-
και επειδη τα χουνται,ποσο δε το ατος δεν ειναι σουπερ-ντουπερ γιατι να εχει τοσο απλα και σωστα φαναρια και οχι οι τζαμαουες;;;
τσπ νομιζα οτι ολοι ετσι φτιαχνουν τα φαναρια...... -
Ακόμα και το ΑΧ είχε στα πίσω φανάρια λάστιχο...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
και επειδη τα χουνται,ποσο δε το ατος δεν ειναι σουπερ-ντουπερ γιατι να εχει τοσο απλα και σωστα φαναρια και οχι οι τζαμαουες;;;
τσπ νομιζα οτι ολοι ετσι φτιαχνουν τα φαναρια......Στο δικο μου χιουνται αν βγαλεις το πισω φαναρι βλεπεις κατευθειαν στο πορτμπαγκαζ.Οποτε η παραμικρη σταγονα περναει μεσα.Εξαρταται απο το αμαξι .
-
respect to ATOS λοιπον
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο δικο μου χιουνται αν βγαλεις το πισω φαναρι βλεπεις κατευθειαν στο πορτμπαγκαζ.Οποτε η παραμικρη σταγονα περναει μεσα.Εξαρταται απο το αμαξι .Μα νομίζω σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα (εκτός από τα πισωμήχανα) αν βγάλεις το πίσω φανάρι θα δεις το χώρο αποσκευών. Και τότε κάπου θα υπάρχει κάποιο λάστιχο στεγανοποίησης. Αν το φανάρι βγαίνει τραβηχτό θα έχει λάστιχο από πίσω, αν βγαίνει χωνευτά θα έχει λάστιχο περιμετρικά προς τα εμπρός. Μπορεί το λάστιχο να είναι ενσωματωμένο στο φανάρι και να μην είναι ξεχωριστό αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο χωρίς στεγανοποίηση....
Ακόμα και αν το φανάρι πχ είναι στην κολώνα και δεν βλέπεις χώρο αποσκευών και υδροροή θα έχει και λαστιχάκι αν όχι για στεγανοποίηση μόνοκαι μόνο για να πάρει τα ζόρια να μην ραγίσει το φανάρι καθώς σφίγγεις τις βίδες που το δένουν στη λαμαρίνα... -
δεν ειναι απολυτο αυτο......αφου για να βρει τη θεση του εχει 2 πειρακια στο πανω και κατω μερος αντιστοιχα,απο εκει και περα τα καλωδια βγενουν μεσα απο το αμαξωμα απο μια μικρη οπη οπου εχει λαστιχενιο δακτυλιο στεγανοτητας...
ετσι ουτε στο πορτ μπαγκαζ βλεπεις ουτε λαστιχο εχει περιμετρικα -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
δεν ειναι απολυτο αυτο......αφου για να βρει τη θεση του εχει 2 πειρακια στο πανω και κατω μερος αντιστοιχα,απο εκει και περα τα καλωδια βγενουν μεσα απο το αμαξωμα απο μια μικρη οπη οπου εχει λαστιχενιο δακτυλιο στεγανοτητας...
ετσι ουτε στο πορτ μπαγκαζ βλεπεις ουτε λαστιχο εχει περιμετρικα
Κατά συνεπεία οι βίδες που βαστάνε το φανάρι πρέπει να έχουν τέρμα, και το φανάρι σου να είναι στεγανό όπως τα εμπρός. Όπως και να τοποθετείτε σε βαθούλωμα που να μην επικοινωνεί με το μπαγκάζ. Δεν αλλάζω εδώ και χρόνια εγώ της λάμπες στα αυτοκίνητα, ούτε υπάρχει λόγος να επιβλέπω τέτοιες διεργασίες!. Θα ρωτήσω τον ηλεκτρολόγο μου την δευτέρα.
Α. -
@GGAB
Φυσικά και δεν είναι απόλυτο. Μου αρέσει αυτό που είπε ο Einstein (αν δεν κάνω λάθος): όλες οι γενικεύσεις είναι σχετικές συμπεριλαμβανόμενης και αυτής.
Έχει όμως λαστιχένιο δακτύλιο στεγανότητας στην οπή που περνάει από το αμάξωμα. Βασικά το πήγαινα ότι αφού υπάρχει τρύπα θα υπάρχει και στεγανοποίηση. -
ναι βεβαια και εγω το αναφερω αυτο ως''λαστιχενιο δακτυλιο στεγανοτητας''
-
Ξεθαβω το τοπικο αυτο για να ρωτησω,σε φαναρι που εχει πιασει υγρασια εσωτερικα,πως γινεται εξαερισμος και πως πρεπει να στεγανοποιηθει,με τι υλικο για να μην εμφανισει υγρασια ξανα.
-
Τα φανάρια γενικά δεν είναι στεγανά τελείως, έχουν κάποιο σημείο για να "αναπνέουν" .
