-
Εγώ να πω ότι από τη μικρή γνωριμία που είχα με το cx 30 του gtsartal έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το εσωτερικό του, τόσο από άποψη σχεδιασμού με σημείο αναφορά τις προεκτάσεις στις πόρτες όσο και από την υφή των υλικών (μαλακό αφρώδες).
Kαταλαβαίνω τον kostis όταν γράφει πόσο ικανοποιημένος έχει μείνει από το εν λόγω αυτοκίνητο. -
Το θέμα είναι να μην μετράμε στον μέσο όρο χλμ που γίνονται με 0 έως 1-2 λτ ώστε να ρίξει το σύνολο.
Στην τελική αν κάποιος είναι ηλεκτρικός/υβριδικός μπορεί με το που βγεί εθνική κ κλειδώσει το acc να μηδενίσει το μετρητή κ με το που βγεί εκτός να δει αληθινή κατανάλωση. Τα διόδια είναι αμελητέα για να επηρεάσουν τόσο πολύ την κατανάλωση.
Εγώ κ πάλι λέω ότι είναι πολύ καλό το νούμερο.
Από το καλοκαίρι να είμαστε καλά θα έχω ιδία άποψη επί της κατανάλωσης. -
Πάντως τώρα που λέτε για κατανάλωση. Το έχω 6 μήνες, περίπου 7000 χλμ. Έκανα την διάδρομη Θεσσαλονίκη Πρέβεζα και πίσω πριν 1 εβδομάδα, μέση κατανάλωση 6.6lt/100 km με 3 άτομα μέσα στο αυτοκίνητο, 140km/h στον πιλότο και ανοικτό ac. Εξαιρετική συμπεριφορά... Τα χλμ όλα είναι σε μεγάλα ταξίδια, το αυτοκίνητο τα σπάει. Χαίρεσαι να το οδηγάς, χαίρεσαι να παίζεις με το γκάζι.... Δεν έχω νιώσει έτσι σε αυτοκίνητο...
-
@ba0646 said in Mazda CX-30:
Χαίρεσαι να το οδηγάς, χαίρεσαι να παίζεις με το γκάζι.... Δεν έχω νιώσει έτσι σε αυτοκίνητο...
Στο τέλος της ημέρας αυτό μένει.
-
Καλησπέρα!
-
Θα ήθελα feedback για το αυτόματο cx30 skyactive x, κατά προτίμηση, απο οδηγούς που το έχουν επιλέξει, φυσικά και απο όποιον άλλον θέλει και θεωρεί πως είναι αντικειμενικός!
Πόση διαφορά σε οδηγική συμπεριφορά;
Πόση σε κατανάλωση;
Αν έχει εμφανιστεί κάποιο θέμα με το αυτοκίνητο γενικότερα; -
@olga-maneta said in Mazda CX-30:
Θα ήθελα feedback για το αυτόματο cx30 skyactive x, κατά προτίμηση, απο οδηγούς που το έχουν επιλέξει, φυσικά και απο όποιον άλλον θέλει και θεωρεί πως είναι αντικειμενικός!
Πόση διαφορά σε οδηγική συμπεριφορά;
Πόση σε κατανάλωση;
Αν έχει εμφανιστεί κάποιο θέμα με το αυτοκίνητο γενικότερα;8 μήνες 20.000χλμ.
Κανένα πρόβλημα. Κατανάλωση αν το πάω σε νορμαλ ταχύτητες (μέχρι 100) 6.2 μρ 6.5.
Για μένα συνήθως 7-7.5. Αμα βάλω σπορ μπορεί να πάει και κοντά στο 8.
Σίγουρα το χειροκίνητο είναι πιο σπορ και πιο άμεσο, χωρίς όμως το αυτόματο ν σε προβληματίσει σε κανένα σημείο. Έχει χρειαστεί απλά κάποιες φορές να κατεβάσω ταχύτητα απο το τιμόνι. -
Καταρχήν, ευχαριστώ! γι την ανταποκριση.
