-
Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο κώλυμα στο να οδηγείται Ε.Ι.Χ. που ανήκει σε εταιρεία από πρόσωπο εκτός της εταιρείας; Λόγου χάρη από σύζυγο, αδελφό κ.α. ομόρρυθμου εταίρου; Όσο έχω ψάξει δεν εντόπισα κάτι, αρκεί βέβαια να συμπεριληφθεί το πρόσωπο αυτό στην ασφάλεια, να έχει δίπλωμα κλπ.
-
Μετα απο συνομιλια που ειχα με τον ασφαλιστη, κανενα προβλημα.
-
@dettol said in Εταιρικό Ε.Ι.Χ. - οδήγηση από τρίτο:
Από ασφαλιστική κάλυψη και εγώ θεωρώ πως δεν υπάρχει ζήτημα. Με προβληματίζει μήπως (σε περίπτωση ατυχήματος) δημιουργηθεί ζήτημα από ΕΦΚΑ, αστυνομία κλπ για τυχόν υποκρύπτουσα εργασιακή σχέση. Και πάλι από την αναζήτηση που έχω κάνει δεν βρίσκω κάποιο σχετικό κώλυμα.
-
@niou said in Εταιρικό Ε.Ι.Χ. - οδήγηση από τρίτο:
Από ασφαλιστική κάλυψη και εγώ θεωρώ πως δεν υπάρχει ζήτημα. Με προβληματίζει μήπως (σε περίπτωση ατυχήματος) δημιουργηθεί ζήτημα από ΕΦΚΑ, αστυνομία κλπ για τυχόν υποκρύπτουσα εργασιακή σχέση. Και πάλι από την αναζήτηση που έχω κάνει δεν βρίσκω κάποιο σχετικό κώλυμα.
το σκεφτηκα και εγω αυτο, αλλα σε ενδεχομενο "φορολογικου τυπου" ελεγχο. Αλλα αν εχεις παρει οκ απο τον ασφαλιστη, δεν τιθεται θεμα, ειδικα αν το οδηγει καποιος που ειναι μελος της εταιρειας (πχ αν η συζυγος σου ειναι μελος στην οε/εε)
-
βεβαιως, ειμαι σιγουρος οτι θα βρεθει καποιος και θα πει....
uhm ackshually, επιτρεπεται να το οδηγει μονο ο νομιμος εκπροσωπος της εταιρειας
ή κατι τετοιο
αλλα τεσπα -
βεβαιως, ειμαι σιγουρος οτι θα βρεθει καποιος και θα πει....
uhm ackshually, επιτρεπεται να το οδηγει μονο ο νομιμος εκπροσωπος της εταιρειας
ή κατι τετοιο
αλλα τεσπαΑυτό είναι δεδομένο Έχω σκεφτεί, βέβαια, να υπάρχει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σχετικό έγγραφο παραχώρησης από τον νόμιμο εκπρόσωπο με κενή ημερομηνία για παν ενδεχόμενο ️
-
Μερικές εταιρείες έχουν κανόνες χρήσης εταιρικών αυτοκινήτων.
Καλό είναι να τις συμβουλευτείτε και αυτές. -
@antonakis said in Εταιρικό Ε.Ι.Χ. - οδήγηση από τρίτο:
Μερικές εταιρείες έχουν κανόνες χρήσης εταιρικών αυτοκινήτων.
Καλό είναι να τις συμβουλευτείτε και αυτές.ο ανθρωπος, απο οτι εχω καταλαβει, σκεφτεται να το αγορασει στο ονομα δικης του εταιρειας και ρωτουσε αν μπορει να το οδηγαει πχ η συζυγος του ή αλλο συγγενικο του προσωπο
-
Ισχύει το ίδιο και στα επιδοτούμενα ηλεκτρικά;
Υπάρχει πρόβλημα να πάρω με το ζόρι, ev από γείτονα να πάω βόλτα;
Με τα λεφτά του λαού επιδοτείται.Όχι του Χατζηδάκη.
Εταιρικό Ε.Ι.Χ. - οδήγηση από τρίτο