-
Έχω την εντύπωση ότι τα εργοστασιακά τζάμια είναι απλά βαμμένα φιμέ όπως ήταν και οι παλιές μεμβράνες , οι καινούριες κεραμικές μεμβράνες κάνουν απίστευτη δουλειά
-
Σε πολλά αυτοκίνητα είναι απλά πιο σκούρα βαμμένα,κυρίως απο τη μέση και πίσω. Δεν παρέχουν καμία αντηλιακή προστασία στους επιβάτες,καθώς δεν έχουν φίλτρα.
Καλλίτερα αυτό να το διευκρινίσεις με τον αντιπρόσωπο και να μη λέμε εμείς αυτό που εικάζουμε. -
@yem said in Μεμβράνες Παρμπρίζ:
Έχω την εντύπωση ότι τα εργοστασιακά τζάμια είναι απλά βαμμένα φιμέ όπως ήταν και οι παλιές μεμβράνες , οι καινούριες κεραμικές μεμβράνες κάνουν απίστευτη δουλειά
Τα περιγράφει ως αντηλιακά πάντως και στο διαμορφωτή αναφέρει ε αυτή τους την ιδιότητα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν θα με πείραζε να περάσω μεμβράνες και στα πίσω τζάμια αφού σχεδιάζω να βάλω και στων οδηγού-συνοδηγού. Απλά, τα εργοστασιακά φαίνονται αρκετά σκούρα και δεν είναι ακριβώς του γούστου μου.
Ο προβληματισμός προκύπτει γιατί αποτελούν μέρος πακέτου, μαζί με συρόμενα πίσω καθίσματα και δίχτυ χώρου αποσκευών, σε πολύ δελεαστική τιμή. Ειδικά με ενδιαφέρουν τα συρόμενα καθίσματα, διαφορετικά δεν θα το σκεφτόμουν. -
Προσωπικά εμένα αυτή η διχρωμία με τα τζάμια δεν μου αρέσει , ίσως να έβαζα και στου οδηγού/συνοδηγού κάτι λιγότερο φιμέ για να σβήνει λίγο
-
Αντιθέτως, είναι πολύ πιο κυριλέ. Οι επίσημοι πίσω δεν φαίνονται, αλλά ο οδηγός και ο μπράβος μπροστά είναι ορατοί.
-
Προσωπικά εμένα αυτή η διχρωμία με τα τζάμια δεν μου αρέσει , ίσως να έβαζα και στου οδηγού/συνοδηγού κάτι λιγότερο φιμέ για να σβήνει λίγο
Σίγουρα θα βάλω κάτι και μπροστά αλλά, ιδανικά, θα ήθελα να είναι στην ίδια απόχρωση. Επειδή τα εργοστασιακά φυμέ κρύσταλλα φαίνονται αρκετά σκούρα, σίγουρα δεν θα επιτρέπεται κάτι αντίστοιχο στα οδηγού και συνοδηγού.
-
@ggab said in Μεμβράνες Παρμπρίζ:
Δεν παρέχουν καμία αντηλιακή προστασία στους επιβάτες,καθώς δεν έχουν φίλτρα.
Ολα τα τζάμια αυτοκινήτων έχουν προστασία UV, αλλιώς θα μαυρίζαμε μέσα στο αυτοκίνητο. Αλλά δεν έχουν προστασία από την ζέστη.
-
@fanis75 said in Μεμβράνες Παρμπρίζ:
Δεν παρέχουν καμία αντηλιακή προστασία στους επιβάτες,καθώς δεν έχουν φίλτρα.
Ολα τα τζάμια αυτοκινήτων έχουν προστασία UV, αλλιώς θα μαυρίζαμε μέσα στο αυτοκίνητο. Αλλά δεν έχουν προστασία από την ζέστη.
Δεν νομίζω. Αυτό που λες το έχουν ορισμένα αυτοκίνητα και σε συγκεκριμένες εκδόσεις. Αλλιώς θα το έγραφαν όλα στον βασικό εξοπλισμό. Εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.
-
Δεν νομίζω. Αυτό που λες το έχουν ορισμένα αυτοκίνητα και σε συγκεκριμένες εκδόσεις. Αλλιώς θα το έγραφαν όλα στον βασικό εξοπλισμό. Εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.