Κατεβάζεις από τα
Paddles και αυτά λειτουργούν σαν να είχες ταχύτητες υποθέτω και να κάνω και άλλη μια ερώτηση, είναι αλήθεια ότι είναι πιο βολικό και ξεκούραστο το αυτόματο; Σίγουρα μέσα στην πόλη θα είναι αλλά αν δεν κανεις πολλά χιλιόμετρα στην πόλη, και το θέλεις πιο πολύ για ταξίδια, είναι το ίδιο ξεκούραστο;
Ένας από τους λόγους που θέλω αυτόματο είναι γιατί, όλοι πια θεωρούν πως είναι το μέλλον και για τη μεταπώληση του, αν και όποτε αυτό συμβεί. -
Κατεβάζεις από τα
Paddles και αυτά λειτουργούν σαν να είχες ταχύτητες υποθέτω και να κάνω και άλλη μια ερώτηση, είναι αλήθεια ότι είναι πιο βολικό και ξεκούραστο το αυτόματο; Σίγουρα μέσα στην πόλη θα είναι αλλά αν δεν κανεις πολλά χιλιόμετρα στην πόλη, και το θέλεις πιο πολύ για ταξίδια, είναι το ίδιο ξεκούραστο;
Ένας από τους λόγους που θέλω αυτόματο είναι γιατί, όλοι πια θεωρούν πως είναι το μέλλον και για τη μεταπώληση του, αν και όποτε αυτό συμβεί.Κοίταξε, για εμένα το πρώτο αυτόματα ήρθε μετά τα 45, γιατί πραγματικά είχα κουραστεί στο μποτιλιαρισμα. Στα ταξίδια εαν είναι σε εθνική, δεν έχει ουσιαστική διαφορά. Καρφώνεις την 6η και πηγαίνεις. Σε βουνά και επαρχιακούς δρόμους, βάζω maunal mode, ώστε να ευχαριστιέμαι και λίγο περισσότερο. Στο εξωτερικό και κυρίως σε Αμερική και Μέση Ανατολή δεν υπάρχουν χειροκίνητα. Στην Ευρώπη ακόμα αντιστέκονται. Για πόσο; Άγνωστο
-
Κατεβάζεις από τα
Ένας από τους λόγους που θέλω αυτόματο είναι γιατί, όλοι πια θεωρούν πως είναι το μέλλον και για τη μεταπώληση του, αν και όποτε αυτό συμβεί.Το αυτοκίνητο το επιλέγουμε για εμάς κι όχι για την μεταπώληση. Προσωπκά είχα οδηγήσει το αυτόματο και δεν με ενθουσίασε τόσο σε σχέση π.χ. με το 8αρι aisin της peugeot ή το 7άρι DSG. Επίσης το χειροκίνητο δοκίμασα αμέσως μετά ήταν απολαυστικό. Υπάρχουν video όπως το παρακάτω που στην ουσία προτείνει χειροκίνητο (όπως και στο honda civic) ενώ το ίδιο σημειώνουν σε ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ. https://youtu.be/i5NBruUUgPk
Βεβαίως όλα είναι θέμα προτιμήσεων. Νομίζω μια δοκιμή back to back θα σε βοηθήσει.
Προσωπικά με το κόστος του αυτόματου επέλεξα awd.
Από κατανάλωση, σε πρόσφατο γύρω της Πελοποννήσου με ταχύτητες στο όριο και λίγο (;) παραπάνω με τέσσερα άτομα ήμουν στο 6,6l/100kmΕπιμένω, ο δοκιμή back to back θα σε διαφωτίσει
-
Ο μέσος αγοραστής που θα κάνει μια συνειδητή επιλογή νέου ιχ, επιλέγει το αυτοκίνητο για όλο το πακέτο που αυτό αντιπροσωπεύει, και αυτό κάπου συμπεριλαμβάνει και το να μπορεί να το ξεφορτωθεί εύκολα αύριο. Και ναι, τα αυτόματα πόλης μεταπωλούνται σαν ζεστά κρουασάν.
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Κατεβάζεις από τα
Ένας από τους λόγους που θέλω αυτόματο είναι γιατί, όλοι πια θεωρούν πως είναι το μέλλον και για τη μεταπώληση του, αν και όποτε αυτό συμβεί.Το αυτοκίνητο το επιλέγουμε για εμάς κι όχι για την μεταπώληση. Προσωπκά είχα οδηγήσει το αυτόματο και δεν με ενθουσίασε τόσο σε σχέση π.χ. με το 8αρι aisin της peugeot ή το 7άρι DSG. Επίσης το χειροκίνητο δοκίμασα αμέσως μετά ήταν απολαυστικό. Υπάρχουν video όπως το παρακάτω που στην ουσία προτείνει χειροκίνητο (όπως και στο honda civic) ενώ το ίδιο σημειώνουν σε ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ. https://youtu.be/i5NBruUUgPk
Βεβαίως όλα είναι θέμα προτιμήσεων. Νομίζω μια δοκιμή back to back θα σε βοηθήσει.
