρα και αξία 1300 το τμ!
Τα 300 ευρώ του 1990 έχει ισοτιμία το 2011 κοντά στα 1200 ευρώ
-
Και εγώ βρήκα άρθρο εδώ
https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/166771/choris-anegersi-neon-akiniton-oi-times-den-prokeitai-na-meiothoyn/Στον πίνακα που έβαλες λέει από το 1991 έως το 2001 358000 κατοικίες και 600000 την άλλη δεκαετία.
Εγώ σου έβαλα 50000 τον χρόνο, άρα στα 20 χρόνια 1.000.000 κατοικίες έναντι 958000 που είναι η στατιστική υπηρεσία.
Αυτές είναι σε όλη την Ελλάδα. Σου έβαλα ότι το 80 % να είναι από κατασκευαστές που είναι μεγάλο νούμερο και σου έβγαλα τα 800000.
Ευχαριστώ που βρήκες το στοιχείο και με δικαίωσες απόλυτα.
Πάμε τώρα στην πρακτική αριθμητική που καταλαβαίνεις καλά και μια ανακεφαλαίωση.
Το 1990 ή μέση τιμή του τμ στην Αθήνα, αν βάλω Ελλάδα θα είναι πιο φτηνή, ήταν 300 ευρώ το τμ, δηλαδή 110000 δρχ περίπου.
Το 2010 ήταν 2000 ευρώ και σου έβαλα τον μέσο όρο στα 1100.
Αυτές δεν είναι αντικειμενικές, είναι οι εμπορικές αξίες.
Πάμε λοιπόν τώρα. Ο ΜΣΚΚ ήταν 15 % επί του τζίρου, δηλαδή και στα άσπρα και στα μαύρα αν τα φορολογήσουμε.
Ο φόρος ήταν 20 % επί του κέρδους, ήτοι 3,75 % επί του τζίρου.
Οπότε στην οικοδομή των 1000 τμ, που εδώ δεν βάζουμε αντιπαροχή, άρα τα σπίτια που πουλήθηκαν ήταν από 500 έως 750 τμ, οπότε με 83 τμ μέσο εμβαδόν έχουμε 12 σπίτια.
83 τμ με 1150 το τμ μέση τιμή έχουμε 95500 αξία και να πούμε ότι το 30 % είναι μαύρα, οπότε ο φόρος που δεν πληρώθηκε ήταν 95500 Χ 0,30 Χ 0,0375 = 107,81 .
Στα 12 διαμερίσματα 12886 ο φόρος στην 4ετία, δηλαδή στα 24 χρόνια 309258 γιατί είπαμε 2011-2020 δεν πουλήθηκε τίποτα.
Πόσο να βάλουμε τόκους και πρόστιμα ? 100 % , 200 % ?
Να σου βάλω 200 % οπότε να πάμε στα 900000 ευρώ για τα 35 χρόνια γιατί δηλώσεις γίνονταν όλο τον χρόνο.
Πάμε ακόμα και έτσι στα 25000 φόρο.
Πλημμέλημα είναι.
Απλά στο βάζω καθ΄ υπερβολή ακριβώς για να αποδείξω στους άλλους, εσύ δεν θέλεις να πειστείς, πως οι απολογητές του ΑΚΗ και των λοιπών ΠΑΣΟΚΟΚΛΕΦΤΩΝ προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια.
Τέλος να σου πω ότι στην πράξη αν το κωλοκράτος σας των πράσινων κόκκινων και γαλάζιων πασόκων είχε ένα σταθερό φορολογικό νόμο, αυτός ο φόρος δεν θα υπήρχε, γιατί θα ήταν οι εταιρείες με 3ης κατηγορίας βιβλία και θα είχαν έξοδα αυτά που περνάνε οι φοροαποφεύγοντες νόμιμα, αμάξια, ταξίδια, ταβέρνες και άλλες απολαύσεις, που έτσι και αλλιώς τις έκαναν και ο πραγματικός φόρος δεν θα ήταν ούτε 10000 τον χρόνο τιμαριθμοποιημένος...
Οσο ένας καλός φροντιστής με ιδιαίτερα δηλαδή...
Νομίζω ότι το παρατραβήξαμε εκτέθηκες εντελώς και σε συμπαθώ.
Α και τα έχω κρατήσει αυτά που ανέβασες, μην τα αλλάξεις, εκτός αν θέλεις να τα σβήσουμε όλα για να μην εκτίθεσαι. Θα το κάνω αν το ζητήσεις.