Κόβουν τις UVB, για αυτό και δεν μαυρίζεις μέσα στο αυτοκίνητο ενώ εαν έχεις ανοιχτό παράθυρο μαυρίζει το χέρι! Δεν μπλοκάρουν όμως τις UVA που είναι επικίνδυνες για καρκίνο. Και φυσικά δεν μπλοκάρουν την ζέστη.
https://www.motorbiscuit.com/do-car-windows-block-dangerous-uv-rays/
-
Πάσο.
-
@fanis75 said in Μεμβράνες Παρμπρίζ:
Κόβουν τις UVB, για αυτό και δεν μαυρίζεις μέσα στο αυτοκίνητο ενώ εαν έχεις ανοιχτό παράθυρο μαυρίζει το χέρι! Δεν μπλοκάρουν όμως τις UVA που είναι επικίνδυνες για καρκίνο. Και φυσικά δεν μπλοκάρουν την ζέστη.
https://www.motorbiscuit.com/do-car-windows-block-dangerous-uv-rays/
Πάντως στο διαμορφωτή τόσο στο ελληνικό όσο και το αγγλικό σάιτ της bmw αναφέρει ότι αποτρέπουν και την ανεπιθύμητη αύξηση της θερμοκρασίας.
-
Σε όλα τα φιμέ τζάμια οι κατασκευαστες τα ίδια λένε.
Τι θα έγραφαν δλδ? : κάνουν πιο Badass το αμάξι?
Ακόμα και για μεμβρανες να πας να δεις για τις απλές μαύρες (carbon) πάλι λένε για αποτελεσματική μείωση της θερμοκρασίας.
Δεν γνωρίζω ακριβώς οι premium κατασκευαστές τι βάζουν αλλά κρατάω μικρό καλάθι.
-
Τέλος πάντων. Θα το δω όταν με το καλό έρθει το αυτοκίνητο και θα ενημερώσω.
-
@ig said in Μεμβράνες Παρμπρίζ:
Εννοείται μην σκας για το τζάμι, αν νομίζεις ότι βάζει ζέστη μπορείς να βάλεις κεραμική μεμβράνη διάφανη (για να μην σκουρινει κι άλλο το τζάμι) που κόβει πολύ την ζέστη
-
Εννοείται μην σκας για το τζάμι, αν νομίζεις ότι βάζει ζέστη μπορείς να βάλεις κεραμική μεμβράνη διάφανη (για να μην σκουρινει κι άλλο το τζάμι) που κόβει πολύ την ζέστη
Υπάρχει δηλαδή και εντελώς διάφανη μεμβράνη. Πολύ καλό αυτό. Και κάτι λιγότερο σκούρο σε οδηγού συνοδηγού και είμαστε έτοιμοι.
-
This post is deleted! -
Καλησπέρα σας
Επειδή έχω ήδη κάνει παραγγελία την καινούρια Χ1 με αντηλιακά κρύσταλλα πίσω, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει περίπτωση αυτά να μην κάνουν δουλειά. Να χρειαστεί δηλαδή μεμβράνες ούτως ή άλλως; Αν και φαίνονται αρκετά σκούρα τα κρύσταλλα, μου γεννήθηκε η απορία από συζήτηση σε άλλο φόρουμ και είπα να ρωτήσω κι εδώ.
Κάθε απάντηση καλοδεχούμενη και ευχαριστώ εκ των προτέρων!Αν σε ενδιαφέρει η προστασία από τη ζέστη, για να τα τεστάρεις, μια μέρα με ήλιο θα το έχεις να χτυπάει στα παράθυρα.Αν κάτσεις κολλητά στην πόρτα με το χέρι πάνω στην ταπετσαρία, και δεν σε καίει ο ήλιος (ανεβοκατέβασε και το παράθυρο για να καταλάβεις διαφορά) τότε... κέρδισες!
-
Υπάρχει δηλαδή και εντελώς διάφανη μεμβράνη. Πολύ καλό αυτό. Και κάτι λιγότερο σκούρο σε οδηγού συνοδηγού και είμαστε έτοιμοι.
Βάλε στον γούγλη nanoceramic tint films
-
Βάλε στον γούγλη nanoceramic tint films
Σε ευχαριστώ πολύ.
-
Αυτές οι νανοκεραμικές κόβουν και UVA/B? Υπάρχουν και χωρίς καθόλου μαύρισμα? (Δεν θέλω να κόψω καθολου ορατοτητα αλλά θελω να κρατησω εξω ζεστη και UV).
Μεμβράνες Παρμπρίζ