Από κατανάλωση, σε πρόσφατο γύρω της Πελοποννήσου με ταχύτητες στο όριο και λίγο (;) παραπάνω με
Επιμένω, ο δοκιμή back to back θα σε διαφωτίσειΗ αλήθεια είναι πως έκανα δοκιμή και στα 2 αλλά σε πολυ μακρινές ημερομηνιες, δε θυμόμουν καν πως ήταν το manual!
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Κατεβάζεις από τα
Από κατανάλωση, σε πρόσφατο γύρω της Πελοποννήσου με ταχύτητες στο όριο και λίγο (;) παραπάνω με
Επιμένω, ο δοκιμή back to back θα σε διαφωτίσειΗ αλήθεια είναι πως έκανα δοκιμή και στα 2 αλλά σε πολυ μακρινές ημερομηνιες, δε θυμόμουν καν πως ήταν το manual!
Αυτό δείχνει ότι είσαι για αυτόματο
-
Αυτό δείχνει ότι έχω χρόνια να οδηγήσω σύγχρονο αυτοκίνητο….καταρχάς με εντυπωσίασε αυτό το αμαξι!Χρόνια είχα να θαυμάσω design αυτοκινήτου, με εξέπληξε, άρχισα να ψάχνω για την εταιρεία, για τα 2 λιτρα ατμοσφαιρικά και μπήκα αργά αργά στη φιλοσοφία της εταιρείας, συν το ότι φτιάχνονται στην Ιαπωνία, που έτσι και αλλιώς θαυμάζω την εμμονή τους στην τελειότητα των αντικείμενων, αυτοκινήτων κλπ που παράγουν!
-
-
@giggs said in Mazda CX-30:
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/takuminuri-i-nea-methodos-vafis-tis-mazda/ Επαθε πλάκα ο φανοποιός με το χρώμα κ γενικά με το πόσο δεμένο είναι το αυτοκίνητο... σε ενα vw πχ που θεωρείται δεμένο αμάξι, από τον προφυλακτήρα βγάζει κοντά 15 βίδες. Από το mazda έβγαλε πάνω από 50...έτσι απλά για εμπειρία το αναφέρω αμαξάρα είπε!!!
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/takuminuri-i-nea-methodos-vafis-tis-mazda/ Επαθε πλάκα ο φανοποιός με το χρώμα κ γενικά με το πόσο δεμένο είναι το αυτοκίνητο... σε ενα vw πχ που θεωρείται δεμένο αμάξι, από τον προφυλακτήρα βγάζει κοντά 15 βίδες. Από το mazda έβγαλε πάνω από 50...έτσι απλά για εμπειρία το αναφέρω αμαξάρα είπε!!!
Αλλη ποιοτητα η Ματζουντα λεμε.
Αλλη με την επισκευη τι εγινε? Προχωραει? -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Αλλη με την επισκευη τι εγινε? Προχωραει?Ναι ναι αύριο θα παραλάβω την mazdara
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Αλλη με την επισκευη τι εγινε? Προχωραει?Ναι ναι αύριο θα παραλάβω την mazdara
Αντε μπραβο. Ολα καλα ευχομαι.
-
Σημερα ειπα να ριξω ενα τηλεφωνο στη Mazda (Αutoone) να ρωτησω αν ειχαμε κανα νεο με το αυτοκινητο. Μηπως μαθανε αν πηρε αριθμο, μπηκε παραγωγη κλπ κλπ...
Μου λεει οχι ακομα λογικα θα τα πουμε τον Ιουλιο με updates κ το αυτοκινητο το περιμενουμε τελη Αυγουστου στην Ελλαδα αντες αρχες Σεπτεμβρη (Παραγγελια εγινε 10/2 αλλα 2 βδομαδες μετα εκανα αναβαθμιση απο Homura σε GT plus/SO).
Οποτε σκεφτομαι κ εγω...για να λεει τελη Αυγουστου (καλυτερο σεναριο κ δυσκολο) πρεπει τελη Ιουλιου να φυγει απο Ιαπωνια θελοντας κ 1 μηνα ταξιδιου εως Ελλαδα με ενδιαμεσα λιμανια.
Ποτε το βαζουν στην παραγωγη για να βγει...?Βεβαια εγω στο μυαλο μου δεν ειχα το 6μηνο ασχετως αν δηλωσανε 6 με 8 μηνες κ αν ολα πανε καλα θεωρητικα στο 6 μηνο θα ειναι εδω. Για να πουλησεις λες κ μ@λακιες.
Αν υπαρχει κανεις που να εκανε αντιστοιχο διαστημα για παραλαβει ας μας πει την εμπειρια του. Απ οτι καταλαβα οι περισσοτεροι τα πηρατε σχεδον ετοιμοπαραδοτα ?
Mazda CX-30