-
Από πιο πάνω σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με όσα λέει ο ταξιδευτής δηλαδή 30% μαύρα..... ναι καλά.....αλλά οκ, και τα τμ που χτίστηκαν ανά σπίτι 80 τμ και 3,75% φόρου
Μαζί με την προσαύξηση για τα 20 έτη είναι 22δις φόρων και 85 δις μέχρι το 2025
Ξαναλέω!!!!
Με 30 % μαύρα και αξία 1300 το τμ!
Τα 300 ευρώ του 1990 έχει ισοτιμία το 2011 κοντά στα 1200 ευρώ
Οταν βάζεις νούμερα να κάνεις ακριβώς τις πράξεις γιατί μπερδεύεσαι.
Ας το πάρουμε λοιπόν όπως θέλεις.
Αρχικά πριν τον ΓΑΠ, δεν επιτρεπόταν να βάλεις αξία κάτω από την αντικειμενική και αυτή κατά μέσο όρο ήταν το 70 -80 % της εμπορικής, όπως είχε πει και ο Τσοβόλας όταν την έβαλε.
Υπ΄ όψη ότι υπάρχουν συντελεστές ορόφων, εμβαδού, γωνίας και άλλων που αυξάνουν την αντικειμενική.
Δηλαδή ένα διαμέρισμα 5ου ορόφου γωνιακό άνω των 100 τμ έχει αντικειμενική αξία 45,2 % μεγαλύτερη. Δηλαδή αν η αντικειμενική τιμή ζώνης είναι 2000, τότε το συγκεκριμένο διαμέρισμα έχει 2940.
Το 30 % μαύρα είναι και υπερβολικό ως μέση τιμή. Θα έλεγα κάπου στο 20 %. Δηλαδή σε ένα σπίτι 250000 να είναι μαύρα τα 50000, οπότε ο φόρος είναι 1875. Εννοείται ότι θα δώσεις μαύρα και τα έξοδα κατασκευής, οπότε αυτά αφαιρούνται από τα 50000 τζίρου και ο φόρος του 25 % μπαίνει στο κέρδος.
Δεν θα βάλω φόρο στα μαύρα έσοδα και τα μαύρα έξοδα θα τα αφήσω χωρίς φόρο που θα εκπέσει.
Να είμαστε σωστοί, όχι πασοκίες...
Οπότε αφού τα 300 του 1990 είχαν το 2011 1200 ευρώ, να πούμε ότι τα καινούργια τότε είχαν 2000, βασικά πρέπει να πάμε στο 2010, που άρχισε η κρίση και το ΔΝΤ, τότε να σου βάλω 1600 μέση τιμή, χωρίς όμως πια προσαύξηση φόρου και τόκους αφού έβαλες αξία του 2011.
Ας το ξαναδούμε λοιπόν.
1000000 εκ σπίτια σε όλη την Ελλάδα σε 20 χρόνια.
Πόσα από αυτά είναι διαμερίσματα σε πόλεις και όχι ιδιωτικές κατοικίες ?
Εγώ βάζω για να παίρνω τα δυσμενή 80 %.
Λογικά είναι αρκετά πιο κάτω αλλά ας το αφήσουμε.
Με μέσο εμβαδόν 80 τμ που είναι μεγάλο και μέση τιμή 1600 έχουμε 800000 Χ 80 Χ 1600 = 102,4 δις τζίρο.
Από αυτά να πούμε ότι τα 30 δις ήταν μαύρα.
Το 15 % δηλαδή τα 4,5 δις ήταν κέρδος και το 25 % δηλαδή 900 εκ ήταν ο φόρος των 20 ετών χωρίς προσαύξηση τόκων.
Αρα τα 2,5 - 3 δις που υπολόγισα ήταν πολλά.
Αλλά να βάλω 100 % πρόστιμο. Να πάμε στα 1,8 δις
Τώρα να τα μοιράσουμε αυτά σε 20 χρόνια και σε 15000 κατασκευαστές...
Πάμε στα 90 εκ τον χρόνο και σε 6000 ανά κατασκευαστή...
Κακούργημα ε Λαπάκο ?
Σου είπα μην ανοίξεις θέμα γιατί θα ξεφτιλιστείς.
