-
@antonakis said in Τί είναι ESP,τι είναι Αντισπιν;:
@w202-amg said in Τί είναι ESP,τι είναι Αντισπιν;:
Το esp όπως τα λες το αντιλαμβάνομαι και εγώ μόνο που όταν δεν φτάνει ο δρόμος πατάω φρένο αντί να πειράξω το τιμόνι προκειμένου να επέμβει
Φαντάζομαι ελέγχει και τη γωνία του τιμονιού σε σχέση με τα επιταχυνσιόμετρα και κρίνει αν η κίνηση του τιμονιού αρκεί για να διορθώσει μόνος του οδηγός...
Κάπως έτσι την πάτησα πρώτη φορά που πήγα να στρίψω ένα leon mk3 και ενώ πήγα να κάνω ανάποδο, ενώ το είχα χώσει σε γλυστερή στροφή, αυτό έπεσε τόσο άτσαλα στα φρένα που χτύπησα το κεφάλι μου στο τζάμι.
Γενικά όσο πιο καινούργιο το αυτοκίνητο, τόσο πιο έξυπνο και επεμβατικό στο ESP. Αυτό φαίνεται και στα τεστ αποφυγής ταράνδου του km77, που μετράνε την ταχύτητα ολοκλήρωσης της μανούβρας που φαίνεται πόσο έπεσε το ESP στα φρένα.
Ναι ελέγχει και γωνία τιμονιού... Θέλει εξοικείωση λοιπόν!
-
Παιδιά το απενεργοποιούμε το ESP όταν θέλουμε ανάποδα και χειρόφρενα και είναι όλο δικό μας το αυτοκίνητο.
-
Με ESP δεν έχω εμπειρία, έχω όμως με το αντισπιν και προσωπικά, το βρίσκω επικίνδυνο πολλές φορές, μπορεί βέβαια να πρόκειται για την υλοποίηση την οποία βιώνω. Μου έχει τύχει να θέλω να ξεκινήσω σε ανηφόρα και να βγω στην κύρια αρτηρία κυκλοφορίας. Τυχαίνει λοιπόν κατά το ξεκίνημα να σπιναρουν οι τροχοί και να παρεμβαίνει το αντισπιν για να περιοριστεί η περιστροφή των τροχών. Το θέμα όμως είναι ότι έτσι όπως παρενέβη το σύστημα, σχεδόν φρεναρε ολόκληρο το αυτοκίνητο και βγήκα στο ρεύμα κυκλοφορίας σχεδόν φρεναριστός, κάτι επικίνδυνο αν θέλεις να βγεις βιαστικά από μια διακλάδωση και έρχεται άλλο όχημα, μπορεί να σου μείνει καταμεσής το όχημα και να υπάρχουν δυσάρεστα μαντάτα επομένως, τα σπινιαρίσματα κομμένα έκτοτε.
-
@tsimisde said in Τί είναι ESP,τι είναι Αντισπιν;:
Με ESP δεν έχω εμπειρία, έχω όμως με το αντισπιν και προσωπικά, το βρίσκω επικίνδυνο πολλές φορές, μπορεί βέβαια να πρόκειται για την υλοποίηση την οποία βιώνω. Μου έχει τύχει να θέλω να ξεκινήσω σε ανηφόρα και να βγω στην κύρια αρτηρία κυκλοφορίας. Τυχαίνει λοιπόν κατά το ξεκίνημα να σπιναρουν οι τροχοί και να παρεμβαίνει το αντισπιν για να περιοριστεί η περιστροφή των τροχών. Το θέμα όμως είναι ότι έτσι όπως παρενέβη το σύστημα, σχεδόν φρεναρε ολόκληρο το αυτοκίνητο και βγήκα στο ρεύμα κυκλοφορίας σχεδόν φρεναριστός, κάτι επικίνδυνο αν θέλεις να βγεις βιαστικά από μια διακλάδωση και έρχεται άλλο όχημα, μπορεί να σου μείνει καταμεσής το όχημα και να υπάρχουν δυσάρεστα μαντάτα επομένως, τα σπινιαρίσματα κομμένα έκτοτε.
Ναι έτσι λειτουργεί λένε αν διαπιστωθεί ανεξέλεγκτο φρενάρισμα, θα το δούμε και αυτό με τα χιόνια προσεχώς! Αν δεν διαπιστώσει κάτι ανεξέλεγκτο υποτίθεται πάει να λειτουργήσει σαν μπλοκέ αν κτλβα σωστά ή κάτι κοντά σ αυτό τέλος πάντων.
Τί είναι ESP,τι είναι Αντισπιν;