Μέρες με υγρασία/βροχές θα βλέπεις τέτοια πράγματα. Ειδικά στα παλιότερα γυάλινα. -
εχώ δει αυτό τον τρόπο.
Αλλιώς θα πρέπει να το ανοίξεις (φέξε μου και γλίστρησα), καθαρίσεις, σφραγίσεις. -
@xenos said in Υγρασία σε φανάρι:
εχώ δει αυτό τον τρόπο.
Αλλιώς θα πρέπει να το ανοίξεις (φέξε μου και γλίστρησα), καθαρίσεις, σφραγίσεις.Τραγικος τροπος χαχαχ
Mαλλον το δευτερο ειναι και η πιο σωστη διαδικασια,ξεβιδωμα,καθαρισμα και ισως ελεγχος αν εχει ανοιχτα σημεια το φαναρι ωστε αυτα να στεγανοποιηθουν.
-
Καλησπέρα σας έχω ένα Nissan Juke 2021 με 15000χλμ. Παρατήρησα υγρασία στο πίσω αριστερό φανάρι. Πήγα στην αντιπροσωπεία και μετά από δύο βδομάδες ήρθε απόρριψη για αντικατάσταση λόγω λέει ότι είναι ανοιχτού τύπου άρα φυσιολογικό να υπάρχουν υγρασίες. Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να απευθυνθώ κάπου πιο υπεύθυνα;; Εννοείται ότι δεν δέχομαι ενός χρόνου αυτοκίνητο να παίρνει νερά και να μου το παρουσιάζουν φυσιολογικό.
-
@ggab said in Υγρασία σε φανάρι:
του εχει 2 πειρακια στο πανω και κατω μερος αντιστοιχα,απο εκει και περα τα καλωδια βγενουν μεσα απο το αμαξωμα απο μια μικρη ο
Ανοιχτού τύπου ξέρω τα ακουστικά και τα ηχεία.Τώρα βγάζουνε και σε έκδοση φανάρι αυτοκινήτου;
Περίμενε μπας και απαντήσει κάποιος εδώ, αλλά ρώτα και αλλού (π.χ σε εξειδικευμένο). -
Πρώτη φορά ακούω αυτό το ανοιχτού τύπου. Το φανάρι πρέπει να είναι πλήρως στεγανό, φαντάζομαι και σε αυτά υπάρχει ο δείκτης IP .
-
Ίσως έχει κάποιο άνοιγμα από τη μέσα πλευρά που δε κινδυνεύει να παρει νερά για να φεύγει η υγρασία.
Στο scala που είχα, μέσα στα πίσω φανάρια είχαν εγκλωβιστεί και βρει τραγικό θάνατο δύο μεγαλούτσικες ταραντούλες. Έσπαγα το κεφάλι μου από που μπήκαν και δε μπόρεσα ποτέ να απομακρύνω τα πτώματα. -
This post is deleted! -
@chr46 said in Υγρασία σε φανάρι:
Καλησπέρα σας έχω ένα Nissan Juke 2021 με 15000χλμ. Παρατήρησα υγρασία στο πίσω αριστερό φανάρι. Πήγα στην αντιπροσωπεία και μετά από δύο βδομάδες ήρθε απόρριψη για αντικατάσταση λόγω λέει ότι είναι ανοιχτού τύπου άρα φυσιολογικό να υπάρχουν υγρασίες. Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να απευθυνθώ κάπου πιο υπεύθυνα;; Εννοείται ότι δεν δέχομαι ενός χρόνου αυτοκίνητο να παίρνει νερά και να μου το παρουσιάζουν φυσιολογικό.
Η επίσημη απάντηση της αντιπροσωπείας
όλοι οι σύγχρονοι φανοί είναι ανοιχτού τύπου, δηλαδή δεν στεγανοποιούνται και επιτρέπουν την είσοδο του ατμοσφαιρικού αέρα.
Οι αεραγωγοί είναι απαραίτητοι ώστε το εσωτερικό του φανού να συστέλλεται και να διαστέλλεται, λόγω των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας (ζεστό κρύο), χωρίς να προκαλείται ζημιά στο φανό.Η ατμοσφαιρική υγρασία ‘ταξιδεύει’ στο εσωτερικό του φανού μέσω των αεραγωγών και κάτω από συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν συγκέντρωση υγρασίας στο εσωτερικό του φανού. Η υγρασία θα εξαφανιστεί συν τω χρόνο όταν επανέλθουν ξηρές περιβαλλοντικές συνθήκες ή όταν λειτουργήσει ο φανός και ζεσταθεί το εσωτερικό του.
Η υγρασία αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επηρεάσει την ορθή λειτουργία του και να προκαλέσει βλάβη.
-
Είναι LED τα φανάρια? Έχω την εντύπωση πως μερικά full led έχουν τρυπιτσες από κάτω σαν αεραγωγούς, αυτά ίσως τα αναφέρουν σαν ανοιχτού τύπου.
Υγρασία σε φανάρι