Δεν ακούς,
Αν θέλεις ζήτα μου συγνώμη και θα τα ξεχάσουμε όλα...
Η ούτε συγνώμη. Δεν την θέλω. Να πάψεις να λες αυτό το παραμύθι όταν κουβεντιάζουμε.
-
Πρώτον υπολόγισα το σύνολο σπιτιών όπως και εξοχικές κατοικίες ακόμα και τα κλειστά, εφόσον κατασκευάστηκαν και πωλήθηκαν!
Δεύτερον με 1300 το τμ και εγώ τα έβγαλα 2,022 δις
Η νόμιμη προσαύξηση από όσο γνωρίζω είναι 1% ανά μήνα δηλαδή 12% μέχρι το 2014
Γίνεται ανατοκισμός επι των ετών! Από το 2014 έπεσε στο 0,7% ανά μήνα!
Πρόσεξε τι λέω!!!! Το υπολογίζω με ανατοκισμό !
Τα επιτόκια τα ανακοινώνει το υπουργείο
4174/2022 άρθρο 53
Αυτό είναι το νόμιμο, προφανώς εάν σοβαρευτεί το κράτος και τα κάνει απαιτητά θα θέσουν ένα άλλο συντελεστή ανατοκισμού για να μην κλαίνε οι εργολάβοι! Αλλά το σωστό είναι αυτό !
Επίσης οι εμπορικές τιμές δεν ήταν 1150 τμ το 2010 ήταν πολύ παραπάνω! Αλλά δεν το υπολογίζουμε!
Το πως βγάλαμε το ίδιο ποσό είναι απορίας άξιο!!!
-
Πρώτον υπολόγισα το σύνολο σπιτιών όπως και εξοχικές κατοικίες ακόμα και τα κλειστά, εφόσον κατασκευάστηκαν και πωλήθηκαν!
Δεύτερον με 1300 το τμ και εγώ τα έβγαλα 2,022 δις
Η νόμιμη προσαύξηση από όσο γνωρίζω είναι 1% ανά μήνα δηλαδή 12% μέχρι το 2014
Γίνεται ανατοκισμός επι των ετών! Από το 2014 έπεσε στο 0,7% ανά μήνα!
Τα επιτόκια τα ανακοινώνει το υπουργείο
4174/2022 άρθρο 53
Επίσης οι εμπορικές τιμές το τμ δεν ήταν 1150 το 2010 ήταν πολύ παραπάνω! Αλλά δεν το υπολογίζουμε!
Το πως βγάλαμε το ίδιο ποσό είναι απορίας άξιο!!!
Γιατί εγώ τα έκανα αναλυτικά, ενώ εσύ τα έκανες πασοκικά...

Δεν βάζεις το σύνολο των σπιτιών, γιατί αυτά που είναι ιδιωτικά όχι πολυκατοικίες δηλαδή δεν υπήρξε πώληση, αλλά αυτεπιστασία των ιδιωτών στην κατασκευή.
Αρα δεν μας αφορούν, αφού μιλάμε για κατασκευαστές πολυκατοικιών.
Από την στιγμή που μου έφερες τα 300 του 1990 στο 1200 του 2010, δεν μπορείς να βάλεις και προσαύξηση και τόκο.
Το 2011 έβαλα 2000 εμπορικές τιμές, για αυτό έβαλα 1600 μέση τιμή, οπότε είμαι σωστός.
Διάβαζε με καλά. Θα δεις ότι είμαι απόλυτα δίκαιος.
Από τα 1600 μέση τιμή του 2011 που βγάζει τον φόρο, έβαλα προσαύξηση μέχρι σήμερα και στον διπλασίασα, που πάλι είναι πολύ.
Σε κάθε περίπτωση το ποσό είναι αυτό που σου λέω.
Απλά ο κόσμος όταν ακούει για 50000 μαύρα, νομίζει ότι αυτά είναι κέρδος τσέπη, ενώ δεν είναι. Είναι τζίρος.
Θα βγάλεις το κόστος περί το 80 %, γη, προμηθευτές, εργασία, ασφάλιση, άδειες, έξοδα διάφορα, δικηγόροι συμβολαιογράφοι, τράπεζες, κτηματολόγια κλπ και πάνω στα 10000 που απομένουν θα βάλεις το 22 % που είναι ο εταιρικός φόρος σήμερα. Δηλαδή για τα 50000 μαύρο, ο φόρος που γλυτώνεις είναι 2200.
Θα μπορούσε να υπάρχουν και τα έξοδα των ΙΚΕ-ΑΕ, λήζινγκ κλπ και να ήταν 1000 ευρώ στο διαμέρισμα.
-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
αν ο κριου συμμετειχε στο παρτυ δεν το ξερω ή δεν μας αφορα, ειναι μια γενικη διαπιστωση οπως αλλωστε ειναι και οτι ο μεσος, τουλαχιστον τοτε, εργολαβος ηταν καποιο βλαχαδερο κλεφτης στα υλικα μεχρι την εφορια, συνηθως οχι μηχανικος αλλα λαμογιοΣωστά γάτε! Δεν μας αφορά ο ταξιδευτής ούτε οι θιγόμενοι απο το πουθενά που νιώθουν μια εσωτερική ανάγκη υπεράσπισης του κλάδου,
Τον κλάδο κρίνουμε!
-
Μα η προσαύξηση είναι νομική επιβάρυνση λόγω μη καταβολής των φόρων! Δεν έχει να κάνει με την ισοτιμία!
Εάν κάποιος από εμάς δεν πληρώσει φόρο θα πέσει καμπάνα και θα πρέπει να καταβάλουμε τοκο επι του ποσού! Δεν μπορούμε να πούμε πως θα τον πληρώσουμε μετά 10 έτη γιατί έτσι μας αρέσει
Γιατί όχι ο κλάδος των εργολάβων που επι δεκαετίες δεν καταβάλει!
Και συγνώμη αλλά θα επιμείνω ! Έχουμε υπολογίσει πολύ χαμηλά ποσά!
Υ.γ εγώ το υπολόγισα με τμ για αυτό δεν εξαιρω τις εξοχικές κατοικίες!
-
Μα η προσαύξηση είναι νομική επιβάρυνση λόγω μη καταβολής των φόρων! Δεν έχει να κάνει με την ισοτιμία!
Εάν κάποιος από εμάς δεν πληρώσει φόρο θα πέσει καμπάνα και θα πρέπει να καταβάλουμε τοκο επι του ποσού! Δεν μπορούμε να πούμε πως θα τον πληρώσουμε μετά 10 έτη γιατί έτσι μας αρέσει
Γιατί όχι ο κλάδος των εργολάβων που επι δεκαετίες δεν καταβάλει!
Και συγνώμη αλλά θα επιμείνω ! Έχουμε υπολογίσει ένα οστά ποσά!
Λοιπόν θα το δούμε και αύριο αν θέλεις, αλλά εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Σε ποιά τιμή θα βάλεις τόκο και προσαύξηση για το 1990 ?
Αν βάλεις στα 300 τότε θα πας για όλα τα χρόνια, αν βάλεις τα 1200 που το τιμαριθμοποίησης το 2011 θα βάλεις για τα 13 χρόνια.
Ετσι ο υπολογισμός του φόρου στο 2011 βγαίνει με μέση τιμή 1600 αν τιμαριθμοποιήσουμε τα παλιά, ενώ στα 1100 αν δεν τα τιμαριθμοποιήσουμε οπότε θα βάλουμε και τόκο και φόρο για 13 χρόνια συν 11 που είναι το μέσο διάστημα της περιόδου 1990-2011, άρα για 24 χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση σωστά τα έχω κάνει.
-
Μα έχω κάνει μια ισοτιμία και έχω βγάλει ένα 1200 κάτι το 300....1900 ήταν η μέση τιμή του 2010-11 οποτε έβαλα και έναν μέσο συντελεστή δεκαετίας και τα έφερα όλα στο 1300 με μεγάλο περιθώριο υπέρ των εργολάβων!
Αφού ισοσκέλισα τις τιμές σε μια μέση τιμή υπολόγισα τον τόκο!
Ως γενικό μέσο τζίρο όλων των τμ υπολόγισα περίπου 180 δις ευρώ για τα 20 ετη!
Και πάνω σε αυτό ξεκίνησα να υπολογίζω αφαιρώντας μεχρι το σημείο που πρέπει και μου έβγαλε φόρο σε αυτά τα έτη: 2,022 δις!
Οπότε σύμφωνα με το νόμο ανά μήνα υπολόγισα ανατοκισμό μέχρι την ημερομηνία καταβολής του φόρου, που σημαίνει, στο υποθετικό σενάριο, σήμερα!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